222
-
Ahoy #102 Amíg nem nézel utána rendesen az eszköz működésének és hátterének, addig értelmetlen bármiről is beszélgetni. Tudod ha laikusként hozzászólok egy cikkhez, akkor első dolgom utánanézni a jelenség hátterének. Amíg ezt nem teszem, addig kussolok, vagy kérdezek. Ez a minimum. -
MasterMason #101 Egy pillanat, ne keverjük össze ezeket a projekteket. Már csak azért sem, mert az LHC az más tészta, az egy valódi tudományos kísérlet, amely újra meg újra megismételhető kísérleteket tesz lehetővé... A tudományos bizonyításnak követelményei vannak, legyenek komoly követelményei: Azonban a LIGO esetében egyetlen jelből, ami amúgy 1.3 milliárd fényévről származik ebből adódóan feltehetőleg hihetetlenül pontatlan is, nehogy már ilyen messzemenő következtetéseket akarjanak levonni?
Az LHC-vel ellentétben még arra is bejelez ez a interferométer, ha valaki elsétál mellette...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.14. 18:00:32 -
Ahoy #100 Ja és a LIGO-t, LISA-t LHC-t stb... nem lehet pusztán civil pénzekből üzleti alapon finanszírozni. Azért mert ez egy hosszútávú nemzedékre szóló vállalkozás, aminek a megtérülése sok idő, évtizedek, századok. Az ismeretek sokszor nem is mérhetőek pénzben amúgy is... Rövid távon persze van megtérülése, csak ezt képtelen vagy felfogni. Ez még mindig csak aprópénz a hadikiadásokkal szemben, aminek erősen zárt és titkos technológiai fejlődése sokszor jóval később jut le a civilszférába. Hidd el, ebből sokkal többet lehet nyerni.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.14. 17:50:13 -
Ahoy #99 Ezt már leírtad youtube-ra is, olvastam... Szerintem fejezzük be a vitát, mert nem érted a jelenséget, nincs meg hozzá semmilyen alapismereted. Nulla igényed van arra is, hogy megértsd, utána nézzél. Többet vártam egy olyantól aki ilyen szimulációkat épít. -
Ahoy #98 Ezekhez én nem tudok mit hozzátenni, de nem is az én tisztem vitatkozni vele. Ha te mindent kizáróan hiszel benne az jó, ez is kicsit a bajom vele...ez már nem elmélet részedről, hanem a világmindenség tökéletes leírása. Einstein amúgy elismerte a tévedését a kvantummechanikával kapcsolatban. Erre mellesleg kíváncsi vagyok, mivel a kvantummechanikát ismerem matematikai, elméleti és kísérleti szinten is... hogy a kvantummechanikát milyen szinten állsz? Mondjuk a megértéséhez már egy sokkal komolyabb matematikai háttér kell, és nem egyszerű befogadni az biztos. Ált rel ehhez képest egy kellemes olvasmány :D
-
MasterMason #97 "1 protonnyi elmozdulást képes érzékelni az interferométer."
Egycsilliárd fényévről? Hahaha. Ismétlem:
Most már nem isten lesz az a feneketlen kút amelyben eltűnik minden pénz, hanem a fekete lyukak... Ahol istenben hisznek az emberek, ott minden csaló istenre hivatkozik, ahol isten helyett Einstein-ben kezdenek hinni az emberek, ott minden csaló elkezd majd Einstein-re hivatkozni...
Éljenek meg akkor a piacról ők is ahogy minden más embernek kell! Ne lopják az adófizetők pénzét, ne csaljanak kutatási pénzek megszerzéséért. Ez csak akkor lesz lehetséges, ha piaci alapon fognak működni.
Menjenek el ők is dolgozni, a papokkal együtt! Mert az elméleti fizikusokkal is csak a társadalom pénzén élő ingyenélők száma gyarapodik. Minden sémi ebből fog élni ingyen tudományra meg einstein-re hivatkozva újabb kétezer évig.
Kutyát nem érdekli és semmi tudományos haszna annak nincs mi történik 1 milliárd fényévre egy fekete lyukban, ami olyan távolságban van amúgy is, hogy hihetetlenül pontatlan adatokat kapunk, nemhogy olyat amire hivatkozva felül lehetne írni a fizikát.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.14. 17:29:31 -
#96 Bocs, Napfogyatkozást akartam írni, béna kacsa vagyok. -
Ahoy #95 Továbbra sem értem, hogy egy asztrofizikusnak miért kellene megoldania a fosszilis energiahordozók problémáját? Egyszerűen nem értem a logikát...
