Port Royale 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muszáj ahhoz,h legyilkold a fészküket!😄
Agamemnon
Najó, de az én hajóimat ne baxxtassák 😊

Mondom az amit írtam korábban az 100%-osan mûködõ kalózmegtalálási-taktika. 3 kalózfészket elpusztítottam kb 30-40 perc alatt...
Agamemnon
Sajnos nem mutatja meg a kocsmában a srác, hogy hol a kalóz rejtekhely, de ha szerencséd van, akkor pont jókor vagy jó helyen.

Amúgy én is próbáltam már megkeresni a kalózokat, de nem sok sikerrel...

Agamemnon
Kezdõknek adventurer modban könnyû pénzszerzési lehetõség:

Amint megkapod a letter of marque-t (jó, lehet, hogy nem így kell írni), akkor nézz be a többi kormányzóhoz is, mert könnyen lehet, hogy kapsz olyan megbízást, hogy x város elõtt süllyessz el az adott nemzethez tartozó hadiflottákat yy dátum elõtt, és minden elsüllyesztett flottáért pénzt kapsz.

Én így kaptam tegnap este 600 k, és 1 millát 😄

Amúgy a játék elején várost foglalni nagyon egyszerû, három caravel-el, vagy war galleonnal már könnyedén megtehetõ, veszteség nélkül. Mivel épp' a franciák ellen van levelem, így kipróbáltam, hogy pipa a várostámadásra, és nézzünk be Florida Key-be 😄

Legnagyobb meglepetésemre könnyedén meglett a város, mind a három hajót rá kell küldeni az egyik toronyra, majd a másikra, és utána egy hajót a szárazföldi csatára küldeni. 30k-t vihettem volna el a városból, és 30k-ba került a hódítás is, úgyhogy úgy gondoltam, hogy a 30k-t bõven megéri... így gyorsan meglestem a másik francia gyarmatot is ami ott van a szigetek között, hogy nekem ne járõrözzön ott egy ellenséges csatahajó sem.

Na, most van két városom, amiben éppen újraépítés zajlik, illetve leraktam egy csomó épületet még, de éppen anyagra várnak.

A Patrician egyébként ugyanez kb. Csak nagyon kicsit kevesebb lehetõséggel,de ugyanez a kiadó,szinte minden SZÓ SZERINT ugyanez,csak Balti-tenger. Az is marha jó egyébként.

Megvan,h hogy lehet tutire megtalálni a kalóz rejtekhelyeket:amikor kifoszt 1 hajónkat a kalóz,akkor követjük jó sokáig,s elõbb utóbb megáll 1 parton,s eltûnik,s akkor dobja ki a kalóz rejtekhelyet,ha még ott várunk,s újra megjelenik.
Láma!
annyit mondtad ezt a Patrician-t, leszedem 😄

Láma!
én találtam kaloz rejtekhelyet, egyszer csak ott volt egy szigeten.... semmit se kellett csinálni hozzá...
amugy nem tudom hogy lehet másképp felfedezni

Mert persze elolvastam,h úgy kell,h várni kell,míg eltûnik,meg visszajön a kalózhajó a parton,de nem tudtam megcsinálni.
Haha!😄 Néha nem árt!

Most 12,5 millió aranyam van,már nem tudom kb hova tenni. Rangot húzok most egyelõre. Fõvárosomból csináltam 7,5 ezres várost.

1 kérdésem lenne. Azt nagyjából tudom,h a Patrician 4-ben elég volt lefizetni 1 kocsmás csávót,s megmondta,h hol van a kalózok rejtekhelye (,mert már kezd a tököm kilenni velük),s itt is megtudja mondani látom,de MEGMUTATNI a térkép nem mutatja meg. Mit kell csinálni ???
Láma!
béke?

😄D

Mert saját nemzetem van ugye,s nem tudom,h várni kellene-e,vagy fõvárosukba menni (mondjuk ezt már próbáltam).
Arra van ötlete valakinek,h békét h lehet kötni ?
Jah elnéztem az oldalt! Tárgytalan az üzenet!😄

Már 5 millió felett vagyok. Nem tudok mihez kezdeni. Meg akarok hódítani egy várost,csak várok,h a nemzet,amivel jó viszonyba vagyok hadat üzenjen neki!
Én nekem azzal ment Agamemnon! Freebe nincs már fagyás 2-3 óra óta.
Köszi majd megnézem a pipás tippet,hátha!

