303
Milyen mély a nyúl ürege? Vagy:
-
BladeW #23 Rotcsa: de direktbe buksz az efféle sarlatánokra? -
Rotcsa #22 Összefoglalva a dolgokat pár mondatban:
-Nincs anyag( legkisebb anyagi részecske) csupán anyagérzet, azaz azonos hullámtulajdonságokat mutató állóhullámok interferenciája.(pauli-elv)
Mivel az elektron állandó mozgásban van és jelenleg a mozgató erő eredetéről sejtelmünk sincs, így azt kell mondanunk, hogy az elektront nem mozgatja semmi,de ha így van, akkor meg kéne tudnunk állítani, arra pedig nem vagyunk képesek. Schrödinger hulllám-képei is azt bizonyítják, hogy az elektron valami teljsen más, mint amilyennek hisszük. (a valószínüségi helyei, ábrák..)
-A gondolatok hullámhossza nem található az elektromágneses spektrumban, (márpedig amit a anyaginak vélünk az minden megmérhető így),tehát nem lehet az agy terméke, azaz annak halála és születése előtt is léteznie kellett.
-Ha feltételezzük, hogy az agyunk állítja elő a gondolatot, akkor nem gondolkozhatnánk 3D-nál több dimenzióban, mivel az agyunk is annyi, ergó elképzelni sem tudna mást.
-Az evolúció által elképzelt egysejtűt soha sem sikerült még laboratóriuban sem előállítani, sem megismételni a kísérletet, sem ellenőrizni, sem számszerűsíteni a kialakulási folyamatot. Ennek ellenére minden tudományos hitelesítés kritériuma az ellenőrizhetőség, a kiszámíthatóság, megismételhetőség,de ezek hiányában az evolúciót EL KELL HINNI.
kb Ezek a könyv tudományos alapgondolatai. -
Rotcsa #21 Ha azzal próbáltam, nemhogy nem flashezte, meg sem jelenítette a linket itt az üzenet-mezőben, ahová most írok. EZért próbáltam magam megcsinálni, úgy gondoltam talán jó lesz, de akkor sem jelenített meg semmit.
AMúgy meg pár hsz-el alább szúrtam be videót, szal ne fintorogj, nem vagyok láma! :D -
#20 -
Rotcsa #19 Fenébe, pedig használtam a flash-tegeket!
Na mindegy, ott van a #6-osban mindegyik. -
Rotcsa #18 Na! Ezek a videók érthetőbbek, ábrákkal is szemlélteti amiről szó van. :)
A második videó tartalmaz érdekes dolgokat! :)
-
Rotcsa #17 Igen, ez nekem sem tetszik.... -
#16 ez a buzi zene nagyon kellett alá. am is alig érteni mit mond, de így pláne király... -
Rotcsa #15 Az antireklám a legjobb közönségvonzó tényező! :D -
Rotcsa #14 -
remark #13 Bevallom az keltette fel az érdeklődésemet Balogh Béla mondandója iránt, hogy te azt írtad rá, hogy bullshit... -
Rotcsa #12 Ott a teljes előadás anyaga a #6-osban.
A könyv nekem nagyon érdekes volt, mert a mai tudományos TÉNYEKET ismerteti a különböző kutatási területekről, mint evolúció,orvostudomány, kvantummechanika, vallások stb...,majd józan ésszel, logikusan ezeket összeveti. Ezért nem tudta még kikezdeni egyetlen fizikus, orvos, mérnök és tanár sem, mert ami tény és ezen nyugvó logika, azzal nem lehet mit kezdeni.
A tanárom odaadta a fizikus kollégájának, hogy mondja meg, hol van a világképében a hiba? Nem tudott rá mit mondani, csak azt, hogy érti, de elképzelni képtelen.
A második része a könyvnek nekem kicsit megfoghatatlan volt, de mivel az első része támaszt alá mindent(ami pedig nagyon elgondolkoztató),ezért tovább olvastam. :) Nagyon tetszett. -
Xing #11 SZar ez az összefoglaló, a könyv kb a közepéig volt érdekes számomra. -
#10 prédikátor könyve:
Azt is láttam a nap alatt, hogy nem a gyorsak győznek a futásban, nem a hősök a harcban, nem a bölcseknek jut a kenyér, nem az értelmeseknek a gazdagság és nem a tudósoknak a jóindulat, mert mindezek az időtől és a körülményektől függnek. -
Rotcsa #9 kb. 9:30-tól kezdi AZ anyaggal kapcsolatos dolgokat. -
Rotcsa #8 A kezdésnél:
A gondolat hullámhosszát miért nem tudjuk megmérni?
At hiszem ez a részt érdekesnek találjátok majd. :) -
Rotcsa #7 Igen, ezt állítja. De ezt nem tudom olyan könnyen elmagyarázni.
A lényeg, hogy a világképben amelyet bemutat olyan dolgok vannak, mint az evolúció cáfolata, a gondolat ereje, eredete, az anyag mibenléte(hullám-részecske kettősség).
A kérdésedre a válasz egy többtényezős dolog, amelyet megtudhatsz, ha elolvasod a könyvet, vagy megnézed az előadássorozatot. -
Rotcsa #6 Na, az a baj, hogy elég nehéz úgy beszélgetni a könyvről, illetve annak tartalmáról, logikájáról, stb, hogy csak kevesen olvashattátok.
Az összefoglaló videó első része
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
No,a teljes előadást megtekintve elég jól megismerhetitek a könyvet. -
#5 Jó nagy bullshit. :D Ha valaki szereti az integrálfilozófiát, miért nem Ken Wilbert olvas? -
#4 A kérdés olyannyira érdekes, hogy számomra a katolikusok által említett purgatórium (tisztítótűz) és a magmára épült bolygó is igen érdekesen cseng össze. Gyanítom ez a kérdéskör is olyan, ami az elmondottakat csak kiegészítheti. -
dregnarr1 #3 "A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség."
Wait, what? -
#2 13. perctől a vízhajtású autóról amit mesél az érdekes. -
Rotcsa #1 Sziasztok!
Balogh Béla könyve motiválta a topicnyitást.
"A Végső Valóság talán az első olyan mű, ami áthidalja a materialista, az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot. Tudományos eredményeink, képességeink és élményeink felülvizsgálata után tarthatatlanná válik az elképzelés, miszerint gondolatainkat az agy hozza létre, és tarthatatlanná válnak az evolúció kezdeteiről alkotott feltételezések is. A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség. Megdöbbentően új világkép ez, ami a léttel kapcsolatos kérdéseink többségére is választ adhat. "
Aki olvasta, az nem tud többé egy vállmegvonással legyinteni rá, az biztos.
Rövid össszefoglaló