• Balumann
    Persze, leghangosabb linux gyűlölők vagyunk mindannyian, már hiányoltam a hülyeségeidet :D

A csomagkezelő használata valóban egyszerű, ellenben nekem akadt nem is egy, ami nem volt benne a kezelőben, még is szerettem volna használni. Amiből találtam DEB csomagot, azzal sem volt baj, de volt azért, hogy forrásból kellett telepítenem.
    Többször láttam lefagyni ubuntut/debiant, mint Windowst, és nem tudtam visszahozni konzolból sem, lehet, hogy csak kernel panic miatt van, mindenesetre jópárszor össze találkoztam már ilyennel. Az alkalmazások is szépne meg tudnak fagyni azért, volt már olyan is nemegyszer, hogy CLI (altf2) -ből kellett kilőnöm terminálból. Megnézném anyám mikor fog ilyeneket csinálni, ha mondjuk neki is lefagyna 1-2x a libreoffice, meg nem is tudom melyik szokta még. (nálam mondjuk a wineos cuccok szokták a leggyakrabban).

"Nekem és még rohadt sok embernek, nincs baja az ntfs3g-vel... talán nem resettel kéne meg hálózatból kihúzással kikapcsolni a gépet, ugyan is az nem mindig jó VINDÓZON sem (én már jártam úgy hogy áramszünet után kékhalál fogadott, miszerint az xy sys hibás memóriacímre hivatkozott), sőt 1 éve enélkül rendes win7 leállítás után szállt el a particiós tábla, amit ubunutuból állítottam vissza, mert az particiós tábla nélkül is képes olvasni a vinyót amire a win7 csak simán boot errorral tudott reagálni ;)"

Tehát ha nálad éppenséggel nem jelentkezik ilyen hiba, akkor nem létezik, én meg nyilván olyan hülye vagyok, hogy állandóan resetelem, mikor írja oda a fájlokat, hát persze. Nekem az összes fontosabb cuccom NTFS -en van tárolva (nyilván, hogy elérjem a fájlokat windowsról is), és elég sokszor elbassza, mindkét rendszeren, több linuxal is. Ha nem így lenne, garantáltan pozitívumként hoznám fel, hogy gond nélkül használható NTFS fájlrendszerek mellett is. A tapasztalataim viszont egyértelműen mást mondanak, ha nagyon szeretnéd, lefényképezem legközelebb. (egyébként pozitívumként mondva, eddig minden fájlt meg tudott javítani a windows chkdsk, nem volt még semmilyen adatvesztésem).
    Tavaly jegyzeteltem debian alatt netbookon, előadásokon, Microsoft word -el, ntfs partícióra, 7 alkalommal 3x kellett chkdsk -el visszaállíttatnom. Természetesne, nem reseteltem közben.

Ellenben én olyat nem tapasztaltam, amit te, mondjam azt, hogy ez nem a rendszer hibája?
    Hálózati kezelőm se fagyott le még így, maximum az explorer.exe , amit szintén 10mp leállítani és újra indítani (de ha megvárod míg kiadja az erőltetett leállítást, vissza is állítja magától).

Windows sem tökéletes, messze nem az, de én továbbra is sokkal stabilabbnak, megbízhatóbbnak tartom ÁLTALÁNOSSÁGBAN VÉVE, beleértve a sokféle hardveres környezetet, szoftveres igényeket, és mindent.