De azt írja,de mégis +-ba ment az egyenleg akkor,ha átraktam profitra.
Agamemnon
De igen, tudsz épületeket építeni. Ahol van a kormányzó, kocsma, templom, ott van még egy épület, ahol license-t tudsz venni, hogy építhess épületeket. Elsõ körben max raktárat, meg lakóházat tudsz építeni, és egy további license vásárlása esetén tudsz termelõ épületet is felépíteni.

Ha elõször csak az összeget látod, de nem enged license vásárolni, az azért van, mert még nem elég magas a repud a várossal. Adj el nekik olyan dolgokat, amibõl hiányt szenvednek és máris javul a megítélésed 😄

gabo91
Hali

Elkezdtem én is a játékot. Egy óra után vagyok 98k aranynál.
Nem igazán szoktam ilyen játékokkal játszani. Néhány észrevételt tanácsot elfogadnák mit hogyan kezdjek. Eddig csak körbe körbe mentem, kereskedtem, illetve port royalon- kocsmába, templomba kormányzónál adtak prá megbízást hogy hozzak ezt azt.
Épületeket lehet valahogy építeni, várost fejleszteni, agy az nem az én dolgom itt? 😊

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Agamemnon
Van két pipa lehetõség a hajóknál, az egyik a patrol, a másik az attack town, azzal próbáltad már?

Agamemnon
Nem azt írja a descriptionban, hogy nagy raktér esetén nem tesz különbséget Prosperity és Profit között?

Nálam teljesen jól mûködik az 1.1. Nem fagyott ki kb: 1 óra játék után sem.

Nem tudjátok esetleg,h csak úgy lehet várost megtámadni,h megtanítom a hajóknak a kocsmás csávóval azt,h megtudja támadni ? Más módja nincs ? Mert nem találok olyan csávót,aki meg tudná neki tanítani.
Carlos
Nálam még egyszer sem fagyott a játék, bár max olyan 2-3 órákat játszom vele egyhuzamban.
Nvidia nemtom milyen driver GTX 560 Ti, i5, 4gb ram.

(virágbolti verzió 1.1-el)

Þór vígi þessi rúnar

Annyi volt,h alapból Profitra állítottam minden útvonalat még régebben,de nem minden volt nyereséges,s átállítottam Prosperity-re,s így pozitív volt 1 ideig,de eljött az az idõ,amikor veszteségessé vált. Így meg átállítottam megint profitra meg,ami nagyon fontos,h ÚJ helyekre küldtem pár hajót,s úgy nem ugyanazon az útvonalon volt kb 3-4 profitos hajó,s így már 1,2 milliót hoz havonta.
Agamemnon
Köszi a választ, akkor ez még odébb lesz 😄

Mondjuk még nem játszottam egy évet sem, most tartok a 9. hónapnál 😛

Mi volt a baj a kereskedelmi útvonallal? Mit állítottál át? Csak hogy mi is tanuljunk 😊

30 percig nem fagyott a játék az 1.1-el.

Kicsit megreformáltam a kereskedelmi útvonalakat mostmár 1 azaz 1 milliót hoz HAVONTA minden. Elég durva lett.
Ez rossz hír Láma! Nah megpróbálom én is,mert hazaértem. Hátha.
Láma!
1.1.0 a verzió.... 😞

90% adott ország,90% város népszerûség,legalább 7 vagy 9 -nem emlékszem- üzlet a városba, 75%-át foglalkoztasd a városnak (ez azt takarja,h 75%-a nálad dolgozzon LEGALÁBB,tehát 76%: én ezt úgy tudtam kisakkozni,h hány üzlet van a városban,s abból hány az enyém,s így kell kijönnie a 76%-nak),meg Prosperousnak kell lennie a városnak. Így lehet majd átvenni a hatalmat a város felett.
Nálam is 2 magos proci és win 7 64bit, ma még próbálkozom vele aztán ha nem jön össze jegelem amíg ki nem javítják. Pedig jó kis játéknak tûnik.

Agamemnon
Mennyire kell átvenni a hatalmat, hogy saját városod lehessen?