Nekik az a feladatuk, hogy modelleket építsenek az univerzum keletkezéséről, miközben a mérnökökkel együtt olyan zseniális szerkezeteket fejlesztenek ki, mint ez itt... 1 protonnyi elmozdulást képes érzékelni az interferométer. (Kérdésem az, hogy az áltudományok és kocafizikusok mikor adtak ilyen eszközt a kezünkbe?) Majd ha ez a technológia, a szenzorok, a signal processing, az adatokat értelmező mintafelismerő neurhálók bekerülnek egyszerű hézköznapi eszközökbe, akkor örülhetsz. Ismétlem lehet pont egy ilyen technikai újítás vezet ahhoz, hogy egy elektromos autóval biztonságosan közlekedj hálózatban. Itt az öngól!
...és ami a legszebb ebben, hogy teljesítették a feladatot amiért fizettük őket. Igazoltak egy elméletet, és valódi eszközt adtak az emberiség kezébe, amivel eddig soha nem látott felfedezéseket tudunk tenni. Most még csak távolságot tudjuk megbecsülni, de a jövőben pontos lokalizációra is lesz lehetőség. Ha ez neked nem elég eredmény, akkor fogd be a füled, húzd be a farkad és elszégyellve magadat használd azokat a technológiai újításokat (Pl a 3D tervezésre alkalmas számítógépedet) amiket a fizikusoknak köszönhetünk.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.14. 17:21:35 -
#94 Jó, légyszíves. És mit gondolsz miért nekem küldte el és nem valamilyen térgörbítősnek? Ja persze, a gravitáció nem is erő a főmuftik szerint.
Szerintem a cikkben szereplő kép (sötétkék spirál) nem túl rossz szemléltetés, van olyan jó mint a gumilepedő cumi. Ha 3Dben akarod elképzelni akkor ez a hullámzás jobban hasonlít a hang terjedésére levegőben, mert szerintem azt mérték, hogy a gravitációs (háttér)sugárzás periodikusan nő - csökken, mivel a fekete lyukak egymást egyre gyakrabban takarják.
Semmiképpen nincs köze téridőhöz, azt nem kell ábrázolni.
A Nap esetében az felel meg a hatásnak amikor Holdfogyatkozás van. Ebben az esetben is a fedésben látszó objektumoknak kisebb az összegzett gravitációs hatása mint amikor egymás mellett látszanak. Csak hát holdfogyatkozás ritkábban van.
Mari: kicsit kisarkítod a dolgot, de a lényeg tényleg ez. Einstein szörnyű gondolata a geometriai világról égbekiáltó és 100 évre megbénította a fizikát. Bizonyítékokat követelsz, dehiszen az egész világ működése támogatja a gravitonok létezését, ami meg nem nyilvánvalóan támogatja az félre van értve. A relativitáselmélet például a nyomó gravitációt írja le és nem a térgörbületet. Akarsz matematikai körítést? Ott találod a relelm egyenleteiben. Csak két dolgot kell figyelembe venni:
1. a relelm a látszó dolgokat írja le.
2. Azokon a helyeken ahol tényleg bedurvul a helyzet (fekete lyuk belseje) ott totálisan elromlik a relelm. Ahogy egyre közelebb megyünk a fekete lyuk centrumához a relelm leírás hibája a végtelenbe tart. Ugyanis a fekete lyuk középpontjában NEM végtelen hanem NULLA a gravitáció. Ezen a problémán (is) segít a nyomó gravitáció.
A c négyzet magyarázata ott van 79-ben, nézd meg.
Anyag van. A világunkban CSAK anyag létezik, ő az egyetlen létező. Fogalmak nem léteznek
A fény (pálya) ugyanazon oknál fogva hajlik a nagytömegű testekhez mint a kilőtt ágyúgolyó. Az árnyékolás okozta DVAG gradiens, pontosabban a befelé irányuló gravitonsugárzás többlet nyomja őket a csillag felé.
A téridő létezése bizonyított? Mert akkor az is hülye aki bizonyította (nincs senki ilyen, nem kell aggódni)
Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2016.02.14. 17:15:15 -
Ahoy #93 Egyébként a graviton-theory egy szakirodalomban is létező dolog, egyszerűség kedvéért wikipédiagraviton-theory
Húrelmélettel és kvantumgravitációs elméletekkel kapcsolatos.
Én nem igazán véltem felfedezni ezeket az állításokat ebben... éspedig már itt is eléggé nagy problémák és nehézségek vannak a levezetésekkel... de ha valaki ezeket feloldja, akkor tényleg kaphat egy Nobel-díjat :P
-
MasterMason #92 " miert nem te kaptal eddig Nobel-dijat, esetleg MasterMason-nel parban. "
Nullius in verba. Nem fogadunk el semmiféle tekintélyt. Ez volt a legfontosabb elve az angol királyi tudományos akadémiának, és ez nem véletlen. Ahogy az sem, hogy 19. században valakik próbálják újra a tekintélyelvűség rabságába vetni a tudományt, ugyan azzal a céllal, ami miatt a vallás is tette ezt anno. Nem véletlen az sem, hogy Einstein elődei terjesztették az egyistenhitet és az sem véletlen, hogy ma egymást közt osztogatják ezeket a Nobel díjakat...
