657
Segítsük egymást
Ha háttérnek képet akarsz beilleszteni: link (ami alatta van normál betűtípussal, Code-ban lévő szöveg le lett vágva!)
Ha háttér színét akarod megváltoztatni: body{background:orange!important;} /link
Ha ki szeretnéd emelni a bannerban a linkeket: link
Ha a 'fehér csík' helyett más színt szeretnél: link
Kicsit hosszabb leírás link
MerlinW által összegyűjtött scriptek
TOPIC DESIGN KÉSZÍTŐ by Sg modcsapat!
SG TOOLS
Ha háttérnek képet akarsz beilleszteni: link (ami alatta van normál betűtípussal, Code-ban lévő szöveg le lett vágva!)
Ha háttér színét akarod megváltoztatni: body{background:orange!important;} /link
Ha ki szeretnéd emelni a bannerban a linkeket: link
Ha a 'fehér csík' helyett más színt szeretnél: link
Kicsit hosszabb leírás link
MerlinW által összegyűjtött scriptek
TOPIC DESIGN KÉSZÍTŐ by Sg modcsapat!
SG TOOLS
-
#125 Sajnos nincs meg.
Nem tudtam, hogy ez a hulladék-szar ilyet fog csinálni :( -
#124 No igen, a "segítsünk egymásnak" nem feltétlenül azt jelenti, hogy "Jim segít mindenkinek" :) -
#123 Nincs mit :)
Igen, talán este nekiállok, csak elutazok és másfél hétig nem leszek, de ha majd valaki megcsinálja helyettem arra nem leszek mérges^^ -
#122 Rendben, köszönöm az eddigieket is! :) Ha elérhetővé válna, szerintem sokaknak hasznos lenne! :) -
#121 Lehet.
Sajnos data tagokat még szűri az oldal, így a beépített verziót nem lehet használni.
Nem lenne nagy meló összedobni egy olyat ami működne, de sajnos most annyira nem érek rá, kicsit szüneteltetnem kell a segítségnyújtást :/ :) -
#120 Köszönöm kipróbáltam, az színeken egy picit módosítottam! :) -
#119 ezt próbáld ki:
nav.pagination a {
background: lightblue;
padding: 0 5px 0 5px;
}
hülyén néz ki, majd valamit változtatunk rajta. -
#118 Remélem, nem teszek fel túl sok kérdést! :))
Szóval, arra van-e lehetőség, hogy egy sajét nyomógomhoz, pl Információk, hozzárendeljek tartalmat, úgy, ahogyan a Mosolyok gombra ugrik fel az ablak? Természetesen, nem simle-ik, hanem saját szöveg lenne benne. Köszi a segítséged! :) -
#117 Az oldallapozók (1 2 3...) elérhetőségéről van esetleg valamilyen információd? :) Szeretnék mögéjük tenni valamilyen más színű téglalapot betenni. Köszi a segítséged! :) -
#116 Ez volt az eredeti
http://pastebin.com/sd3ngkpJ
a végéről a beíró ablakos háttérképes részt én töröltem. -
#115 Eredeti kódot el tudok küldeni? ami működött előző felületen.
Szűrő úgy látom kivett ezt-azt a kódból, ami nem tudom mi volt :) -
#114 Megvan még a html rész amikor jó volt a topik? Mert ha új felületen szerkesztesz, akkor van (sajnos szűrő), hogy kivesz néhány elemet (akár divekből), ezért csinálta tomsolo úgy, hogy utána rendes oldalon kellett a topikot szerkeszteni nem az új felületen. -
#113 hogy ne kelljen keresgélni, itt a link :)
http://sg.hu/forum/tema/1084209955 -
#112 mindjárt megnézem. -
#111 Köszi a gyors választ!
Ha úgy írom be, tényleg működik, de
ami utána van, abból semmi se látszik, illetve ha újra megnézem az editort, megváltozik amit beírtam (bár lehet ez normális)
ezt csapja még az utolsó object-hez
< object type="application/x-shockwave-flash" >
-
#110 nézem -
#109 Rá tudsz nézni az Eredeti játékaink topik bannerére?
