303
Milyen mély a nyúl ürege? Vagy:
  • Rotcsa
    Igen, apró anyagi részecskékként tekintünk az elektronra. Illetve tekintettek a kísérletek kezdetekor. Most már nem biztosak abban, hogy van abs anyagi alkotó.
    Az, hogy töltése van, a hullámfüggvény viselkedésében nem lényeges.
  • dronkZero
    Ja, vagy az, vagy a delej. De az biztos.
  • uwu hun
    Lózunggal mennek, az hajcsa őket. Ha van elég lózung pörögnek mint állat.
  • NessieGraf
    Hogyan működnek a biofeedback eszközök? Különös tekintettel a mentális méréseket végzők?
  • qetuol
    merthogy?
  • Rotcsa
    Vagy a weboldalán is megnézheted. A videás videók azok.
  • Rotcsa
  • sector512
    Balogh Béla előadása 1-5-ig.
  • Anaid
    Milyen videókról van szó?
  • NessieGraf
    Megalájk!
  • sector512
    Megnéztem a videokat, vannak benne érdekes dolgok amikkel egyetértek, de sok minden hülyeség. Pl hogy beszélhet valaki ilyen bizonyossággal arról hogy milyen amikor meghalsz? "Sokan észre se veszik hogy meghaltak" - lol hát honnan tudhatná? A tudományos részek érdekesek, de az ilyenek miatt nekem hiteltelen lesz az egész. Még ha azt mondta volna hogy ő így vagy úgy gondolja, de ilyen biztosan állítani valamit röhejes.

A másik meg a magyarok folyamatos dícsérgetése ami nem tetszett. Egyrészt én általánosságban nem mondanám okos népnek a miénket, a másik meg hogy az egész témakörhöz nem illenek az ilyen dolgok, szerintem. Egyébként szimpatikus pali meg nem hülye, csak sok mindent kitalál csak, valós tapasztalat nélkül.
  • Anaid
    Azért kíméletesen hülyézzetek le. Totál átlagemberként tippeltem, hogy nem viselkedhettek úgy, mint a golyócskák, hiszen apró töltéssel rendelkező részecskék....:-)
  • Anaid
    Az átlag emberek nevében tiltakozom!

Elárulom neked, hogy te vagy az G-n a legnagyobb varázsló: állítod, hogy a hit hülyeség, miközben te is tudod (már ha vagy annyira okos, mint hiszed)hogy egész életed során minden pillanatban hiszel totál megalapozatlanul. Bizonyítsam? Este elalszol és azt hiszed reggel fel fogsz kelni, nincs rá garancia. Elhiszed, hogy egészséges, "normális" vagy, pedig valszeg egy szar CT felvétel sem készült soha pl. az agyadról, reggel elindulsz amunkahelyedre és elhiszed, hogy majd dolgozol, mert van még állásod. Találkozol egy lánnyal elhiszed, hogy szereted és talán ő lesz az igazi.
    Elhiszed, hogy csak az mérhető, amit ma tudnak mérni. Elhiszed, hogy a tudományban minden betűről betűre igaz, holott a fejlődésünk során sok elmélet megbukott már.
    El akarod velünk hitetni, hogy nem hiszel. Te vagy a legnagyobb mágus itt.
    Törődj bele, hogy az egész életünket hitre építjük.

Egy kérdés, ha annyira jártas vagy ilyen területen: Miért van a fénynek kettős természete?
    Bónusz: Miért viselkedik pont akkor részecskeként amikor és miért akkor hullámként amikor?

Van egy tippem a videóhoz: az elektronok töltéssel rendelkező részecskék. A levegőben is vannak töltéssel rendelkező részecskék. Vonzás, taszítás, ütközések...stb. Miért várták volna tőlük, hogy "egyenesen" közlekedjenek?
  • NessieGraf
    Meglehet meglepne ha kiderülne az anyanyelvem. Azért szeretném, ha mesélnél nekünk egy keveset a varázslásról, a mágiáról és a mágia színéről is. Köszi.
  • dronkZero
    Akkor te nem érted, mit jelent a "varázsolni" szó. Nem baj ez, csak akkor közöld, hogy nem magyar az anyanyelved.
  • NessieGraf
    Kipróbálod? Minden biofeedback eszköz ellentmond a kijelentésednek szerintem.
  • qetuol
    nem a gondolat befolyásolja a mérést, hanem a mérés befolyásolja a hullámfügvényt.
  • NessieGraf
    Még TE IS TUDSZ VARÁZSOLNI, sőt szoktál is, nap, mint nap, pont úgy, mint mások. Azt csak képzeled, a varázslás olyan tűzlabdás dolog, mint a filmeken.
  • Rotcsa
    A hullámok hatnak egymásra nem? Ha pedig a gondolataink befolyásolják a mérést, akkor lehet, hogy a hullámfüggvényt is képesek. Ezen gondolkozz el.

