199
-
M2 #39 Köszi, de a backupot tökéletesen megoldja maga az operációs rendszer, akkor miért is fektetnék plusz időt másik progira?
A desktop gépemet meg ha használni akarom, akkor odaülök elé, van egy ilyen hülye szokásom. :-)
Akkor már inkább érdekel a Viber, facebook és böngésző.
Mellesleg megsúgom: az átlag iPhone-ost is főként ezek érdeklik, vagy ti ezt negatívan fogtátok föl? Sokan itt meg is állnak és többet be se néznek az AppStore-ba. -
M2 #38 Segítek átlátni ezt a bonyolult kommunikációs láncot, ami itt zajlott:
"Amúgy, az iOS-esnek meg mi kell?"
"Engribőrc, meg fingóprogram"
"Csak hogy tisztán lássuk az erőviszonyokat fingóprogram ügyben"
Akkor most válaszold meg, a fingóprogram jó vagy rossz? Dicsértétek az iOS-t vagy szidtátok? Csak mert ha szidtátok, akkor ezt megtehetitek az Androidos oldalra is - az adatok alapján. -
levente68 #37 Attól még vérprofi a TiBi, másrészt azon is vitáznék, mennyire lenne értelmetlen, ha egyszer korrekt lennél... offline is működik, nem csak a felhővel...
PhoneMyPc pedig igen régen létezik és tudtommal többet tud a Splashtop-nál( Több monitor kezelése, ControlPad, webcamera nézet... ), bár nem olcsó, az tény.
-
levente68 #36 Nem nagyon sikerül átlátnom, hogy most az jó, vagy rossz, hogy ennyi fingóprogi van Android-ra, de ha majd elmondod, linkelsz egyet az AppStore-ban találhatókról is? -
M2 #35 Csak hogy tisztán lássuk az erőviszonyokat fingóprogram ügyben:
Google Play Fart -
M2 #34 Ki beszélt itt rólad? Vagy bármelyik ide írogató Androidosról? :-) -
levente68 #33 Ja, mert ők az elit, az Android-os meg a paraszt. -
#32 Engribőrc, meg fingóprogram, meg góglimepsz. Ja az nem, mert nincs!
De leeeeeesssssz!
Ja meg faszbukk. -
levente68 #31 Na, az év zöldségét sikerült elsütnöd, grat...
Nekem se Viber, se Face nincs, ellenben kb. 1000 program van TiBi mentésben és alapon tuti kb. 200 mindig fent van. Csak annyi, mert manapság nem érek rá annyit kütyüzni, és ebben egyetlen játék és fingóprogi sincs, sőt minőségükben se az alja, ami nálam megmaradhat.
Amúgy, az iOS-esnek meg mi kell? Mert nem hinném, hogy különböznek az átlag felhasználók oprendszerenként...
-
M2 #30 Viber, Facebook, böngésző.
Ennyi kell az átlag Androidosnak.
Valahol igazuk is van, én is paráznék úgy feldobálni mindent mint az iOS esetében. -
#29 Az Android még ha mint OS nem is teljesen nyílt, szabad, de azért az ilyen fajta fejlesztésnek a talaján áll. Az iOS meg inkább zárt rendszer, még ha ott meg a store-ra történő fejlesztés ad egyfajta nyílt jelleget a dolognak.
Nem hiszem, hogy olyan szintű minőség ellenőrzés lesz valaha is. A Google play a legnagyobb store tudomásom szerint. Az elv tehát az, hogy találd meg magadnak a megfeleleőt egy nagyobb választékból, ha meg nem találod akkor pedig írd meg!
Másrészt a letölések tekintetében az is figyelembe veendő, ami itt elhangzott. Hogy androidos telókból van nagyon gyik is, amit eleve "nem-annyira-okostelónak" vesz a gazdája, de legalább is nem elsődleges szempont, hogy mindenféle alkalmazással halálra terhelje az amúgy sem bivalyerős hw-t a júzer.
