310
Empyrion - Galactic Survival
 • dalmar
  #310
  Sziasztok, játszok egy reforged serveren de a letett auto miner-eim mindig eltünnek újbóli belépéskor illetve megsemmisülnek ,tud valaki rá megoldást?
 • ksanc
  #309
  Ritkán.
 • havenday
  #308
  Játszik valaki a Star Salvage scenario-val?
 • ksanc
  #307
  De :)
 • lammaer
  #306
  Nahát, nem te üzemeltetsz vagy 3 szervert is? :D
 • ksanc
  #305
  Nem egészen. Ha nem vagy online, ugyanúgy fogy az energia, működnek a factory-k, stb. Tehát ha kilépsz és ott hagysz egy powered SV-t pl., és napokkal később belépsz, tuti, hogy 0 lesz a power. Bázison is, ha nincs elég napelem. A státuszképernyőn, ami mutatja a hátralévő powered időt, az bizony akkor is telik, ha offline vagy.

  Az előző irományom alapján nem azért nem támadják, mert unpowered, hanem mert nincs rajta játékos. Én a CV-szoktam úgy védeni, hogy kilépek, ha meleg a helyzet, aztán várok legalább negyedórát, hogy az npc hajó elhúzzon onnan (nem fog ott keringeni, megy tovább az útján) így visszalépés után van időm elhúzni a belem.
  Ez persze nem működik, ha station lövöldöz darabokra éppen, mert az nem megy sehova.
 • ksanc
  #304
  Az NPC-k MINDIG a játékost támadják, illetve azt a struktúrát, amiben ül/van. Tehát tökmindegy, mekkora és milyen hajód/bázisod van a közelben. Ha kilépsz/elteleportálsz, azonnal abbahagyják a támadást
  Eléggé faék az AI ebből a szempontból
 • havenday
  #303
  Kipróbálom, köszönöm
 • lammaer
  #302
  Konzolban próbáld meg az alábbi parancsot

  prefabinfo 'ship name as in factory'

  Ez ki szokta írni piros BPk esetén hogy mi a baj.
  A kérdés az hogy a szerveren lehet e konzolt használni (nem biztos), ilyenkor max azt tudod csinálni hogy megnézed szingleplayerben ugyanazokkal a modokkal szintén piros e. Ha igen, akkor ott már tudod használni a konzolparancsot.
  Ha szinglében nem piros, akkor valamit a szerveren mókoltak az adminok (mondjuk az alaphoz képest limitáltak egyes blokkokat, pl nem lehet annyi mining lasert feltenni vagy turretet mint alapból), náluk kell rákérdezni.


  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.06.28. 12:30:14
 • havenday
  #301
  Újra itt. Az orosz szerveren ragadtam mostanában, a következő a problémám, az a hajó, amit már rég használtam más reforged szerveren, az itt hibával üzemel, csak részben működnek a hajtóművek, azt írja akadályoztatva van. Tudtok erre megoldást? Az egyik hajómon működött az, hogy kiszedtem és vissza.
 • havenday
  #300
  Így már világos. Más. Az új 1.8 verzióval nektek is vannak grafikai anomáliák?? Nálam a robbanás, füst effekt, az aszteroida mezők borzalmasan.
 • lammaer
  #299
  Ez szerintem azért van mert ha nincs játékos egy zónában (űr szektor vagy bolygó), akkor a szerver ott nem fut.

  Viszonylag gyorsan lekapcsolja az üres szektorokat a játék gyakorlatilag ha kiléptél ott rögtön le is állt a játék.
  Mivel 1 napig nem voltál, sanszos volt közben szerver restart, és mivel az űrhajók random spawnoló POIk, lehet csak simán despawnolta.