Ha tényleg valóság-alternatívák tömkelegéből lesz a egy adott pozíció, akkor akár ki is választhatjuk azt.
  • Rotcsa
    Kérem a nagy hatalmú Univerzumot, hogy adjon neked békét, nyugalmat szeretetet és megértést azon topic-társaid iránt, amelyek tudatlanságukban nem tudják mit cselekszenek, mikor félig meg nem értett dolgokkal magyarázzák világunk működését, teremtését. Remélem nyugodtságod sugárzik majd belőled mint csernobili nyúlból az egészség, amikor szelídségeddel,alázatosságoddal és spirituális megtisztultságoddal sikerül megértetned e szegény földi néppel, hogy az élet véges, az ember csupán a véletlen evolúció terméke, a létezésnek pedig nincs célja, se értelme. Csak van. Nincs varázslás sem. Senki nem tud varázsolni. Te is szeretnéd, de nem fog menni. A Mikulás sem létezik és a Húsvéti tojást sem a nyuszi tojja. A szerelem, félelem, és egyéb emberi léthez kapcsolható érzések pedig csupán biokémiai folyamatok eredményei, amelyek keletzenek, aztán elmúlnak. Mint az élet is véget ér.
  • patiang
    huh baszod Te aztán tudsz ám mérges lenni
  • 89
    hűtsd le magad
  • dronkZero
    Az, hogy a kurva anyját tegye bele egy korrekt ismeretterjesztő filmbe a saját faszságait, az.

Az, hogy az a mondat NEM KÖVETKEZIK abból, amiről a filmben volt szó. Csupán csak ennyi a bajom vele. Hogy egy 100% korrekt, tudományos ismeretterjesztő filmet használ fel arra, hogy az elbaszott vallását terjessze.

Az ilyen csinálhatna magának néhány kistestvért.
  • Rotcsa
    Semmi baj a felirattal. A végkövetkeztetés pedig logikus. Mi a konkrét bajod vele?
  • dronkZero
    Most néztem csak végig ezt a cuccot.

Hát bizony a jó kurva anyját annak, aki a magyar feliratot, meg a végén azt a kis hozzáadott extra bullshitet készítette. Leszarnék a torkán szívesen.
  • patiang
    Sőt én még jobbat mondok: az átlagemberek 80%-a műveltségi analfabéta, sőt lehet, hogy több is :(((((
    Zene rádió, VV show, csillag születik, meg a többi, és annyi elég is.
    Egyetemeken (!!) készítettek felmérést, és a végeredmény haláli volt, illetve halálos:((((
  • dronkZero
    Elárulom neked, hogy az átlagembereknek a modern fizika eleve egy érthetetlen dolog.
    Sőt, mondok jobbat: a newtoni fizika is.
  • Rotcsa
    Senki. Nem . Beszélt. Varázslásról.

Kápíse? :)

Szóval azt mondod, hogy azért nem hihetőek az általa elképzeltek, mert nem zsúfolta tele az előadást és a könyvet differenciálegyenletekkel?
    Ha valamit nem lehet differenciálegyenlet-rendszerek nélkül elmagyarázni a hétköznapi embernek,akkor az eleve egy érthetetlen dolog. Mi több,aki magyarázza, az sem érti miről is van szó valójában.
  • dronkZero
    Figyelj:
    NEM. TUDSZ. VARÁZSOLNI.

Akármennyi filozófus, akármilyen hihetően is állítja ennek az ellenkezőjét, úgy fogsz meghalni, hogy soha az életed folyamán nem varázsoltál egyet sem.

Szokj hozzá, ez van. Felesleges azzal hitegetned magad, hogy de, mégis, van rá esély. Nincs. Én is kurvára örülnék neki, biztos kurvajó lehet, és nagyot tévedsz abban, hogy ez nekem lelki törést okozna, ha kiderülne.
    Csak az van, hogy nem kiderül, hanem írnak egy könyvet a vágyaikról, meg valami félig megértett új fizikai elmélet szemléltetéséről.

Na, ha meg építőmérnök, akkor ebben a témában pont annyira hiteles szakember, mint én, én is építőmérnök vagyok. Csak én jó vagyok mérnöknek is, nem kell könyvet kiadnom a hülyéknek, hogy megéljek.

A mit-miértre meg azért nem fogok írni semmit, mert ezekről a témákról, amiket felhoztál(felhozott) nem lehet differenciálegyenlet-rendszerek matematikai vizsgálata nélkül beszélni. MINDEN, ami a szemléltető, leegyszerűsített magyarázatokból INDUL KI, szügségképpen hamis. Ezt veheted irányelvnek is. MINDEN analógia hibás valahol, ha ezt tekinted kiindulási alapnak, nem a matematikai modellt, akkor gyorsan el is zártad magad attól a lehetőségtől, hogy a következtetéseid helyesek legyenek.
  • Rotcsa
    Gondolom a könyvet Te sem olvastad és arra is lusta voltál, hogy megnézd a vidókat. Na mindegy.
    Valójában talán Te vagy az, akit nem érdekel ez a téma(topic), és nyugodt a kisi lelked, mert 100%-ra mindent elhiszel arról, amit ma a világról tanítanak az iskolákban. Szilárdnak hitt világnézetedbe pedig nem pofátlankodnak bele ilyen irányú megközelítései a dolgoknak. Nem is szeretnéd, hogy más derüljön ki arról amit eddig gondoltál, mert akkor valamelyest talán meg kellene követned azokat az embereket, akik ilyen bullisteken gondolkoznak és benyalnak mindent, pedig az csak okosnak tűnő halandzsa. :)