De tudod mit mondok, oké akkor finanszírozza őket a piac! Tartsák el őket a cégek, már ha tudnak nekik hasznot termelni azzal, hogy fekete lyukakról hadoválnak a fosszilis üzemanyagok korában... Jó?
Majd akkor is ugassanak szabad piacról meg demokráciáról ezek a kommunista tudósok, ha nem az állam pénzéből akarnak majd élni egész életükben minden pénzt elnyelő fekete lyukakra hivatkozva. Ugyan azt csinálják mint a papok, lukat beszélnek az emberek gyomrába, hogy azok eltartsák őket... Akkor legyen inkább piac alapú tudomány.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.14. 17:14:08 -
MaRee #91 Astrojan ez az oldal a rengeteg elmelettel nagyon erdekes, en tenyleg nem ertem, miert nem te kaptal eddig Nobel-dijat, esetleg MasterMason-nel parban. Az irasaidat - vagy a cikkiroet, nem tudom te vagy e Rohan Janos - olvasva olyan erzesem tamadt, hogy mindenki hulye, kiveve te.
Tobbszor is utalsz ra, vagy kijelented, hogy a vilag minden fizikusa es csillagasza, legyen az elo vagy halott, hulye, es minden amivel dolgoznak (legalabbis a 90%-a) hulyeseg.
Einstein hulye, A Bena (Hawking, gratulalok a megfogalmazashoz) pedig szerencsetlen hulye.
Nos, ha a vilagon mindenki hulye, csak te vagy a helikopter, tovabbra is szeretnem latni a tudomanyos magazinokban, odalakon megjelent irasaidat. Eddig nem talaltam egyet sem.
Ellenben igen neves helyeken lattam cikkeidet: negyedikdimenzio.eoldal.hu, hotdog.hu, posta imre weboldala..
Termeszetesen mivel en nem vagyok fizikus (te es MasterMason azok vagytok?), nem tudom cafolni, sem igazolni az allitasok helyesseget, de te sem. Jo lenne tudomanyos bizonyitekokat, matematikai es fizikai eredmenyeket latni. Az irasokban olyan fogalmak vannak maskent felhasznalva, amit a tudomany mar reg lestoppolt maganak, es konkret matematikai koritessel leirtak, es nehany ilyen dolgot nemletezonek, hazugsagnak titulal (pl fotonok, kvarkok, torusz akarmi). Semmilyen kislerleti eredmenyt nem latok az elmelet igazolasara. Oke, hogy leirva es elgondolva jol hangzik minden, egyszeruen nagyszeru, de bizonyitas sehol.
Ilyen kijelenteseket sem ertek, hogy "A kopasz gravitonok terjedési sebessége c2". Mi? A sebesség dimenziója sebesség hogy lehet sebesseg a negyzeten?
Oke, nincs terido, meg a ter nem gorbul, rendben, ter sincs (akkro mi van?). Akkor mivel magyarazzuk azt, hogy a feny nem terjed egyenes vonalban nagytomegu testek kozeleben. Erre van kiserleti bizonyitek. Voroseltolodas, gravitacios lencsehatas felhasznalasa mai nap mar a legalapvetobb dolog a csillagaszatban a tavoli objektumok megfigyelesere. A gravitonos magyarazatot nem fogadom el, mert a gravitonok letezese a fentebb leirtak miatt nem bizonyitott. En is irhatnam, hogy valojaban nercharisnya-reszecskek meg milka csoki okozzak a dolgot, ugyan ugy nincsen ra semmilyen bizonyitek.
-
Ahoy #89 Végre matematika :P majd megnézem részletesen ha lesz egy kis időm.
Csak a végére pillantottam rá, ebben viszont nem ír a szerző gravitonokról, csak a "a tér állandó nagyságú erejéről".
-
Ahoy #88 "Ha olyan erővel bír egy nap mint a miénk, hogy egy rakás bolygót pályán tart, akkor azért azt lehet szintén illene gravitációs hullámok formájában érzékelni, nem gondolod?!"
Miben fogadjunk, hogy el se olvastad a cikket :D Akkor ez a mondat nem született volna meg. Itt tájékozódhatsz arról, pontosan milyen nagyságrendű az a hatás amit mérnek:
Gravitacioshullam
Ebből lehet következtetni, hogy milyen szenzortechnológia kell ehhez. Pontosan ilyen motivációk (is) vezetnek majd a mérgesgázok eltüntetéséhez szükséges technológiához.
Látom 3D grafikával foglalkozol (mellékesként én is néhanapján)... tehát kíváncsi lennék, hogy hogyan ábrázolnád 3D-ben KÖZÉRTHETŐEN a gravitációs hullámokat. Mert egy lüktető pulzáló valamiből lehet nem fogja megérteni egy laikus, hogy mi a rossebről van szó.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.14. 15:37:15 -
#87 Mason, ilyen lyót már rég röhögtem, köszi.