  Nem az AIt láttad itt, csak a játékmechanikát... de jah, ha igazi élményt vársz és könyörtelenséget, irány a PvP zóna :D

  (amúgy ha egy űrhajó ki van kapcsolva, az AI nem is fogja lőni. Legalábbis ezt mondták az okosok)

  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.06.17. 16:08:04
 • havenday
  #298
  Már megint mi történt velem....szintém az orosz szerver, megyek a cv vel, rajta egy fúró sv, találok egy aszteroidát, elkezdem fúrni, majd a szemem sarkából látom, hogy oldalazik egy piros betűs hajó, na már tudtam, jó vége nem lesz. A cv m egy kezdő hajó, alap dolgokkal. Mondom a szitut. Benn ülök az sv ben, közelítek a cv hez, már dokkolás előtt vagyok. A cv be van kapcsolva, lövi az ellenséget, ami egy skaar (talán maktar?) nevű hajó volt, tehát ai. Kilő másodpercek alatt ém meg negy mérgemben nem vártam meg, hogy beadja a spawnolós képernyőt, feladatkezelőből kilőttem az egész programot. Jól elment a kedvem, tartott is vagy egy napig. Beléptem és a következő fogadott, az űrben vagyok, a cv m egyben, sértetlen, járt még, az sv m ből csal vagy 3 blokk maradt.

  Na erre is gondolok, mikor azt mondom, hogy okés van kontent a pve ben, meg kihívás, de eltudod képzelni, hogy egy igazi ember olyan hülye legyen, hogy kilővi az ellenfél kis hajóját, a nagyot meg ott hagyja? Úgy, hogy mivel az be van kapcsolva, ezért az meg folyamatosan lövi és mint említettem, egy alap hajó volt, nem lett volna nehéz kilőni, amúgy se, pláne így kézi irányítás nélkül.
  Szóval jól jártam, mert megmaradt a cv m, de ismét csalódás, hogy az ai val még sem az igazi játszani. Nekem.
 • lammaer
  #297
  Hát, úgy látszik még aludtak a 2 szezonnál öregebbek. Mert azoknak már teli van az OCD, kb belépnek és már húzzák is ki belőle a nyersanyagot az új csillagrombolóra :)
 • havenday
  #296
  Az orosz szerveren azt írják, több belépési pont van.
 • Caliph
  #295
  hát mivel wipe után voltunk,még nem volt mindenkinek csillagrombolója :) kérdezték hogy segitsenek e,mondtam egy zirax shipyardot kéne szétszedni,mondták hogy még kevesek ahhoz :)
 • lammaer
  #294
  Ejj ejj, hát multiplayer játékban voltál :) , én alig bírtam elhessegetni az állandó segítségfelajánlókat.
  Egyszer amikor egy Zirax földi zojjektum szedte le kicsi noob CVmet és nem tudtam összeszedni a roncsokból lootot hasonló okok miatt mint te (igen nehéz elugrani gyalog a nagy plazmaágyúk elől :D ), érdeklődésemre hogy mégis mi a francot lehet ilyenkor tenni csak 3 csillagromboló jelent meg a légtérben és zúzta porig az adott állomást....
 • Caliph
  #293
  lehet hogy úgy van,de amig nem ugrassz be addig nem tudhatod hova dob. kezdő rendszerben ugrottam a kutató hajótól vissza a kezdő bolygóra,valamit még akartam csinálni ott már nem emlékszem,és indultam volna a felpakolt,kezdő fúró cvvel a világba :D fúró sv és kicsi fighter sv a hajó hátán :D azoknak nem lett baja,viszont nem tudtam visszamenni értük mert a shipyard még űrruhában is kiszedett :D
 • lammaer
  #292
  Hmmm.... nem úgy van hogyha más irányból warpolsz be máshová dob?
  Tehát pl máshova kerülsz ha a naptól warpolsz egy bolygóhoz mintha egy másik irányban lévő bolygótól....

  Nekem olyan konzisztensnek tünt a belépési pont, mindig ugyanoda ha ugyanabból az irányból jövök
 • Caliph
  #291
  a gond az hogy nincs beleszólásod hova warpol be,szal ha egy olyan rendszerbe mész ahol már voltál és tudod hogy ott van egy shipyard ami nem nagyon mászkál el a helyéről,akkor ne dobjon már be mellé :D majd ha oda akarok menni akkor odamegyek fény alatti hajtóművekkel :D
 • lammaer
  #290
  Empyrion PvP-ben nekem 2 bajom van:
  1 - full loot PvP - ha buksz akkor buksz mindent. Szóval azért farmoljam szét a seggem hogy valaki más elvigye? :D
  2 - a PvP az nekem úgy tűnik 90%ban arról szól mennyire vagy gazdag. Jobb hajód, jobb felszerelésed van, akkor te vagy a jobb. Mondjuk a hajó design sokat számít, hogy lehet minél jobban megtéveszteni a turretek célzó algoritmusát... tehát kvázi a PvP is valójában PVE, mert az AI irányította turreteket kell megtéveszteni. Természetesen egyéni vélemény.