én mióta felraktam a legújabb hydravisiont azóta csak 1x vagy 2x fagyott. ez volt hétfõn. én is freebe kezdtem a hollandokkal. már sisaltól trinidadig minden holland. több mint két millám van és egy saját town. asszem innentõl nem lesz anyagi gondom. csak az automata kereskedést kell belõni és lehet hódítgatni. elég zavaró, hogy úgy foglalgatják a városokat, hogy észre se veszed.
Igen,igen free-be tolom. Sejtésem sincs arról,h milyen lehet a többi mód,mert egybõl ebbe mentem csak bele.
Agamemnon
Campaign tolod? Vagy free-ben lehet csak választani? Mert engem a campaign adventurer vagy milyen módban (nem a kereksedõ, hanem a másik 😛) alapból Port Royal-ba rakott, és nem kérdezett semmit.

Néztem,h állítólag van valami 1.1.2,de értelmes dolgot nem láttam a patch note-ban,azaz érdemi javítást.
Sztem az 1.1 a legjobb eddig.

Én egyébként asszem már 2,5 évet nyomtam le (1550-1552-'53),s már elég sok nagyváros van,de mondjuk én eleve jó helyen kezdtem szerencsémre,mert Giblaltarba raktam a kezdõvárosomat,s ott sok város van,egymáshoz nagyon közel annál a résznél. Annál talán csak San Juan,és környéke jobb az angoloknál ilyen szempontból.
Agamemnon
Az elején azért nehézkes a pénzszerzés, mert relative kicsik a városok, és alig-alig termelnek, így ha veszel egy pár darabot adott termékbõl, akkor egybõl megugrik az ára, fõleg, ha gyakran látogatod a várost... pld. ruhából 10+ ot még nem tudtam venni azonos áron, de ez szinte az összes drágább dologra igaz. Gondolom egy pár évnek el kell telnie, hogy rendes mennyiséggel lehessen kereskedni...

Tényleg, most mi az aktuális patch állapot? Én egybõl 1.1-el kezdtem és azóta nem is néztem, hogy frissítettek-e valamit...

Zola NFK
túl sokat nem nyomtam még ~2-3 órát. többször kezdtem el, de nem azért mert fagyott volna, ráadásul közben mást is csináltam a háttérben (Photoshop, Notepad++, Firefox, Chrome, ...)

köszi a segítséget, akkor nyomom így tovább.

Need for Kill HFP http://nfk.uw.hu

Mennyi játékidõnél jársz,h 1x fagyott csak ?

Jól csinálod 1ébként,csak nem kell sajnálni a pénzt,hanem vegyél legalább 3-4 raktáron telített --> olcsó áruból legalább 30-40-et,ameddig nem nõ nagyon az ára,s ezt jó párszor el kell játszani,s ingázni a városok között. Az eleje még sajnos ilyen.
Zola NFK
ja nekem is 2 magos proci és 32 bites win7.

Zola NFK
én is az 1.1 patch-el kezdtem, és eddig egyszer fagyott városba lépve (a város betöltõ képe meredt ki, de a kormánykerék forog).

a kereskedõ kampány legelején vagyok, össze kellene szednem 200.000-et. mi a jó stratégia ilyesmire? eddig a legjobban úgy jártam, hogy bolyongtam a városok közt, és amibõl sok volt, abból vettem annyit, hogy még drasztikusan ne növekedjen meg az ára, és eladtam a nálam lévõ dolgokból szintén annyit, hogy ne essen túl sokat a vételár.
viszont így meg elég kevés cuccot tudok egyszerre eladni, és a kiadásokkal együtt elég kevés a bevételem.

Ez érdekes. Most megnéztem 1 letöltõ oldalon a kommenteket,s vegyes. Valakinek ritkábban fagy,valakinek abszolúte nem,s 1 embernek pl még mindig ugyanúgy.
Láma!
nálam is ez a helyzet, 2 magos procival.

Hazaérek az lesz az elsõ,h megnézem,mert idegesít,h megtudták-e oldani,vagy sem. Mindig akkor vagyok biztos,ha magam is megcsinálom.
Én egybõl patch-eltem és 10 percenként fagy...

Hoh! Találtam 1értelmû választ 1 Kalypso Mediás ember válaszából 1 levélre:
Did you fix freezes(2core) in that patch?