Ahoy: itt van, Newton törvénye írja le és a gravitációs állandó ezerszeresen kikísérletezett és beállítgatott értéke tartalmazza.
http://astrojan.zz.mu/tau.htm
Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2016.02.14. 15:30:55 -
MasterMason #86 1. Azt hiszem félreérted én szeretem a tudományt és hasznosnak is tartom, azonban ne akarjanak már úgy csinálni mintha alig 100 év alatt mindenre választ kaptunk volna még az univerzum keletkezésére is, amiről szintén nincs még fogalmunk. Ami biztos, hogy a semmi az nem szokott robbanni. Nem szokása a semminek egy egész univerzummá tágulni. Főleg akkor nem, ha igaz az energiamegmaradás törvénye.
Feltehetőleg egy valamilyen energiaátalakulásról van szó, de azt állítani, hogy a semmiből keletkezett azaz irdatlan mennyiségű anyag és energia ami a világegyetemben található, nem több egyszerű vallási filozófiánál, mintha azt mondaná valaki, hogy isten csettintett és kész is volt, semmiképpen nem nevezhető tudományosan megalapozott ténynek.
2. Nem érdekes, hogy ez az egymilliárd dollárba kerülő csodaműszer akár egycsilliárd fényévből is képes érzékelni a gravitációs hullámokat, csak éppen itt a naprendszerben a nap gravitációs hullámait nem? Hát ez pech. Ha olyan erővel bír egy nap mint a miénk, hogy egy rakás bolygót pályán tart, akkor azért azt lehet szintén illene gravitációs hullámok formájában érzékelni, nem gondolod?!
(Gondolom újabb tízmilliárd dollárból már azt is tudni fogja...)
3. Mi az, hogy ábrázolhatatlan lenne 3D-ben a terjedő hullámok? Bármikor megcsinálom neked.
Szóval csak annyit akarok mondani, hogy egy alig 100 éves technológiai civilizáció vagyunk, kell még pár tízezer év minek folyamán az emberi agy kapacitása tovább fog nőni, és akkor talán többet fogunk tudni. Nem volna szabad abba a hibába esni mint a vallással, hogy tudósok egymilliárd dolláros kutatási pénzeket akarnak kicsalni egyértelműen hamis eredményekkel, nehogy már a papok után most majd a tudósok fognak pénzt lopni hazugságokkal tudván, hogy az emberek 98% úgy sem fog rájönni.
És legfőképp, a tudomány már annyira következetes, hogy amíg nem képes még kiváltani a mérgező fosszilis anyagokat sem, addig ne hadováljanak már fekete lyukakról, téridőszövetéről amiről fogalmuk sincs milyen anyaga van, egy szóval ne hülyítsék a társadalmat pénzért ne lopják meg őket. -
Ahoy #85 Egyébként teljesen elvonatkoztatva, minden LIGO-ba vagy LHC-be ömlesztett milliárd dollárnak nagyobb haszna van, mint bármilyen politikai vallási célnak.
Elég csak szemügyre venni, hogy milyen elképesztően brutális szenzortechnológia pörög ki ebből. Itt legalább nem haditechnikáról van szó, hanem egy rengeteg szabadalmat termelő közös vállalkozásról. A hadikiadások mellett ez amúgy is kb aprópénznek számít. Ha bónuszként megtudunk pár dolgot az univerzumról, annak csak örülhetünk.
...de ha csak iróniának szántad, akkor bocs, ma nem vagyok formában vasárnapi meló idején :D sőt kifejezetten bízok benne...bár a fórumból kiindulva... :D
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.14. 15:16:06 -
Ahoy #84 Ehhez nem kívánok hozzáfűzni semmit, csupán egy kérdést tennék fel... Ha a tudományt és a vallást egy kalap alá veszed, akkor szeretném ha felsorolnál 10 olyan életünket alapjaiban átformáló technológiai szabadalmat, amit a "próféta" hozott el nekünk, és 10 olyat, amit mondjuk a kvantum-mechanika, vagy akár az LHC.
Egyébként a gumilepedő hasonlatot szerintem rendesen félreérted. Az embereknek még a 2 dimenzióban történő gondolkozás is fáj, nem 3D-ben ábrázolhatatlan jelenségek. Értelemszerűen csak egy absztrakció az egész.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.14. 15:03:43 -
MasterMason #83 Egyszerü a magyarázat. Képzeld el, hogy a gumilepedő egy olyan háromszög alakú gömb aminek kocka formája van, ugye amíg nem haladunk a fény sebességével addig csak egy tóruszt látunk ami meg egy henger alakú téglatest és pont úgy néz ki mint egy gúla.