Az ilyen emberke talán letölt egy Talking Tom-ot és el van vele, hogy lám az ő telója sem hülye teljesen, de kb ennyi. -
#28 Szerintem a google-nek is meg kéne lépnie azt (már sokadjára írom le), hogy valami minőség ellenőrzés legyen a playben. Azaz ne akárkinek az akármilyen szoftvere kerülhessen fel, hanem igenis egy minőségi szűrőn menjen már át a dolog. És akkor nem lenne vérpisti első szoftverem cimű cucca fent. Az egy dolog , hogy máshol elérhető de legalább a play-t kéne szűrni és minőséget biztosítani, hogy aki onnan tölt le az biztos legyen benne, hogy abban nincs kártékony kód, nincs virus, minimálisan jól van megírva és nem crash-el állandóan. -
Papichulo #27 [i]"azokon meg aztán tényleg szinte csak egy gombnyomás és kész az Android verzió."[/i}
Barcsak egy gombnyomas lenne... sajnos az altalad linkelt oldalbol is latszik, hogy nagyon sokan meg ezt a "gombnyomast" sem hajlandoak megtenni (10 vs. 23) :) -
M2 #26 Pontosan ahogy mondod. Ha egy játék iOS-en hoz 1 év alatt 1 millió dollárt, akkor (az eddigi fogyasztói adatok alapján) Androidon várhatóan hoz negyed milliót. Nincs az aki lemondana erről a plusz pénzről, tehát a sikeres húzónevek mindig ott lesznek mindkét platformon.
Aztán ott vannak a multiplatform fejlesztői eszközök (pl. Unity), azokon meg aztán tényleg szinte csak egy gombnyomás és kész az Android verzió.
A jövőben meg ráadásul erősödni fog az Android és pár év múlva bezáródik a rés, aztán meg többet fog hozni mint iOS. -
Vol Jin #25 Azt kell mondjam, hogy almát hasonlítanak össze a körtével, hogy stílusos legyek. :-)
AZ Applenek az a lényeg, hogy hány telefont ad el. Sokat, elegendőt ahhoz, hogy a fejlesztőknek piac legyen. Főleg úgy, hogy sokan vesznek egy androidos telefont és használják. Max rátöltenek valami ingyenes programot.
Tehát, ha nem csak az apple szempontjait nézzük, hanem a fejlesztőkét is, akkor meg csak az számít, hogy a programokért fizetni hajlandók milyen arányban birtokolnak iOS és androidot futtató készüléket. Ebben az esetben meg van egy szorzófaktora az iOS-nek. -
levente68 #24 Tök muris lenne megint mindenen elvitázni, de nem fogok, sajnálom.
Pedig sok dologgal vagytok tévedésben, mint sokszor...
Talán, ha majd láthatóan kevésbé lesztek elfogultak. -
M2 #23 "Ha meg ide jutok, annyi a véleményem, hogy ez így jó, mert én a jó programozó alkalmazásaira vágyom, nem a botcsinálta programozóéra."
Ez esetben pont a rossz platformot választottad. Androidon a 10 éves Pistike befizeti zsebpénzéből a 25 dollárt (máris a világvégéig garázdálkodhat a Store-ban), és már holnaptól kint van a "Pattogó Színes Négyzetek 2012" játéka.
Apple azért elég rendesen megszűri már az alkalmazásokat, nem beszélve az évente 99 dollár fejlesztői díjról.
"Nem azt mondom, hogy mindegyik az, aki látja a nehézséget, de magasabb szint tehát Android-ra programozni ezek szerint, ugye, így akinek nem akkora gond, azt éltetem."
Nincs szintkülönbség. Androidra bárki bármilyen eszközzel 'programozhat'. Apple iOS esetén ez kicsit korlátozottabb.
De el lehet indulni eleve multiplatform irányba, akkor meg nem nagy nehézség mindenre kitolni a progit: Unity3D - Game List -
M2 #22 Titanium Backup - iOS-en értelmetlen lenne
PhoneMyPc - szerintem kicsit drága a tudásához képest (3237 Ft) -
Papichulo #21 "Direkt írtam, hogy egy csomó ingyenes is ilyen. "
±"Ha valamit ingyen kapsz, ott te vagy az arucikk" ;)
Nem mintha az alkalmazasok tobb, mint fele (53.75%) nem lenne ingyenes iOS-en is.
