404
-
#284 A profitra beállított útvonalaim szépen hoznak is, ezzel semmi gond. Egyedül a Mexikói öbölben körbejáró konvoj veszteséges valamiért.
Port Royale-ban elkezdtem rumot gyártani, Port au Prince-ben pedig téglát. Namost, mindkét helyen próbáltam eladni a városnak a Stewardon keresztül, de egyrészt a folyamatos alapanyaghiány miatt gyenge volt a gyártásom rumból (ez nyilván orvosolható My strategy-s beszerzéssel, most dolgozom, hogy Caymanon cukrot termeljek), másrészt mivel Port Royale amúgy is termel rumot, Prince pedig téglát, így a városnak nem tudok eladni belőle, vagy csak rossz áron, nincs rá igény.
Emiatt csináltam, hogy a Royale-i rumgyáraimba a környező cukorgyáraktól hordtam a cukrot, de mivel a raktárba megy, a hajó veszteséges. Egy másik hajót meg beállítottam, hogy a rumot adja el a raktárból ott, ahol van rá igény, de az igények mindig változnak, ahol egyszer 500-at adnak érte, ott a köv. körben el se lehet adni.
Na erre találtam ki azt, hogy akkor a raktárból kivett rumot vigye a környező városokba (ahol általában igény van rá), és adja el 400 felett. Na így volt haszon, de minimális, +2000 körül. Ergo nem éri meg.
Mit, hol termelsz és hol adod el, hogy az ennyit hoz ? -
kaller21 #283 Tuvok: Stewart arra jó,h eladja a megtermelt áruidat a 1. HAJÓKNAK 2. SAJÁT VÁROSNAK.
Mindig profitra érdemes rakni az útvonalat kivéve,ha valami olyan anyagot hozol a városodba,ami kell valami gyártásához. Útvonalnál fontos,h minél rövidebb idő alatt (10-15 nap),minél több állomása legyen (legalább 7-8 város). Marha egyszerű az egész. Veszel kb 5-10 kereskedelmi hajót,s rárakod őket különböző utakra. A Karib-tenger déli- dél-keleti - keleti részén van kb 8-10 útvonal lehetőség,tehát bőven lehet válogatni,s semmiféle útmutató,előre megszerkesztett útvonalterv nem kell hozzá,csak a fentebb említett 3 dolgot tarts fejben,s kész. (1. rövid idő 2. minél több város 3. ne legyen több hajó ugyanazon az útvonalon)
Érdemes eleinte (nem csak eleinte egyébként) olyan dolgokat termelni,amikhez nem kell semmi (fa,tégla,búza,gyapot például). De a legjobb a tégla! Viszonylag jó az ára,s marha sokat termelhetsz belőle,s viszik,mint a cukrot!:D Sosem halmozódott fel még téglából semennyi nálam,pedig van kb 2-300 téglaüzemem 3 városba.
Tehát,ha van Stewartod,akkor nem kell foglalkoznod azzal,h helyben eladd a dolgaidat. De be lehet állítani azt is a legalsó fülön,h megtartson az eladástól x mennyiségű anyagot. (Mind a raktárnak =városnak, mind a hajóknak történő eladásoktól megtartsa) Még 1x mondom a játékból a főjövedelem a RAKTÁRBÓL TÖRTÉNŐ ELADÁSOKBÓL SZÁRMAZIK = STEWART TEVÉKENYSÉGÉBŐL! Nekem ebből jön a havi 2 millió keresetemből 1 - 1,2 millió! Pedig a kereskedelmi útvonalaim is általában 30-40 ezret hoznak.
My strategyt nagyon ritkán,s indokolt esetben szabad használni csak.
Azon meg ne csodálkozz,ha az első fuvarnál Profit utad negatív mérlegű. A 2. út vége az irányadó. Volt olyan nekem,h az első - 20 ezer volt a 2. út vége pedig +40. S be is állt +40-re onnantól kezdve. (Mert a profit lényege,h felvesz mindenhol árut,s elad mindenhol árut,s ezért csak a 2. út végén kapsz csak erről tényleges képet) -
#282 Hali
Minél jobban kezdek belemélyedni a játékba, annál jobban nem értem :D
Jelen állás szerint van egy keleti, egy északi, egy déli meg egy északnyugati ker. útvonalam, ebből egy kivételével mind nyereséges, profit módban.