Ha Feri a szomszéd galaxisban rááll a gúla szövetére akkor a gumilepedőből egy nercharisnya lesz, ha Gábor a milky way galaxisban teszi ezt akkor meg egy tábla milka csokoládé. Ha a milka csokira rádobsz még két napot, mondjuk a hétfőt meg a keddet,
akkor szerdán kiszakad a nercharisnya és fénysebességgel fogja kicsapni feri bal szemét ami aztán csütörtökön pályára áll Gábor körül. Gábor és Feri még nem is élt, de Einstein már megjósolta, hogy ha Gábor egy hónapig hagyja rohadni a milkacsokoládét az aldebaran bolygón, akkor rezegni kezd és egycsilliárd dollárba fog kerülni, ha eztán még két hónapig ott hagyja akkor fekete lyuk lesz belőle, és nem lesz az a pénz amit ne tudna elnyelni.
-
MasterMason #82 Egyetlen tudós sincs a világon, aki le tudná írni, hogy milyen anyaga van a téridőnek. Ha egy köbméter űrben meghatározzák az atomok számát akkor ugye megkapják a látható anyag súlyát, csak éppen arról nincs fogalmuk, hogy milyen anyaga lehet annak a "semminek" ami a látható atomon kívül az egy köbméter űrt még kitölti, hát akkor honnan a is tudhatnák, hogy egyáltalán az amit ők téridőnek hívnak és aminek nincs anyaga tehát nem elemi részecskékből áll, hogy az hajlítható?
Azért ha olyan kurva jók lennének ők a fizikában, ahogy azt képzelik, akkor nem fulladozna mindenki a mérgező gázoktól, ugyanis a lehető legprimitívebb módon állítják elő az energia nagy részét a világban, még ezekhez a hiperszuper berendezésekhez is. Ha ilyen jók fizikából, hogy nem sikerült lecserélni még a fosszilis üzemanyagokat? Hogyan lehetséges, hogy a világ által előállított elektromos energia több mint 50%-át szénerőművekből nyerik?! Nem érdekes, hogy sehol nem tart az energiatermelés, ezek meg fekete lyukakkal kábítják az embereket?!
Einstein mindent megjósolt, sőt, még azt is megmondta hogyan keletkezett az univerzum: "s lőn világosság" és egyszer csak a semmiből lett a világ. Vagyis nem is isten csettintett, hanem Einstein... Két évezredig mindent azzal igazoltak, hogy a próféta jól megjósolta, most majd azt mondják, hogy Einstein jól megjósolt mindent... Einstein mindent tudott, még azt is, ha ők egymás közt fogják osztogatni a Nobel díjakat, akkor tátott szájjal úgy fognak rájuk nézni a tudatlan emberek mint a szent papokra...
De hát ilyenek ezek a fekete lyukak, nincs az az összeg amit ne tudna elnyelni... Most már nem isten lesz az a feneketlen kút amelyben eltűnik minden pénz, hanem a fekete lyukak... Egy milliárd dollárba került ez a kurva nagy csinnadratta, és kaptak érte egy flash animációt amelyben elmondták, hogy az univerzum olyan mint egy gumilepedő. Mivel most már nem a papoknak hanem a tudósoknak hisznek vakon az emberek, így hát sajnos ezek a fekete lyukak egyre meg egyre több pénzt lesznek képesek elnyelni... Ahol istenben hisznek az emberek, ott minden csaló istenre hivatkozik, ahol isten helyett Einstein-ben kezdenek hinni az emberek, ott minden csaló elkezd majd Einstein-re hivatkozni... -
Ahoy #81 Az 10^44 N honnan jött ki? Tudnád linkelni a levezetését és a számításokat?
A linkeden nem láttam matematikai levezetéseket amin el tudnék indulni. -
MaRee #80 Csak tudnam, a NASA/LHC/akarmi tudosai miert nem olvasnak SG-t, egy-ket hsz-ben valaszt kapnanak minden kerdesukre az Univerzummal kapcsolatban.
Astrojan, esetleg elkuldted mar a fent emlitett szerveknek elmeleteidet, hogy elkezdodjenek az urhajod epitesnek munkalatai? -
#79 Ok, kösz a kérdéseket,
1. saját termés de már többen segítettek. Amúgy van kb 7000 őrült (gyűjteményem) aki nem elégedett a fizika jelenlegi tragikus állásával, de szerencsétlenségre mind a 7000-nek különböző az elképzelése. Pedig legfeljebb egy lehet jó. Vagy egy sem.
Ezt a linket tudnám javasolni elsőre, remélem elnézik nekem, sok FAQ szerű kérdéssel: http://astrojan.zz.mu/vita4.htm
2. az Mc egy becslés (tőlem), bizonyos értelemben lehetne mérésnek tekinteni és igen, egyfajta modellből "esett ki" ez az adat. c négyzettel is szoktam jelölni, arra utalva, hogy sokkal nagyobb mint c, de ezt csak tisztán a szemléltetés miatt (a c2 ugyanis nyilvánvalóan nem sebesség dimenzió)
3. a galaxisok között a gravitációs DVAG sugárzás manipulálásával lehet közlekedni. Ez egy végtelenbe nyúló gravitonsugárzás, kitölti a Világegyetemet és azon túl is mindent. Ebben a sugárzás közegben léteznek a Világegyetemek. A közlekedést az teszi lehetővé, hogy a gravitonok sebessége sokkal nagyobb mint c. Ha nem lenne ilyen "eszköz" a természetben akkor nyilván nem lehetne a csillagok között közlekedni, mert rakétával még a fénysebességet sem lehet elérni.
