4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN


  • orkodo7236
    #4353
    Hát akkor drága barátom az Úr irgalmazon neked, mert ők nem fognak
  • Quantumleap
    #4352
    Már megvolt a bázisuk elintézése. Most úgy néz ki, hogy még két ország léphet ki, utána kampec.
    Az EW-hez ugyan létezik ilyen csalás, de ott elölről kellene kezdenem, mert én a síma EU-val játszom, és azok a mentések nem vihetők át amoda.
    Azért kösz!
  • orkodo7236
    #4351
    Hali! Tudomásom szerint nincs hozzá ilyen mod vagy cheat, attól függ hol tartasz a játékban, ha megvan a kulcs és megtudod támadni a bázisukat, akkor az világszinten lejjebb viszi a pánikot. Illetve ha valahol nagyon magas a pánikszint esély van rá, hogy még a hó vége elött bekapsz egy terror küldetést, ott ha elég civilt mentesz meg szintén lejjebb megy 2 vagy 3-al is akkár.
    Ha pedig még nem tartasz a bázistámadásnál, akkor javaslom kezd el elölről inkább és a friss tapasztalatoddal már tuti jobban fogd venni az akadályokat. Koncentrálj a Mühelyekre és a Szatelitekre.

    Más: ha esetleg érdekel egy végigjátszás legnehezebb fokozaton ironman modban, ember és országvesztés nélkül, akkor tudom ajánlani a csatornámat: https://bit.ly/2ZSO9Ic
    Ez az első végigjátszásom, ugyhogy ne ijesszen el a rossz minőségű hang, a videók során egyre jobb lesz, illetve a xcom 2-re már lesz facecam és egy jobb mikrofon is.
    Remélem tudtam segíteni.
  • Quantumleap
    #4350
    Szevasztok! Tudnátok-e mondani a játékhoz valami cheatet, ami leveszi a pánikszintet? Elég bénán állok, és nem lenne kedvem elölről kezdeni.
  • LSSAHPAUL
    #4349
    Most megint van rá komoly leárazás 6 euro a gogon
  • Maala
    #4348
    Itt van pl. egy elég jó leárazás a complete editionre.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.10.19. 18:52:37
  • Maala
    #4347
    Bejönnek a MEC-ek, akiket a katonáid felszeletelésével állíthatsz elő (jellemzően, ha túlélnek egy-egy kritikus találatot, és csökken a Will-jük). A hozzájuk kapcsolódó upgradeket. Mint a Shivek, csak van eszük. :) És szívük.

    Meldet. A játék legnagyobb (click)baitje, cserébe a katonáidat bionikusan fejlesztheted (és a MECek is igénylik). OP leszel tőle, csak Meld felvenni.

    8(?) új küldetést (Portent, Trainstation...), amiknek a végén kapsz:egy bitangerős Psi katonát, hogy gyorsabban végezz. Egy battleshipet megrohamozva és túlélve a játék legdurvább bugcyberdisc spawnját 2 fusion cellt... New Foundland tele lesotizásra váró Chryssalliddal (mást ne is vigyél, csak sotit), Van Doorne küldetések, amik alapvetően csak az ingyen szintlépésről és egy új Corporal (Colonel?) szerzéséről szólnak (ezek tán nem voltak benne az alapban?). És egy küldit, hogy Zhangot is felvehesd. Mert ő jó fej. És OP assault. Vagy Psi. Vagy mindkettő.

