404
  • Showzee
    én mióta felraktam a legújabb hydravisiont azóta csak 1x vagy 2x fagyott. ez volt hétfőn. én is freebe kezdtem a hollandokkal. már sisaltól trinidadig minden holland. több mint két millám van és egy saját town. asszem innentől nem lesz anyagi gondom. csak az automata kereskedést kell belőni és lehet hódítgatni. elég zavaró, hogy úgy foglalgatják a városokat, hogy észre se veszed.
  • kaller21
    Igen,igen free-be tolom. Sejtésem sincs arról,h milyen lehet a többi mód,mert egyből ebbe mentem csak bele.
  • Agamemnon
    Campaign tolod? Vagy free-ben lehet csak választani? Mert engem a campaign adventurer vagy milyen módban (nem a kereksedő, hanem a másik :P) alapból Port Royal-ba rakott, és nem kérdezett semmit.
  • kaller21
    Néztem,h állítólag van valami 1.1.2,de értelmes dolgot nem láttam a patch note-ban,azaz érdemi javítást.
    Sztem az 1.1 a legjobb eddig.

Én egyébként asszem már 2,5 évet nyomtam le (1550-1552-'53),s már elég sok nagyváros van,de mondjuk én eleve jó helyen kezdtem szerencsémre,mert Giblaltarba raktam a kezdővárosomat,s ott sok város van,egymáshoz nagyon közel annál a résznél. Annál talán csak San Juan,és környéke jobb az angoloknál ilyen szempontból.
  • Agamemnon
    Az elején azért nehézkes a pénzszerzés, mert relative kicsik a városok, és alig-alig termelnek, így ha veszel egy pár darabot adott termékből, akkor egyből megugrik az ára, főleg, ha gyakran látogatod a várost... pld. ruhából 10+ ot még nem tudtam venni azonos áron, de ez szinte az összes drágább dologra igaz. Gondolom egy pár évnek el kell telnie, hogy rendes mennyiséggel lehessen kereskedni...

Tényleg, most mi az aktuális patch állapot? Én egyből 1.1-el kezdtem és azóta nem is néztem, hogy frissítettek-e valamit...
  • Zola NFK
    túl sokat nem nyomtam még ~2-3 órát. többször kezdtem el, de nem azért mert fagyott volna, ráadásul közben mást is csináltam a háttérben (Photoshop, Notepad++, Firefox, Chrome, ...)

köszi a segítséget, akkor nyomom így tovább.
  • kaller21
    Mennyi játékidőnél jársz,h 1x fagyott csak ?

Jól csinálod 1ébként,csak nem kell sajnálni a pénzt,hanem vegyél legalább 3-4 raktáron telített --> olcsó áruból legalább 30-40-et,ameddig nem nő nagyon az ára,s ezt jó párszor el kell játszani,s ingázni a városok között. Az eleje még sajnos ilyen.
  • Zola NFK
    ja nekem is 2 magos proci és 32 bites win7.
  • Zola NFK
    én is az 1.1 patch-el kezdtem, és eddig egyszer fagyott városba lépve (a város betöltő képe meredt ki, de a kormánykerék forog).

a kereskedő kampány legelején vagyok, össze kellene szednem 200.000-et. mi a jó stratégia ilyesmire? eddig a legjobban úgy jártam, hogy bolyongtam a városok közt, és amiből sok volt, abból vettem annyit, hogy még drasztikusan ne növekedjen meg az ára, és eladtam a nálam lévő dolgokból szintén annyit, hogy ne essen túl sokat a vételár.
    viszont így meg elég kevés cuccot tudok egyszerre eladni, és a kiadásokkal együtt elég kevés a bevételem.
  • kaller21
    Ez érdekes. Most megnéztem 1 letöltő oldalon a kommenteket,s vegyes. Valakinek ritkábban fagy,valakinek abszolúte nem,s 1 embernek pl még mindig ugyanúgy.
  • Láma!
    nálam is ez a helyzet, 2 magos procival.
  • kaller21
    Hazaérek az lesz az első,h megnézem,mert idegesít,h megtudták-e oldani,vagy sem. Mindig akkor vagyok biztos,ha magam is megcsinálom.
  • Cnut
    Én egyből patch-eltem és 10 percenként fagy...
  • kaller21
    Hoh! Találtam 1értelmű választ 1 Kalypso Mediás ember válaszából 1 levélre:
    Did you fix freezes(2core) in that patch?

That was fixed in the previous patch (1.1) already.

