525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka

10232844621322570982.jpg
  • lostprophet
    Egyelőre várunk, hogy a fejlesztők a kezünkbe adjanak pár programot, amivel talán könnyebb lesz.
  • aloa
    A magyarítás hogyan áll? Sikerült engedélyt kapni a programozóktól?
  • hegege
    Én is vele kezdtem el,elötte végignyomtam a 4 karis kombóval, de késöbb lesz világító gömb őlusz varázslatból is lehet fény..A kérdés, egymaga kapja az xpket?Ergo magasabb szintre tud a végén fejlődni nem ?:)
  • hegege
    Ha egy karakterrel viszem végig akkor gyorsabban lép szintet(akkor nem osztoznak az xp-n nem?),ill van vajon szint limit benne?
  • Laza
    Jó gyorsan ... :)

Teljesen jó így a varázslás. Ad a játékhoz egy kis plusz ügyességi/gyorsasági faktort. Egyébként be lehet tárazni egy varázslatot előre (kiválasztod és nem sütöd el). Ennyi 'nehezítés' kell, különben easy game lenne.

Egyébként az alap, egyébként is szépen sebző varázslatokhoz nem kell sok rúnát használni, gyorsan kiválasztható harc közben is. Kihagyni meg felesleges a maget, neki vannak az egyik legerősebb támadásai.

Már eleve a nyílvesszők enchantolása rengeteg pluszt ad ... van a rugómnak vagy 20 nyílvesszője, amit 2mp alatt tüzessé alakít.
  • Stonee
    meg a lényeget kifelejtettem:

az addig oké, hogy így kell varázsolni a játékban, de azt nem vágom hogy amíg a harc során a megfelelő rúnát (vagy gondolom későbbiekben rúnákat) választom ki a harcban, addig az elől álló két karakter fegyverikonjára nincs idő kattingatni. meg a rúnakiválasztás után vagy elsütő ikon is, ez is időt vesz el.

hogy oldottátok ezt meg?
  • Stonee
    :(

nem ma kezdtem :)
    még 90-ben az EOB I-el.

ehhez hasonló varázslás (ezek szerint) a Dungeon Master 2: Legend of Skullkeep-ben volt. abban sem indítottam varázslót, de akkor ebben is kimarad sajnos.. csak az a baj, hogy így meg nem teljes a játék.

és köszi a helpet.
  • MerlinW
    Pedig így kell varázsolgatni:) Üdv a retro játékok világában:)
  • Stonee
    varázslásról kérdeznék:

megnyitom ugye a varázslónál az opciót a varázsláshoz és vannak bizonyos jelek. de hát ebből kell kitalálni a varázslatokat !?
    találtam pár scrollt amin rajta vannak a jelek, és ha azt választom akkor el is süti a varázslatot. de nem hinném, hogy kell varázsolgatni, mert az elég béna lenne.

segítsetek már pls!
  • Laza
    Ja, van is ilyen achi ... ráesés vagy teleportálás segítségével kill :)
    Én egy csigát 'tapostam' el még az elején :)
  • gandrus
    Én meg ráteleportáltam, és úgy halt meg (újra). Legalábbis úgy tűnt.
  • aloa
    Tegnap sikerült egy csonti katonát egy pillanat alatt legyőznöm. Csak rá kellett esnem föntről egy csapóajtón keresztül :)
  • chris0000
    vagyis már nem,mert ott a kard
  • chris0000
    thx az infot.megtaláltam a kardot de nem gondoltam erre.
    nálam is ez a helyzet,másra gyúrtam és csak 6-on van a fire magic és így még két szintlépés kell legalább a 13-as szinthez.
    vissza kell,h térjek...
  • aloa
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

chris0000:azt is meg lehet csinálni varázsló nélkül is. Van a kard, amiben van néhány töltet fireball...Ott van a közelben egy rejtett helyen. Bár én ide később tértem vissza, amikor már felfejlesztetem a varázslómat (mivel addig másra gyúrtam). Akkor már nem volt olyan nagy kihívás a fighter challenge sem :)