A gravitonok örökmozgók, nem veszítenek energiát, mert ők az energia. Nyomóerejük "elképzelhetetlenül" nagy, 10^44 Newton. Ez az erő gyorsítja az űrhajót pillanatszerűen, amint a működő gravitációs reaktorokat kifordítják a síkból. Ez a sík egy háromszög, aminek a sarkain egy egy gravitációs reaktor ül. Ha a síkból kifordítod, akkor tölcsérszerűen elfókuszálhatod magad elöl a szemből érkező gravitációs sugárzást, ami téged normálisan az említett 10ˇ44 Newton erővel nyom. Ezt az erőt elfókuszálod magad elöl (nem mindet nyilván, de ez most nem érdekes). A hátulról érkező gravitációs nyomóerő azonnal hihetetlen sebességre gyorsít, akár a fénysebesség sokszorosa fölé.
Nem érzel semmit, mert a gyorsulás szabadesésnek felel meg, semmi bajod nem esik. Így lehet közlekedni a galaxisok között. Egy közelebbi csillag olyan tíz perc. Bob Lazart ajánlom figyelmedbe. Az energiafelhasználás úgyszólván nulla.
Mason: óriás vagy!
Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2016.02.14. 10:25:49 -
overseer-7 #78 egyszer a sok locsogásban elkopnak az újlenyomataitok.. majd -
MaRee #77 Ah. -
Ahoy #76 ...de ha jól értelmezem szerinte nincs tér. -
MaRee #75 En nem vagyok fizikus, sot, harmas voltam kozepiskolaban fizikabol, de azt hiszem ehhez nem kell Einsteinnek lenni. A gravitacious hullamok nem "kepesek mindent megnyujtani", hanem a teret nyujtjak meg. A feny egy elektromagneses reszecske, ami a terben mozog, nincs tomege, ezert nem hat ra a nagy tomegu objektumok gravitacioja. -
MasterMason #74 Arisztotelész és a logika.
-
MasterMason #73 Logikus cáfolatom...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.14. 04:35:11 -
Ahoy #72 Persze senki nem akar 12 mrd embert hirtelen... de azt tudjuk, hogy az emberek nagy része ma már városokban él, és nagyon pici területre össze lehetne zsúfolni mindenkit a bolygó felszínéhez képest.
Az élelmezést kell megoldani, azt pedig úgy lehet, hogy őssejtekből növesztünk húst (erre van most működő megoldás ), vagy a búzához hasonló fehérje és szénhidrát komplex tápanyagot moszatokkal vagy E.Colival meg lehet termeltetni. Vakteszten nem biztos hogy meg fogod tudni mondani, élő csirkéből származik-e. Az állattartás és a mezőgazdaság egyértelműen tévút. Lehetetlen fenntartani, és óriási területeket, zöldnövényzetet vesz el, irdatlan mennyiségű ivóvíz megy el rá. Teljesen felesleges évekig nevelni egy szarvasmarhát, hogyha őssejtekből ugyan az a comb kifejlődhet egy laborban mondjuk.
-
#71 hááát, de akkor is jó sok ember lenne, bár ha az emésztést is még hatékonyabbá tudnánk tenni (azért így se rossz köszönhetően a régen volt, bizonytalan tápanyagforrásnak) akkor több embert tudnánk élelmezni, bár az ökológiai lábnyom nőne azt már nem tudjuk kiküszöbölni -
Ahoy #70 Engem három dolog érdekel.
1. Ezeket az állításokat saját magad ötlötted ki, vagy valami "iskolát" követsz, komoly fizikusokét, esetleg UFO magazin stb? Ha igen akkor linket tudsz küldeni?
2. Mc-t hogyan mérted/mértétek ki? Vagy milyen - általad gyűlölt matematikai összefüggésből jött ki? Mert ha nem mérés, akkor valamilyen modellből esett ki ez az adat.
3. Még mindig nem tudom hogyan lehet galaxisok között ugrani :D Vagyis milyen teoretikus eszközt javasolnál ennek megvalósítására?
