23024
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Volt már ilyen event többször is. Három angol hajógyár közül kell választani, egy hétig lehet gyűjteni a pontokat, aztán resetelődik és újra lehet választani. Van egy személyes és egy global progress. Mindegyiknek vannak részjutalmai, angol tokent lehet kiszedni amiért az Armoryban tudsz bundlikat venni. Ezekben vannak az új angol BC-k T4-től felfele. Asszem T9-ig, a T10-es dublonos. A hajógyárak végső jutalma T5-ös tech tree hajó, illetve kapitány hozzájuk. Az event asszem 4 hétig fog menni, tehát mindhárom hajó kiszedhető, plusz egyet meg lehet csinálni duplán. Ha jól emlékszem, legutóbb talán a német második dd-hoz volt ilyen event
  • Plata
    Láttam launcherben hírt hogy valami angol csatahajós event van.
    Valaki röviden elmondaná hogy mit kell benne csinálni nagyjából?
    Nem volt időm játszani.
  • DannyL81
    Nagyon megoszlanak a vélemények az update-ről. A WG fórumon is van akinek bejön és álmai váltak valóra, van aki meg kilőné magát a Holdra. Biztosan van értelme sok mindennek amit csináltak én nem mondom, hogy nem. De úgy összességében nincs jó érzésem vele kapcsolatban. Legyen az én bajom.
  • Darun
    Egy kicsit tényleg kompaktabb lett, ez jó. A havi küldi kiresetelődött, tehát aki már megcsinálta, az megcsinálhatja még egyszer, dupla jutalom. Ez is jó. A camokat el lehet adni, ez egy csomó plusz kreditet jelent, ez is jó.
    Az hogy volt egy kalkulátor ami előre megmutatta hogy milyen eco bónuszokat fogunk kapni, szintén jó, de azért kiigazodni senki nem fog rajta, hogy melyik bónt mire kaptuk. Ez annyira nem jó. Megnéztem az új eventet és van egy sanda gyanúm, hogy mire ment ki ez az egész. Eddig a T8-es hajókhoz ki lehetett szedni a perma camo-t eventből, ami gyorsabb fejlődést tett lehetővé. Egy rendes ágnál ez azért elég komoly spórolás volt a játékosoknak, hiszen T5 és T8 között a camok össz ára több ezer dublon volt. Ez nagyban meggyorsitotta a hajók kifejlesztését is. Ha megnézitek a mostani event "jutalmakat", a camot most is megkapjuk, de ez 200 dublon és cserébe nem csinál semmit, azon kivül hogy nem az alap rozsdás hajótesttel kell kihajózni. Eddig az eventekből mi spórolhattunk meg dublont/pénzt, most a WG kiszúrja a szemünk 200 dublonnal és ha kell a régi perma camo gyorsabb fejlődését adó bónusz, akkor vegyél perma eco bónt. Ez viszont nagyon nem jó játékos szemmel, hiszen dublonból amúgy sem halmoz el minket a játék.