Ezt hivatalos Kalypso honlapon írta a fórumba válaszként az admin. Mondjuk nekem 4 magos procim van,de gondolom arra is vonatkozik.
  • Láma!
    rendben, ha hazaérek megnézem én is, hogy akkor mi a verzióm. elvileg feltettem, de lehet elbénáztam valahol:)
    angol van nekem is amúgy, viszont én meg pont azt olvastam hogy a agyáson nem segít az első patch :)
  • kaller21
    Még annyi,h nem írja valahol,h 1.1-es verzió van-e feltéve ? Mert,ha írja,s 1.0-át ír,akkor lehet,h valamit rosszul csináltál. Mert nekem ez eléggé úgy hangzik így,h nem érzékeled azt például,h több hajót kínálnak eladásra,a fagyás sem javult,hogy nem megfelelően lett feltéve a patch.

Az tuti,h majd ha ma hazaérek megnézem,s visszaigazolok,h nálam megy-e,vagy sem normálisan.
  • kaller21
    Nem hiszem,mert megszabtam neki a stabil minimum árat,ami alatt nem adhatja el. S az mind bőven a termelési ár felett van. Az a zavaró,h nem tudom,h ez most tényleg negatívat termel (amit nem tudok elképzelni,mert kb 50-80 000 aranyos árut visz mindig a városokba),vagy csak valami miatt nem jelzi ki normálisan. Mert kizárt,h negatív legyen 1 olyan út költsége (hiába 3 Wargalleonnal csinálom),amin ekkora árú árukat eladok szinte teljesen, MINDIG.

A fagyással kapcsolatban: Agamemmnon leírt korábban két műveletet,amik közül lehetett választani,h melyik úton csinálod végig a patch feltételét. Azt jól csináltad ? Mert én is utánanéztem a patch noteba,h miket javít,s tényleg ezeket,de a lot of minor issue pont alatt van a fagyás javítása is elvileg. Meg mindenhol azt olvasom,h ettől nem fog fagyni. Mondjuk nekem angol van,tehát lehet,h más valamilyen szempontból,mint a Tiéd, nem tudom. De remélem,h nem fog fagyni ezután.
  • Láma!
    én minden városba lépés előtt mentek... de tegnap este fagyott már load gém közben is :D

feltettem, de nem segített semmit, sőt azóta gyakrabban fagy... az a patch főleg multis dolgokat javítgatott, meg elvileg azt hogy több hajó legyen megvehető, de ebből sem látok semmit...

várom hogy a fagyást javítsák, addig nem csinálok semmit.

amugy a saját termék eladása nem lehet hogy azért minuszos néha, mert nem tudja olyan drágán eladni? úgy értem pont előtted bemegy egy másik hajó és ad el a megfelelő áruból annyit, hogy levigye az árát. te meg csak minimális haszonnal tudsz továbbadni rajta, vagy épp veszteséggel...
  • kaller21
    Showzee: Arra a kérdésre ez a válasz,h a kereskedelmi utam,miért negatívat termel,mikor elad szinte mindig mindent a saját termékeimből ? Mert,ha erre válaszoltál,akkor ez megint érdekes,mert mondom,h néha átmegy -100 000-ről +100 000-re. De MINDIG ugyanannyit ad el kb,tehát ez az,amiért nem értem. Nem rakok semmit sem raktárba az utam során,hanem raktárból veszem ki,s 5-6 városba szétszórom.

Láma: Te felraktad már a patchet ? Mert én csak ma megyek haza,s eddig még nem tudtam kipróbálni,h működik-e. De nekem is fagyott 20-30 percenként eddig... Elég rossz,mert kb 5 percenként mentenem kell,s sok idő elmegy a mentegetéssel.
  • Showzee
    Az az a küldetés és nem olvastam félre. Előtte a kocsmában vettem azt a 600 hempet és utána rögtön beadta, hogy kell neki hemp. A megbeszélt időpontban nem vette át. Vagy 10x visszatöltöttem minden féle variációban. Na mindegy.

