4680
banner
  • Anonymusxx
    A Guard az egész jó, a többi szerintem se annyira jó, kb 10% -ot adnak extra támadásokra, vagy egyéb hasonló erősségű dolgok.

Az hogy tudsz olyat rakni hogy + Guardot,elég kemény, így is Cassandra elég nagy tank a Guard miatt. Na most az h meg lehetne csinálni a kétkezes harcossal is, és a többi taggal is, az elég erős, még akkor is ha kevesebb a guard..

A +3 -hoz
    Fade-Touched_Obsidian_(Guard) - 3-at ad -ebből talán 1 db-om van, és a Fade-Touched Silverite (Guard) 5 guardot ad, csak ebből még egyet sem találtam, nézegettem a neten, de nem jöttek be a tippek..

Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.05.28. 19:30:44
  • Ssenkradlive
    Én értem hogy divat utálni ezt a játékot, de legalább olyat kellene róla írni ami igaz is, mert persze lehet rajta fogást talalni bőven, de ez ordas nagy kamu amit leírtál, finomabban nem lehet jellemezni bocs...

Ugyan nézz már utána, hogy az utility/attack/defense slotokba rakott premium crafting itemek + rúnák egy teljes armor+weapon szettben milyen szintű bónuszokat adnak...

Tipikusan "ultra easyn végignyomtam sz#r azt vót'" vérpistike hozzászólas volt ez, nulla valóságtartalommal.

De szívesen megnéznék tőled egy hard vagy legenderay végigjátszást random dobott/összerakott cuccokkal, csak hogy tanítsd hogy kell...XD
  • Dredge75
    A játék sajnos nem csak a questek területén olyan mint egy MMO hanem sajnos az itemek terén is. Nyúlfarknyi bónuszok és %-ok arra, hogy valami ócska csillogós effekt történjen. Válassz amit tetszik mert végül nem nagyon számítanak. Több múlik azon, hogy jól rakd össze a karaktereidet
  • Anonymusxx
    Na megöltem az egyik sárkányt, a fő érdem Varricé, csak úgy darálta a nyílpuskával, mint a terminátor :)

Nélküle elég necces lett volna, így se sokon múlt.
  • Anonymusxx
    ja, láttam h lehet mestercucokat is csinálni, az viszont már kérdőjel egy kicsit, mármint hogy mi éri meg, a kétkezes harcosomnak csináltam hogy 10% esély 5 rejtett pengére, de hogy ez jó-e neki.. Ugyanezek vannak páncélra is, vajon ha megcsinálom akkor összeadódik?
  • Ssenkradlive
    A potion-ök, bombák, aknák a sárkányok ellen pont nem létfontosságúak, azok igazábol a map-on vándorláskor nyújtanak sok segítséget, de a healing potikat azért kifejleszthetnéd, és azokkal pakold tele a karaktereket.

A kovácsolásra viszont feküdj rá jobban, a loot-ok teljesen random-ok, igazából szétszedni jók, hogy azokból épitsd meg a kovácsnál az igazán jó gear-eket.

Hardon jatszva amig a kovácsnál nem raksz össze megfelelő szetteket, esélytelen leszel a sárkányok ellen.

A mage-ek, meg íjász, rouge karakterek külön sebzéselementálokra specializálasa meg külön fontos a szetteken kívül is az elején, később fullosan már lehet "univerzális" karaktered is, de pont lvl. 17-18-on még csak azt érheted el, hogy egy-egy karaktered egyvalamiben fullos...
  • Anonymusxx
    Hát még éppen csak kipróbáltam, még nem voltak nálam védelmi italok, gránátok (még egyet sem fejlesztettem ki) , majd legközelebb ezekkel megyek. Na a másik meg először ma néztem szét igazából a kovácsolásnál, most csináltam is egy párat, akkor nem épp a legerősebb cuccokkal voltam a sárkánynál.

Am azt beállítottam hogy, az ellenfél is velem egyszintű legyen, csak a sárkányok miatt meg punculás lett volna kikapcsolni...
  • Ssenkradlive
    Pedig lvl. 12-13-tól üthető.
    Az az első és talán legkönnyebb sárkány, bár ez "ízlés" dolga, van akiket a tűz, van akit villám, esetleg a jég sárkányok szívatnak meg jobban...XD

Fereldan Frostback Hinterlandon tűz sárkány, fullos fire resist-el de nagyon érzékeny a fagysebzésre.