A kezdeti botladozáshoz képest szélsebesen összeszedtem 2 milliót, aztán stagnálás van egy ideje, így elkezdtem (volna) építkezni magamnak. Vettem egy Stewardot, na ő nem tudom mire veszi fel a fizetését amúgy.
Mivel csak olyan gyártó épületet lehet építeni, amit a város amúgy is termel, így a helybeni eladásnak nem sok értelme, minek ha amúgy is van ?
De nem vagyok nonprofit cég, gondoltam jól jön 1-2 destillery, rumot drágán el lehet adni valahol. Csak hát mikor hol... így a My strategy-s trading route szóba se jöhet, mert amit egyszer Cempeche megvesz 500-ért, legközelebb csak 350-ért, olyankor inkább Havannába érdemes vinni, manuálisan káosz ezt mindig mókolni, automatán meg egyszer nyereséges, egyszer veszteséges az útvonal. Na most ezt hogy kéne megcsinálni, hogy amit gyártok, azt automatán el is tudjam mindig adni valahol ?
Nekiálltam Port au Prince-szel jóban lenni, házak után csináltam téglagyárat, arra mindig van kereslet. Beállítottam egy ker. útvonalat Royale és Prince közé, odaútban rum, visszaútban tégla és cukor. A cukrot eladta a városnak a raktár helyett, a Steward folyton alapanyagért rinyál. A téglát meg ba*ta felvenni a raktárból :D Tehát a város cuccaival kereskedik. Automata módszerrel meg a cukrot nem veszi meg, csak a raktárak között dolgozik.. Vá ! :D
Raktáras (supply) módszerrel termel -6000-et, a vásárlóssal +2000-et, de úgy meg minek gyártani magamnak ha nem viszi el a hajó ? És hol van ez egy jó távoli zsíros 50ezres bevételű "profit" ker. útvonaltól ?
Az Anno-ban valahogy sikerült megoldani a honnan-mit-hova-mennyiért dolgot 4 kattintással, ebben viszont minél mélyebben kísérletezgetek, annál gyorsabban kergetem a saját farkam :D, de valahogy nem akar a gépezet magától működni. Ha nem lenne az a 4-5 automata profitos útvonal, amit a pr-fansite.de-n találtam, akkor mindig csődbe jutnék. Egyelőre ehhez jó tutorialt nem találtam, szóval minden megoldás érdekel :) -
Cnut #281 Nem lakosság*0,25 (tehát a családfő)? -
kaller21 #280 Hát ez az... Ezért kell marha sokat csinálni,h ne kelljen ezen aggódni,s emiatt ne tudd megcsinálni. -
Hunor1 #279 ez oké, de honnan lehetne megtudni hogy mennyi munkás van összesen egy városban? mert az hogy mennyien dolgoznak a többi kereskedőknél arról nincs info. -
#278 én 17%-al a harmadik vagyok. előttem angol 24%, spanyol 28% -
kaller21 #277 Nem a foglalkoztatottságnak kell 75%-on lennie,hanem az összes dolgozónak a 75%-át kell neked foglalkoztatni. Más a két dolog.
De olyan nincs,h megvan minden,s nem megy. Olyan van,h nem figyelmesen olvassa el az ember a feltételeket,s nem megfelelően teljesíti. Tapasztalatból mondom!:D -
#276 ez elvileg megvan mind...bár régen lett meg a 75%-os foglalkoztatottság, lehet hogy azota ez leesett, na majd telepitek még be embert, de 7000 fölött vagyunk már. -
kaller21 #275 Láma majd nézd már meg,h a Power fül alatt te hány százalékon vagy. Én most vagyok 23%-on. Csak a spanyolok,s az angolok erősebbek,de a spanyolok nem sokkal. -
kaller21 #274 Már nem irigykedek!:D Van kb 15-20 Linerem,meg legalább 3x annyi Wargalleonom. Mostanság beindult a hajóeladás.
A kalózfészkek csak legfeljebb 1 kis időre fogynak el. Mindig lesznek új kalózok. Nem kell félni. Csak max. várni.
