404
  • Showzee
    1555.feb.10.
  • Kallahiosz
    Ha valakit tudna egy felületes leírást adni a kereskedelmi útvonal fajtákról azt nagyon megköszönném.
    Sajnos az angolom nem a legjobb.
  • Kallahiosz
    Több flotát hogyan lehet csinálni ha lehet ?
    Akarok kalózkodni miközben kereskedik a másik flottám
  • Hunor1
    Puerto Santo merre van? meg kéne találni valakit arra
  • Kallahiosz
    Köszi szépen. A kérdés inkább az automatizálásra koncentrálódott de már kaptam rá választ...
    A harca azonban folyamatos probléma... de még alakul
  • Cnut
    Na kipróbálom! :)
  • Hunor1
    ha automatikus kereskedő útra indítotok hajókat melyik opció a jobb: profit vagy prosperitás?
    A termelő láncot hogy csináljátok? Megépítitek az üzemet és a nyersanyagot meg másik városban termelitek hozzá, vagy egyszerűbb ha "beszerző úton" (automatikus) megveszitek hozzá?
  • kaller21
    Lol! Ezer thx! Meg is nézem majd így a harcot! Hátha jobban megy!
  • Hunor1
    VItorlát a Q billel kell csökkenteni,a robbanó hordót az E billel( gondolom ha elég közel vagyunk)
  • Agamemnon
    Nálam is ez a helyzet, Port Royal-ban a rum miatt hiány a fa, mert az, meg a cukor kell a gyártásához. Mivel ott egyiket sem lehet termelni, ezért állandó hiány...
  • Láma!
    ha ugy értetted hogy saját magad kereskedj, akkor a következő a lényeg. minden városban érdemes CSAK azt venni amit az adott város termel. Ezt onnan tudod vagy mielött bemész, egeret a város fölé, jobbra lenn nagyito, megnézed, vagy benn amikor kereskedsz az áru ikonján van egy kis fogaskerék.
    azonban ezeket az árukat is csak addig érdemes venni, amig fel nemmegy az áruk az adott városban. pl fából, téglából 55-60 arany fölött már nem éri meg, nagyon nem. rumbol viszont ha 320-ért találsz valahol az a legjobb ár. fémböl 99, stb... (remélem ez nem egyénfüggö és nálatok nem forditva van:D)

aztán ha van nálad áru és azt látod hogy egy közeli város mellett megjelent egy áru ikon, az jelzi hogy ott bizony abból nagy a hiány, ha épp van nálad, akkor rohanj be és add el, mert valoszinüleg 2-3szoros haszonra tehetsz szert.

nem tudom a többiek hogy vannak vele, de nálam port royale környékén szinte állandóan hiánycikk a banán és a fa... ezek olcsóak, és jo haszonnal lehet túladni rajtuk.
  • kaller21
    Ajánlom figyelmedbe Kallahiosz az Edit Trade Route (hajót kijelölve) fület,s azon belül a Profit stratégiát. Ez sok mindent könnyebbé tesz.
  • Kallahiosz
    Hát lehet nem vagyok kóser, ugyanis nem nagyon jöttem rá hogyan kell nagy hasznot húzni a kereskedelemből.
    Ha valakinek van kedve leírhatná hogyan kell a gazdaságot felvirágoztatni
  • Agamemnon
    Amúgy a kalóz játékmenetet igazán belerakhatták volna. Mert gondolom, hogy mi nem csinálhatunk kalóz telepet, hiába is próbálunk csak a kalózkodásból megélni...
  • Agamemnon
    Köszi, mindenképpen kipróbálom, meg az 1.1.2 patch-et is, hogy nálam sikeresen felmegy-e.
  • kaller21
    Puska - 70% Kard - 30% asszem kb ezt írja,de olvastam valahol ezt a 100% puskát,és nekem eddig az utolsó 10-15 harcba kegyetlen mód bejött!
  • Agamemnon
    Baszkim, akkor mi a faxnak írja, hogy 4:1 arányban legyen a kard-puska arány?

Najó, ezt este kipróbálom, hogy nálam is működik-e...
  • kaller21
    Most már 50 millió aranyam van. De az az idegesítő dolog még,h nem tudok elég hajót vásárolni. Még mindig csak 5-6 teljes 150-160-as ütőerejű konvojaim vannak,s nem 10-15. Tehát ilyen spanyolokkal,angolokkal nem tudom felvenni a versenyt... Pedig tényleg sűrűbbek a hajóeladások,de a nagy hajók (Wargalleon,Liner) eladásai még mindig nagyon lent vannak. Megszoktam nézni a városokat: Guadelupe,Turk Island,Port Royale,Cayman,New Orleans,de nagyon ritkán találok nagy hajókat. Pedig a rang miatt sem ártana,mert még 7000 rakodótér kellene a Ruler of the Sea ranghoz.
  • kaller21
    Nagyon fontos a SZÁRAZFÖLDI csatáknál! MINDIG CSAKIS KIZÁRÓLAG PUSKÁKAT VEGYÜNK! Az erősebb,mint a kard,s akár 600 emberrel lenyomok elsőnek egy 1000-1100-as kalózrejtekhelyet,míg csak karddal kb 600 embert tudok likvidálni nem hogy 1000-et...
  • Cnut
    Az első hibaüzenetet (a patchelésnél) nálam is kiírta, a másodikat viszont nem.
  • Morfi
    Valakinek volt már olyan problémája, hogy felrakja az 1.1.2-es patchet és a véhén egy ilyen hibával zárul: App.cpp(944): Error in 'App::Initialize' : Installation corrupt: 1:0xffffffffff
    És ha ezután el akarom indítani akkor meg az app.cpp(1344)-es hibát adja.
    Az 1.1.1.es patchel nem volt fagyás vagy ilyesmi, gondoltam csak felrakom, rontani nem ronthat...
  • Agamemnon
    Én nem találkoztam vele, pedig végigvittem az adventurer kampányt...

