Hibrid boot- és cloud-funkciók, továbbá új taszkmenedzser a Windows 8-ban

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mousee
- egy abból a végérõl 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

elsõ task manageres képen: minden futó program idle, cpu mégis 100%.

akkor ez tuti nem fake, erre ráismerek. bruhahaha.

fontos újítás még, hogy a sok összeakadt programot könnyebb megölni bruhahahühühü.

windowst mindenkinek, aki megérdemli.

mousee
Támogat, nincs szükség flame-re.
Mindenki használja azt, ami neki megfelelõ, és ne fikázza a másikat, legfõképpen ne alaptalanul. Mindkét rendszer nagyon jó a maga módján.

Amúgy én örülnék neki ha erõsödne a linux desktop részesedése és növekedne a szoftveres és driveres támogatottsága, már ez a pár százalékos "konkurencia" is hogy meglendítette redmondot. Konkurenciára szükség van, mert anélkül a fejlesztõk ellustulnak. Harc kell, mert abból mi felhasználók abból mindenképpen jól járunk.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

fergusonpapa
a windowst is az emberek 90% ingyen szerzi be 😉 és egyátalán nem könnyebb használnia mint a linuxot.

most én ha felteszek 1 wint 1honap után belasul MINDIG akármilyen konfigon,érdeges h ott volt anno az xp ,mikor bejöt huhdejo,a gépem éphogy birta de ment.eltelt 2-3év és már alap felszerltség volt a gépen,uj configok melet,de UGYANUGY lassu volt elején mindig jó 1 honap után roty.és jön a mégdurvább eltelik mégtöbb év sokkal erösebb gépek és akkor is ugyanez a helyzet.

nem vagyok warezhuszár h mindent lehuzzak,föleg netezésre használtam akkor is a gépet ami kimeritette 3-4 oldal nézegetéssel az egészet,nem telepitettem agybaföbe.és mégis ezvolt.és a legnagyobb h 1honap lasulás utána még 3-4 és gép roty.legtovább nekm 1 évig huzta akkor is azért mert félévig bese kapcosltam a gépet..

Szóvalelég érdekes ez.JElenleg meg féléve ubuntuzok és semmi.ugyanolyan mitn mikor felraktam.nem véletlen hazsnálják szerverekhez is.megbizható.

www.icewebhu

jaja, uncsi a téma, ez igaz. aki linuxot használ, az nagyon érzi a kontrasztot, és meg szeretné mással is osztani. ennyi
apropó photoshop: õk mondták, hogy nem lesz linuxon, mert nem tudnak linuxon nyomdai minõségben nyomtatni, a gimp tud, viszont winnel nem. belátták hogy linuxon jobb a gimp.
Szépen kérnék mindenkit, ne flémeljük már szét a win vs linux témával - a két rendszer nagyszerûen képes egymás mellett, egymást segítve is létezni.

Sajnos jelen állapot szerint hivatalos, kereskedelmi szoftvert - amibõl én is szeretnék hasznot látni - nem fejlesztetnék linux-ra, mert a tesztelés és support valszeg a haszon többszörösét vinné el.
Ehhez képest egy zárt win api-val már nem kell aggódnom a különbözõ teszteletlen hardver-kombinációktól.

Ebbõl már látszik, hogy a jó megoldás talán egy javához vagy .NET-hez hasonló köztes, igazán platformfüggetlen futtatókörnyezet lehetne.

Ezt megfigyelhettük az android esetében is - az androidos programozónak aztán nem kell aggódni hogy milyen vasat tesznek az appja alá, a pc alkalmazásfejlesztõnek bizony még kell.

Az nem úgy volt...

Windows akksi szempontjából jobb mint a linux, szal ezt kihúzhatod a listáról. TRIM funkció is van szal ssd-t nem nyírja ki.
A Windowsnak az a nagy elõnye hogy a buta is tudja használni. És erõteljes butulás van folyamatban éppen.