A szerző amúgy nem egy munkanélküli bölcsész, hanem egy építőmérnök, akinek voltak megválaszolatlan kérdései a tudományos materialista világnézettel kapcsolatban. Elkezdett kutakodni, erre jutott. Ennyi :) De szerintem ez sem érdekel.

Összefoglaltam leljebb pár sorral a "mit-miért"-et, legalább azokra írtál volna valami ésszerű magyarázatot, de egyből kioktatni jöttél. Erre nem tudok mit mondani.
  • Rotcsa
    Amúgy amire válaszoltál abban milyen kivetnivalót találtál? Talán nem úgy van?
    Nézd meg a részecskés videót. :)
  • qetuol
    antropikus elv megvan?
  • dronkZero
    Az csak azért van, mert fiatal vagy, és valójában nem is érdekel a téma. Ez a legegyszerűbb megoldás, fogni az legeslegelső ilyen kurvaokos világmegmagyarázó embert, és csont nélkül beszopni, amit mond. A kis lelked megnyugszik, és ha a témában soha többet nem tájékozódsz, akkor még az a kellemetlenség sem fog érni, hogy esetleg ellentmondó tényekkel találkozz.

De ha egy kicsit is utánajársz, akkor meg azt veszed észre, hogy az összes munkanélküli bölcsész előbb-utóbb bepróbálkozik valami ilyesmivel, egy Tesco-s árufeltöltő és egy McDonalds-os krumplisütő állás közti szabadidejében.

A következő nagy megvilágosodásod meg akkor fog érni, amikor rádöbbensz, hogy egy filozófusnak nem dolga ismerni azokat a dolgokat, amiről ír, elég okosnak látszó dolgokat mondania, és az emberek 90%-a benyalja a bullshitet.
  • Rotcsa
    Olyan sokkal nem találkoztam.
  • 7th uwu
    Arra is megvan a lehetőség hogy a mátrixba vagy.
    Annyi ilyen halandzsázós megmondóember van, miért pont ez tetszik?
  • Rotcsa
    Egy biztos: A mai ismereteink szerint nem létezhet univerzum a megfigyelő(azaz az elme, gondolatok) beavatkozása nélkül, szóval csak ne sarlatánozzon senki, mert megvan rá a lehetőség, hogy így működnek a dolgok.
    Nem állítom, hogy így van, azt mondom érdemes elgondolkozni ezen.
  • Rotcsa
    Láttam már korábban a belinkelt videódat, de köszi, mert nagyon idevág! :)

Igen, az az érdekes az egészben, h a kvantumfizikában már nem is beszélnek anyagról, csak hullámokról. Nem anyagi részecskék mozgásáról, hanem már információáramlásról(ho-ho-ho....netalán gondolat??) beszélnek. :))

Neked is ajánlom a #6-osban az előadást. Ha érdekel az ilyemi megközelítése a dolgoknak, akkor nem bánod meg.
  • Rotcsa
    Hát, pont, hogy nem! :D
    Óvatosan kezelem ezeket a dolgokat, de józan ész, a logika és a kész tények egymás mellé állításával nehezen lehet vitatkozni.
    Számomra azért érdekes ez a dolog, mert a tudomány és az Istenhitek között ma nagyon nagy a szakadék és nehezen közelednek az álláspontok, ez a szerző pedig valami olyan összefüggésbe hozta a kettőt, hogy az valami döbbenet! Kutatási eredményekre alapozva mindezt.

Bátran ajánlom minden műszaki/tudományos érdeklődésűnek, azt sem mondom, hogy vegyétek meg,az ncore-ról is be lehet szerezni. De aki megveszi egyáltalán nem fizet rá, én le nem tudtam tenni, többször is újra elolvastam.
  • Gabyee
    Erre mondják azt hogy amit el tudunk képzelni az létezik amit meg nem az nincs is.
    Amúgy én hallodtam egy előadást ahol arról beszéltek hogy az elektron "tárolja" azokat a dolgokat ami az emberrel történik,minden információt mint egy memória megjegyez.És ez a reinkarnáció alapja mert ez szállítja az egyén halála után az előző infókat,mintha egy inteligens valami lenne az elektron.Gyakorlatilag maga a lélek:)Ez összevág azzal amit leírtál.Tehát az elektron nem hal meg az egyénnel együtt hanem tovább létezik és valahol másutt,más egyénben.Máshogy nem tudom elmagyarázni:)Ja és mégegy érdekes filmrészlet,el lehet gondolkozni rajta:

• 89
    érdekes