Elég összetett a takeover. Ami a legnehezebb olykor az "prosperous"ba tartani a várost. Főleg,ha 1 olyan városról beszélünk,amit gyakran ver vmi természeti csapás. Tehát felsorolásszerűen:
1. "prosperous"
2. Legalább 9 üzleted legyen a városba,s te foglalkoztasd a lakosság több,mint 75 %-át (ide marha sok pénz kell)
3. 90% városi repu
4. 90% frakció,nemzet repu
5. CSAK akkor tudja átengedni a nemzet a várost,ha a nemzetnek legalább 5 városa van,illetve egész pontosan több,mint 5,azaz legalább 6 bocsánat. -
#273 hm, kaller most fogsz irigykedni:D
néhány hét alatt találtam 6 wargalleont, lett ezzel egy uj katonai flottám, ezután egy ilyen nem teljes convojt elküldtem 2 angol kormányzói városba hogy ott várjanak, és igy be tudjak lépni mindig. egyik nap beléptem, volt a városban 2 eladó hajo. mindkettő Liner :DDD igy összesen 6 Linerem van eddig, 1569-ben vagyok, viszont már csak 3 kaloz hiseout van, 4-et felszámoltam... mi van ha elfogynak??
más, a takeover-hez mi is kell pontosan? mert szerintem megvan minden pont, mégsem hagyja... -
Hunor1 #272 nocsak! lehet alapból kalózzá lenni? habár gondolom nem nagy cucc, csak mindenféle hajókat ki kell fosztani 0 repu mindenkinél? Vagy van ilyen tényleges opció és akár kalóz tanyám is lehet? No ezt még megnézem majd.. -
kaller21 #271 Sorry akkor. Nekem bejött.
Nekem 1.0-val fagyás, 1.1 semmi fagyás, 1.2 NEM fagyás,hanem megállás,s játékból kilépés (program nem válaszol-al). -
Showzee #270 Még én írtam, h le kell tiltani a kimenő AppData.exe-t és a Portroyale3.exe-t a tűzfalon:
windows firewall -> outbound rules -> new rules -> program -> AppData.exe -> block
windows firewall -> outbound rules -> new rules -> program -> Portroyale3.exe -> block
Amúgy sztem az lehet a baj, h még az 1.0-ás volt amikor elkezdtem és utána update-eltem és sztem ez okozta a problémát. Sztem az 1.2-es több adatot ment el ezért többet is vár betöltésnél ami persze nincs benne az 1.0-ás mentett állásban. Másra nem tudok gondolni.
Olvastam és nem csak itt ezt a kereskedelmi útvonalas dolgot és ki is töröltem az összeset, de semmi. Na mindegy elkezdtem egy újat. -
kaller21 #269 Aga: Sima letiltás,feloldás win7-nél a netre. Könnyebb,mint a húzogatás. (Hálózati és megosztási központ--->Adapterbeállítások: s itt jobb klikk a neten,s tiltás/feloldás.) -
#268 1.1.2-vel játszom, de az 1.1. sem fagyott nálam, szóval a fagyásra nem tudok mit mondani.
A pozitívum, hogy talán tényleg jobban árulnak nagy hajókat, a negatívum, hogy huzogatni kell a netet, de erre van megoldás, leírták már korábban (bár nálam nem jön össze, de nem érdekel különösebben...) -
kaller21 #267 Nekem kétszer nyomta ezt az állóképernyős (nem fagyást) témát,s akkor az volt a gond mind2x,amit már talán írtam is,de ha nem,akkor: Van 1 bizonyos kereskedelmi útvonal,amin kifagy a játék. Ott a Turk Island-Grand Bahama közötti kisvárosokkal összekötött 6-7 városnál lévő útvonal. Ezt meg kell szüntetned.
Még volt 1,amikor kilépett,akkor meg valami hajót követtem,s "nem lehetett volna követnem",mert mindig kifagyott a játék. De semmiféleképpen ne kezd újra,mert nem kell. Csak meg kell oldani,h mi lehet a gond. Valami,amit a közelmúltban csináltál. -
Showzee #266 ezzel a fagyással nem tudok mit csinálni. kezdhetem előről a játékot. most akkor jó ez az 1.1.2 patch? vagy ti mit használtok? tudja valaki mi idézi elő ezt a fagyást? áll az idő, pedig próbáltam ezt az architect dolgot is, de semmi. ötlet? most akkor végülis melyik patch-csel mi a gond? -
kaller21 #265 Jah ez igaz!
Aga: Remélem jön valami dlc,vagy valami,mert már tényleg kicsit kezd egysíkúvá válni. Mondjuk ez a játék multiba lehet az igazán jó! -
#264 Hunor, próbáld ki, hogy kalózként indulsz el. A manual alapján lehetőség van rá... Az megint egy izgalmas játékmenet lesz.
