Új-Zéland - jöhet a három csapás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Régen is másoltak és most is, csak egyszerûen a formátum változott. Régen vhs-re, kazettára ment, most cd-re vagy egyszerûen vinyóra.
(Volt egy e-könyves cikk is, a könyveket jegyzeteket is fénymásolták egyetemen.. ha olcsóbb volt, mint megvenni, vagy ha csak részek kellettek belõle...és ennek eredménye bizonyos szempontból ugyanaz, mintha kölcsön kérték volna egy felsõbb évestõl, viszont kölcsön adni meg legális, ugye?)
Különbség például, hogy ha kazettára másoltak, azt nem tudták ellenõrizni, míg most a neten elméletileg erre lehetõséget ad a technika és ezt ki is akarják használni...
Persze ez nem jó, de egyszerûen túl drágák a cd-k (a magyar még ok, de usa import ~5000), és amit lehet azt mindenki megpróbálja megszerezni...
Fura dolgok ezek, mint például az is, hogy elméletileg egy koncertet nem lehet felvenni (bár a normálisabb elõadók általában engedik, csak a szervezõk nem, de van pozitív kivétel, ha jól hallottam a Kiss koncert ilyen volt...) de az "audience bootlegeket" már lehet cserélni, feltölteni, ez még ott is maradhat, ahol a legális cuccokat nem oszthatják meg. Tehát sok területen érdekesen alakulnak a szabályozások...
Egyébként lehet pontosabb lenne nem kárról, hanem valamiféle elmaradt haszonról beszélni.
Ennyi.<#nezze>#nezze>
Vagy valamit kitalálnak. Hogy a fenébe lesz kapacitása az internetszolgáltatóknak figyelni ki mit tölt le?
Majd úgy nevezik el a feltöltött állományokat hogy:
SuseLinux.rar
SuseLinux.r00
stb.
vagy MyFamilyPhotos.rar ...
Talán mégis többet el lehetne érni ha nem lennének olyan drágák az alkotások.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mint a legújabb UPC-s reklámban, ahol az egyik anyuka azzal dicsekszik a másiknak , hogy nekik digitális TV-jük van mûsorrögzítõvel. A másik meg ott szégyenkezik, hogy neki még nincs. Mintha attól rosszabb ember lenne. Ez a is a gusztustalan agymosás része. Ennek is az a lényege, hogy beleverjék az emberek fejébe, ha nem veszik meg a legújabb cuccokat, (jelen esetben persze csak bérlik, rendszeres plusz havi kiadást generálva ezzel), akkor senki szar emberek , akik nem haladnak a korral.
Aha, mert õk tudják, hogy sokkal több a bevételük mint 10 éve, csak a stúdiók mégtöbbet akarnak
Az nem veszteségmentes rögzítés volt. A CD digitializálása és n+1 lemásolása lényegében az. Az arányok mások. Egyszerûen a technika túlhalad a jogi szabályozáson. Az ügyvédek és jogalkotók többnyire nem értenek az informatikához, ezért képtelenek normális törvényeket hozni. Vagy nem is akarnak...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Azt magyarázza meg valaki, miben különbözik az, hogy valaki felvette 30 éve a rádióból a "magnósok figyelem" mûsorból az aktuális slágert, attól hogy most ehelyett letölti. Csak a formátum más, az elv évtizedek óta ugyanaz. Akkor eszébe nem jutott senkinek tolvajnak nevezni a magnó tulajdonosokat. Ez volt a természetes, szinte lehetetlen volt megszerezni az eredeti cuccokat, vagy csak olyan áron, hogy az akkori fizetésekbõl szinte senkinek nem volt megfizethetõ.
A minõség romlást most hagyjuk. Régen is, és most is romlik valamit a minõség, csak más módon, nem ezen van a lényeg.
A mai fiatalabb generáció egyes tagjain már tökéletesen mûködött az agymosás, és õk is úgy érzik, hogy az a természetes és követendõ, hogy tömik a kiadók feneketlen zsebeit, aki ezért cserébe hálából elárulják a vevõiket, és harcot indítanak ellenük.