A vitorlák bevonására sem találtam választ, és a robbanó hordó aktiválására sem (gondolom, hogy amit lehet venni a láncos, és az apró ágyúgolyók után, az az).

// Tegnap este egy kereskedőmet kifosztotta egy kalózcsapat, pont amikor megpakolva küldit akartam teljesíteni. Egyből vissza is fordultam, hogy újra beszerezzem a szükséges dolgokat, de szerencsére az első dokkolásnál felajánlotta, hogy 20k-ért visszavásárolhatom :). Megvettem, de cserébe el is kezdtem üldözni/keresni őket. Betámadtam a kalóz rejtekhelyet, de 560 embert még nem tudok a hajókra rakni, így bukta...
  • Showzee
    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet bevonni a vitorlát, vagy lelassítani a hajót amikor csáklyázás van? Mert mire sikerülne mindig megelőzöm az ellenséges hajót. Próbálok merőlegesen támadni, de ez nem mindig jön össze. szvl 5let?
  • Showzee
    Tengeri csata stratégiám: mindegyiket láncosra állítom először, hogy ne randalírozzanak nekem körülöttem. Utána átváltok a repeszre. Általában a piros kereszttel csinálom így mind a 3 egyre fog menni. Közben szedegesd fel a vízbe esett embereket ha tudod, mert nem sűrűn érkezik ember az újvilágba. :D
  • Hunor1
    gondolom ha elkezdek egy adventure kampányt ott van oktató videó a hajó csatáról?
  • Láma!
    valóban ott volt köszönöm!

300k zsebben :D
  • Láma!
    nálam is megoldott a fagyás gondokat végre!!! köszi!
  • csabuka66
    ohh megoldotam semmi
  • csabuka66
    Nekem nem fogadja el a keyt a patch
  • Zola NFK
    ahh, úgy tűnik ez nálam orvosolta a városa ki-belépési fagyásokat :)
  • Zola NFK
    találtam egy ilyet: 1.1.2
    még nem néztem, hogy okés-e.
  • Agamemnon
    Ezzel sajnos én is így vagyok, ha automata a csata menete, sokkal kevesebb sérülést szenvedek el, mint ha manuálisan próbálom irányítani...
  • kaller21
    Láma: Jól mondja ZR! Az Georgetown körül van (sztem Észak-Nyugatra a parton),de lehet,h egy kicsit Dél-Keletre).

Hunor annyi a csata lényege,h 1 hajót irányítasz (amelyiket kijelölöd),s akkor tudsz tüzelni,ha az ellenség körül karika van,mert az azt jelenti,h célirányba van. De leírhatná valaki a jó taktikát,stratégiát,mert én mindig szarabbul jövök ki,mint ha automatán lenyomná a csatát,s így ritkán szoktam manuálisan.
  • Hunor1
    hi.
    hajó csatát próbáltam így elsőre...csak sajnos 1 jafóm volt 4 kalózra. tuti bukta. de nem is ez a baj, hanem hogy nem tudom a hajót és a tüzelést manuálisan irányítani?? vagy csak annyi az egész hogy valamelyik ellenségre ráklikkelek oszt jó van???
  • ZR
    Szerintem Georgetown-tól délre. Alapvetően sose jár arra az ember, mert ott már nincs semmi...
  • Láma!
    hali!

megörülök, nem találom a kincset...de még belöni se tudom hol lehet....

szoval a kérdés, hogy hol van ez?
  • Hunor1
    ok, megoldva.
  • Hunor1
    hi. kéne egy gyors segítség! Milyen felbontásban fut a játék?? mert nekem induláskor olyet ír ki hogy " invalid scan freq. és csak villódzik a képernyő. viszont nem találtam semmilyen .ini-t ahol indítás előtt át lehetne írni a beállításokat. winXP-m van. alapból az 1024X768 100 Hz használok.
  • Agamemnon
    Most váltott át a campaing-om free mode-ra, azt hiszem újra is kezdem :)

Szóval rendszeresen visszajönnek a városokért, amiket elfogalasz, hát, amilyen könnyen el lehet foglalni őket, nem csodálom, hogy vissza is foglalják... tehát ha meg akarod tartani őket, akkor mindenkivel össze kell veszned....
  • kaller21
    Az de rossz,ha háborúba állsz vkivel,s van ellene lett of marque-d,s megszűnik a háború,de közbe elfoglaltál 1 városát,azért majd kb visszajön,amikor már nem lesz lett of marque-d,s akkor meg vagy mindenkivel megromlik a viszonyod,mint az állat,vagy kb átadod nekik a települést...

Nem tudjátok,h van-e valamilyen védekezési módszer a városoknál ? Mert hiába vannak a portban a hajók,nem védekeznek. Kívülről meg,ha patrolra rakom őket,akkor támadásnak vélik,s romlik a repu.