657
Segítsük egymást
Ha háttérnek képet akarsz beilleszteni: link (ami alatta van normál betűtípussal, Code-ban lévő szöveg le lett vágva!)
Ha háttér színét akarod megváltoztatni: body{background:orange!important;} /link
Ha ki szeretnéd emelni a bannerban a linkeket: link
Ha a 'fehér csík' helyett más színt szeretnél: link
Kicsit hosszabb leírás link
MerlinW által összegyűjtött scriptek
TOPIC DESIGN KÉSZÍTŐ by Sg modcsapat!
SG TOOLS
Ha háttérnek képet akarsz beilleszteni: link (ami alatta van normál betűtípussal, Code-ban lévő szöveg le lett vágva!)
Ha háttér színét akarod megváltoztatni: body{background:orange!important;} /link
Ha ki szeretnéd emelni a bannerban a linkeket: link
Ha a 'fehér csík' helyett más színt szeretnél: link
Kicsit hosszabb leírás link
MerlinW által összegyűjtött scriptek
TOPIC DESIGN KÉSZÍTŐ by Sg modcsapat!
SG TOOLS
-
#44 Tudom, most piszkálom, hogy mi is van :) -
#43 Egyébként a középső sávnak a színe most is meg van változtatva, nem fehér.
De most kivettem. Nézem, hogy nem is minden második hozzászólásnak a háttere változik, hanem csak az aláírásé.
Nem lehet magának a hozzászólás dobozkának megtartani a hátteret? Mert ha nincs bent kép, akkor felváltva más színű, ha meg van akkor mindnek az a háttere. -
#42 Nálam mindegyik hozzászólás háttere ilyen szexi ilyen
aláírás néhol másmilyen, mert nincs:
#forum-posts-list .footer a #content,#forum-posts-list .body mellett. -
#41 Én azt szeretném, hogy minden hozzászólásnak legyen meg a saját háttere, mint eddig. Van ilyen?
Nem akarom, hogy fekete legyen a háttere és azt sem, hogy fehérek legyenek a betűk. Jó az úgy, ahogy automatikusan kitölti, csak ne minden másodiknál legyen jó. -
#40 Ha a fehér csík helyett szeretnél mást, akkor:
#content,#forum-posts-list .body,#forum-posts-list .footer {
background:black;
color:white;
}
Ekkor a fehér helyett mindenhol fekete lesz, a betűszín fehér, kivéve a breadcrumb (Fórum > Általános...), és a xy-ként vagy bejelentkezve, stb: ezt így tudod orvosolni:
#breadcrumb {
color:#fff;
}
#comments-login {
color:#fff;
}
Ekkor mindegyik fehér lesz.
Ha a bannerodban mégis más betűszínt szeretnél, akkor:
#topic-information {
color:#add8e6;
font-size:16px;
}
(#add8e6 = lightblue/világoskék) -
#39 Nem flém, csak vélemény némi értetlenkedéssel.
Entereket rak bele, attribútumokat szűr ki a css-ből, szűri a scriptet. A veszélyes dolgok kiszűrésével egyet értek, maximum nem értem, hogy valami miért veszélyes. A házigazda elméletileg megbízható fórumozó, képes rendet tartani egy topikban, miért lopna accountokat?
Ahogy én látom csináltatok magatoknak meg a házigazdáknak egy csomó munkát. Két üdvös út van, minden más munkát és feszültséget generál:
1. A topikok tejesen "személyre szabhatóak" a házigazda által, és meg is bízunk benne, hogy ezzel a "hatalommal" nem él vissza.
2. Egységes kinézetet akarunk, és a fejlécben legfeljebb a fórum leírónyelvét lehet használni (képek, linkek, szövegdekorálás, szájlik)
Ennek a jelenlegi működésnek nem látom értelmét, részemről áttérek a fejléccel arra, mintha a kettes számú opció lenne életben, de ehhez felesleges a html, a css meg a javascript. Szerintem felesleges munkát generáltok magatoknak.
Megismétlem, nehogy félreértés legyen: nem flém. Nem vagyok felháborodva, nem azért írom, hogy beszóljak, hanem mert segíteni akarok, illetve próbálom megérteni a célt, és próbálom jelezni, hogy mit értek el a jelenlegi működéssel. -
#38 Bannerban lévő linkek kiemelése:
#topic-information a {
color:orange;
font-size:16px;
}
orange helyett mehet szín, font-size:16px; jelenti, hogy mekkorák legyenek a linkek (16 pixel) -
#37 Nekem is fehér lett így, csak a háttérkép az fekete és a középső sáv is fekete lenne ... így fekete fehérben nem néz ki túl jól. Ha meg a fekete csíkot hagyom meg, akkor minden második hozzászólásnak az lesz a háttere, azaz olvashatatlan. -
#36 Hálásan köszönöm, ha szánsz energiát és időt a problémámra [és remélhetőleg, ezzel segítesz majd másoknak is]. -
#35 Lesz, de ha nagyon nagy a banner (mint nálad), ott majd több mindenre kell figyelni, lehet majd saját topikomban megcsinálom, és elküldöm neked mit hova, és elmagyarázom.
Laza #30:
Nálam teljesen jó, van háttér, és középső sáv is fehér.
