Port Royale 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Port Royale 3 - Update 1.1.4 available! + Changelog

The update 1.1.4 is now available for the retail version. Steam will update as soon as possible.

Changelog:

- Sometimes it could happen, that time stopped one year after a marriage.
- A rare bug causing the game to crash has been fixed which had to to with pirate hideouts
- Pirate now have more places to hide at
- Pirates now need more time to build up new ships and convois after a defeat

Agamemnon
Nem tudok semmirõl, 1.1.3 az utolsó patch, az óta semmi hír...

Dobtak már ki valami újítást a játékhoz ? Vagy valami extrát ? Mert leálltam,s 4 hete nem is játszottam vele. Elvittem 100 millió aranyhoz,meg mostmár 100-120 hajóm van,s így már nagyon unalmas. Várok valami jó kis dlc-re,vagy hasonlóra.
Sztem jól állok! 😊
hehe, az nem jó...önmagában a csata nem érdekel

nekem az port 1 jobban tetszett...a port 2 ben meg a kardozás...tök unalmas volt (leszámítva, amikor elkerültem a párbajjal a harcot, mert úgy már bõven megérte), de az elején csapdostam örömömben, hogy ilyet is lehet

adott a görény 2 linert vagyis vehettem, meg összefutottam a kalózunkkal...

Agamemnon
Hát akkor legyél kalóz, állj neki mindenkit megtámadni, megteheted 😊

Amúgy ez a játék nem a nagy csatákról szól, fõleg, hogy az itteni közönségbõl kiindulva a gép jobban játszik, mint mi, és sokkal jobb eredmények jönnek ki, ha rá hagyjuk a csatákat...

elég uncsi harc nélkül a játék...van 1 db kalóz; valahol...1 év alatt 1db, de azt se láttam...

Agamemnon
Jah, ha valaki elfelejt mentegetni, akkor az alábbi út alapján keresse meg az options.cfg-t, nyissa meg, majd az autosave részbe, írja be a kívánt mentési idõtartamát másodpercben. Azthiszem az eredeti 600 volt.

Timer = 240

c:\Users\-felhasználóneved-\AppData\Roaming\Kalypso Media\Port Royale 3\

A hajók kinézetét is át lehet állítani, a wargalleon-ok például nálam ghostship-ként néznek ki, de már nem emlékszem, hogy állítottam át :S

Agamemnon
Milyen hasznos linkekre gondolsz? Írjátok össze, és írok a modiknak, hogy legyenek kedvesek betenni 😊

johhh, nem értem a háború lényegét...
veszek kalózlevelet (100k/db volt)...felszerelem a flottát, beküldöm, gyõzök...A.)kifoszthatom, ami pár 10k-t ad és a flottát küldhetem a dokkba javítani B.) Elfoglalom magamnak, felújítom az épületeket pár 10k-ért és megjavítom a flottát, cserébe kapok 300-400 pénzt naponta C.) elfoglalom a franciknak, meg se fordult a fejemben
ezután az adott nemzet elkezd velem baszakodni, kergeti a flottáimat, erre nekem fel kellene szerelni hadihajókkal a kereskedõflottákat (a nagyon kicsiket vagy magukra hagyom vagy hadiflottával szállítok vagy nem szállítok) ez 1000 pénz alsó hangon naponta, kiesik a kereskedelmi forgalom az adott nemzettel
most csak én látom, hogy ez gazdaságilag nincs rendben???? fõleg ha kézzel csatázom, akkor napokig nem tudok kereskedni a kézi flottákkal...na, meg ugye nem is ad hadihajókat a gép, ha egyáltalán meg akarnám venni õket se tudnám,de ha azt a pénzt befektetem, akkor nincs ember aki kihozza jobbra a háborút a békés átvételnél...