NASA mérnökök legalább felvetettek egy létező warp hajtóművet, amihez borzasztó sok energia kéne, hogy összegyűrje a teret a hajó mögött. -
#69 Csak megjósolom néhány (elég sok) tulajdonságát. A gyorsulva tágulást nem jósolja semmi, csak egyetlenegy mérés a világ végéről érkező szupernovavillanás fényének vizsgálata. Ez szép dolog, csak a mérés olyannyira terhelt lehetséges hibákkal, hogy ezért elkapkodás volt Nobelt adni. Most ez a divat, a Higgs ugyanilyen gyenge lábakon áll, az úgyszólván semmi eredményért járt a Nobel. Most ezért a cikkért is képesek lesznek kinyomni egyet, pedig rendkívül gyenge az értelmezése. Eleve nem a gravitonok hullámhossza 1000 km és nem gravitációs hullámokat mértek hanem a gravitációs sugárzás periodikus gyengülését és visszaerősödését. A gravitonok frekvenciája sokkal nagyobb vagy ha úgy tetszik hullámhossza sokkal kisebb.
Amit mértek: a gravitonsugárzás erősödését mérték amikor a két fekete lyuk fedésbe került és ennek a jelnek a szaporodását (ciripelését).
(A jel azért erősödik fedéskor, mert amikor egymás mellett vannak akkor a két objektum együttes elnyelése nagyobb, mint amikor fedésben vannak. A tőlünk távolabbi objektum ugyanis már előzetesen kicsit legyengíti a sugárzást és a második objektum már ebből nyel el.)
Ez kb olyan mint amikor periodikusan eltakarod a Napot és a látszó fény periódusából arra következtetsz, hogy ekkora a fény frekvenciája. Pedig evidens, hogy semmi köze hozzá. -
#68 Bocs a kicsit offért, azért valamennyire idevág (az élet, a világmindenség, meg minden, etc.): a két fotonos mikroszkópiáról jut eszembe, mindig baromira lenyűgözött, hogy az agyban a neuron-axon háló mennyire hasonlít az univerzum nagyobb léptékű képeire, a galaxis filament hálózatra. -
#67 Magabiztosan beszélsz gravitonról, miközben szerinted kamu a gyorsulva táguló világegyetem. Te hogy nem kaptál Nobel díjat? -
#66 Na, hát ha van valami ami érdekel ez már nagy ugrás. Nem baj ha nem érdekelnek dolgok, engem sem fog meg a matematika. Függvényeket lehet generálni, legfeljebb beillesztünk néhány empirikus tagot, hogy jobban illeszkedjen a megfigyelésekhez. Ez a matematika. A matematika soha nem ír le semmit pontosan, hanem közelítőleg, mindig közelítően. Mindig van tűrés természetesen. Soha nem ad magyarázatot, mechanizmusra, működésre. Téridőgörbülés leírásával nem fogsz ugrani a galaxisok között. Nem azt mondom, hogy nem hasznos ez a leírás. Csak nem jó mindenre.
Na jó, bocs a lotyogásért. A felfújódás egy szerencsétlen próbálkozás a világunk, környezetünk viselkedésének magyarázatára. Az ősrobbanás a gravitonok sebességével történt, nem a semmiből, mert az anyag örök, nem vész el, nem keletkezik.
A felfúvódás helyett a valóságban egy nagysebességű robbanás történt, a gravitonok sebessége kb 1 Mc. Ezzel a sebességgel robbant fel egy előzőleg összeroskadt Világegyetem. Az összeroskadás is ezzel a sebességgel történt már sokszor.
Nincs szükség ostoba, abszurd felfúvódásra, nemlétező téridővel ami csupán egy fogalom. A kezdősebesség eleve nagy volt ami azóta fékeződik (a Nobel tévedés volt a gyorsuló Világegyetem okán. Egyetlenegy mérés hatalmas hibahatárral)
A hajtóerő a graviton, nyomóereje óriási 1.2 x 10^44 Newton. Mérnök vagy, kiszámíthatod, tíz perc, segítek.
Na ezzel lehet utazni a csillagok között. Ha normális vagy (bízom benne) kérdezhetsz.
(A gravitont nem az LHC-ben kell kimutatni.) -
Ahoy #65 Graviton mint részecske, még senki nem látta. Nem tudsz csak úgy bemenni az LHC-be, hogy csináljanak neked gravitonra utaló kísérletet.
A magyarázatot nekem már megadta a QM. Annak pedig betonerős a matematikai alapja, és kísérletileg is bizonyítható rettentő nagy pontossággal. A lézer működése már "meg van értve", semmi szükség részemről még egy elméletre a magyarázathoz. Ismétlem, a gravitonjaid miatt nem fogsz tudni tervezni jobb lézert, antennákat, újfajta szenzorokat stb...
Mondjuk arra azért nagyon kíváncsi vagyok hogyan akarsz gravitonokkal ugrani egyik galaxisból a másikba :D Egyébként senki nem állít semmit, maximum te. A felfújódás még mindig "theory".
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.13. 19:31:03 -
#64 De éppen ez a fatális tévedés, mert minden, hangsúlyozom MINDEN mérés a gravitonok létezését bizonyítja, mert ez egy fizikailag lehetséges létező elemi energiarészecske.
