Már az élet kialakulása előtt is létezhetett DNS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétrés kísérlet. Szerintem a Wikin is fent van. A kétrés kísérlet nem egy szexuális tevékenység, tehát nem a hagyományos plusz anál kombó, amire elsõként gondolhatsz.
Mondom, olvasd el, és utána mond meg mit gondolsz róla.
Te értetted félre a matematikai modellt.
De ezzel nem vagy egyedül.
Bármely tudomány csak az általa belátható anyagra tehet kijelentéseket de nem az egészre.
Azt is írtam, hogy ezen az összefüggések megismerését értem.
Akkor oktass ki, hogy mit értek és mit nem, ha mutatsz olyan helyet az anyagban, aminek a helye nem határozható meg három téradattal.
Addig viszont vegyél vissza az arcodból.
Mondom, olvass utána, hogy ki volt Heisenberg bácsi, továbbá a kétrés kísérlet is érdekes lehet a számodra.
Az anyagnak szinte végtelen megjelenési formája van.
A foton és a többi, a különbözõ erõterek mind az anyag megjelenési formái.
A részecskék az anyagnak rendszerei, az anyagnak tehát részhalmaza, csak az egyik megnyilvánulási formája."
Ez egy bullshit. Ugyanis részecskébõl van több, nem az anyagból. Ugyanis vannak nem anyagi részecskék, mint például a foton, a gluon, amik kölcsönhatásrészecskék. Van egy másik értelmezése is annak amit írtál, de az még nagyobb bullshit, és teljes ismerethiányról árulkodik. Totálisan leragadtál az általános iskolai tananyagnál. Még a dimenzió fogalmát sem érted.
Ezek csak elvonhatók valahonnan.
Hogy te mit értesz alatta a te dolgod, ha a krumplis tésztát is meg akarod határozni is akkor annak íze is van valóban, tehát bevezetheted ezt is.
Most viszont csak a helymeghatározásról volt szó.
De kijelenteni, hogy a mi világunk az összes létezõ anyag elég felelõtlen kijelentés lenne.
Ugyanaz a hiba, mint a középkori tudósoké.
Ezt írtad, ezek szerint akkor félre értettem, mert egyetlen törvény sem "sérült".
Éppen azt írtam, hogy eddig semmi olyan törvényrõl nem tudok amit ki kellett volna dobni.
Tévedésbõl címezhetted nekem.
indítják, sõt az ELTÉN egy külön fizika szak foglakozik vele, és mind a mai napig tárnak fel Newton khm.. "cáfolt" világára vonatkozólag új ismereteket.
Sajnos mérnökszakok terjesztenek ilyen blõdségeket (persze mert érteni nem értik, csak magolják a fizikát), és hoaxként él az interneten tovább. Ez ellen a tévedés ellen nem ártana fellépni. 😉
Csakhogy a modell egyszerûsítés, csak pár tényezõt vesz figyelembe."
Ez marhaság.
Sokkal könnyebb elképzelni a végtelent, és sokkal rémisztõbb a véges Univerzum. A gyarlóság, és a szûklátókörûség pont a végtelen feltételezése.
A részecskék az anyagnak rendszerei, az anyagnak tehát részhalmaza, csak az egyik megnyilvánulási formája.
miért vagy annyira biztos benne hogy az agyunk képes mindent felfogni ami a világegyetemben történik? hiszen nem tudhatod mit nem fogunk fel vagy mit nem ismerünk amit sosem fogunk, vagy sosem leszünk képesek.. és ha ezt sem tudjuk felmérni, hogyan lehetnénk bármiben is biztosak?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Nem az. Véges számú részecskébõl áll az univerzum.
Van is egy példa a szemléltetésére. Van egy szám, a 10 a századikon. Na az ennyi számjegybõl álló legnagyobb tízes számrendszerbeli számot képtelenség képtelenség leírni, mert több számjegybõl áll, mint ahány elemi részecske van az univerzumban, tehát, ha az összes anyagból papírt meg ceruzát készítenénk, az is kevés lenne a szám leírására.
De hát mi lehet több, mint hogy egy anyagi pontból végtelen sok irány húzható és a szabadságfok végtelen?
Végtelen + 1?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Az elméletek képlékenyek valóban.
A fizikusok, vigyáznak azért arra, hogy arról mondják ki, hogy törvény ami azért elég stabil. :-)
Mondj olyan fizikai törvényt ami törvény volt és már nem az mert sérült .
Lehet tömeg, szín, mágnesesség, stb.
Térdimenzióból elég három, és errõl neveztük el a Világot 3D-nek.
Tehát a lényeg az, hogy nem a Világ 3D-s, hanem a tájékozódási rendszerünk.
A világ végtelen D-s, hiszen egy pontból végtelen sok kiterjedés -azaz dimenzió húzható.
nem baj a tévedhetetlenség, de ne ringassuk magunkat egy olyan tévhitbe hogy mindenhatóak vagyunk
Ha valahol valamikor ez megtörténik akár egyszer is akkor az egész ki lesz dobva.
Pedig kitértem az idõre is és hogy mikor van szükség az idõkoordinátára.
Ha csak helyet határozol meg akkor a hely azaz térkoordinátákról beszélünk, az pedig három szükséges és elégséges adat a valós Világban.
(A matematika az egy másik dolog).