    Szerintem tökre megéri, főleg, ha leárazva kapod.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.10.16. 12:43:51
  • akyyy
    #4346
    mi a különbség az enemy unknown és within között? történetileg, kampányba vagy bármibe? anno csak az alap játékot vittem végig, de most újra végig vinném, de akkor már a DLC-kkel.
  • Jimbo
    #4345
    Megvettem a Steam sale alatt a játékot. Nagyon tetszik, nagyjából azóta csak ezzel játszok, viszont előjött egy bug, véletlenszerűen produkál egy "fél-fagyást". Megy a zene, tudok váltani a katonák között, de semmi mást nem tudok csinálni. Utánanéztem, kipróbáltam az autosave kikapcsolását, a Stem felhőt is kilőttem, ahogy többen is javasolták az elmúlt években, de egyik sem segített. Van esetleg valakinek még tippje? Picit idegesít, hogy minden kör után mentenem kell....
  • Agaba72
    #4344
    Sziasztok
    Tudnátok egy olyan modot ajánlani,l ami ebből a szánalmas szerencsejátékból valóban stratégiai/taktikai játékot csinál? ( A longwart ismerem az még szánalmasabb szerencse játék mint az alap.....................)
  • unusual79
    #4343
    Ohhh.....O.o Köszi. Én is végig tolom akkor megint. ;)
  • xudolasi
    #4342
    Nagyon szépen köszönöm ide-oda telepítettem,de csak jó lett a végén. ;)
  • Tono34
    #4341
    Próbáld meg ezt
  • xudolasi
    #4340
    Sziasztok. A napokban újra végig toltam a game-t,most már magyarul. Viszont neki állnék a within-nek,de az nem magyar sajnos. Van rá mód,hogy magyarul végig tudjam vinni ezt is? Előre is köszönöm az infókat.
  • Maala
    #4339
    Ah, így már értem. :) Igen, ha nem látják egy emberedet sem, mert visszafutottál vele, akkor tényleg nem tudják a többi helyzetét sem.

    De amint látják akár egyetlen emberedet is, az összes többit is fogják.
  • wednes
    #4338
    Jah, azt én se mondtam, hogy hagyjunk elől embert, mert akkor azt fogják támadni, akár többször is, így kevés az esélye.

    Én erre a taktikára gondoltam:

    Előremész egy emberrel, felfed egy csoportot, majd visszarohansz oda ahova nem látják. És páran overwatch, a kritikusabb helyen lévőknél meg takedown. Ilyenkor csak nem tudják, hogy ki hol van...remélem.
  • Maala
    #4337
    "Én nem vagyok biztos benne, hogy tudják, hol van az, akit nem vettek észre."

    Én pedig biztos vagyok benne, hogy tudják. Többek közt LW FAQ-ban is le van írva, egyszerűen így van megírva a kód.

    Lehet csapdát állítani, de így, ahogy én leírtam, nem pedig így, hogy 1 embert elöl hagysz, mert akkor az egész csapatod elhelyezkedését tudni fogják az alienek.
  • wednes
    #4336
    Jah igen, gránátot lehet direktbe fedezék bontásra használni.

    Egyik katonával eldobjuk a másik katonával a védtelen idegent likvidáljuk. És kerüljük a lángoló autókat, mert köv körbe felrobbannak az meg nem egészséges.
  • wednes
    #4335
    "Sajnos ha már egy emberedet látják, tudják az összes elhelyezkedését."

    Én nem vagyok biztos benne, hogy tudják, hol van az, akit nem vettek észre. Ez abból adódhat, hogy nagyjából 1 kupacban vagyunk akkor persze, nem rohannak nekünk. Szerintem lehet csapdát állítani, főleg egy sniperrel.

    Persze a nehézséget az adja, hogy nem jeli ki, hogy kit láttak meg. Elég ha egy idegen fedezék mögé rohan abba a pár lépésbe már rálátott az emberek jó részére és onnantól kezdve tényleg tudják hol vannak a mi embereink.

    Viszont akire direktbe nem látnak rá, arra nem tudnak rálőni. Tehát ha visszavonulsz kénytelenek egy akció pontot mozgásba beletenni (vagy őrködnek). Az a legrosszabb szerintem, ha egy emberünket több idegen is lát és mozgás nélkül rálőhetnek előnyös helyzetből. Ebből ki kell mozogni.
  • wednes
    #4334
    igazából majdnem minden használható, a megfelelő kombinációban. Itt most a kasztokra gondolok. Az elején gyengék az tény, nincs elég képesség, kevés életerő és úgy lőnek, mint a vakok. Egy "overwatch" egy újoncnál szerintem nem sokat ér, kivéve ha az ellen képébe urgik valaki és lelövi kis mázlival. Eleve gyengébben lőnek és erre rájön a célzásbüntetés kapáslövés miatt.