That was fixed in the previous patch (1.1) already.

Ezt hivatalos Kalypso honlapon írta a fórumba válaszként az admin. Mondjuk nekem 4 magos procim van,de gondolom arra is vonatkozik.
Láma!
rendben, ha hazaérek megnézem én is, hogy akkor mi a verzióm. elvileg feltettem, de lehet elbénáztam valahol😊
angol van nekem is amúgy, viszont én meg pont azt olvastam hogy a agyáson nem segít az elsõ patch 😊

Még annyi,h nem írja valahol,h 1.1-es verzió van-e feltéve ? Mert,ha írja,s 1.0-át ír,akkor lehet,h valamit rosszul csináltál. Mert nekem ez eléggé úgy hangzik így,h nem érzékeled azt például,h több hajót kínálnak eladásra,a fagyás sem javult,hogy nem megfelelõen lett feltéve a patch.

Az tuti,h majd ha ma hazaérek megnézem,s visszaigazolok,h nálam megy-e,vagy sem normálisan.
Nem hiszem,mert megszabtam neki a stabil minimum árat,ami alatt nem adhatja el. S az mind bõven a termelési ár felett van. Az a zavaró,h nem tudom,h ez most tényleg negatívat termel (amit nem tudok elképzelni,mert kb 50-80 000 aranyos árut visz mindig a városokba),vagy csak valami miatt nem jelzi ki normálisan. Mert kizárt,h negatív legyen 1 olyan út költsége (hiába 3 Wargalleonnal csinálom),amin ekkora árú árukat eladok szinte teljesen, MINDIG.

A fagyással kapcsolatban: Agamemmnon leírt korábban két mûveletet,amik közül lehetett választani,h melyik úton csinálod végig a patch feltételét. Azt jól csináltad ? Mert én is utánanéztem a patch noteba,h miket javít,s tényleg ezeket,de a lot of minor issue pont alatt van a fagyás javítása is elvileg. Meg mindenhol azt olvasom,h ettõl nem fog fagyni. Mondjuk nekem angol van,tehát lehet,h más valamilyen szempontból,mint a Tiéd, nem tudom. De remélem,h nem fog fagyni ezután.
Láma!
én minden városba lépés elõtt mentek... de tegnap este fagyott már load gém közben is 😄

feltettem, de nem segített semmit, sõt azóta gyakrabban fagy... az a patch fõleg multis dolgokat javítgatott, meg elvileg azt hogy több hajó legyen megvehetõ, de ebbõl sem látok semmit...

várom hogy a fagyást javítsák, addig nem csinálok semmit.

amugy a saját termék eladása nem lehet hogy azért minuszos néha, mert nem tudja olyan drágán eladni? úgy értem pont elõtted bemegy egy másik hajó és ad el a megfelelõ áruból annyit, hogy levigye az árát. te meg csak minimális haszonnal tudsz továbbadni rajta, vagy épp veszteséggel...

Showzee: Arra a kérdésre ez a válasz,h a kereskedelmi utam,miért negatívat termel,mikor elad szinte mindig mindent a saját termékeimbõl ? Mert,ha erre válaszoltál,akkor ez megint érdekes,mert mondom,h néha átmegy -100 000-rõl +100 000-re. De MINDIG ugyanannyit ad el kb,tehát ez az,amiért nem értem. Nem rakok semmit sem raktárba az utam során,hanem raktárból veszem ki,s 5-6 városba szétszórom.

Láma: Te felraktad már a patchet ? Mert én csak ma megyek haza,s eddig még nem tudtam kipróbálni,h mûködik-e. De nekem is fagyott 20-30 percenként eddig... Elég rossz,mert kb 5 percenként mentenem kell,s sok idõ elmegy a mentegetéssel.
Az az a küldetés és nem olvastam félre. Elõtte a kocsmában vettem azt a 600 hempet és utána rögtön beadta, hogy kell neki hemp. A megbeszélt idõpontban nem vette át. Vagy 10x visszatöltöttem minden féle variációban. Na mindegy.

A kérdésedre a válasz: Az azért van mert a raktárba rakod és amíg nem adja el a kereskedõ addig úgymond hamis egyenleget ír ki.