"nem nagy kunszt Android-ra is komoly alkalmazást írni"
Senki sem allitotta, hogy barmivel is nehezebb lenne androidra igenyes alkalmazast irni, mint iOS-re. Egyszeruen tobben irnak az utobbira, mivel nagyobb az esely ra, hogy abbol penzt latnak. Ez ennyire egyszeru. Amik bejonnek, vagy valaki fizeti, vagy csak egyszeruen van kedve hozza a keszitonek az megcsinalja mindket platformra. Megis a legvegen, tobb igenyes alkalmazas van iOS-re. Persze ezek legtobbjenek (kiveve sok jatek) megvan az analogiaja androidon es bar sokszor, de ezek nem minden esetben erik el az iOS alkalmazasok szinvonalat. Forditva joval ritkabban igaz ez.
ps: Ez a PhoneMyPC az valami ilyesmi: https://itunes.apple.com/us/app/splashtop-2-remote-desktop/id561386772?mt=8 ? -
levente68 #20 "Persze, ezek foleg a sokat hozo alkalmazasok, mivel ott megeri."
Direkt írtam, hogy egy csomó ingyenes is ilyen.
De a Titanium Backup, vagy a PhoneMyPc eleve nincs iOS-re és mégis prémium minőségűek és ezek nyomán van olyan véleményem, hogy bizonyítottan nem nagy kunszt Android-ra is komoly alkalmazást írni, csak jó programozónak kell lenni.
Szerintem... -
Papichulo #19 "általam nagyra becsült programozó nem éli meg annyira és el képes készíteni a programját Android-ra "
Persze, ezek foleg a sokat hozo alkalmazasok, mivel ott megeri. De mivel nagyreszt elolrol kell kezdeni a kodolast egy android portnal, ezert sokan nem lepik meg ezt a lepest, hanem leragadnak az iOS-nel, mivel ott jobb megterulessel kecsegtet a munkajuk. Ennek nincs sok koze ahhoz, hogy valaki jo vagy rossz programozo.
Termeszetesen a leghiresebb alkalmazasok - nagyreszt - minden platformon megtalalhatoak es szinten szinte minden feladatra van mindket platformon megoldas, bar atlagban szerintem meg mindig igenyesebbek az iOS appok. A jatekoknal van talan a legszamottevobb kulonbseg, ebben eleg komolyan vezet az Apple OS-e.
-
levente68 #18 OK, ennél én kicsit 'offenzívebb' voltam... ;o)
Aláírom, hogy egyszerűbb és kifizetődőbb iOS-re írni, de ezt néhány, általam nagyra becsült programozó nem éli meg annyira és el képes készíteni a programját Android-ra kritizálhatatlanul jó minőségben. Sokan még ingyen is.
No, meg sokaknak akkor is jó üzlet ez, ha a warez igencsak számottevő pénzektől üti el őket.
Mivel az ilyenek száma azért messze magasabb, mint amire legyinteni lehetne 'a kivétel erősíti a szabályt' módon, így kicsit értetlenkedem... és mivel nem értem, arra jutok, hogy jó programozónak ez nem okoz gondot, rossznak meg igen. Ha meg ide jutok, annyi a véleményem, hogy ez így jó, mert én a jó programozó alkalmazásaira vágyom, nem a botcsinálta programozóéra.
Nem azt mondom, hogy mindegyik az, aki látja a nehézséget, de magasabb szint tehát Android-ra programozni ezek szerint, ugye, így akinek nem akkora gond, azt éltetem.
Tehát, összegezve, bár tényleg kicsit rögösebb az út, de annyira azért nem és ráadásul egy kis szűrő is ez a rögösség... -
Papichulo #17 "miért látok teljesen jó programokat én Android-on, ha ennyire 'ócska' rendszer?"
Vannak nagyon jo Android alkalmazasok, ezt szerintem senki sem vitatja. Szerintem inkabb az a helyzet, hogy ezek kozul iOS-en szinten minden megvan, de forditva mar nem ilyen jo a helyzet, foleg peldaul jatekok teren. Az is nagyon ritka, hogy eloszor androidra jelenjen meg az alkalmazas, mivel vagy egyszerre jelennek meg vagy elobb jelenik meg iOS-re.