Ha van autód, kötelezõ a jogsi, ha van fegyvered, kötelezõ a vizsga. Nem tudom miért gondolják azt egyesek, hogy a számítógép egyszerû mint egy faág...
valóban, nem csak kijáttszod: telepítgedted, beállítod, elfelejti, újra beállítod, és csak a médiaplayert veszi elõ, nem az mplayer/vlc-t, ami nem tud lejátszani semmit, virusirtózol, összeomlik, baszakszol a tweak progikkal, a regisztrivel, megunod, újra teszed, vagy ez a driver megy, vagy az. leszívja az aksiját a laposnak, megint szeded elõ a tweak progikat. non-stop írkál a vinyódra, azaz kinyírja az ssdt. és ha nem tweakeled, 2-3 hónap után szétmegy, van olyan bug benne, ami már a dos 5.0-ban is benne volt, a win 7-ben is, minden esély meg van arra, a 8-ban is benne lesz.
különben is a linux ingyenes, és imádod: azt használod a telefonodon, azon fut az egész internet, az van a routeredben, és az fut az autódban, az vezérli a robotokat a gyárakban. észre se veszed, hogy van, mert sose kell állítgatni, tweakelni, fut, és futni fog. felteheted az asztali gépedre, és azon is ugyanilyen. nehogy kipróbáld, ha úgyis át kell szokni a <= win7 -rõl, egyértelmû, hogy win8-at szokd meg, ne az ingyenes linuxot, csak kb 20e forint
Ugyan már, azt te se hiszed el, hogy ha Linux alatt is kijönnének "komolyabb" játékot meg venné bárki is, ez nem lenne összeegyeztethetõ az ingyenesség filozófiával. Itt már marhára nem arról van szó, hogy milyen drága a egy OS. Veszel eredetiben kettõ játékot és meg van az ára. Teljesen mindegy, hogy milyen rendszert használsz, az emberek nem fognak vásárolni rá semmit, mert ingyen is lelehet tõteni. Ha lenne Linuxra is pl. Photoshop, ugyan úgy menne warezra, akkor érdemes kiadni egy Linux verziót?

fergusonpapa
nagyon tévedsz,ez az állitás kb 4-5 éve volt igaz.Tudom mert akkor is kiporbáltam.Vártam nagyon sokat mi sül ki belöle és az utobbi 1 évben csak ezt használom.Támogatással nincs gond,Sõt amig windowsnál szedegetem a cdket elõ mert nem ugy rakja fel ahogy én akarom(Mondjuk videokártya)meg van mikor nem ismer fel valamit(win7-ense)adig ubuntu,elsö inditás utána frisitéseket megtalálja magátolujra inditom és kész.

Softverek meg egyre több van rá,sok ingyenes ugye.

Abban meg félig van igazad h elvárják h ingyenes legyen.Most egy átléag felhazsnáló mit vár el a windowson?? lássuk csak böngészö+msn
Ez megvan UBuntun is.emelett ha ezis elteredjne jobban,ugyanugy lennének rá fizetös programok is,az ok inkább az h nem fejlesztenek rá az h nicns elég célközönségg.Ez ugyanugy igaz lenne játékokra is.

Ismerösi körben is sokan átértek rá,ful amatör net user-ek akik csak ténleg 2-3 alabp dolgot hazsnálnak,mutattam idegenkedtek vele utána rájöttek milyen egyszerü.Ténleg egy uj alkalmazás lehuzása egyszerü,beálitani a dolgokat egy ovodás is tudja annyira egyszerüen megvan csinálva az alap config(ugye van haaldoi rész midenhol)

Emelet nagyon is szépen személyre lehet szabni az asztalunk.

Nekm nincs gondom vele,söt nagyon is tetszik,és sok kis átlag netezö rájönne h sokkaljobban járna,és gyorsabb lenne rendszere,meg amire hazsnálja wint az itt is jo,vagy jobb.akkor változna a részesedésük csak amig az ubuntu nem nyomja a képünkbe a reklámot adig nem is fog elterjedni,és lehet akár10x is jobb mint a win,marad minden a régiben.ez a véleményem.

www.icewebhu

Ha azt veszed az ára már igen csak kedvezõ. Egy windows 7 OEM ~23 E Ft, ami nagyjából megfelel egy gyûjtõi kiadású játék árának. Ne felejtsük el azt sem, hogy egy Windows-t nem csak kijátszod és felteszed a polcra.

Nem lesz gond, ha normális áron lehet majd megvenni az update-et. Jó lenne, ha nem találná ki a Microsoft, hogy teljes áron kell megvenni a Win8-at még a Win7 tulajoknak is, mert akkor garantált lesz a bukta. Még jóformán az XP se futotta ki magát, a Win7-rõl nem is beszélve.
Én se értem hogy ezért minek kiadni egy "új" oprendszert. Inkább mondjuk csinálnának sp2 es csomagot amibe benne vannak ezek a plusz szolgáltatások. Persze úgy nem kérhetne újabb pénzt az MS. Win8 max csak annyiból lesz jobb mint a win7 hogy ARM procikon fog futni.
mrzed001: Vannak egész csini network profiler progik, szerintem is felesleges a network and sharing center nevû borzadállyal kínlódni, ha vegyes hálókkal dolgozol, olyat azonban sajna nem látok hogy több adapterre egyszerre lehessen profilokat megadni. Oda már inkább valami PS scriptes játékot tudok elképzelni...
http://www.techmixer.com/free-network-ip-profile-managers-list/

Az nem úgy volt...

mrzed001
"Vezérlõpultból alapból a "Hálózati és megosztási központ" érhetõ el,"
Tudod XP-ig a taskbaron (óra mellett, jobb alsó sarok) hálózatonként (beállítható) volt (hogy legyen) 1-1 ikon (most csak 1), így a képernyõre nézve egybõl látszott melyik online, melyik nem, melyik forgalmaz, melyik nem.
Nekem az pölö igen hiányzik, mert nem 1 hálózatos user vagyok sem otthon, sem melóhelyen.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

morden: Nálad valami más gond lehet, javaslom a memtest-et illetve másik memóriamodullal való próbát elsõ körben.
Lehet vidikártya gond vagy túlmelegedés is a probléma forrása ( Speedfan progival tudod ezt nézni )
Egy alapos disk check is segíthet.

