Már az élet kialakulása előtt is létezhetett DNS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ezzel nem vagy tisztában akkor egy katyvasz minden amit írsz akkor is ha vigyorkát teszel a végére."
A vigyorkát azért tettem a végére okoska, hogy mutassam, hogy az elmélet nem teljesen konzisztens. Hiába mondjuk, hogy nem lehet örökmozgót építeni, az elmélet még sem zárja ki teljesen. Értem?
Szal, maradjunk annyiban, hogy az energia valójában egy számított mennyiség! Alig valamivel több egy segédfogalomnál, aminek azért van valami valóságossága is persze.
Mert mutass nekem egy energiát, milyen a színe, szaga, meg ilyenek?
<#papakacsint>#papakacsint>
Ugyan olyan segédfogalom, mint az entrópia. Ha pozitív az energia mérleg, akkor a mérnökök/kutatók megnyugodnak, mert a rencer nagy eséllyel mozogni, mûködni, a kívánt állapotba kerülni fog. Ha negatív akkor meg általában nem.
A fizika/kozmológia kimondja, hogy az univerzum egy zárt rencer ezért ezen belül az energiát állandónak vesszük.
Ha nem zárt, vagy az idõ nem korrekt módon viselkedik, vagy van valami "josteni folyamat", ami "csettint az ujjával", "kigondol" valamit és azt megcsinálja, akkor bukta. Teszem azt az információ átírható fizikai rendszerekké. Kigondolok valami bonyolultat, bazinagyot, aztán ezzel a folyamattal átírom a valóságba, és nesze neked megmaradási tételek. Szal ha az univerzum valójában nem olyan, mint valami éppen lejáró felhúzósautó, akkor a megmaradás eleve bukott.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
-Ez igen!
Ez aztán a tudomány!
Õ nem azt mondta, hogy az anyag keletkezik, hanem azt, hogy az atomos anyag.
Ami pedig egy rendszer ugye.
Azt senki nem állította, hogy rendszerek fölépülnek, átalakulnak illetve lebomlanak.
Fogalmad sincs az egészrõl, kár szót pazarolnom rád.
nekem nem tetszik ez a definíció. Szerintem az energia az az idõben állandó szám. A munka meg rendezett mozgást jelent ( elég nagy vonalakban ). Az energiának nincs köze a munkához; hõmozgásból például nehezen veszel ki munkát. Szerintem ami munkát képe végezni az az információ ( hõmozgásból is vehetsz ki munkát, egy Maxwell - démonnal, de most nyílván nem erre gondolok ) a rendszer elrendezõdésének ismerete végzi a munkát IMHO.
Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz
Ja, és hogy link: SST elmélet
Ez kicsit más, mint amirõl én tudtam ( persze ha valaki forrás nélkül ír, akkor azt nem kell elhinni ), de nagyjából a lényeg, hogy ez igen elterjedt elmélet volt régen.
A Holdat meg te hoztad fel példának. Nem akartam szólni, hogy nem tudom miért, de látom te se tudod miért, csak nem tudom miért kéne rajtam elverned, ha fogalmad sincs hogy miért hozol fel valamit példának?
A Hold nem pontszerû égitest.
Olyat mindig mondhatsz, hogy nem pikoszekundumos a pontosság.
Abból látszik, hogy lökött vagy, hogy olyan dologban akarsz ilyen pontosságot amiben nincs értelme.
Az anyag azonban nem a semmibõl jön, semmibõl nem lesz semmi.
Ilyeneket csak a leegyszerûsített ismeretterjesztõ irodalomban írkálnak.
Az nem egy pontszerû test!
Ha pontszerû lenne akkor századmásodpercre is lehetne.
Fogalmad nincs a csillagászatról, a fizikai törvényekrõl, mérésrõl, stb.
Téged is kiírlak min Wou Tangot a hülyeségeid miatt.
Néha megnézlek azért, ha írsz olyat amiben értelem van, válaszolok.
Ha ezzel nem vagy tisztában akkor egy katyvasz minden amit írsz akkor is ha vigyorkát teszel a végére.
és ez a két fõttétel közül melyikhez kapcsolódik?
Ha ezzel nem vagy tisztában akkor egy katyvasz minden amit írsz akkor is ha vigyorkát teszel a végére.
Ez csak az elmélet/modell konzisztenciáját bizonyítja nem az érvényességét.