A kérdésedre a válasz: Az azért van mert a raktárba rakod és amíg nem adja el a kereskedő addig úgymond hamis egyenleget ír ki.
  • Láma!
    neked szerencséd van, nekem az elsö inditáskor 1-szer fagyott és egész este nem, tegnap viszont ott nyomtam ki végleg, amikor egy fagyás után betöltöttem, Cancun-ban voltam, eladtam pár dolgot, át Cayman-ba feltankoltam a dolgaimat, tovább Port Royale-be, és puff fagyott megint... kb 3 perc volt az egész... :S
  • Agamemnon
    Hát úgy játszani tényleg katasztrófa lehet, hogy 10 percenként fagy... remélem az új patch majd javít ezen. Nálam szerencsére stabil, eddig nem tapasztaltam semmilyen fagyást/bugot.
  • kaller21
    Én leggyakrabban 0,1-en játszom. Nem is tudtam,h van 10x-es! :D Csak a + - gombokkal váltogattam eddig az időt! Köszi az infót! Mindig az 5x használtam értelemszerűen,amikor utazás volt,vagy akármire vártam.
  • Láma!
    nekem maximum 10 perc egy játék és fagy... hihetetlen... elvileg tegnap kiadták az angolhoz a javítást, már csak meg kell várni mig hozzánk is eljut...
  • Láma!
    én 1-en, és ha utazok két város közt vagy várok akkor 10x
  • Agamemnon
    Na, az már szép vagyon :D

Tényleg, ki milyen sebességen játszik? (én 0.1-en, és amikor várok valamit, akkor tenyerelek rá a space-re x10)
  • kaller21
    De ezt nem értem Láma! Komolyan. Sztem ez lehet az eddigi első,s egyetlen bug. Nem értem,h miért meg h lehet negatív az egyenlege. Nah mind1 át is állítom profitra,de akkor meg h a fenébe fogom kiüríteni a 6-7000 árut a raktáramból úgy,h ne legyen veszteséges a hajó ??? Mert másh nem tudom elképzelni.

Még annyi,h sztem nő a népszerűség,csak nem mutatja az automata kereskedésen,s nem úgy,mint amikor questet csinálsz 1 városnak,vagy amikor a városnak szállítasz valamit,amiből ők híján vannak,mert ugye ott mindig mutatja,h +5 Popularity.
    Nekem most kb 8-10 városba van 90-100% között.
  • Láma!
    hm, akkor benézek egy két olyan városba ahol régota megy a kereskedés, lehet hogy én néztem félre.

mellesleg a saját áru eladása nekem is minuszos volt, írtam is lejjebb. bármit is csináltam vele. lehetett hosszu utvonal, közepes, rövid, szinte mindig minusz volt, és láss csodát profitra állítva már termel...
  • kaller21
    Nem mellesleg ez a negatív szám (veszteség,deficit) az 1 út alatt kb 100 000. De még ígyis 3-400 000-et keresek havonta.

S érdekes van olyan,h néha -100 000 deficitről + 100 000 profitba megy át a saját stratégiás kereskedelmi útvonalam egyenlege. Nem értem,pedig MINDIG, MINDEN EGYES úton megközelítőleg ugyanannyit adnak el a hajóim az árukból.

Showzee: Én nem találkoztam még eddig játékhibával,viszont már kb 5x volt olyan,h félreolvastam a küldetést,s rossz városba adtam el a dolgokat,vagy raktárba tettem,ahelyett h eladtam volna. Tehát én eddig a fagyáson kívül nem találkoztam játékhibával,buggal. Csakis kizárólag saját elolvasásommal,hibámmal. De ez a konkrét küldetés úgy hangzik,mint az a Tavernes Merchant küldetés,h pl.: Gyűjts össze a fakészletedet,s FIX 39 aranyért megveszi az összeset xy időpontban. S akkor amennyit összegyűjtesz a raktáradban ABBAN A VÁROSBAN! azt mind megveszi fix összegen.
  • kaller21
    Hello!

Olvasgatom a kérdéseket,válaszokat,s szeretnék 1-2 dologra reagálni. Először is az automata kereskedés,kereskedői útvonal igenis növeli az adott város/városokban lévő népszerűségünket. Ugyanis csomószor csináltam azt,h 1-2 városból megvásároltam adott anyagból az összes készleten lévő dolgot,s lecsökkent 20-30%-al a népszerűségem,s xy idő múlva újból közel 100% volt,anélkül,h csináltam volna a városba missziókat.

Én a Patrician 4-el sokat játszottam,tehát ne tévesszen meg senkit,h miért értem el olyan gyorsan,olyan nagy vagyont,mit amit leírok.

Kb.: 8-9 óra játékidőnél járok. 20-25 hajóm van. 6 Wargalleon is köztük van teljes felszereltséggel 150-150 ütőerővel/erősséggel. 2 városba kb 50 üzletem van. 3 000 000 aranyam van. S átvettem 1 város felett az irányítást,s van már feleségem is.