Minazonaltal peldaul sokat adnek ha egy winAMP vagy powerAMP szintu lejatszo lenne iPhone-ra. Meg ennel is tobbet ha mindez widgettel, ad absurdum lock-screen widgettel is lenne... De peldaul sokat kerestem olyan jo podcast playert, mint a MortPlayer AudioBooks, szerencsere talaltam es a Downcast meg jobb is.
"az a szemét Smurf's Village, ami miatt tényleg többször majdnem vettem páromnak egy iPad-et."
Sajnos pont ez az az alkalmazas, ami androidon tenyleg ramatyul van megcsinalva. Sokkal kevesebb a gond az iOS verzioval es a frissiteseket is elobb szokta kapni. -
levente68 #16 Javarészt egyetértek, csak azt nem értem, hogy miért látok teljesen jó programokat én Android-on, ha ennyire 'ócska' rendszer?
Elfogadom az érveket, melyek szerint könnyebb a warez és több tudást kell belefektetni az optimalizálásba, de amíg olyan vérkomoly progik léteznek rá és nem tegnap óta, addig én pont azt mondom, hogy komoly programozónak azért annyira nem nagy a különbség. Pl. a Waze, akinek a fejlesztői szerint egy-két hónap pluszt jelent a dolog és tádámmm, megy mindenen. Tény, hogy jó ötlet benne, hogy a tervezés a szerveren megy, így a gyengébb cuccon sokat könnyít, de maga a progi bőven van olyan komoly, hogy összehasonlítási alap legyen. De van egy rakat további példa is és köztük rengeteg olcsó, sőt ingyenes is.
Ellenpéldát is tudok persze, az a szemét Smurf's Village, ami miatt tényleg többször majdnem vettem páromnak egy iPad-et. -
Macropus Rufus #15 nem telefonokról van szó, hanem oprendszerkről. És ha az a fos alcatel is androidot használ akkor bezony ő is nőveli az android elönyét.
-
Papichulo #14 Ugy erzem, hogy ez is ide tartozik. Az iPhone atmenetileg ujra megelozte az eladasi adatok tekinteteben az Androidot az USA-ban...
[URL=http://www.kantarworldpanel.com/Global/News/Soaring-iPhone-5-sales-in-US-knock-Android-into-second-place]"It now has a 48.1% share of US smartphone sales compared with Android which has 46.7%."[/URL]
-
hurkaur #13 lol -
willcox #12 A cunami elmosta az írásjeleket, IQ0? -
TheCunami #11 mi a baj a warezzal van aki azt se tudja mi az lehet hogy én se senkinek sincs alapból bekapcsolva az ismeretlen forrásból telepítés ha én warezolok az az én dolgom pölö youtube letöltöt csak így lehet szerezni de semmi másra nem kell -
#10 A Samsungnak is van 20 ezres teloja.
Minden valaha keszitett operacos rendszer hemzseg a biztonsagi hibaktol. Ez addig igy is lesz, amig ember irja oket.
A warez kiirtasa csak a szabadsag kiirtasaval erheto el vagy meg azzal sem, ahogy azt a jailbreakelt iphone-ok eseteben latjuk. Ha egy alkalmazas visszahozza (akar sokszorosan) a fejlesztesenek a koltseget, addig szinte mindegy, hogy hanyan warezoljak. Amugy szamtalan uzleti modell megmutatta az itunes-tol a steam-ig, hogy ha valami konnyen, gyorsan, olcson megveheto akkor azert az emberek hajlandoak fizetni.
Optimalizalni tobb fele eszkozre termeszetesen nehezebb. -
#9 Most az nem az android hibája, hogy bárki ráteheti az általa gyártott készülékre. -
#8 Így van , galaxy s 3at én is elismerem bár nekem a 2 jobban bejött :D
Az meg hogy túlárazot azért a 25.000 alkatrészt annyiért adni igaz sok,de samsung is ezt csinálja. Zte -ben lehet még bizni picivel olcsóbb.. de nem számotevvő.