Mellesleg az energia megmaradás (1. fõtétel) és az entropia növekedés (2. fõtétel)is az általunk érzékelt idõvel van összefüggésben. Az energiamegmaradás feltétele az idõeltolással szembeni invariancia, szimmetria.
A második fõtétel pedig megszabja az idõ, és a folyamatok irányát. (Nem tudjuk, hogy melyik melyiket, mert az idõ valójában egy mért paraméter, másból nem igazán levezethetõ, nincsenek módszereink, hogy befolyásoljuk ezen a szinten).
Másrészt amit írtam csak a makrovilágra érvényes, mikroszinten a részecskék idõlegesen nagyobb energiát kapnak, nem a Boltzmann statisztikát követik, hanem a Fermi statisztikát, vagy is pl. a lehetséges legalacsonyabbnál magasabb energiaszinten vannak (lásd nullponti energia), meg ilyenek.
Makroszinten is vannak ellentmondások. Pl. Maxwell démon, vagy a Poincaré visszatérési teoréma. A Maxwell démon gyak mint egy katalizátor/féligáteresztõ hártya mûködik gyak energia befektetés nélkül állít elõ alacsonyabb entropiájú állapotokat, és ha kicsit lazábban értelmezzük, akkor talán a katalizátorok és az élõ szervezetek pontosan ezt csinálják, megsértve a második fõtételt, és kicsit az elsõt is.
Szintén erre példa Poincaré felvetése, hogy az entropiából számítható átlagos idõ után a rendszer véletlenszerûen visszatérhet a kiindulási, alacsonyabb entropiájú állapot közelébe. Ezt még egy Maxwell-démonnal keresztezzük és máris kész az örökmozgó, ami ráadásul energiát termel!
<#papakacsint>#papakacsint>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hacsak nem vagy 300 éves.<#nevetes1>#nevetes1>
Az egyel ezelõtti cikknél linkeltem.
Ráférne a szemellenzõs világképedre...
"nem tudjuk kiszámolni, eddig semmilyen modell nem fedte közelítõleg ( a a legjobb mérõmûszer hibahatárán ) sem a valóságot."
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Nem tudom hogy számol ez a rendszer...<#fejvakaras>#fejvakaras>
Minden nap egy adható, vagy egy embernek csak egyet lehet adni összesen?
Valaki megtudja ezt mondani?
Bár az értelmesebb hívõk azért belátják, hogy az evolúciót értelmetlen tagadni.
Ne reklámozd magad.
tyû2.
? nem tudjuk kiszámolni, eddig semmilyen modell nem fedte közelítõleg ( a a legjobb mérõmûszer hibahatárán ) sem a valóságot. Nem tudom az ilyeneket honnan szeded. Be kéne tiltani a forrásaidat.
Nameg a feketelyuknak, annak annyi van, hogy legalább 4.
az energiamegmaradás levezethetõ, a második fõtétel szintén
tyû.
???
onnan, hogy mindent tudok...
Na ja, a tudomány is megér egy misét. Jé, v=s/t, ez a természet törvénye, ez így logikus. Jé, egy ló, ez a természet törvénye, ez így logikus. Jé, egy tündér, ez a természet törvénye, ez így logikus. Jé, ha szondom kapitulatus kirepül a másik kezébõl a pálca. Jé, nincs egységes idõ, minden megfigyelõnek saját ideje van. Jé, egy galamb. És cetera, és cetera.
#3 csimmasz: csodák, természetfelettik vannak. Attól hogy valaki megfigyeli és azt mondja rájuk, hogy ez triviális, attól még csodák maradnak.
Igen, ez a vallásos verzió.
ezzel szemben a tudományos verzió: te a nagy univerzum hihetetlen méreteibõl fakadó véletlen molekulaösszeállás vagy, amúgy is mingyá széthullsz.
"Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?" - Ebbõl kiindulva részedrõl biztos.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
<#nyes>#nyes>
Akkor mi az energia és mi a fény, mi a foton?
Hadd tanuljak.
Mizar1, szívesen látnék egy könyvet ezekrõl amiket itt próbálsz nekünk a kisagyunkba csöpögtetni.
Amíg azt írod addig viszont kérlek ne fórumozzál, mert csak bennünket eccerû földihalandókat összezavarnak a te fantasztikus tudományos eszméid.
<#hehe>#hehe>