  Hálistennek az RE mod óriási PVE kontentet ad, bőven van tennivaló.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.06.13. 13:38:10
 • lammaer
  #289
  Hát az nem bug :)
 • havenday
  #288
  Szerintem az belefér, hoy szétlőtt hajót nem adnak vissza. Volt nekem is, nem tudtam a starter bolygómról elmenni, warpolás után azonnal szétlőtték. Másik kezdőbolygót kellett válasszak.
 • havenday
  #287
  Szia, a HWS-t ismerem, jó sokat játszottam rajta. Frissült is egy ideig minden, volt saját moddolt világa, jó volt. Ja, és 2 szerever volt, egy nekünk ide, egy amerikának. Aztán jött a Reforged, lett európai és amerikai, mindkettő pve. Az eredeti is megmaradt, több, mint egy éve nem nyúltak hozzá, se wipe, se frissítés. Pedig jó volt. Mondjuk könnyű volt fejlődni, pénzért kaptál mindent, egyszer én is kipróbáltam az milyen.
  Nekem a pve Reforged nem elég izgalmas, úgy semmi poén, ha tudom, hogy leteszek egy bázist jó messz mindentől, még turret se kell rá....pont ez van a francia szerveren, ki se tudom próbálni, hogy milyen bázist szerkesztettem, a kutya nem akar megtámadni. Akkor így miért akarjak fejlődni, minek? Ha nincs aki legyőzhetne, akkor én se tudok győzni. Az nem poén, hogy ahol egy "normál" szerveren mondjuk 10 élien jön, ahelyett beraknak mondjuk 50 et, hogy nehéz legyen. Akkor is gépi AI, kiismerhető és idő kérdése......most felváltva nyomom a francián és egy oroszon.
 • Caliph
  #286
  az én példámban azt mondták a chaten,ne is irjak,úgyse adják vissza :)
  engem bespawnolt warp után egy zirax shipyard lőtávjába,szétkapta a hajóm,esélyem sem volt kikerülni,elmenekülni,kezdő cv,minimális pajzs stb.
 • lammaer
  #285
  Hát, HWS-en simán visszadják ezeket. Pár példa

  1
  2
  3

 • Caliph
  #284
  mondjuk bug miatt eltűnt/szétlőtt hajót a HWSen sem kapsz vissza,legalábbis én nem kaptam :D
 • lammaer
  #283
  Kevesen vagyunk ehhez imo....

  A sztorid kapcsán: úgy tudom ismert bug, hogy a dokkolt hajók néha csak úgy eltünik. A HWS szerveren nekem is tűntek már el igy SV-im, és amikor az adminnal egyeztettünk írta hogy ez egy nem túl gyakori de létező bug a játékban. Nekem admin állította helyre, nincs más mód.

  (szerk: neked is csak javasolni tudom a HWS szervert, ott nincs ilyen hogy az admint nem szabad megközelíteni, kimondottan buzdítanak hogy keresd őket bátran a support ticket rendszerükön keresztül).

  Egy dokkolt hajó harc szempontjából megszűnik létezni, a lövedékek számára olyan mintha ott se lenne, tehát gyakorlatilag sérthetetlen. Ez szándékos, régen a PvPsek exploitoltak hogy teledokkolták a fő hajójukat mindenféle lövésfelfogó hajóval, igy ingyen páncélzatuk volt (CPU szempontból).