    Assautot puskával használom és azt, hogy minél közelebb férjen az ellenséghez, lehetőleg flankelve lője le a dögöket.

    Supportból a medic ág a legjobb, bár megfelelő kombinációba sok minden jó. 3+ lépés az hasznos, +gyógypisztolyok stb. Ha az embereidre rá tud majd lőni az ellenség dobj a csapatodra füst gránátot, ez -20 célzásbüntetés az idegeneknek. Nehéz fedezékkel együtt ez már -60.

    heavy is eléggé használható karakter. a "Suppression" jó képesség lefogja az ellenfelet és célzásbüntetés neki. Ezt kombinálod pl: az Assault "Flush" képességgel. Az assault kiugrasztja az ellenfelet az lénytelen elhagyni a fedezéket és a lefogó tűz könnyen eltalálhatja az ellenséget.

    Sok érdekes kombinációt ki lehet hozni a csapattagokból.

    A sima lövéseket 70% körül és felette eresztem meg. 40-50%-os találati esélyre nem is lövök (mert csak lőszert pazarol és hamarabb jön el a plusz cselekvés tárazásra), inkább máshova vonulok vagy "takedown". Az elején persze nehéz húzni az időt sima küldetéseknél, mert érdemes begyűjteni az idegen anyagot. De ha már megvan akkor nem hajt a tatár nem érdemes kockáztatni, lehet velük keringőzni.

    Akkor van tényleg esélye túlélni a küldetést, ha már van fejlesztett páncél és lézer fegyverek.

    Mondjuk a kiegészítő sok mindent felborít. a Fojtogató dögök miatt elkel az "overwatch" is ha vannak a pályán, meg a mealt miatt sietni is kell.
  • Maala
    #4333
    Elsősorban kell 2 sniper (de egyszerre csak egy legyen a csapatodban), akinek van Squadsight-ja. Ez a legfontosabb. Aztán jöhet 2 Heavy, ezek már egyszerre lesznek a csapatodban. Aztán assault, support már mellékes. Supportnál a medic egyértelműen erősebb, mint ha gránátra mész rá, utóbbi inkább kiegészítő (support, érted, hehe).

    Nagyjából ennyi a taktika. Stratégiailag meg érdemes minél gyorsabban rámenni a minél nagyobb satellite lefedettségre. Nem kell félni, ha már kifejlesztetted a lézerágyúkat az interceptoroknak, szinte a játék végéig nyeregben érezheted magad, mert kb. mindent lelősz vele, 1-2 végjátékbeli nagy UFO-t leszámítva. Szóval építesz uplinket, később nexust, meg hozzá elég áramot, és 3-4 interceptort mindig raksz melléjük az új kontinensre, persze a kontinenseket érdemes egyszerre letámadni.

    Figyelni kell a pánikot, az országokban, a rablásos missionöknél nézni kell, hogy ha adott kontinensen NEM fogadod el az abductiont, hanem máshová mész, akkor ott MINDEN országban nőni fog a pánik. Magyarul 1 kontinensen megállítod a növekedést, 2-ben pedig nőni fog, minden esetben. Ezt jó észben tartani, és kombinálni, hogy a szatelitek mikorra készülnek el.

    Amint egy ország felé szatelitet raksz, ott már nem fog nőni a pánik nagy valószínűséggel, és elrablás sem lesz abban az országban (de ha a kontinensen lenne másik országban abduction, amit nem fogadsz el, indirekt még nőhetne a pánik, ezért érdemes egy kontinenst egyszerre megszórni szatelitekkel).