Tuvok
Kéne egy házigazda, pár hasznos linket be kéne tenni a bannerba. Agamemnon, légyszíves 😄

Tuvok
Én is kezdtem most egy újat angollal, ráhagytam a kampányt, a fõvárosom Guadalupe . Amint megvan a második hajóm, rögtön elindulok felderíteni az összes várost, addig az elsõ hajó termel egy kis profitot további 2-3 hajóra, és amint lehet beüzemelem a szokásos északi, déli, keleti, nyugati, mexikói öböl-béli meg capital (fõvárosok közötti) ker. útvonalakat. Ezek termelnek 30-40-50ezreket, késõbb hozzáadok még 1-1- hajók a konvojhoz, Corvette, Fregatt és Barc a kedvencem, ezek mennek 11-12 csomóval, nem úgy mint a lassú Fluytok, Galleonok. Ezek összehoznak gyorsan 1-2 milliót és kezdhetek építkezni.

Ezután veszek 1-1 hajót két szabad felhasználású (manuális) konvojra, kincset vagy elveszett férjet keresek, többletcuccokat eladom, stb ...

Guadalupe-n tömeggyártásom van téglából, kukoricából, banánból. Téglát viszem ahova kell, kukorica és banán megy Maracaiboba, ott húst, kávét, fát, cukornádat gyártok. Húst, kávét eladom valahol, fa és cukornád megy a St. Kitts-i rum-, és fémgyár Kft-be 😊
A három város közt kis Pinnace-ek viszik a cuccot Supply-os strattal, 1 Sloop meg Guadalupe környékét járja szintén Supply-al (ezeket a kis hajókat miért nem lehet késõbb is venni, ilyen célra tökéletesen, olcsók ..?). Sõt, alig találok eladó hajót is...
Gyakorlatilag tökéletesen el van látva minden, a többletet drágán eladom itt-ott, van már több raktáram szanaszét, kizárólag eladás célból.

Fenntartok egy konvojt 3 Liner-bõl, ~160-as ereje van, ezzel vagy a nagy mennyiségben megvett cuccot terítem (1000+ tonna), vagy amint meglátok egy kalózos zászlót a térképen, rögtön elindulok felkutatni, hideoutokkal nem nagyon vergõdök, sok jó élményem nincs. Automatán elintéz mindent, manuális csatákban mindig szopok, gyakorolni kéne :/

Screenshotot hogy kell csinálni ? Printscreenre nekem csak feketeséget ment.

neeeem, ez szerintem a raktársöprésre van kitalálva, kb. annyi jelent " Add el bármi áron".

Hosszútávon, amúgyis csak a saját beállítás a célravezetõ...emlékszem port 1-ben éjjeleket töltöttem el csak az útvonalak szerkeztésével, igaz itt még meg sem nézte...benyomtam profitra és kiküldtem pár hajót...a saját cuccot én terítem

köszi 😊
mindenhez én sem érthetek 😊

ez hihetetlen, szóval ennyi, feladtam

http://kepmegosztas.com/kepek/1985/

itt eléri, aki látni akarja...

Tuvok
Így 😊

johhhh, akkor nem lesz fent kép

[url=]port1

na, szóval eltelt 10 hónap már, így állok...
most a háború alatt megszedem magam rendesen (nagyon remélem, mondjuk nekem a hajóelfoglalás nem megy arra rájöttem), az építkezések is elindulnak...

nem akarom magam dícsérni, de elég jól állok 😊
a rangok nem igazán mennek, mert normális hajót nem akarnak eladni, sz@rt meg nem veszek...háború meg nem volt (jó 1 szer,de az egyetlen olyan felállásban, amikor nem tudtam kalózlevelet kapni)
kalózt még nem is láttam...
kitört a francia-spanyol háború, én a csigaevõkkel vagyok...behúztam 2 várost magamnak, kipróbáltam a tengeri harcot (ha valaki emlékszik az Port 1 harcára, hát ez nem az...)
ellépek tankolni meg cigiért és kifejtem 😄

Tuvok
Jah, kissé gáz, elvégre ez van kitalálva a saját termékek terítésére :/

inkább úgy fogalmaznék, hogy a flotta majdnem bármennyiért hajlandó odaadni a szajrét 😊 tényleg csak arra jó, hogy amit a termelésbe beleöltél azt visszakapd...a profitot elviszi a hajó napi költsége...