Normal nehézségen hányadik szintre lehet fejleszteni az embereket? Nekem a végére 14. lett az összes.
  • meteoreső
    a Risen-2 re ne menjetek át... nagyon gyenge lett...
  • meteoreső
    Azért hívják Magus Challange-nek. Anélkül is végigjátszható a játék ha valaki nem indított magust.Bármit nem tudsz kinyitni nem kell kétségbeesni max kis bónuszt vesztesz de elakadni nem fogsz ha lejutsz a következő szintre.
    Kivéve a börtön mert oda kulcs kell...
  • chris0000
    a #467-es a 6-os szintre vonatkozik
  • chris0000
    azért a 6-os szinten érdekes az a rész mikor fireballt kell lőni,h átjuss a szakadékon.ha az embernek nincs meg a scroll of fireball tekercs+nincs 13 szinten a fire magic akkor nem is tudja megcsinálni azt a részt.és ráadásul itt van a fighter challenge rész is.ez szerintem elég nagy hiba a játékban.
  • aloa
    Most kezdem Toorum-mal a játékot. Tetszik ez az egyszemélyes küldetés is. Itt még jobban meg kell gondolni, hogy mit vigyek magammal és mit fejlesszek. Bár sajnálom, hogy nincs jég varázslat skill, mert azt nagyon szerettem.
  • Sceleton
    Tegnap tovább jutottam a 10 szintre! 3 napot szívtam a 9 szint teleport termével... :)
    Sajnos én nem jutottam be a Fighters Challange terembe, mert elhagytam a kardot... :D De majd a következő partyval oda figyelek rá. :)
  • Dzsí Pí
    köszi, azóta már sikerült átjutni a kérdéses ponton, szal nyomatom tovább saját kútfőből!
  • meteoreső
    Ott a teljes végigjátszás az nem elég ?:)

VÉGIGJÁTSZÁS
  • Dzsí Pí
    ezer kösz, du meg is nézem. am tucc még ilyen térképeket linkelni, amin íyg fel vannak sorolva esetleg h mi hol van?
  • meteoreső
    A kilencedik szinthez szükséges legközelebbi koponya helye:

A 8. szinten találtad a térkép szerinti 18-as ponton !
    (Ahol egy hordával küzdöttél)

• chris0000
    hát én még a 3as és 4es szinten találtam
    a minotaurusz attack powerjét megnöveli 3al
  • Dzsí Pí
    Vki tudna mondani helyeket, ahol találok koponyát? a level 9nél kellen egy darab, már csak ez az egy tárgy hiánzik az ajtó kinyitásához...:(
  • MerlinW
    Akkor viszont neked az 1.1.2 volt fent és most töltötted le az 1.1.4-et. Ezek között volt 150MB különbség. Mondjuk mit számít?:) Frissebb jobb, üdébb. Letölt, telepít, játszik:)
  • jocika
    Ez jó; a két letöltött file között 150MB a különbség...
  • MerlinW
    Jah, arról nincs is, pár száz KB-os patch volt Steam-en. Nem tudom mi volt.
  • jocika
    Ez oké, ekkor töltöttem le ezt: setup_legend_of_grimrock_1.0.0.8 .
    Most meg ez van fent: setup_legend_of_grimrock_1.0.0.12 .
    de erről nem találtam infót.
  • MerlinW
    A hivatalos oldalon kérdezned sem kell
  • jocika
    Jól látom, hogy javított verziót lehet letölteni a GOG-ról? Mit javíthat?
  • chris0000
    thx joshword
    próbáltam én már a szint elején is mindenfélét berakni a 4 helyre,de itt már nem volt mind1,h mit.
    a szint végén+a felirat értelmezése miatt meg már totál nem gondoltam erre.
  • joshsword
    pardon!
    Spoiler
    Megoldás:
    Crimes forgotten - but never forgiven
    Caverns still echoing - by his call
    Elernally imprisoned - to depths beyond measure
    Put to sleep - but still dreaming

Bűnei feledésbe vesztek - de bocsánatot nem nyertek
    A kazamaták azóta is zengik - rettentő üvöltését
    Örökre börtönbe vetve - a legmélyebb mélységekbe
    Aludni tért csak - de azóta is álmodik
  • joshsword
    Spoiler!
    Chris0000 olvasd el:
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1322569436&no=204
  • MerlinW
    Hát, eme hobbi nyelve az angol:)
  • chris0000
    szétkombináltam az agyam a 4es szinten h lehet kinyitni az ajtót a végén.vmi qva kapcsolót kerestem,közbe meg...
    ha az angol nem megy nem biztos,h tudni fogja az ember h a fal felírásokhoz mit is kapcsoljon...
  • chris0000
    A játék naon jó,de a 4-es szint logikáját nem naon értettem.
    Miért kell átugrálni...
  • gerey
    Szinte mindig, minden szinten megéri leesni.