MaRee#91
Astrojan ez az oldal a rengeteg elmelettel nagyon erdekes, en tenyleg nem ertem, miert nem te kaptal eddig Nobel-dijat, esetleg MasterMason-nel parban. Az irasaidat - vagy a cikkiroet, nem tudom te vagy e Rohan Janos - olvasva olyan erzesem tamadt, hogy mindenki hulye, kiveve te.
Tobbszor is utalsz ra, vagy kijelented, hogy a vilag minden fizikusa es csillagasza, legyen az elo vagy halott, hulye, es minden amivel dolgoznak (legalabbis a 90%-a) hulyeseg.
Einstein hulye, A Bena (Hawking, gratulalok a megfogalmazashoz) pedig szerencsetlen hulye.
Nos, ha a vilagon mindenki hulye, csak te vagy a helikopter, tovabbra is szeretnem latni a tudomanyos magazinokban, odalakon megjelent irasaidat. Eddig nem talaltam egyet sem.
Ellenben igen neves helyeken lattam cikkeidet: negyedikdimenzio.eoldal.hu, hotdog.hu, posta imre weboldala..
Termeszetesen mivel en nem vagyok fizikus (te es MasterMason azok vagytok?), nem tudom cafolni, sem igazolni az allitasok helyesseget, de te sem. Jo lenne tudomanyos bizonyitekokat, matematikai es fizikai eredmenyeket latni. Az irasokban olyan fogalmak vannak maskent felhasznalva, amit a tudomany mar reg lestoppolt maganak, es konkret matematikai koritessel leirtak, es nehany ilyen dolgot nemletezonek, hazugsagnak titulal (pl fotonok, kvarkok, torusz akarmi). Semmilyen kislerleti eredmenyt nem latok az elmelet igazolasara. Oke, hogy leirva es elgondolva jol hangzik minden, egyszeruen nagyszeru, de bizonyitas sehol.
Ilyen kijelenteseket sem ertek, hogy "A kopasz gravitonok terjedési sebessége c2". Mi? A sebesség dimenziója sebesség hogy lehet sebesseg a negyzeten?
Oke, nincs terido, meg a ter nem gorbul, rendben, ter sincs (akkro mi van?). Akkor mivel magyarazzuk azt, hogy a feny nem terjed egyenes vonalban nagytomegu testek kozeleben. Erre van kiserleti bizonyitek. Voroseltolodas, gravitacios lencsehatas felhasznalasa mai nap mar a legalapvetobb dolog a csillagaszatban a tavoli objektumok megfigyelesere. A gravitonos magyarazatot nem fogadom el, mert a gravitonok letezese a fentebb leirtak miatt nem bizonyitott. En is irhatnam, hogy valojaban nercharisnya-reszecskek meg milka csoki okozzak a dolgot, ugyan ugy nincsen ra semmilyen bizonyitek.