Tuvok
Az Empty warehouse stratégiára van valakinek ötlete ? Elvileg ezzel adhatom el a raktárból az általam megtermelt cuccokat, a konvoj fel is veszi, el is adja a környezõ városokban, mégis folyamatosan mínuszt termel .
Melyik stratégia jó erre ?

az elõzõ részekbenvolt saját városod vagyis búvóhelyed...azt hiszem végtelenített raktárral

a viceroy városát el lehet foglalni?

Agamemnon
Nincs személyes búvóhely, vagy legalábbis itt nem írta senki, hogy lenne... de lehet, csak nagyon át kell menni kalózba, és akkor lehet alapítani egyet, passz 😄

Állítólag nem lehet elpusztítani egy nemzetet sem, mindig marad két városa, amit nem foglalhatsz el.

A liner a legerõsebb és leggyorsabb, 200k, és természetesen csak az angoloknál.

Van raktárlimitje a személyes búvóhelynek? Van egyáltalán olyan itt?

Tegnap én is elkzdtem...észre sem vettem, hogy kijött...
Ami egyedül zavar az az, hogy nincs a manualban hajólista...bár gondolom hasonlóak az erõviszonyok mint korábban...
Valaki azért írja le, hogy a sorhajó és a hadigálya milyen tulajdonságokkal rendelkezik 😊 Még messze vagyok tõlük...

Nekiálltam telepakolni 2 várost építõanyaggyárakkal...ha lesz elég ember, akkor gyakorlatilag 300-300 simán kijöhet építõanyagból naponta, azzal meg havonta húzok fel 1-1 várost...ehhez kellene a hadiflotta, hogy tudjam finanszírozni...aztán 1-2 év múlva milliószámra áll a nyersanyag a raktárban...

Na, még egy ami nem tetszik...3 hadihajó? heeee? port 1-ben minden hajó megjelent a harcban...ezt nem értem, hogy miért kell limitálni...

Egy kérdés is...el lehet pusztítani a nemzeteket? Vagyis kettõ: van olyan küldetés, hogy pl. hozz ide annyi dohányt amennyit csak tudsz , mind megveszem amit 3 héten belül idehozol?

Tuvok
Ez így logikusan hangzik, köszi😊

Láma!
nem kell visszavenned. Az épités MINDIG a város készletéböl megy. én mindig egyszerre legalább 8-10 épületet építek, ezért ugy megyek oda hogy van nálam 500 tégla legalább. megépitem az épületeket, nyihognak hogy nincs tégla és akkor eladok nekik... vagy már elötte felhalmozom a raktárban és majd a steward eladja. lényeg hogy ha magadnak termeled a téglát és ott is épitkezel, akkor a város töled veszi meg a TE épületedhez a cuccost😊

Tuvok
Akkor logikusan .. feltesszük, hogy a raktárat felépítem az odavitt anyagból, amit eladok a városnak közvetlenül . Az anyag felét jó áron el tudom adni, a másik fele bagóért megy, hisz a város készlete megtelik, kis városnál hamar . Vagy pedig figyelem a készleteket, és mindig csak annyit adok el a városnak, amennyit jó áron el lehet .
Ha viszont a raktár felépült és veszek bele Stewardot, akkor a további építkezések alapanyagát már tehetem a raktárba, mivel a Steward úgyis eladja a városnak, ráadásul folyamatosan fix ár felett (pl. 134%), pótolva így a város készleteit sajátból . Ez így nekem is profittal jár, mivel az anyagot magamnak gyártom, viszont a városnak adom el . De az építkezéshez nekem az vissza kell venni a várostól, nem ?
Fú, kéne ehhez valami hiteles leírás .. 😄

Építésnél csak a város készletét veszi figyelembe. Ergo sose épít a raktárban lévõ fából és téglából. Elõbb el kell adni a városnak. Nem tudom, h ki találta ki ezt a hülyeséget. Ja és általában 2x annyi tégla kell mint fa.
Tuvok
Csak a Steward tudja eladni, azt meg addig nem lehet bérelni, amíg nem épül fel, nem ?
Ergo a válasz akkor az, hogy a raktárba kell tenni, onnan épül, mert ha a városnak eladom, onnan meg kell venni 😄

Agamemnon
Ezt én sem tudom, hogy honnét veszi a téglát, de a raktárból is el szokott fogyni ilyenkor, igaz, hogy lehet, hogy azért, mert automatán eladja...

