Empyrion - Galactic Survival
  • nibron
    Azért nem árt a frakciókkal jóban lenni. Egyrészt a traderek miatt, másrészt pl. a benszülöttek területén található csomó olyan cucc, amire szükséged van. Nagyon gyorsan fel kell tornázni a reput, hogy tudj lootolni ezeken a területeken. Viszont nagyon egyszerű a dolog. A benszülötttek általában tavak/mocsarak mellet tanyáznak, és ezeken a területeken a part mentén él egy olyan szörnyszerű teremtés. Hasonlít a harcsa fejéhez. Na ezeket kell irtani a benszülöttek területén, és ha a területen belül nyírod ki, azért nagyon sok pontot kapsz. Jó párat legyilkolsz és máris haver vagy. És amikor akkor már lootolhatsz a területükön, hozzájutsz olyan növényekhez, amikhez jóval nehezebb lenne. Az egyik ilyen pl. a fűszer. Sok kell belőle, de ritka. Viszont ezeken a területeken sokat lehet találni. Ha jól tudom vetőmagot is lehet a benszülötteknél kapni (asszem másként nem jutsz hozzá), és akkor már te is termesztheted. Ez az egyik...

A másik, hogy a traderek elég hasznosak. Rendszeresen jártam hozzájuk. Egyrészt a bázisok felszámolásával rengeteg cucchoz jutsz hozzá, azokat jó áron el lehet adni. Azonkívül vannak olyan cuccok náluk, amiket magadnak nagyon nehezen tudsz előálítani. Azokat simán meg lehet venni. Ha van: elég sokszor volt olyan, hogy végig kellett járnom a tradereket valami miatt, és összevásároltam ami kellett. Sajna nem emlékszem mik voltak azok, annyi azért rémlik, hogy a bányász cégekhez jártam sokat. Ott pölö nagyon jól el lehet adni azokat a kristályokat(azok?) amik a warpoláshoz kellenek. Rengeteg hozzávaló nyersanyaghoz juthatsz hozzá, ezért a felesleget nagyon jó áron el lehet(ett) adni, ebből dőlt a mané. A másik a fegyverkereskedő: nagyon sok hadianyaghoz juthatsz hozzá, ezeket jó áron le lehet adni, szintén nagyon jó pénzforrás. Amikor már tudod gyártani a hi-tech fegyókat, azokat a felesleges nyersanyagból legyártva, rohadt sok pénzt lehet keresni az eladásukkal.
    Trader még arra is jó, hogyha valamit nem tudsz előállítani/megszerezni, és mindenképpen kellene, akkor keresel olyan tradert akinek van, és megveszed. Ilyenkor vinni kell eladni valót, és a pénzt a vásárláshoz ott helyben elő lehet teremteni. Azt azért nem árt tudni, hogy a reputációd a tradereknél számít, ha nincs meg a megfelelő szinted nincs eladás-vásárlás. Viszont nem nehéz jóban lenni mindenkivel, mivel a fő enemy (baromira nem emlékszem a nevükre) mindenkivel rosszban van. Így ha bármilyen kárt okozol nekik (elég csak meglőni valamilyüket), szinte mindenkitől pontot kapsz. Meg van adva, hogy ha kiiktatod egy katonájukat, hány pontot kapsz, és ez mindenre. Meg lehet nézni a játékban, de már nem emlékszem hogyan. Azt a részt nem árt elolvasni, mert mindenki másra érzékeny, nem árt tudni mit nem tehetsz. Ráadásul a frakciók egymással is barátkoznak/küzdenek. Ha tehát ki kell lőni egy barátot (időnként előfordul), akkor nem csak annál a frakciónál ugrik a repu, hanem a velük pariban lévőknél is. Viszont akikkel rossz viszonyban vannak, azoktól pluszban kapod a pontokat. Ebben a játékban valami ilyesmi szeretne a diplomácia lenni.