Amúgy igen, itt csak annyit lehet játszani, hogy 1 v. 15 városod van, meg 1 v. 100 millád. A két campaing csak maga a tutorial, ezeket szerintem igazán megcsinálhatták volna olyan szintűre, hogy a választott nemzetet mindegyik fölé emelje, úgy, hogy a saját birodalmát is építheti mellette az ember.
A hajó kérdésre meg csak annyit még, hogy így is szerencsénk van, hogy lehet fejleszteni a kikötőt, hogy áruljon hajót, mert valószínűleg csak a treasure fleet-ek hoztak hajót, azok meg csak a kormányzós városokba mennek, ergo, saját városunkban nem is kellene, hogy hajót lehessen venni... - amúgy én is támogatnám az anyaországtól való rendelést, de az már majdnem a cheat kategória lenne. -
#263 Én csk a saját birodalom alapításra gondoltam, abban egész jól megcsinálták. -
kaller21 #262 Áhhh az teljesen más. Össze sem hasonlítható a kettő. Mindegyik fajtájával játszottam kb 40-50 órát egyenként,de teljesen más. De csak lenne annyi a diplomáciai része,h lehessen hadat üzenni,s ne romoljon le a repu mindenkinél,ha nem vettél letter of marquet... -
#261 Arra típusra meg szerintem ott a Mount & Blade széria. -
kaller21 #260 Nah váratlanul elkezdett kidobálni a játék. De akármit csinálok kidob. Hihetetlen. -
kaller21 #259 Nem mellesleg ebből a játékból pont a legélvezetesebbet hagyták ki sztem. Azt h saját "birodalmat" alapíts. Mert az oké,h lehet saját frakciód,de diplomácia terén mindig függesz valakitől a letter of marque terén,s nem üzenhetsz saját magad hadat akárkinek. Meg még sorolhatnám az ebből eredő lehetőségeket. De engem ennek ellenére is nagyon leköt. -
kaller21 #258 Én 1ik barátommal kezdem majd el nyomni online ezt a játékot kicsit később.
Nekem tetszik ez a városszerzős téma.
Uhh most hogy jártam... Megakartam szerezni 1 várost,s mindent,azaz tényleg mindent teljesítettem,s mérgelődök,h miért nem tudom megszerezni,mire rájövök,h van még 1 feltétel: CSAK AKKOR VEHETED ÁT AZ IRÁNYÍTÁST,HA AZ ÁLLAMNAK TÖBB,MINT 5 VÁROSA VAN! -
Hunor1 #257 jó helyen kapisgálsz. Pont az újabb shogun2-t játszom éppen. csak kitértem erre is egy kicsit, mert szeretem a kalózos karibi témát. sajnos nem motivál már hogy 1 vagy 5 városom van, hogy 5 vagy 20 millióm van, hogy 5 vagy 15 keresk. útvonalam van...gondolom ha feleségem is lenne az sem dobna nagyobb játékélményt. mondom csak az dobna nekem plusszt ha több élő játékossal nyomnám multiban, de ez sajna nem az a verzió... -
kaller21 #256 Nah most már 10 nagy flottám van. Zöme 150-160-as erősségű. 5 városom van,s mind1ik kb 10 000 fős lakosú. -
kaller21 #255 Jah 1ébként a saját raktáradon,s a Town Infoba minden az adott városra vonatkozó hasznos infó benne van. -
kaller21 #254 Hunor: Utánaolvastam még korábban,h nem-e van arra opció,h hajógyárat csinálj valahogy,s ha nincs,akkor miért nincs. S azt az egyébként ésszerű magyarázatot találtam,h az Új világba csak vittek hajót a telepesek,s sosem ott csinálták ezekben az időkben. Csak maximum repair szintjén. Ezt aláírom. De mondjuk 1 olyan opciónak nagyon örültem volna,h mittudomén 2x áron vehetnék az anyaországtól hajót korlátlan mennyisében! Mert az azért kicsit segítene.
Az erőd mizéria meg engem csak azért nem idegesít,mert nem ez a játék lényege. Ha ilyesmi kell,akkor én mindig nyomok 1 Shogun Total Wart,vagy hasonlót,ami tényleg a háborúra,harcra épül.
Mondjuk ehhez is hozzáteszem,h tényleg nem kicsit butyuta - meg nekem idegesítő is- az,amikor 5x kell megütköznöm 1 város megtámadása során a hajóhadakkal,s nem látom hányan vannak. De 1ébként ezt nem lehet megcsinálni fordítva ? Mert én hiába hagyom a városomba,nem védik.