Jól hozzák a pénzt a kereskedői útjaim,de mégis van 1-2 anomália,amit nem teljesen értek. Például: Beállítottam kereskedni az egyik 3 Wargalleonból álló 1200-as összrakterű konvojomat SAJÁT stratégiával. A lényege az a stratégiámnak,h SAJÁT MAGAM által megtermelt javakat adok el,ami számszerint,s pontosan: 300 HEMP,200 FA,100 RUHA,300 KUKORICA,300 TÉGLA. S még csináltam 1 hasonló útvonalat 1 másik hajónak,de valamiért marha sok negatívot ír ki mindig a Trade Routes összesítésénél (ahol az 1 fuvar alatti profitot írja ki). Pedig próbálok közeli városokat megadni,minél többet,de nem jó. (összesen 6-7 városba járnak a hajóim) S érdekes,ha elküldöm őket Profit tervvel,akkor már egyből termelik a pénzt. Nem értem. Mintha veszítenék azon,h eladom,elszállítom a saját magam által megtermelt javakat. Nem egészen értem,s ezért is kérem a segítségeteket.
  • Agamemnon
    Na, majd dobj egy képet a küldiről, bitzos, hogy a raktáradból akarja megvenni, és nem neked kellene eladni a városnak?
  • Showzee
    konkrétan 600 hemp van a raktárban florida keysben (nem gyártanak kötelet) és mégse viszi el. nem veszi át. ahogy lejár a dátum failed.
  • Láma!
    ja akkor azt megtaláltam én is, azt hittem ennél még részletesebb összesítöt találtál:))

de ez is hasznos igen
  • Agamemnon
    Térkép alatt jobb also gomb, és ami úgy néz ki mint valami doksi, ha arra ráklikkelsz, akkor előjön egy új ablak, amiben ki lehet választani a traiding route fület, azon meg kiírja, hogy melyik route legutóbb mennyit hozott, illetve mennyi a napi átlag amit hoznak :)

Showzee, nem lehet, hogy el is kell adni az adott terméket? Mert én eddig kétféle ilyesmi küldivel találkoztam, az egyiknél el kellett adni a megfelelő mennyiséget, a másik meg, hogy gyűjtsem a raktárban, és majd egy fix áron átveszi az összeset - ezt szerintem el sem lehet bukni...

Az első fajtánál meg tényleg el kell adni, és ahogy adod el, ki is írja, hogy mennyiből mennyit adtál el eddig, majd próbáld ki.
  • Showzee
    Pls help!

Van egy olyan küldetés, hogy 'collect áru in város'. Azt írja, hogy gyűjtsem a raktárban és a megadott időpontban jön és felveszi és fizet. Semmi nem történik és bukom a küldetést. Próbáltam már, hogy lefoglaltam a raktárban, hogy ne vigye semmi, volt, hogy hajóba raktam. Mindig bukom a küldetést. Nem tudja valaki a megoldást?
  • Láma!
    melyik összesítőre gondolsz?

hol van az? mert én kerestem már ilyet de nem nagyon találtam:)

azt nemtom hogy mennyire nö a termelés elinditásának ára.
  • Agamemnon
    Az 500e nem sok pénz ebben a játékban szerintem. Amikor ahhoz a küldetéshez értem, hogy éheztessek ki egy várost, akkor eleve adott három további hajót, meg 500e költőpénzt :)

Amúgy megtaláltam az első kincsemet, hát mit mondjak, pont azon voltam, hogy felrakom ide a térképet,hogy segítséget kérjek :D 250k-t adott is érte.

Azt nem lehet beállítani, hogy ha valamit felfedez a hajó, akkor automatikusan pause legyen?

3. városban beindítottam a termelést, illetve 3 traiding route-om hozza a pénzt. Tök jó az összesítő, így legalább vissza lehet követni, hogy mennyire éri meg 1-1 traiding route. Többnyire a kettő +15-30e-t hoz körönként, napi 1.200-1.500 között.

Jah, a traiding route-nál be lehet állítani olyat is, hogy hozza-vigye a nyersanyagot a városaink között, hogy biztosítsa a zökkenőmentes termelést. Azt hiszem a következő route az erről fog szólni, illetve kipróbálok egy további útvonalat...

Minél több városban termelek, annál drágább a következőben elindítani a termelést, ugye? (Ha jól emlékszem a 2-ben is így volt.)
  • Showzee
    sorry 0.5 milliót akartam írni :D
  • Showzee
    Nekem már minden sinen van. Már van vagy 5 millióm meg egy hadi flottám. két városban már termelek mindent és van vagy 5 trading route-om :D
  • Láma!
    jah, azt nem tudom én sem, szintén tradert nyomom.