A szoftver meg nem ér sokat HA nincs megfelelő hardver de állításod részben igaz :)
De mondom mig ilyen nagy a biztonsági rés az androidnál és fejlesztői szemmel nem túl jó :
- Sok a warez
- Optimizálás nagyon nehéz
Adíg ez örök probléma marad, reméljük orvosolják mert azzal mindenki jól járna, nem elég csak a minnél több hardvert alátteni.. -
#7 Galaxy S3-bol 2012 Q3-ban tobbet adtak el, mint iPhone 4S-bol. Az iphone5 persze visszavette a vezetest, de majd meglatjuk, hogy mi lesz jovore.
Egy olcso Androidos telo funkcionalitasban majdnem ott van, mint egy high-end. Nyilvan a gyengebb hardver belimitalja a lehetosegeket, de az oprendszer alapvetoen ugyan azt tudja. Nem kell sok szaz dollar "adot" fizetni egy cegnek, hogy hasznalhato keszuleket kapj. Az Applenek valoban nagy dicsoseg, hogy premium aras termekeket tud nagy volumenben ertekesiteni, ezaltal horribilis penzt kaszalni. Ez meg nem sokaknak sikerult. Ha viszont a tarsadalmi hasznot nezzuk, akkor annak jar a dicsoseg, aki a mobil szamitastechnikat kommoditizalja, vagyis a leheto legolcsobban elerhetove teszi. -
#6 Így van, köszönöm.
Egyébbként lehet több tartalom volt az én komentemben mint a cikkben, már csak helyesen kéne megtanulnom írni és mehetnék cikkírónak :DDD -
#5 Ez már megint egy tipikus nesze semmi fogd meg jól cím, de lehet majd mindjárt jókat vitázni alatta :) -
endrev #4 Szerintem az Android-letöltésekre, tehát az elterjedtségére gondolt, nem pedig appok letöltésére. Alatta a kifejtés is erre utal. -
Cat #3 "Letöltés meg jóhogy több ,több készüléken :D"
Olvasd el még egyszer. Négyszer annyi androidos készülékre jóval kevesebb appot töltöttek le. -
#2 Még mindig röhejes összehasonlítani a kettőt, ha azt mondják hogy több galaxy s3-at adtak el mint iphone 5-öt azt mondok okés. Az szép eredmény, de hogy a legocskább alcatel 10e ftos android is beleszámít az vicc kategoria...
Letöltés meg jóhogy több ,több készüléken :D De bevételen látszik mennyivel biztonságosabb az ios ilyen téren mert nehezebb rá warezolni és sokan megis veszik az appokat mert minöségi nincs gond vele. Fejesztőknek meg jobban megéri nagyobb vásárló rétegnek fejleszteni, nem véletlen hogy legtöbb jó dolog elsőnek ios-en jelenik meg és aztán androidra de valamikor még az se.
Én igazából inkább olyan összehasonlitást néznék hogy a csúcskategoriás mondjuk 100e fölöti androidos telokon mennyi a vásárlás azt hiszem nem hogy 4x-es mint fent látható hanem sokkal többszörös lenne a külömbség. Ami azért elég sajnálatos mert én is örülnék hogy az android minnél jobban felzárkozna és ne csak az eladások legyen az egyetlen amit feltudnak hozni, mert az nem nagy dicsöség h már 10e ftos telón is android van és verseng azzal akinek 20x annyiba kerülnek a telói..
Letöltés dolgot meg komolyan kel venni, mert csak úgy fejlödik az ágazat, hiába büszke sok ember magára hogy jaj letöltöttem nagyon jó játék.. aztán 1 fityingel se támogatod a készítőt aki minöségi alkalmazást csinált neked. Én havonta 1000-2000ft-ot költök appra és nem nagyon bántam meg..
Sokan fogják majd most szívni a vérem de nem izgat, egyik oldalra se húz a szívem de jelenleg IOS jobb kifinomultabb maga a rendszer és üzletpolitika ami miatt jelenleg rájuk voksolok, de én igazság szerint leszarom milyen telefon ha androidnál is megkapnám azt ami nekem kelenne, de idővel kitudja leközelebbi telefoncsermnél androidom lesz(vagy valami más? :O ) kitudja :D
-
endrev #1 Jön még kutyára teherautó... ;)