Láma: Elvileg 5 térképrésznél már látható minden esetben a kincs. -
#253 én 5-600k-t kapok egy-egy ládáért már, és mivel ingyen van lényegében, szedegetem össze, és mikor már csak 2-3 rész hiányzik akkor megnézem hogy látszik e már az x. Ha igen, akkor amikor arra járok, felszedem, amugy meg nem foglalkozom vele tulzottan :) -
Hunor1 #252 ezzel a a gáz hogy én is egyszer találtam egy kincses ládát, kaptam 300K-t érte...hmm annyi pénz van a játékban hogy 2 kör alatt többet hoznak az automata hajók. szóval nekem a kincs vadászat sem buli.( de ez biztosan az én bajom csak) -
Hunor1 #251 najó...hát ez a játék inkább multizni jó. végre elfoglaltam egy várost és megtartottam magamnak, ez lett a "fővárosom" + még egyet sikerült még a rövidke háborúban. SEMMI EXTRA ! Azon kívül hogy a város bevételét zsebre vághatom semmi beleszólásom nincs semmibe! Sehol egy opció hogy legalább a védelmét erősíthetem. ( pl. hozhatnék telepeseket és azokból meghatározhatnám hogy mennyi legyen katona mennyi pedig a népesség ) erődöt építhetnék stb. a város támadás is hülyén van megcsinálva mert a semmiből (miért nem jelzi valami hogy mekkora a flottája?)kell 2-3 szor megütközni a védelmi flottával. ezeket nyugodtan le lehetett volna a város előtt játszani az erődök támogatásával. hajógyárat lehetett volna fejleszteni és mondjuk jó sok f/kötél/vas/vászon összehordásával saját magunknak építhetnénk hajókat, vagy eladni...áhhh. -
#250 ehh, most jöttem rá hogy a kocsmában az öreg a kalozvadászatért térképrészt ad... :D
eddig mindig csak vettem... :D
-
Cnut #249 Azt hol tudom megnézni, hogy egy városban milyen épületeim vannak? Azt tudom, hogy a raktárnál lehet látni, hogy hány ház/raktár/üzlet van, de hogy azon belül miket termelek? -
Hunor1 #248 köszi az infót. akkor ezek szerint nem az összlakossághoz mért arány számít . van stabilan 5-6 millám ógyhogy az átvétel talán nem probléma. a háborúk rövidsége viszont tényleg idegesítő. -
kaller21 #247 Arra kezdek rájönni,h lehet h arányos az elérhető hajók száma (Wargalleon,Liner),s a meghódított területek,vagy átvett hatalmú területek száma, és még a városokbeli lakosság,üzletek száma. Mert most az utóbbi időbe ráálltam az építkezésekre,s 6 új Wargalleonom lett hirtelen kb 1 órányi játék alatt,ami elég durva. -
kaller21 #246 Jah,s Hunor sajnos azt nem tudod kiszámolni,de az a tuti,ha legalább a 4/5-e a SAJÁT üzleteid a GÉPI üzleteknek,s NE LEGYEN munkaerőhiány-jelzés a raktáradnál. Így könnyen meglehet. -
kaller21 #245 Sajnos jó sokszor csak pár hét a háború.
Sok épületet kell csinálni,mármint businesst. Tehát kb annyit,h tuti,h te foglalkoztasd a lakosság nagy részét. Meg amit linkelt Cskalmi,abba benne van,h ha sok businesst csinálsz,akkor a gép lebontja 1 idő után a sajátjait a gazdasági hátrány,versenyképtelenség miatt. Mondjuk csakis kizárólag marha sok pénzzel szabad belefogni a város megszerzésébe. Legalább 1-1,5 milla körül. Mert gyakran nem elég csak építeni,de hordani is kell az alapanyagokat hozzá (fa,tégla),tehát nem olcsó mulatság ez.
Nekem most annyira nincs szerencsém 1 várossal,h nem tudom kisajátítani,mert mindig Szárazság van,s mindig lemegy a gazdagság szintje... De 1ébként minden megvan.
Szóval Hunor: Nagyon 1szerű: valami hiányzik abból,amit leírtál,mert ha meglenne minden pontja,amit kiír a Viceroy a Takeover alatt,akkor megtudnád szerezni. Sajnos nagyon alaposan ki kell bogarászni a dolgokat.
Viszont most az 1.1.2-be talán mintha gyakrabban tudtam volna látványosan venni a hajókat,mert vettem 4-5 wargalleont 4-5 hónap alatt,ami jónak számít.