Nem akarok konkrét számokkal dobálózni, mert lusta vagyok, de ha végiggondoljátok, ti is be fogjátok látni, hogy összességében nagyon csúnyán le lettünk húzva megint. Mert eddig mi volt? Kaptunk free xp-s hajókat, amiknek az ára 1-2M free xp volt. Ez prém fiókkal, signalokkal és camoval meg egy jó szorzóval simán ki lehetett húzni 10k free xp/csatára. Aki tudott spórolni free xp-t és nem modul meg hajó fejlesztésre költötte, az ki tudta gazdálkodni a free-s hajókat. Ez volt eddig.
    Most kivették a tech tree free xp-s hajókat, mert ezek helyett van a Research Bureau. Ez hogy működik? Kihúzol egy tech tree ágat és eldobhatod újrahúzás céljából. Eddig ez jó is volt, bár már ezzel is lehúztak, hiszen a free xp-s hajó 1 creditbe került, resetnél meg a hajók vételárának csak a felét kapod vissza, tehát már is buktál több millió kreditet. Miután eldobtad az ágat, két lehetőség volt. Vagy free xp-ből végighúztad az egészet, vagy megvettél minden hajót és végiggrindelted még egyszer az adott ágat. Ezen segitett valamit az, hogy kaptunk perma camokat, hiszen az a hajó jobban hozta az xp-t és ez nekünk játékosoknak nem került plusz pénzbe. Eventes camokból pl a teljes US LCA ág el volt látva. De akadt még olyan ág, ahol 2-3-4 hajó is rendelkezett ajándék perma camoval. Most ezt a lehetőséget is elvették. Ha kell a régi perma camo eco bónusza, akkor vedd meg. A 200 dublonos festést meg farmold ki az eventből. Végül számold ki, hogy hányszor kell ágat resetelned ahhoz, hogy kiszedhesd a kivánt hajót, ez mennyi free xp-be, mennyi creditbe és főleg hány csatába kerül, aztán hasonlitsd össze az 1 meg 2M free xp-s hajóval, ami 1 creditbe került. Még szerencse, hogy a hajókon feleslegesen gyűlő xp-t át lehet váltani free xp-re.
    Még egy apróság. Idén még nem vettem prém fiókot, de hála a szuperkontiknak, még nem is kellett alap fiókkal játszanom (vagy ha még is, farmoltam prémet a repcsiből) A prém fiók ugye +xp-t és kreditet jelent. Egy közepes játékos azonban a magas szintű hajók árát sztem nem keresi meg addig, amig összegyűlik rá az xp. A T11 ára meg tényleg horribilis. És sztem nagyon sokan nem fogják sajnálni a valódi pénzt arra, hogy creditet vegyenek. Holott a prém fióknak felerészben pont ez lenne a szerepe.
    Oké, most hogy el lehet adni a camokat, hozzájutunk némi plusz kredithez, de ez egyszeri dolog, ráadásul azokat a camokat valahogy ki is kellett farmolni. Szóval megoldoztunk érte.

Ohhh, majd el is felejtettem. A konténerek és a UI átdolgozásával bekerült a játékba egy hasznos ficsőr. Szerintem már nagyon ideje volt. Egyrészt a max konténerek számát lekorlátozták 100-ra (még régebben) és az efölöttieket automatikusan kinyitogatta. Eddig ugye két lehetőség volt, vagy sorban kibontottad őket, vagy egybe az összeset. Most a View all container alatt szétválogatja az egyes tipusokat. Ez igazából azért fontos, mert igy a prém napos illetve SC-ket nem kell kibontani (ha esetleg épp nem tudná valaki kihasználni a prém fiókot) az eventes kontikat viszont igen. Mondjuk itt inkább az a bosszantó, hogy erre tényleg 5 évet kellett várni? Igy tényleg elhiszem, hogy még 100 évre való fejlesztési lehetőség van a játékban.
  • Caliph
    sztem jobb,equipment képernyő megkapta a zászlókat,tök könnyen fel lehet flagelni a hajót. lett egy külön economy képernyő,ott be lehet dobni a kredit és xp szorzókat.
    camo pedig valóban már csak kozmetika
  • DannyL81
    OK! Jó nagy átláthatatlan faszságot sütöttek ki. Camokat lehet eladni, mert nem jók semmire se. Full káosz, hogy mit és hol találsz meg. Jó szar lett.
  • DannyL81
    Átrágtam magam rajta, de nem merem kijelenteni, hogy maradéktalanul felfogtam. Majd meglátjuk mit sütöttek ki.
  • mumus70
    https://worldofwarships.eu/en/news/general-news/exterior-visuals-and-economic-bonuses/