És semmi de SEMMI mérés nem bizonyíthatja a téridő létezését, mert az egy matematikai definíció, egy elvont, idealizált, matematikai pontrendszer, ami definíció szerint nem létezik. Végtelenül kicsiny, nulla kiterjedésű, képzeletbeli matematikai pontokból építkező, leírásra használt fogalomrendszer.
Értsd meg, hogy a leírás mögött mindig fizikai realitás, anyagi objektumok állnak. Nem a leírás maga a fizikailag létező, hanem az az anyag amit leírsz a matematikával. Ezt felejtik el a fizikusok amikor pl azt állítják, hogy a téridő keletkezett, felfúvódott, nyúlik meg tágul, mert nem tesz ilyet. Más, fizikailag létező dolgok okozzák a változásokat a környezetünkben. Ez a graviton.
OK mérnök, a graviton például annyit hozott, hogy megmagyarázom vele a fény kettős természetét, megérted miért ilyen. Nos, nem érdekel? Magyarázatot ad a lézer természetére megérted miért ilyen. Mitől koherens, miért azonos minden benne lévő foton hullámhossza.
Magyarázatot ad a párkeltésre, a gravitáció működésére számtalan más dologra, egyszeriben logikussá válik a világ amire a fizikusok olyan büszkék, hogy nem értik és nem is kell érteni, mert elég a matematikai leírás. De ezzel a leírással Te nem fogsz utazni a csillagokba. A graviton magyarázatot ad arra hogyan lehetséges csillagrendszerekből idejönni. A téridő NEM magyarázat ! Az egy leírás.
Ne azt követeld rajtam amit nem tudok, csak azt tudom nyújtani amit tudok. Rajtad sem követeli senki amihez nem értesz.
És ha millió fizikus állítja, hogy a téridő felfújódik, az akkor is hülyeség marad. Mert a jelenség mögött teljes, 100%-os bizonyossággal anyagi hatás rejlik. És ez a graviton. -
Ahoy #63 Nincs egy mérés sem, ami igazolná a gravitonok létezését... és nem is várható. Addig csak egy létező fizika másképp megfogalmazása, mivel helyes eredményeket adhatnak a számítások. Nekem semmi újdonságot nem hoz, nem tudsz felmutatni valami olyan gravitonokból következő számítást ami valamire is jó lenne. Mint mondjuk a kvantummechanika. Rengeteg eszköz, tanulmány és tudás a QM és a mögöttes matematikája miatt létezik. Pl a fény kettős természete.
A graviton elmélet milyen ilyesmit hozott?
Nekem ezért marad csak egy kedves elmélet, ugyanazon dolgok másképp történő magyarázata. Semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez, vagy a másik megközelítés helyes.
Engem igazából egyik elmélet sem érdekel túlságosan mélységében. A belőlük fakadó matematikai számításokat tudom értékelni mérnökként. A korábban már említett zseniális 2-foton mikroszkópia, vagy a fény hullámtermészetét és egyéb kvantumeffektusokat kihasználó QD-k például sokkal jobban izgatnak.
Az meg azért elgondolkoztató, hogy 600 ezer fizikus véleményét csak úgy leszarozod. Bár gondolom neked is fizikusi PhD-d van, akkor úgy jogosan csöppentél bele ebbe a nemzetközi vitába. -
#62 Nagyon jó, hogy ezt írtad, mert ezekre mind tudok neked kézzelfogható komolyan alátámasztott bizonyítékot hozni. Itt van a kutya elásva.
Mutass bizonyítékot arra, hogy kimutatták a téridőt ! De a téridő legyen ám, ne holmi fodrozódás a gravitációs mezőben vagy esetleg pörgő golyók eltévelyedése, mert azt anyag okozza és szenvedi el, nem a téridő. A téridő csak egy matematikai formalizmus, ha összekevered a valósággal akkor tévúton jársz. Nem véletlen a jelen cikkben is a gravitonokra utalás, mert fodrozódást meg az eltévelyedést csak anyagi hatás okozhatja. Egyéb gondolat a tudomány szimpla megcsúfolása és mondhattak volna akár istent is, az sem nagyobb marhaság.
Az, hogy 600 ezer fizikus alapvető hülyeséget beszél az nem kézzelfogható bizonyíték. Amennyiben akárcsak felmerül a lehetősége, hogy a nemlétező téridő tágul, keletkezik, felfúvódik és ezt tényként kezeli a tudományos világ akkor nagyon nagy bajban van a fizika.
Azt követeled tőlem, hogy előbb fogadja el a tudományosnak vélt közösség és aztán majd nekik elhiszed? Mert ez esetben nincs miről beszélgetnünk, valóban. Amit én felvázolok az egy reális és logikus lehetőség, találj benne hibát és azt megbeszélhetjük. Ellenkező esetben elég ha a wikipédiát olvasgatod, mint ahogy a kommentelők többségénél ez látható is.
A téridő egy matematikai definíció, ennyit kell megértened.