nagyon tévedsz,ez az állitás kb 4-5 éve volt igaz.Tudom mert akkor is kiporbáltam.Vártam nagyon sokat mi sül ki belöle és az utobbi 1 évben csak ezt használom.Támogatással nincs gond,Sőt amig windowsnál szedegetem a cdket elő mert nem ugy rakja fel ahogy én akarom(Mondjuk videokártya)meg van mikor nem ismer fel valamit(win7-ense)adig ubuntu,elsö inditás utána frisitéseket megtalálja magátolujra inditom és kész.
Softverek meg egyre több van rá,sok ingyenes ugye.
Abban meg félig van igazad h elvárják h ingyenes legyen.Most egy átléag felhazsnáló mit vár el a windowson?? lássuk csak böngészö+msn
Ez megvan UBuntun is.emelett ha ezis elteredjne jobban,ugyanugy lennének rá fizetös programok is,az ok inkább az h nem fejlesztenek rá az h nicns elég célközönségg.Ez ugyanugy igaz lenne játékokra is.
Ismerösi körben is sokan átértek rá,ful amatör net user-ek akik csak ténleg 2-3 alabp dolgot hazsnálnak,mutattam idegenkedtek vele utána rájöttek milyen egyszerü.Ténleg egy uj alkalmazás lehuzása egyszerü,beálitani a dolgokat egy ovodás is tudja annyira egyszerüen megvan csinálva az alap config(ugye van haaldoi rész midenhol)
Emelet nagyon is szépen személyre lehet szabni az asztalunk.
Nekm nincs gondom vele,söt nagyon is tetszik,és sok kis átlag netezö rájönne h sokkaljobban járna,és gyorsabb lenne rendszere,meg amire hazsnálja wint az itt is jo,vagy jobb.akkor változna a részesedésük csak amig az ubuntu nem nyomja a képünkbe a reklámot adig nem is fog elterjedni,és lehet akár10x is jobb mint a win,marad minden a régiben.ez a véleményem.