• Ahoy
    Nincs egy mérés sem, ami igazolná a gravitonok létezését... és nem is várható. Addig csak egy létező fizika másképp megfogalmazása, mivel helyes eredményeket adhatnak a számítások. Nekem semmi újdonságot nem hoz, nem tudsz felmutatni valami olyan gravitonokból következő számítást ami valamire is jó lenne. Mint mondjuk a kvantummechanika. Rengeteg eszköz, tanulmány és tudás a QM és a mögöttes matematikája miatt létezik. Pl a fény kettős természete.

A graviton elmélet milyen ilyesmit hozott?

Nekem ezért marad csak egy kedves elmélet, ugyanazon dolgok másképp történő magyarázata. Semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez, vagy a másik megközelítés helyes.
    Engem igazából egyik elmélet sem érdekel túlságosan mélységében. A belőlük fakadó matematikai számításokat tudom értékelni mérnökként. A korábban már említett zseniális 2-foton mikroszkópia, vagy a fény hullámtermészetét és egyéb kvantumeffektusokat kihasználó QD-k például sokkal jobban izgatnak.

Az meg azért elgondolkoztató, hogy 600 ezer fizikus véleményét csak úgy leszarozod. Bár gondolom neked is fizikusi PhD-d van, akkor úgy jogosan csöppentél bele ebbe a nemzetközi vitába.