Laza #33:
Talán a nem hg-k már kibírják ezt a kis időt, legalább mikor megkapják az új felületet már minden topik design jó lesz (remélhetőleg)
-
#34 A régit elteszed, az újat megcsinálod, félreteszed, és visszaállítod a régi felületről a régit, hogy az átállásig a tömegnek jól működjön :)
Majd az új felület teljes megnyitásakor rögtön a penge designnal várod a topiclakókat :)
....vagy csinálsz egy hibridet, ami valamelyest működik a régin is, de ez nehezebb feladat. Sajnos egyszerre mindkettőt csak egyszerű dizájnokkal lehet megoldani. -
#33 Ezzel elkolbászolva a régit :) mos már egyik sem néz ki jól :) -
#32 Csak a Házigazdik kaptak jogot, hogy a tényleges átállásig rendbe hozhassák a topikokat. -
hugopareiros #31 Még mindig nincs megnyitva mindenkinek az új design?
Hiába kattintok pl laza linkjére, nem hoz be semmit.
Hiába nézném ezt: http://sg.hu/forum
a régit hozza be. -
#30 Ezzel oldottam meg, hogy a fekete háttér ne színezze át minden második hozzászólás hátterét, de elég tré.
#content, #forum-posts-list .body { background: white; }
#menu-family { color:white;}
Még mindig jó lenne megoldani, hogy minden másodiknak is saját háttere legyen.
Most ilyen 'szépen' néz ki :)
http://sg.hu/forum/tema/1333804384 -
#29 Nem tudom hogyan lehet rosszul kimásolni, de nekem sikerült. Viszont megoldottam:
$("body").css("background", "url('http://kép.jpg')");
a css rész ugyanaz -
#28 Pár kommenttel lejjebb írták készül... -
#27 A CSS+javascript banner szétosztására még mindig nincs tutorial?
[Eredeti játékaink topik] -
#26 Most minden második hozzászólás átlátszó, és a háttér látszik rajta? Ki lehet ezt kapcsolni, hogy mind egyforma legyen?
Fekete kép a hátterem. -
#25 Most ezt raktam be ide, csak css:
body {
background: url(http://androidhungary.com/wp-content/themes/androidos/images/nexus/background.png) repeat;
}
/* Hogy a középső (content) oszlop fehér maradjon, fent a lapcsaládokkal együtt*/
url-t átírod, repeat meg azt jelenti, hogy ismétlődjön e a kép vagy ne. (lehet repeat-y, repeat-x, no-repeat)
szerk: nem akarja kiírni az egyik záró taget:
body {
background: url(http://androidhungary.com/wp-content/themes/androidos/images/nexus/background.png) repeat;
}
#menu-family { color:white;} -
#24 Pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen képet szerkesztenem -
#23 a régi kódokkal is szépen működik, csak szélesiteni kell a háttérkép fehér részét :D
The Crew topik -
#22 Ez a kód, hogyan nézne ki, ha én a narancssárga szín helyére képet szeretnék, így hogy megmaradjon középre a fehér sáv?
Köszönöm:) -
#21 igen, remélhetőleg ez csak átmeneti, majd a kedves fejlesztő urak átírnak majd ezt-azt, hogy kényelmesebben is meg lehessen oldani. -
#20 Jogos, köszi, csak nem szeretem az ilyet. Ennél a régebbi include-olt is jobb megoldás. -
#19 nincs más :( mondtad important nem jó, meg < meg > sincs :/ -
#18 Jó hát JS hack-el :D. Azért ez kicsit... . -
#17 ah, android topikomból loptam, csak ott mivel be van állítva háttérkép, (meg background-color, nem color) nem vettem észre hogy így nem működik.
Így viszont tényleg jó:
css:
#menu-family {color:white;}
js:
$('body').css({'background-color': 'orange'});
orange-ot átírod tetszőleges színre (lehet #333 is) -
#16 Ennek menni kéne? Mert szerintem nem és nem is megy.
Ezt módosítja amit adtál:
http://sg.hu/forum/tema/1327111866 -
#15 így próbáld meg :
body { color: #4d4b4c; }
-
#14 Beírtam, ezért szopás az inline css, amelett, hogy nem használják csak tesztelésre. -
#13 pontosan mi nem megy? -
#12 ha egyértelműen működési hibája van (könnyen előfordulhat), akkor azt a másik topicba jelentsd (ha van hozzá konkrét példád még jobb, akkor egyszerűbb javítani) -
#11 ez a css mező maga a rémálom, nem elég, hogy nem ez az elsődleges stílus ami alkalmazásra kerül, de még az !important attribútumot se lehet felvinni. -
#10 minden tőlem telhetőt megteszek :) -
#9 Az jó lesz, várom szeretettel!
Remélem olyan antisuttyók és tudatlanok is megértik majd mint én akinek köze nincs az egészhez. -
#8 megy, csak az a baj, hogy nem engedi a < és > karaktereket css-ben. -
#7 Hát nem lesz egyszerű, elég favágós, főleg amíg nem megy a css input mező.
-
#6 Okés köszi, igyekszem :) -
#5 Kaptál hozzá HG jogot, úgyhogy fejlécbe is mehetnek a segítségek. Köszönöm!