    Egyelőre ennyi, emésztd eszt, és tanulgass.
  • MarkBlade
    #4332
    Fegyverek,Páncélok fejlesztése kötelező.Gránátokban én csak a robbanókat használtam.Érdemes kifejleszteni hogy 2-vel növelt legyen a csapat és hogy 2 tárgyat vihessél a küldetésekre. Ált a csapatban 2 mesterlövész volt. Alacsony szinten gránáttal és pisztollyal aprítottak, amikor meglett a társ által látható idegen utána már ütős támogatás.. Heavy nem kötelező szerintem. Az elején a bázis indulásnál ha nincs legalább 2 db thermó hely érdemes újrakezdeni amíg be nem dob a random faktor egyet.
  • Maala
    #4331
    "Minél kevesebb emberedet látták meg annál jobb."
    Sajnos ha már egy emberedet látják, tudják az összes elhelyezkedését. Szóval inkább érdemes teljesen elbújni, és OverWatcholni (OW) mindenkivel, mert ilyenkor az idegenek előre szoktak küldeni egy felderítőt. Akit az OW-vel kiszedsz. És jön a következő... És így tovább.
  • Nyugis
    #4330
    kilövik mindenhonnan. nem tuom milyen az ideális összeállitás.
    aztán azt sem, hogy mi az amit érdemes fejleszteni és mi az amit kerüljek mert baromság/hazsnálhatatlan.

    ez a huzos taktika jó nem tudom, pl, hogy rádjönnek, ha huzod öket. erre ráprobálok.
    ha van még javaslat jöhet szvesen olvasok minden pozitiv támogatást.
  • wednes
    #4329
    Erre nem könnyű válaszolni kell hozzá pár támpont.

    Milyen szituációknál ér veszteség? Meglepik a katonád, kritikussal lövik ki? Fedezékből lövik ki?

    A megfelelő helyezkedés az fontos, inkább lépkedjék visszafelé. Néha érdemes csalogatni az idegeneket. Minél kevesebb emberedet látták meg annál jobb.

    Például: valakivel előrerohansz felfedezik, a köv lépés az, hogy visszarohansz olyan területre ahol nem látják, így kénytelenek ők reagálni rá (persze lehet nem mozdulnak, hanem őrködnek). És a többiekkel overwatch-t nyomsz. Így a beszaladó alieneket pofán lövik. De ezzel is csínján mert célzásbüntetés van rajta.

    Elsősorban nehéz fedezék használata, főleg nehezebb fokozaton a könnyű, mintha ott sem lenne. Érdemes a lehúzódást és a füstöt is használni, akikre rálát az ellenség. A lehúzódás néha sokkal többet ér és és hasznosabb, mint egy "őrködés".

    Tehát nem mindig érdemes azonnal csatába keveredni és fedezék mögüli lövés párbajba belemenni, aztán arra játszani ki szedi ki előbb a másikat. Jó néha visszahúzódni, terelni az embereket, hogy előnyös pozíció a mienk legyen.
  • Nyugis
    #4328
    háát kezdö fokozaton már az 2 csapatomat bukom el .
    nem vagyok tul ügyes!
    peidg az UFO orozatok nagy szerelmese vagyok és nem kevésszer végig toltam már. És még is.
    van valahol egy részletesebb elemzés, hogy mikor mit hogyan milyen összeállitással érdemes haladni, kutatni stb?
  • Maala
    #4327
    Azt érdemes eladni, aminél oda van írva zölddel, hogy nem kell már majd semmihez.

    Amúgy alapjátékban nem sok mindenhez kellenek majd hullák, úgyhogy azok is mehetnek egy biztonsági tartalék meghagyása után - amíg nem ismered kívül-belül, hogy miből mennyi kell majd.
  • Nyugis
    #4326
    és melyikből mi az amit érdemes használni? amire érdemes várni gyüjteni?

    illetve még az a kérdésem, hogy mi az amit simán el lehet adni a szürke gazdaságban, mert abszolut nem fog kelleni késöbb sem?
    Utoljára szerkesztette: Nyugis, 2016.02.04. 17:26:07
  • Maala
    #4325
    Ha sok melded van (>500), akkor MEC, ha kevesebb, akkor génmódosítás. Először.

    Azonban mind a kettőhöz kell jó pár fejlesztés, hogy igazán hatékony legyen. Pontosabban a génmanipulációhoz autopsy és investigation kell, a MEC-ekhez meg főleg Foundry projektek.
  • Nyugis
    #4324
    és melyiket éri meg jobban? mire érdemes költeni?
  • Maala
    #4323
    Pont erre a kettőre tudod elkölteni a sárga cuccot (Meld), azaz vagy a már meglévő, hús-vér katonáidat génmanipulálod übermenscht létrehozva, vagy levágod kezüket-lábukat, és MEC-eket csinálsz belőlük.

