• Balumann
    A régi gépemen (amit anyám használ, rendszeresen, szinte minden nap, sokmindenre), majdnem 2 éve van fennt az XP, és még mindig nem lassult be olyan mértékben. Netbookomon is XP van debian mellett, több mint 1 éve, elsődlegesként használva, azon egyáltalán nem lassult be (pedig teli van az is mindennel, mert programoztam is rajta (c++, honlapkészítés php, javascript és visual basic is egyszerű progikhoz), meg sok más.
    Asztali gépemen a Win7 megjelenés óta van fennt (az is jóval több, mint 1 éve), az indulás belassult, a rendszer ugyanoylan stabil, mint mikor frissen telepítettem. Ezen még több mindent szoktam csinálni, játékoktól kezdve, 500+320+160gigás vinyómon gyakorlatilag alig van helyem.

Tény, hogy egyszerű használni a Windowsokat, de meg kell tanulni karbantartani. Karbantartani az induló programokat (minden fölösleget kivenni), és időnként lefuttatni regisztry tisztítást, meg egyéb ilyeneket (pl. ami a CCleaner -ben van), eseténként lemeztöredezettségmentesítést. Ilyenek mellett nagyon sokáig stabil tud maradni a rendszer, belassulás nélkül. Pedig egy lassabb 2 magos proci meg csak 2 giga memória van a gépemben.