  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.06.12. 10:13:19
 • havenday
  #282
  Ma a következőbe szaladtam bele...Egy francia szerveren játszom, két hajóval mentem körútra, a workshopból töltöttem le 2 olyan hajót, amit egymáshoz lehet dokkoltatni, tökéletesen használom ezt a kombót már hosszú ideje. Megállok egy colonist trade station mellett, az üzletelés után úgy gondoltam, megnézem a kis holdat, 6km messze volt. Egy SV t is szoktammagammal vinni, az az első hajóm tetején szokott dokkolni, ami egy nagyon ütős taktikai CV teli fullos cuccokkal. A távolban, olyan jó 8 km re egy zirax battlecarrier járőrözött. Szóval fogtam a kis SV és elmentem a holdra, egy 20 percet lehettem ott, majd vissza. Döbbenten nézem, hogy a taktikai CV hez csatlakoztatott fúró CV m sehol!!! Semmi nyom. Első gondolatom, hogy valahol máshol hagytam, végig bogarásztam a regisztrit, de sehol. Aztán arra gondoltam, hogy biztos a zirax szétlőtte, igen de nyom nélkül, egy blokk se maradt utána? A másik, hogy ha össze voltak kapcsolva, akkor a taktikai hajót lehetett irányítani, az AI ilyenkor nem érzékelte külön hajónak, jó pár csatában nem tudtam leválasztani, és még soha egy találatot nem kapott, egyszerűen nem érzékelik. Szóval mi történhetett? PVE terület. Adminnak nem szeretnék írni, a franciát szeretik csak...
 • havenday
  #281
  Sziasztok, lenne igény egy Reforged PVP szerverre?
 • lammaer
  #280
  2600 óra? Az igen!
 • havenday
  #279
  Igen, ez teljesen az én hibám volt, pedig nem vagyok kezdő a 2600 órámmal....
 • lammaer
  #278
  Survival game ugye... igaz sokszor tényleg a bugokat, a szerver crasht vagya lagot kell túlélni, de jelen esetben vki óvatlan volt... :(
 • lammaer
  #277
  Ilyenkor jó ha az ember multiplayer szerveren játszik ésvannak segítőkész barátai.... (már be is befejeztem :D )
 • Caliph
  #276
  hát sajnos ez ilyen. nagyon körbe kell nézni hova merre megy az ember..van bug bőven,láthatatlan hajók/földi ellenfelek stb
  engem konkrétan warp után dobott be zirax shipyard mellé,esélyem sem volt elmenekülni,bányász cv-m telifúrva + kb két hét összefarmolt dolgai,húsvéti event páncél és hasonló finomságok bánták.
  konkrétan újra kellett kezdenem,lehívtam a kezdő cvt és első dolgom volt elhúzni zirax területről. annyira elment a kedvem a játéktól hogy kb két hete csövezek egy állomás mellett,és csak a napi ládáért logolok be :D
  jó tanács: mindig legyen a factoryban egy kész hajó vészhelyzet esetére,akár egy cv is.
  meg persze egy fix bázis minden földi jóval és nem kell nulláról kezdeni :)
 • havenday
  #275
  Köszönöm! Most jártam úgy, hogy egy közepes méretű és viszonylag jól felszerelt taktikai CV vel berepültem egy 4G bolygóra, keresve az ezüstöt, persze egyből zirax területen, lehúzott a gravitáció és szétlőtték a hajóm...csak két hétig dolgoztam érte, plusz fullos cuccok voltak rajta. Na mindegy.
 • lammaer
  #274
  A silver powder az egyik legszemetebb grindelős komponens... 50 oreből lesz 1, azt százasával kell... eléggé be volt szívva amodder amikor kitalálta, lehet valaki IRL megbámtotta mondjuk a boltban, és igy áll bosszút a játékostársadalmon.

  Ennél jobban csak a progenitor parts-ot utálom szedni... azt már inább megveszem a piacon, bármibe is kerül.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.05.21. 18:15:31
 • Caliph
  #273
  szia,silver ore kell hozzá 500 és 10 purified water.
  ingame a játékban van pda,azon belül empyrionpedia,és ott meg tudod nézni melyik alapanyagot milyen bolygón kell keresni
 • havenday
  #272
  Sziasztok, Reforged-del játszom, szükségem van silver powderre, milyen típusú bolygón található, tudja valaki?
 • Pingyóka
  #271
  Összepakoltam eljöttem a kezdő bolygóról, elindultam a Zirax-al ellentétes irányba a Tranquility (Trader Gulid) irányába.Keresem az új bázist. Leszálltam egy bolygón, ahol kedvesen üdvözölt valami kétlábú Alien,futott felém azt hittem üdvözölni akar ,de nem :) Le kellett lőnöm. Viszont a mai naptól ezen és egy másik szerveren is (official) kb 15 mp-enként elkezd a kép remegni, ez mi lehet? Még az irányítást is kirázza a kezemből ,de csak bolygókon.