Tedd rá a fordítót, én is innen informálódtam! :-)
  • carp3tm0nster
    Ranked-et kell tolni, nincs sub ;)
  • szemes63
    Mi ez a nagy változtatás a zászlók terén? El tudja valaki mondani?
  • szemes63
    És ráadásul az Osztrák magyar monarachia hajója volt.
  • Tono34
    A legszebb cv és mellé 2 suckmarine ...
  • PrasCo
    Hirtelen felindulásból a minap vásároltam meg a Viribus Unitis-t, pedig tudtam, hogy T3 testen T5 ágyúk, amit (teljesen egyértelműen T4 hajó) a WG (nyilván anyagi okokból) elad T5-nek... de hát pofás gép, na.
  • Paradoxon61
    Az idősek máshogy gondolkodnak. Igaz, hogy a Heroes és jó pár körökre osztott stratégiai játék nem igényel gyors reagálást. De valójában régen amin valóban felnőttünk, azok a commodore és társai ügyességi játékai amik viszont gyors reagálás nélkül játszhatatlanok voltak. Megjegyzem én is a DD-ket kedvelem inkább vén fejjel, mert igazából az szórakoztat és megmozgatja ,mind a gondolkodást mint a kezeket. De a valódi ok az időseknél a lassú járművekre való áttérés inkább felfogásbeli dolog. Mi már nem vágyunk sem babérokra, sem adrenalinra túlzott mértékben mert az inkább káros mint hasznos ránk nézve. Inkább a nyugodt játék, ami szórakoztató anélkül, túlzottan megemelné az öregek amúgy is magas vérnyomását. :) Erre jók a heavy tankok és a BB-k. Nálam a DD és BB váltogatása a nyerő. Máshogy tekintünk a játékra. A mi szemünkben fontos hogy ismerje az ember a játék alapjait és ne majom módjára keringjen, de nem lét kérdés hogy mindent betéve tudj és az alkoholisták kísérő itala legyél a sör mellé.. (Unicum). :) Szórakozás. Amíg szórakoztat játszom, ha úgy érzem idegesíteni kezd, abbahagyom. Ennyi.
    Most 2 kört mentem, aztán mára ennyi. Mindkét körben sikerült találkozni az idióta ba..ma által berakott hülye SUB-jával ami ugye vidáman eregeti a torpedóját és esélyed sincs BB-vel kikerülni. Aki ezt kitalálta és így berakta, az nálam Darwin díjas.... :) További szép napot mindenkinek. :)
    Az öregség átka. Nem mumus hanem Darun üzijére reagáltam.
    Utoljára szerkesztette: Paradoxon61, 2022.07.13. 14:42:35
  • Tono34
    Osztrák-Magyar hajók nem jönnek véletlenül?
  • Darun
    Ennek mondjuk ellentmond az, hogy Pán Amerikai hajó is van már néhány a játékban, tech tree ág viszont tudtommal még tervben sincs. Commonwelth meg még régebben, és ott sincs semmi. Sokáig a Blyska is egyedül volt és végül ezzel a össznemzeti EU bevezetéssel kapott tech tree ágat. De azért erre is jó sokat várhattunk. Plusz a franciáknak már van prém hordozójuk. Nekem spec nem hiányzik több CV ág, már ez is sok.
  • Caliph
    egyelőre egy 8as prém jön,az Aquila
    de mindig igy kezdődik :)
    németeknél is jött a Graf Zeppelin,aztán teljes ággá nőtte ki magát az is :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.12. 15:41:28
  • Darun
    #20439 Klébernek 55 csomó a max sebessége. Viszont 7.5 km-ről spottolódik. Szóval ha téged felspottolt, akkor te már rég láttad őt. A torpedói meg 90 csomó felett mennek. Igazi dd vadász romboló. És igen, a játék ebből a szempontból sem fair, velem is többször előfordul már, hogy a 8-as hajómmal szembe a 10-es ellenfelet spawnolta be. Köszi Wargaying!