Az nem úgy volt...

a #9-es hozzászólásra ment volna a post.

Inkább az lehet hogy hibásan mûködik a memória, vagy a HDD.
Persze valami nem kompatibilis program is okozhatja a problémádat.

Lassan menetel az ubuntu.. Az igazság az,hogy egy olyan rendszerre viszonylag kevesen akarnak fejleszteni,amit azok a felhasználók használnak,akik mindent ingyen szeretnének. Ez igazából a céges alkalmazásoknál jelenthet gondot. A másik gond,ami az otthon felhasználókat is érinti,hogy hardver szinten is kicsi a támogatottság és tájékoztatás. Az emberek nem úgy vesznek rendszert,hogy na van egy ubuntum és akkor elkezdek hozzá venni cuccosokat , közben meg errõl és errõl is le kell mondanom..
Én örülnék az új task managgernek, sokszor úgy elszáll a win hogy a reset segít csak rajta, a task managger elõjön feladat leállítása és semmi nem történik, napi 2x-3x simán elõfordul pedig csak youtube meg index megy 😄 Vagy az én winembe a win 8 task managger prebéta fut 😄 ?
Én jobban örültem volna ha a mikrokernel / virtualizáció irányába mozdultak volna el. Az hogy más a task manager, meg gyorsabban bútol, meg kicsit másképp néz ki plusz még lesz becsatolt hálózati meghajtó ( ez ám az újdonság :-D ) - ettõl sajnos ez még mindig egy feltupírozott monolit rendszer.

Talán azért is vannak ezek a "kiszivárogtatások" hogy a legelejétõl teszteljék a célközönség reakcióit.

Eközben desktop fronton lassan, de biztosan menetel az ubuntu és a wine...

Amit jó látni, hogy mindkét front összességében azért szépen fejlõdik.

Az nem úgy volt...

Aztán eltelik 1-2-3 év és jön a Win 9?
Úgy unom ezt, jó lenne, ha hagynának 5-10évet 1 op rendszer között.
Valószínûleg a kettõ keveréke, innen a név. Szerintem.
"Az elsõ anyag szerint bekerült a Windows 8 elõzetes verziójába egy Hybrid Boot nevû funkció, ami lehetõvé teszi a program gyorsabb indítását. A funkciót a felhasználók kapcsolhatják ki és be, az ezzel kapcsolatos beállítási lehetõség bekerült a Windows 8-ba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a funkció bekapcsolásával az operációs rendszer rendkívül gyorsan, "szinte azonnal" betöltõdik."

Ez a részlet nagyon zavaros. Minek ki-be kapcsolni ezt a funkciót? Hogyan valósul meg a "szinte azonnali" betöltõdés? Ez egy valódi boot, vagy inkább csak egy átnevezett hibernálás?
Xp feladatkezelõben az alkalmazások között jobb gomb, ugrás folyamatra, folyamat leállítása módszerrel még nem volt olyan, amit ne tudtam volna bezárni.
Balumann
"Én már azért is dühöngtem, hogy már a Vistába sem hálózatonként van 1-1 ikon (hogy elsõ ránézésre lássam melyik hálózat ment el, szakadt le ..)."

Mármint mire gondolsz? Vezérlõpultból alapból a "Hálózati és megosztási központ" érhetõ el, de ott az Adapterbeállítások -ra kattintva elérhetõ (vagy a startmenübe beírva) a "hálózati kapcsolatok", ami XP -nél is volt, ikononként a hálózati adapterek, ahol látszik, hogy melyikkel mi van, meg állíthatók, stb..

mrzed001
Kövezzetek meg, de ezen képek alapján én azt mondom, hogy a régi jobb volt ...
De hogy informatívabb, az hót ziher.
Én már azért is dühöngtem, hogy már a Vistába sem hálózatonként van 1-1 ikon (hogy elsõ ránézésre lássam melyik hálózat ment el, szakadt le ..).

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

B0nFire
Most is vannak olyan programok, amelyek úgy bele képesek ragadni a feladatkezelõbe, hogy minimum egy ki- és bejelentkezést meg kell ejteni. Ez nem a Microsofton múlik. Bár vannak 3rd party Appkill és hasonló programok, a Windows nem biztos, hogy ilyen erõszakosan szeretné likvidálni õket.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

← ElőzőOldal 2 / 2