Erre figyelj a csapatod összerakásánál, hogy frost damage, és fire resist legyen mindenkinél. + fontos a heal tanking, az idézett minion sárkányokat azonnal el kell takarítani hogy ne fogják le a csapatod, illetve kerüld el a főnök AoE támadásait. Folyamatosan pozícionálni kell a csapatodat.

Én egy melee tankkal, egy rouge-al, egy healer, meg egy damager mage-al csináltam meg az összes sárkányt, de ez sincs "kőbe vésve", mondom a legfontosabb hogy minden sárkánynak a leírásban el kell olvasni hogy mivel sebez, és mire érzékeny, és úgy kell oda felépített armor, weapon szettel összerakott team-el odamenni, nem csak úgy ha épp arra jársz valami random csapattal...

Az hogy 17-18-as szinten nem tudtad leverni a hinterland-it, azt jelenti hogy ezekre nem figyeltél különösen az arulkodó, hogy csak a HP-ja 5%-át tudtad levenni.

Csinálj egy megfelelő csapatot, és meglátod, lvl. 17-18-on az már sétagalopp lesz. ;)
  • Anonymusxx
    A Sárkányok esélytelen szinten vannak, hardon játszom, illetve az van beállítva h az ellenség velem egy szintű legyen.
    17-18 . szintű csapatommal próbáltam a Hinterland-on lévőt, de pár mp alatt lenullázta, én meg alig tudtam kb 5%-ot levinni...
    Vagy próbáljam a játék legvégén, ill vége előtt, amikor hátha jobb fegyvereim lesznek?
  • Anonymusxx
    A Hinterland nem rossz térkép, de most vagyok a sivatagi, éjszakai mapp-on, ez már unalmasabb egy jópár fokkal. Eleve utálom az éjszakát a játékokban, mert alig látok, és a sivatagot. Hinterland az a jó, elég változatos dolgok vannak rajta, tó, vár, ilyesmi.

Azért elég nagy hasonlóság van az mmo mellékküldikkel , pl itt is volt h meg kellett találnom 10 utánpótlásos ládát, gyűjtsek össze 10 húst, vagy xxy gyógynövényt, az mmo-kban is pont ilyen van. De csak ebben hasonlít. Az mmo-kban rá vagy szorulva hogy csinálgasd őket, különben nem fejlődsz a főküldikhez (legalábbis a Lotroban) Na meg ott 1000x ennyi van.

Az AoE sebzést nem kapcsoltam be, mert mágus vagyok, sok területre ható varázslatom van, így meg offos lenne az egész.
    Nightmaren kipróbáltam, fél perc alatt leverték a csapatom, inkább csak nehézre állítottam.
  • Kancsalborz
    A konzoloknak "kedveztek" ezzel a döntéssel sajnos...
  • Kancsalborz
    Ahogyan gondolod.
    Ez nyílván ízlés kérdése, én rengeteg feladatot, kincset, érdekes olvasnivalókat a lore- ról találtam az összes térképen, és szerintem meg Hinterland úgy "RPG-szinten" is egy kiugróan jól megalkotott térkép, de hát különbözőek vagyunk...
    MMO-khoz hál istennek szerintem szintén egyáltalán nem hasonít, és a mission-ök is változatosak, egyáltalán nem a multis tucat sz@rok, én rohadtul rühellem az összes MMO-t, öt percet nem játszanék vele ha ez azokhoz hasonlítana, de persze ez megint csak az én véleményem. :)

A játék nehézségével kapcsolatban szintén máshogyan látom. Az igaz, -én is írtam- hogy "Bioware módra" szokásosan szarul skálázott, de a legmagasabb szinten koránt sem csak a hp-je nő az enemy-knek, hanem hirtelen fontosak lesznek a resist-ek, a potion használatok, a taktika, magyarul az az egy szint ahol a játék a kitalált mechanikákkal működik.
    Igen, az AoE kivétele egy hatalmas f@szság volt részükről az alsóbb szinteken, megöli az egész game-t, ebben egyetértünk.