Át akartam írni a Küldés gombot, de cserébe kusza lett minden... :( -
#108 Így már be tudod illeszteni (mégis működik):
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://pointer4.hu/bannermix.swf" width="780" height="330" style="float:left;"><object> -
#107 Nincs mit! :) helyes :p
pointer4: hm, ezek szerint még se megy még nagyon az object és embed. Mindjárt kitalálok valamit. -
#106 Igen, azokra! :) Köszi még 1! :) Ú, ma egész nap a topikomat fogom bütykölni! :) -
#105 #5bc0de (ha a bbcode, meg ezekre a gombokra gondolsz)
border meg #269abc -
#104 Azt esetleg még meg tudnád mondani, hogy az SG-s nyomógombok (a kékeknek) hátterének mi a színkódja? Köszönöm! :) -
#103 Heló, eddig ez volt a fejlécben
http://pastebin.com/0DTv23vr
De most nem megy, mit írjak át?
Ez a flash beágyazás az
http://sg.hu/listazas.php3?id=1084209955 -
karajjj #102 szerintem teljesen jó lett -
#101 Köszi szépen, ez nagyon hasznos! :) -
#100 Nem nagyon szoktam leírásokat készíteni, nézzétek el nekem. Javaslatok/kritikák alapján majd megpróbálkozom még egyszer. -
#99 Egy kis segítség, hogy milyen css szelektorokat használjuk az oldal különböző elemeihez. Használatuk: szelektor (oldal elem) neve, majd kapcsos zárójelek közé írjuk, hogy milyen színű, hátterű legyen, stb.
szelektor_nev {
background: lightblue;
color:white;
}
body {
background: orange !important;
}
body kivétel, egyedül ennél kell használni háttérszín beállításánál az !important. Ezzel kényszerítjük rá a böngészőket, hogy ez a szín érvényesüljön.
Először jöjjön maga az oldal:
Amint az látszik:
body - Az oldal háttere hátterét ezzel változtathatjuk, de akkor az alapból középső fehér csík is eltűnik. bővebben
#menu-family - A fenti lapcsalád tagjait foglalja magába, színezhetjük, vagy akár el is tüntethetjük (#menu-family { display:none; })
#breadcumb - ezzel a kis navigáló menü és a Témaindító: xy megjelenését változtathatjuk
#comments-login: ezzel pedig a képen is nyilazott bejelentkezve szöveget
#post-submit: Ha nem tetszik a jelenlegi Küldés gomb kinézete, fogjuk ezt a css szelektort, és a kapcsos zárójelek közé írjunk neki olyan színt, méretet, stb ami nekünk tetszik.
Végül de nem utolsó sorban:
#topic-information: Ez foglalja magába a bannert. Képen van egy kis kerete, ezt így értem el:
#topic-information {
border:1px solid #000;
}
Ha csak a bannerban lévő linkek kinézetét szeretnénk megváltoztatni, akkor csináljuk ezt:
#topic-information a {
color:orange;
font-size:16px;
}
Ezzel megadtuk,, hogy a bannerben lévő 'a' tagek ("hiperhivatkozások") színe legyen narancs, betűméretük 16pixel.
Jöjjön egy kicsit bővebben a hozzászólás doboz:
Amint látszik, a #content -el változtattuk meg az alapból fehér hátteret (ha van beállítva háttérszín, akkor nem elég ezt megváltoztatni!)
Hozzászólás dobozait is nagyon egyszerűen testre lehet szabni. lényegében áll egy body és egy footer részből. Mindkettő kinézetét változtathatjuk egyszerűen:
#forum-posts-list .body {
background: #fff;
}
#forum-posts-list .footer {
background: #add8e6;
color: #fff;
border: none;
}
Ezzel megadtuk, hogy a hozzászólás háttere legyen fehér, az aláírás meg világoskék, fehér betűkkel, a border:none-al meg eltüntettek a kettőt elválasztó fekete csíkot (a képen ez nincs ezért ott látszik).