Részben igazad van. Apám nyugger, neki is a romboló áll inkább kézre, de csak azért, mert az azonnal reagál. A BB túl nehézkes neki, azzal ugye előre kell gondolkodni, nem tudsz olyan gyorsan eltűnni, lőni is csak fél percenként tudsz... Viszont az idősek problémája pont az, hogy váratlan helyzetekben nem tudnak gyorsan reagálni. Hozzátartozik az is, hogy ő stratégiai játékokon öregedett meg. És mondjuk egy C&C-ban még néha kell gyorsan reagálni, de a Heroes-ban vagy Civilization-ben tengernyi idő van minden lépésre. Ennyi idősen már hiába próbál gyorsan reagálni, csak kapkodás lesz belőle.
  • mumus70
    Komolyan? Lesznek Olaszok is?
  • Caliph
    Auda megvan,már csak a hakuig kell eljutnom meg a nakhimovig,felmodulozni,aztán jöhetnek a garázsba a super cv-k,és asszem cv vonalon meg is vagyok....
    bár jönnek lassan az olaszok is :D
  • mumus70
  • carp3tm0nster
    A falra tudok mászni a CV-ktől a rework óta...
  • mumus70
    Ennyire jó lennék? Hát még kérek egy kis időt azért, de köszönöm szépen! :-)
  • carp3tm0nster
    Remélem, ha mumus kimaxolja a CV-t akkor a mi csapatunkba kerül... ;)
  • lonvard
    Bensonnal együtt ugye a T8-10-es hajóparkot is ki kell tapasztalni, nagyon jó kis agymunka ez. Időseknek ajánlanám a rombolózást pasziánsz helyett. Tulajdonképpen a rombolózás a váratlan szituációkban történő gyors döntéseket gyakoroltatja, illetve a rutinok bevezetését (pl. ha elején felfedeznek azonnal lecsapok a füstre, míg korábban még szórakoztam füst nélküli meneküléssel, hátha megúszom). Tegnap jó volt, egyik csatában 3 ellenséges romboló, egyik a Kléber. Mondom csak ne az én oldalamon legyen. Én egy 8-as vagyok, a 10-est rakja a túloldalra a 10-esünkkel szembe. Ezen agyalgatok, miközben érkezik is a jelzés, egészen korán, hogy romboló. Mondom mi? Zoomolok. Orrom előtt a Kléber. 44 csomóra rárakta a boostot, nem is tudom mennyivel jön olyankor. 50 csomó? :D Pillanatok alatt a sarkamban volt, csaptam a füstre, szerencsére a cirkálók leszedték rólam. Utána néztem meg, hogy bzmeg ez 44-el megy alapjáraton. Kicsit olyan feeling volt, mint a Kelly hőseiben, mikor belefutottak a tigrisekbe. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.12. 08:16:41
  • mumus70
    Igen, köszönöm szépen az észrevételt, építkezni fogok belőle! Lassan teszem át a hangsúlyt a taktikára is, most már így hogy megvannak az alapok. Amúgy szoktam már olykor rakétázni a kis genyákat, más holmival nem nagyon van esélyem, hatszor körbe kerüli a torpikat. :-) De igen, jöhet a taktika, köszi mégegyszer! :-)
  • ozimak
    Ez igen! Szép! Jól osztottad!
    Még egy jótanács ha meccset is akarsz nyerni: Segítsd a csapatodat a DD-k felkutatásában! Pl. ebben a csatában neked is "jót tett volna" ha nem lő seggbe :)
    Legyünk őszinték: A BB-k farmolása a legegyszerűbb feladat :) Lomha, nagy és sok az HP. Sok esetben 0 AA. Teljesen rendjén van ha őket farmolod, de a taktikai helyzetet folyamatosan figyeld. Most is csak pislogtam amikor láttam, hogy meg sem próbálod strikeolni a DD-t melletted. Ez a későbbiekben sok vesztes meccshez vezethet!
    Ha nem is rakétázod meg a DD-ket, a fighter plane-t hagyd a fejük fölött amikor bespottolod őket, és akkor a csapatod látni fogja egy darabig. És ha értelmes csapattársaid vannak akkor lövik is. Vagy amikor a te DD-d akar cappelni, akkor adj neki is fighter plane-t, mert ha kikapsz egy nem ilyen agyhalott red CV-t, hanem egy olyat aki nagyon vágja, akkor az a te DD-idre megy először! Most is ahogy elnéztem szerencséd volt, hogy a te csapatod ügyesen levadászta őket a segítséged nélkül. Nem lesz ez mindig így :) És akkor hiába a 100k dmg, lose lesz a vége :) Amúgy maga a dmg farming az jól megy már, azt látni. Most jöhet az advanced (team) tactics :)
  • mumus70
    Na kérem szépen, hoztam egy vidit nektek, élvezzétek az oktatásotok, tanításaitok gyümölcsét! Ennyit fejlődtem az utóbbi pár napban! Tudom, még rögös az út előttem, de közeledek a stabil 100 K sebzés felé! A bombával végre tudok már nyugodtan és precizen célozni, segítségetek nélkül még mindig csak az F-et nyomkodnám még célzás előtt... :-) A táblázat lemaradt valamiért, de 100 E profit és Top 3 volt a vége! Még egyszer nagyon szépen köszönök minden segítséget, tanácsot, királyok vagytok! Még igyekszem tovább fejlődni! A flackezés szerintem még bőven csiszolható, de én sem ismerek magamra mennyivel jobban megy minden! :-) ( Az ellen CV-t még most sem értem mit egerészett ezerrel a pálya közepén, méghozzá teljes sebességgel, mi lehetett a terv? ) xd!