Az hogy nekem ez a game tetszik, meg pozitívak az élményeim, az kizárólag a "nightmare" fokozatnak köszönhető, a többin játszani értelmetlen.
  • Daermon
    Sajnos nincs, mert ezt (is) elgagyizta a Bioware anno.
  • Kancsalborz
    Nincs rá lehetőség, se mod. Konzolok miatt "butították" az előző részekhez képest, én már hozzászoktam.
    Szerintem egyébként elég bőven, ad ez is egy taktikai mélységet hozzá, hogy mire bulid-elsz egy karaktert.
  • Anonymusxx
    Van arra valami mod hogy 8 skill slotnál többet használjuk? nagyon gáz hogy csak 8 van.
    Így a szintlépésnek jóval kevesebb értelme van, minek osszam el a pontokat ha csak 8-at tudok használni?
  • Dredge75
    Nehézségtől függetlenül a Hinterlands "üres" mert csak telenyomták MMO szerű küldetésekkel és annyi. Nem hagy nyomot az emberben. A kisebb mapok azért jobbak egy árnyalatnyit mert kisebbek és kevesebbet kell szöszölni rajtuk ilyenekkel. A "vedd feljebb a nehézséget" pedig, hogy segít ezen hanem még ront is mert a BioWare nehézségnövelés kimerül abban, hogy csak több élete lesz az ellenfeleknek és figyelned kell, hogy ne öld meg a csapattársaidat egy AoE-vel (az AoE sebzésnek szerintem alapbeállításnak kellene lennie és ne is lehessen kikapcsolni) . A kérdés így nem az, hogy még mindig legyőzöd-e őket hanem, hogy mennyi idő alatt. Tehát végül csak azért töltesz több időt egy üres mapon mert több idő megölni az ellenfeleket. A terület maga ettől még nem lesz jobb vagy emlékezetes.
  • Anonymusxx
    normálon nekem nem tudom mennyi lehetett, most vagyok 30. óránál, és a most érkeztem meg Skyholdba..
    A nehézséget átraktam rémálomra, aztán meglátom...
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.05.09. 12:45:58
  • Anonymusxx
    h
  • Kancsalborz
    Neked ugyanazt tudom mondani mint az előbb, vedd a nehézséget max-ra, utána kiderül hogy Hinterlands mennyire is "üres"...XD

Sokmindent el lehet egyébként mondani a játékról, de azt nem hogy a map-ok bármelyike elnagyolt lenne, pláne nem üres. Csak az első map egy jó 30-óra játékidő ha azt a megfelelő szinten bejárod, felfedezed, meg a küldetéseit befejezed...
  • Kancsalborz
    Hát vedd feljebb a nehézséget, és rájössz hogy kell a taktikai nézet...XD

Ez egyébként ilyen Bioware "feature" hogy a szintek skálázása elég ergya.
    A medium gyakorlatilag az "easy" szint, a hard a "normal", a nightmare pedig az a szint, ahol a game-re kitalált harc, skill, potion -rendszer értelmet nyer.

Nyugodtan próbáld ki a legnehezebb szinten, ez nem egy Dark Souls nem kell besz@rni, szerintem úgy egy kifejezetten jó játék lesz belőle. ;)
  • Anonymusxx
    Kezd beindulni a játék a 30. óránál :)
    Az eleje becsapós volt, azt hittem végig ilyen hatalmas, kissé üres területeket kell felfedezni..

A multiplayer milyen?

Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.05.08. 14:53:15
  • Anonymusxx
    Belekezdtem a játékba kb 17 óránál tartok, hát a harcok lehetnének izgalmasabbak is, egyelőre csak az R-t kell nyomogatni, és megvárni h feltöltődjenek a képességek. Lehetne izgalmasabb is, teljesen felesleges a taktikai nézet normálon...
  • lwb
    És lement a tavalyi GA is ... DA nélkül. :D
  • Orbancapitan
    hát érdekes bug, móddokat meg itt találsz: nexus
    dlc-kkel kapcsolatban meg mire van kiváncsi?
  • Plata
    Sziasztok.
    Mivel már van magyarosítás a játékhoz így csak bele vágtam,steam-es verzióval játszom.
    Még csak most kezdtem bele.
    Épp csak megérkeztem heavenbe és kaptam pár armort,fel is vettem az egyiket,ami a karimhoz illett.
    Majd elmentem dumálni Cassandra-val és Leliana-val,a beszélgetés után a karimon lévő szuper armor eltűnt.
    Tudtok jó modokat a játékhoz?
    Plusz tudnátok mondani pár tippet a dlc-khez?
    Nem nagyon találtam róla leírást.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.01.02. 09:10:25
  • Daermon
    Igy se sok bizodalmam van a BioWareval kapcsolatban… De egy normális trailer illett volna már. Gameplayről már álmodni se mertem. :D
  • lwb
    Nem túl jó jel, hogy nagy semmit se láttuk ebből sem a GA-on ...
  • Daermon
    Reméljük is :)
  • robicarlos6
    Dragon Age 4: Újabb megerősítést nyert, hogy az egyjátékos kampányra fókuszál majd az új epizód
  • lwb
    Amilyen ütemben készül lehet, hogy nemcsak az előző, de a mostani generációt is kihagyja a DA4. Mire kijön már PS6 lesz.
  • robicarlos6
    Lelépett a Dragon Age 4 kreatív igazgatója
  • Daermon
    Teljesen jó döntés.
  • robicarlos6
    Kihagyhatja az előző generációt a Dragon Age 4
  • Daermon
    Remek :D
  • robicarlos6
    Akkor már nincs olyan távol a megjelenés

"Jeff Grub forrásai azt állították, hogy a Dragon Age 4 jó úton halad afelé, hogy 2023-ban megjelenhessen."
  • NiGhTM4R3
    Tier 4 cuccaim vannak, 28. szinten fejeztem be az utolsó dlc-t ott már kevés volt a kraftolt felszerelés is

Amúgy tartalmas játék volt, viszonylag jól szórakoztam vele. Óriási előrelépés a 2. részhez képest, de így se ér közelébe az első résznek. A legnagyobb gond az unalmas társak és párbeszédek voltak, ez azért furcsa mert régen még a Bioware volt ezeknek a mestere, most meg már azzal bajban voltam, hogy 3 társat rakjak magam mellé akik nem idegesítenek.
    Románcnak Cassandrát választottam, hát ritka pocsék érdektelen és teljesen ellentmondásos volt... a visszahozott karakterek kihagyott ziccerek voltak, Morrigant pl. nagyon szerettem az undok, vicces beszólásai miatt, kb. semmi se maradt abból. Meg úgy az egész játékból hiányzott a humor, azért az előző részekben voltak jól megírt karakterek akiken szakadtam
    Az jó ötlet volt, hogy minden társnak saját képességfája van, meg a sárkányok is elég jól voltak ábrázolva. Corypheus egy vicc volt csakúgy mint Solas aki annak ellenére, hogy milyen fontos szerepet játszott pocsékul volt megírva...

Összességében jó úton jár a sorozat, ha a 4. részben kapunk érdekes karaktereket kicsit jobb sztorival akkor újra klasszikus születhet, így bő 10 évvel az Origins után...
  • Daermon
    Craftolj valami fegyvert.
  • NiGhTM4R3
    Hát ez baromi érdekes, 27. szintű vagyok az ellenfelek is 27. szintűek legalább (le kellett vennem a nehézségi szintet) de a felszerelésem 22. szintű mert nem találok erősebb unique tárgyakat, így meg minden harc erősen nyögvenyelősen megy.. ötletek?
  • NiGhTM4R3
    Blackwallnál unalmasabb karakter a játékban talán csak Iron Bull. Fájdalmasan érdektelen ezekkel minden beszélgetés :(

A kérdésem az lenne, hogy talán közeledek a játék vége felé (?) és új Divine-t kell választani és azt olvastam a választottam elhagyja a csapatot? tehát ha Cassandrát/Viviennt választom akkor ők kimaradnak az utolsó pár küldetésből? vagy a döntésem a legvégére marad és a következményei a következő játékra marad?
    Cassandrát akarom megtenni de örülnék ha velem maradna mert vele van románc

A dlc-knek még nem ugrottam neki, ha lehet spoiler nélkül válaszoljatok
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2021.03.29. 23:02:58
  • Daermon
    Blackwall olyan elmegy, de nem egy maradandó karakter nekem.