Remélem segít ez a kis leírás valamennyit, de amennyiben még valami mindig nem működne megfelelően csak írjatok ide topikba. Jövőben esetleg írok egy még részletesebb írást, amire majd a jövőben lehet hivatkozni. -
#98 Köszi szépen, várom! :) -
#97 mindjárt jön egy nagyobb poszt, abban benne lesz, miket kell megváltoztatni. (csak új képeket csinálok) -
#96 Sziasztok!
Arra van valahogyan lehetőség, hogy a az új fórum elemeit testre szabjuk? Pl a:
- küldés gombot,
- "xy-ként be vagy jelentkezve oldalunkra.
Hozzászólásod ezen a néven fog megjelenni" szöveget
- Fórum Általános eszmecsere szöveg színe
- Oldallapozó mögé (1 2 3...) valamilyen más színű téglalapot betenni
- A megjegyzés fölötti vonal kivétele
HA igen, hogyan?
A válaszokat előre is köszönöm! :) -
#95 pastebin link ott van, így egyszerűbb mint code tagben kiszenvedni, hogy jó legyen... -
#94 A html szerintem picit nem jó :)
szerk: most már jó, köszönöm :) - a code-ban forrás leforgatás meg mehet a bugjegyzékbe, gondolom.
szerk2: a 22. sor a CSS-ben meg szép hosszú, és a sortörés picit furcsán néz ki ezzel a felülettel... persze copy-paste-re tökéletes így is, csak esztétika. -
#93 HTML:
http://pastebin.com/KkEXy66T
CSS:
body {
background:url(http://sg.hu/forumkepek/2012_02/URKUTATAS2.jpg) #000 fixed;
background-position:center top;
background-repeat:no-repeat;
}
#content,#forum-posts-list .body {
background:#fff;
}
#menu-family {
color:#fff;
}
#topic-information {
height:200px;
}
#topic-information table#container {
height:210px;
width:780px;
background:url(https://lh3.googleusercontent.com/-CeXke6Ckn_M/Tzvn2gyxFSI/AAAAAAAACSY/ViWEm6hJaK8/s780/header.jpg) no-repeat;
border-collapse:collapse;
margin:-50px 0 0 70px;
}
szerk: Ha valamiért a képek nem jönnének be akkor legyen url(xy) helyett url('xy'). -
#92 Űrkutatás topic házigazda hiányában lelkes és segítőkész fórumtársra vár, picit szét van esve szegény...
Előre is köszönöm! -
#91 Holnapra lesz tutor, de persze küldd, akár itt is. -
#90 Ahogy sejtettem nekem ezek a dolgok atomfizika szinten mozognak.
Valakit megkérhetnék hogy ha küldöm neki privátba azt a pár topikbanner cuccost ahol házigazda vagyok átformálná erre az újra hogy jó legyen? -
#89 Kb. 2 hét elteltével nyílt meg a moderátorok után a házigazdáknak is az új felület,de gyanítom,hogy most több időnek kell eltelnie mire véglegessé teszik.Mivel vannak még bőven hibák,a topikok dizájnolásával is újabb kérdések,problémák merülnek föl.Szóval senki nem tud konkrét időt mondani:) -
#88 Haladok, de hamarosan jön egy frissítés az sokat fog dobni az egészen. Összeírogatom az itt lévő dolgokat, képeket rakok össze, gyűlik :)
időm miatt valszeg csak holnap publikálom. -
#87 ja, köszi! mikortól lesz látható a pórnépnek is az új dizájn? :D -
#86 Szerintem te sehogy,mert ahogy nézem,nem vagy házigazda sehol.Viszont ha saját fórumba csinálsz egy topikot,akkor kipróbálhatod majd ezen a linken.