    Utóbbiak több életponttal rendelkeznek, jobb mobilitásúak, de lassabban fejlődnek, és drágábbak. Valamint különböző pluszképességeket kapnak, attól függően, hogy milyen osztályú embert vágsz szét.
  • Nyugis
    #4322
    az a kérdésem, hogy melyiket érdemes épiteni és fejleszteni:
    a gén manipuláció labort, vagy a cyborg gép mühelyeket?

    illetve hogy a "vegyületek" azok a sárga cuccok amiket a pályákon begyüjt az ember fia, azokat mire zabad elkölteni?
    Utoljára szerkesztette: Nyugis, 2016.02.04. 14:54:44
  • Etelkozi Vata
    #4321
    Azért impossible szinten egy bomb disposal küldi 3. küldetésnek mindent visz.
    Időre, össze -vissza lövöldöző ujoncokkal.
  • Renegade
    #4320
    hehe, az a legjobb küldi az egész játékban szvsz, kellemesen beteg :)
  • Etelkozi Vata
    #4319
    Én még annyit tennék hozzá Cobra egyébként nagyon jó tippjeihez:
    mindenképp vidd magaddal a leggyorsabb embered, ő egyedül menjen el a konzolhoz.
    Ha van olyanod, akinek van sprinter képessége, ő ideális lesz.

    Az elején lépésről lépésre tisztítsd meg a falut. Ne kapkodj, a biztonság Legyen az első.

    Ha ez megvan, akkor kapaszkodj fel a sniperekkel és heavykkel az emelvényekre.
    onnan jól tudod majd fedezni a sprintert.
    A konzol aktiválása után visszavonulás overwatch használatával.

    Sok sikert!
  • Cobra.
    #4318
    2 sniper+ 2 heavy a hajó bejáratához, 2 assault meg fut a vezérlőterembe. Ha elindítottad a hajót, akkor meg futás vissza a repülőhöz. Assaultokat nem érik utol, a heavykkel meg a sniperekel meg felváltva menni, majd fedezni a csapatot. Ha van laser snipered, akkor azzal elég szépen le lehet szedegetni az állatkákat.
  • PiszkosFred
    #4317
    Biztos meg lehet oldani harcolva is, de mivel szinte vegtelen mennyisegben erkezik az utanpotlas, en jobb lattam kivizsgalni a hajot es utana rohanni vissza az evac pontra. Erdemes par katonat hagyni a menekulo utat biztositani, es csak 2-3 fovel berombolni a hajo belsejebe. De ahogy midnig, most is, ahany ember, annyi taktika, en ebben az esetben a tulelesre jatszottam mindig :)
  • Nyugis
    #4316
    akkor igazábol mindegy mit viszek, a lényeg, hogy futás? dehát igazábol azt se tudom, hogy mi okozta a faluban a fertözést! arra sem volt idöm hogy körbe mászkáljak..
  • PiszkosFred
    #4315
    #3833
    Nalam mindig "eszeveszett menekules" az egesz, meg sem probalok visszatamadni, csak vedekezni es futni, a sniperekkel meg takaritani a visszafele vezeto uton amit lehet.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.31. 19:53:57
  • Nyugis
    #4314
    sziasztok!

    Kezdö játékos vagyok, kérem ezt figyelembe venni!

    Szóval, a játék ELEJÉN amikor a bábozokkal telerakott pályát kell megtisztitani, akkor azoknál mi a jó taktika?
    mivel lehet öket és hogyan hatékonyan irtani?
    nekem még aránylag magas az életül 8 egység, és sajnos mindig kinyirják a teljes gárdámat.
    a kinyirt játékosokbol meg megint "bábozó" lesz és irto hamar kicsinálnak.
    jelenleg a lézer fegyverek vannak csak kikutatva, szóval még nagyon nagyon az elején vagyok.

    nagyon várom a taktikával, és a felszereléssel kapcsolatos összes hasznos- használható javaslatot!

    a választ előre is megköszönve, tisztelettel: -.-