banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Egy kicsit tényleg kompaktabb lett, ez jó. A havi küldi kiresetelődött, tehát aki már megcsinálta, az megcsinálhatja még egyszer, dupla jutalom. Ez is jó. A camokat el lehet adni, ez egy csomó plusz kreditet jelent, ez is jó.
    Az hogy volt egy kalkulátor ami előre megmutatta hogy milyen eco bónuszokat fogunk kapni, szintén jó, de azért kiigazodni senki nem fog rajta, hogy melyik bónt mire kaptuk. Ez annyira nem jó. Megnéztem az új eventet és van egy sanda gyanúm, hogy mire ment ki ez az egész. Eddig a T8-es hajókhoz ki lehetett szedni a perma camo-t eventből, ami gyorsabb fejlődést tett lehetővé. Egy rendes ágnál ez azért elég komoly spórolás volt a játékosoknak, hiszen T5 és T8 között a camok össz ára több ezer dublon volt. Ez nagyban meggyorsitotta a hajók kifejlesztését is. Ha megnézitek a mostani event "jutalmakat", a camot most is megkapjuk, de ez 200 dublon és cserébe nem csinál semmit, azon kivül hogy nem az alap rozsdás hajótesttel kell kihajózni. Eddig az eventekből mi spórolhattunk meg dublont/pénzt, most a WG kiszúrja a szemünk 200 dublonnal és ha kell a régi perma camo gyorsabb fejlődését adó bónusz, akkor vegyél perma eco bónt. Ez viszont nagyon nem jó játékos szemmel, hiszen dublonból amúgy sem halmoz el minket a játék.

Nem akarok konkrét számokkal dobálózni, mert lusta vagyok, de ha végiggondoljátok, ti is be fogjátok látni, hogy összességében nagyon csúnyán le lettünk húzva megint. Mert eddig mi volt? Kaptunk free xp-s hajókat, amiknek az ára 1-2M free xp volt. Ez prém fiókkal, signalokkal és camoval meg egy jó szorzóval simán ki lehetett húzni 10k free xp/csatára. Aki tudott spórolni free xp-t és nem modul meg hajó fejlesztésre költötte, az ki tudta gazdálkodni a free-s hajókat. Ez volt eddig.
    Most kivették a tech tree free xp-s hajókat, mert ezek helyett van a Research Bureau. Ez hogy működik? Kihúzol egy tech tree ágat és eldobhatod újrahúzás céljából. Eddig ez jó is volt, bár már ezzel is lehúztak, hiszen a free xp-s hajó 1 creditbe került, resetnél meg a hajók vételárának csak a felét kapod vissza, tehát már is buktál több millió kreditet. Miután eldobtad az ágat, két lehetőség volt. Vagy free xp-ből végighúztad az egészet, vagy megvettél minden hajót és végiggrindelted még egyszer az adott ágat. Ezen segitett valamit az, hogy kaptunk perma camokat, hiszen az a hajó jobban hozta az xp-t és ez nekünk játékosoknak nem került plusz pénzbe. Eventes camokból pl a teljes US LCA ág el volt látva. De akadt még olyan ág, ahol 2-3-4 hajó is rendelkezett ajándék perma camoval. Most ezt a lehetőséget is elvették. Ha kell a régi perma camo eco bónusza, akkor vedd meg. A 200 dublonos festést meg farmold ki az eventből. Végül számold ki, hogy hányszor kell ágat resetelned ahhoz, hogy kiszedhesd a kivánt hajót, ez mennyi free xp-be, mennyi creditbe és főleg hány csatába kerül, aztán hasonlitsd össze az 1 meg 2M free xp-s hajóval, ami 1 creditbe került. Még szerencse, hogy a hajókon feleslegesen gyűlő xp-t át lehet váltani free xp-re.
    Még egy apróság. Idén még nem vettem prém fiókot, de hála a szuperkontiknak, még nem is kellett alap fiókkal játszanom (vagy ha még is, farmoltam prémet a repcsiből) A prém fiók ugye +xp-t és kreditet jelent. Egy közepes játékos azonban a magas szintű hajók árát sztem nem keresi meg addig, amig összegyűlik rá az xp. A T11 ára meg tényleg horribilis. És sztem nagyon sokan nem fogják sajnálni a valódi pénzt arra, hogy creditet vegyenek. Holott a prém fióknak felerészben pont ez lenne a szerepe.
    Oké, most hogy el lehet adni a camokat, hozzájutunk némi plusz kredithez, de ez egyszeri dolog, ráadásul azokat a camokat valahogy ki is kellett farmolni. Szóval megoldoztunk érte.

Ohhh, majd el is felejtettem. A konténerek és a UI átdolgozásával bekerült a játékba egy hasznos ficsőr. Szerintem már nagyon ideje volt. Egyrészt a max konténerek számát lekorlátozták 100-ra (még régebben) és az efölöttieket automatikusan kinyitogatta. Eddig ugye két lehetőség volt, vagy sorban kibontottad őket, vagy egybe az összeset. Most a View all container alatt szétválogatja az egyes tipusokat. Ez igazából azért fontos, mert igy a prém napos illetve SC-ket nem kell kibontani (ha esetleg épp nem tudná valaki kihasználni a prém fiókot) az eventes kontikat viszont igen. Mondjuk itt inkább az a bosszantó, hogy erre tényleg 5 évet kellett várni? Igy tényleg elhiszem, hogy még 100 évre való fejlesztési lehetőség van a játékban.