Tuvok
Amúgy ha betoppanok egy városba, viszek magammal rahedli téglát is azzal a céllal, hogy egy warehouse-t építsek ott, megveszem az építési licenszt és lerakom a raktárat, akkor a téglát a városnak adjam el, vagy tegyem be a raktárba, hogy ne visítson mindig az építési költségek, meg alapanyaghiány miatt ?

Tuvok
Nem hinném, hogy a háromszögre, legalábbis hajóm még nem tûnt el ott 😄
Egy aggódó nõ férjét kerestem északkeletre a Bermuda szigetektõl, de nem találtam meg, és nem az elsõ eset volt már :/

Agamemnon

de hogy mire gondol a játék...

Tuvok
Épp ezen agyalok, "Northeast of Bermuda Islands" . Bermuda az a kis sziget a jobb felsõ sarokban, de én ott sose találtam semmit (vagyis egy kalóztanya van ott, amit nem tudtam legyõzni) .

Agamemnon
Amikor a Bermuda szigetekre utal, akkor melyik városokra gondol?

Agamemnon
Harmadikra felfedezte, csak ott kellett hagynom az egyik flottát, és kész. Persze lehet, hogy a pozicionáláson még lehet finomítani 😄

Akkor rossz helyre állítod,vagy nem tudom,mert nekem kb 60 felfedezésbõl 58x felfedezte elsõnek,s a másik kettõnél,meg elbalfaszkodtam,s rossz helyre raktam a flottám,nem elég közel.
Agamemnon
Jah, nem tudom figyeltétek-e, de 1.1.2 óta az auto trade route-os kereskedõk sem tudnak bemenni az ellenséges nemzet városaiba...

Agamemnon
Megválaszolva egy korábbi kérdésemet, nem, nem lehet egyszerre mindkét háborús féllel szemben leveled, ha veszel valakinél, akkor addig az ellenfél nem áll szóba veled, amíg érvényben van a levél...

Amit hiányolok a játékból, az az, hogy meg lehessen védeni az elfoglalt városokat repu vesztés nélkül... mert az, ha kizárom magam az összes városból, kb a vereséggel ér fel a játék elején...

kaller, közben ráálltam én is a kalózkövetésre, és ha valahol eltûnik egy-egy kalózhajó, akkor ott lerakok egy flottát, és szépen megvárom, míg felfedezi. Sajnos egy eltûnésre nem fedezi fel, van, hogy kell várni 2-3 alkalmat...

Agamemnon
Jó, bár sokat eddig nem haladtam a játékban, még csak 52 februárja van, szóval van bõven más amivel szórakozhatom, csak emlékszem a tutorial campaign-ból, hogy igen jól fizetett, ezért szeretném megtalálni.

Aga: Nagyon könnyû megtalálni a kalózrejtekhelyeket. Én eddig kb 30-40-et számoltam fel. S amikor ráadtam a fejem,h kövessem õket,akkor MINDIG,azaz 100%-ban felfedték a rejtekhelyüket. Annyi a titka,h amikor partra,part közelébe megy,akkor EGY AZ EGYBE ugyanoda,vagy NAGYON KÖZEL kell menni,ahol a hajó van,volt,mert onnan eltûnik,s akkor fogod felfedezni a rejtekhelyét,amikor visszajön!!!! De valamikor akkor fedezed fel,amikor eltûnik. De nagyon közel kell lenni hozzá.
Láma!
Agamemnon
Ha háborúban áll két nemzet egymással, akkor mindkettõhöz lehet letter of marque-m? Ezt próbálta már valaki?

Agamemnon
Ha valaki talál virágbolti verziót az új patch-hez, akkor nyugodtan dobjon egy linket...

Agamemnon
Nekem ez tetszik belõle:
- Pirate hideouts are now revealed by following and observing their convoys

bár eddig nem sok idõm volt követni õket, de nagyon ritkán bukkant rá bárki is a kalózrejtekhelyekre... tényleg, mindig más ponton spawnolnak, vagy mindig ugyanott? Ha esetleg ugyanott, akkor valakinek van képe róla?