• carp3tm0nster
    +1 :D
  • Darun
    Azért azt vágod, hogy most csúnyán lebukott!? És ezek szerint még a Fire Prev skillt is ismeri.
  • carp3tm0nster
    priceless: Megyek épp Musashi-val, mikor bejön az asszony és csak ennyit tud mondani: "De hát ég az egész hajód!" :D

Nyilván 3 helyen lángoltam :D
  • lonvard
    Rohamvágtában megszereztem a Bensont. Pár csata után: hát, még a szopóroller időszaknál járok, de azért már volt jó menetem. :-D

Mahannal a végén durva csatáim voltak megint, szóval azt is sikerült begyakorolnom. Így lesz ezzel is. :)
  • Darun
    Igazából majd minden hajó úgy működik, hogy ha ráérzel a játékstilusára, akkor tetszeni fog. Én anno a japó cirka ágat kb másfél évre abbahagytam az Aoba-nál, mert nagyon nem ment, az orosz DD ág sem jött be különösebben, a Mink-nél hónapokig szüneteltem, mert egyszerűen nem éreztem. Aztán a végére annyira belejöttem, hogy már sajnáltam elkezdeni a kövi hajót. Vannak olyan hajók, amik jobban kézreállnak, univerzálisabbak, könnyebb velük játszani. Nyilván az az ideális, ha a saját játékstilusod és a hajóé minél közelebb van egymáshoz. Az sem mindegy, milyen csatamódban játszol. Most hogy a GoKu prém lett és bekerült a Preussen, ismét elkellett kezdenem grindelni a FgD-vel. Az a hajó egy fos. Igazából a Bayern felett az egész német ág az és a Preussentől se várok csodát. Ha már T9, két legyet egy csapásra alapon Rankedezni szoktam Fricivel. És a hajó működik. Nem érzem annyival gyengébbnek, mint Random csatákban, illetve érzésre nem szopok vele többet, mint pl Georgiával. Nyilván nem a hajó lett jobb, csak megtaláltam vele azt a környezetet, ahol érvényesülni tudok.
  • lonvard
    grat :)
  • lonvard
    Köszi köszi, közben megtaláltam amit kellett.

Közben Mahannal küzdök. Farraguttal az elején szenvedtem, végére csatadöntő hajóvá avanzsáltam, Mahannal most megint megy a szopacs. :) Érdekes hogy 1 tierrel feljebb mennyit változik a környezet. Ez jó pont egyébként a játéknak, csak ugye küzdős. Talán a tier 6 a legkényelmesebb a rombolózásra. Fubukival is annyira jól ment, hogy megtartottam a hajót. Farragut szintén olyan, hogy a végére élveztem a játékot. És talán a tier 8 a legizgalmasabb. Mert érkezhetnek 10-ből is hajók, és 6-ból is. Lehetünk a leggyengébb egység, de a legerősebb is a komplett csatában. Legtöbb hajóval itt találkozhatunk.
  • Darun
    Viszont csak kb 20-t ment el, az utolsót folyamatosan törli és annak a helyére menti az újat.
  • Alanw
    Ha be van kapcsolva a mentése akkor adott könyvtárban lesznek.
  • carp3tm0nster
    Nem játszottál még német BB-vel magas tierben :D :D :D
  • lonvard
    Farraguttal közben elképesztően élvezetes csatáim vannak. Nehezen rázódtam bele, de az utolsó 10 csatám szinte mind parádés. Levadásztam egy német tengeralattjárót, klasszikus üldözéssel, többszöri rámenéssel, vízibombázással, ááh. Sosem értem amikor nyafogtok, hogy szar ez a játék. :D

Most lett meg a Mahan, Kelly kapitányt át kell képezzem rá. AKAROM A BENSONT!!! :)
  • mumus70
    Őrületesek vagytok, nektek köszönhetem! :-) Második körtől, kötelék vissza küldve, flack kimozogva! :p Köszi mégegyszer! Ez 90 E sebzés volt!

https://kepkuldes.com/image/URiv7q
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2022.07.07. 19:29:49