Még mindig nem érthetõ, hogy miért ez a 15 ezer dolláros fenyegetés. Mitõl is ilyen hatalmas bûn egy szemét zene vagy film másolata, mint egy valós termék. Ha valaki vesz a piacon háromszor hamisított kínai cipõt, vagy pólót, nem akar senki ekkora összegekre megbüntetni.(csak hogy maradjunk a három csapásnál) Ez esetben is, aki 500Ft-os gagyi hamis pólót vesz, nem venné meg ugyanazt eredetiben 5000-ért. Mégsem indítanak boszorkányüldözést a vevõk ellen.
Tucat szar filmek is termelnek nyerséget. Ehhez képest nézd meg az IMBD elsõ helyezett filmjét. A pénztáraknál alig volt nyereséges. És soha nem is hallottam róla, tök véletlenül láttam 2005-ben.
Regeteg jó film és zene van, ami soha nem lesz ismert, mert elveszik az infromáció tengerében...
http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_pipeline_sabotage
Ti meg itt simán egymást pofozgatjátok (((
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagyon el vagy tévedve az ingyenes és a hobbiprogramokkal... Egyrészt, az ingyenes cuccok fejlesztésében olyan cégek vesznek részt, mint pl intel, amd, ibm, novell, sony, samsung, stb. Bizony pl a linuxba befejlesztenek õk is, valahogy még is megéri... A "hobbiprogramozók" nagyrészt pedig profi programozók valójában, amellett hogy befejlesztenek ingyen cuccokhoz normális cégnél is programoznak. Programozás pedig nem olyan mint más... itt ha valaki csinálja akkor szép lassan profivá válik, máshogy nem is tud hiszen a felsõoktatás egy rakás szar ebben a témában (is), open cuccoknál a nem profi kódot úgy is kijavítja valamelyik megszállott.
Minden programozó nem hal éhen, ugyanis a belsõ programfejlesztésnél nincs warez 😉 ezt úgy mondom hogy céges belsõ programfejlesztõként dolgoztam(és mellesleg hobbiprogramozok is játékokhoz ingyen, pl régen ofp-hez is heggesztettem pár addont, talán találkoztál is velük ha jártál a megboldogult ofphu cti szerveren).
És hidd el, egy atomerõmû, és egy repülõ rendszere is valószínûleg jó sok általad "hobbiprogramozónak" nevezett ember kódját is tartalmazza 😉
De hát magyarázhatom, de ugye mindenki hülye aki mást gondol mint te. "konteos barom", "sötétzöld hippi", "hülye kocka" hogy az utóbbi pár hónap termésébõl idézzek.
"Viszont a játékipar tipikusan nem olyan, mint a fenti kõkemény alkalmazások. Hova vezetett ez? Mutass egy nem tucatjátékot az elmúlt évekbõl PC-re. Ja, hogy lassan már PC-re nem is fejlesztenek egyesek?"
Mutass egy nem tucatjátot konzolra? ja hát igen, ott is ugyan az a szar megy... szemét warez. Sokszor megy is a viccelõdés a bukott konzol játékoknál hogy miért nem adták ki pc-re, akkor a szemét warezosokra rá lehetne fogni a bukást.
Képzeld én sem találok semmi jó játékot manapság (max évente 2-t de az már jónak számít), és ezt minden platformra értem...
Azt viszont próbáld meg a kis begyepesedett agyaddal felfogni, hogy a lehetséges bevétel elmaradás, nem egyenlõ a biztos veszteséggel 😉
Úgyhogy felesleges a lopáshoz hasonlítani, mert nagyon más...
kis olvasni való
Amikor nagyszámban dobták a piacra a magnetofonokat, rögtön megszaporodott a számok másolása. De még nem ébredtek fel a hanglemezcégek, nem cirkuszoltak.
Aztán jött a többkazettás magnó, amivel lehetséges volt a kazetták gyorsmásolása. Egybõl elindu8lt a cirkusz, de aztán a kazetták árába beépített különadó betömte a lemezcégek száját, épp úgy, ahogy a rádióadók által fizetett különadó, mivel az adásokat felvették a hallgatók.
Most egyszerûen könnyebbedett a másolás, mert megint megváltozott a technika. Most már nem kell a forrásnak a rádióadón keresztül, vagy fizikai valójában rendelkezésre állnia, mert a mostani lehetõségek kibõvültek.
Akik az egyszerû fájlmásolást meg összehasonlítják az autólopással, erõsen demagógok.
Ha lemásolok egy fájlt, az eredeti nem vész el a tu8lajdonos számára, ott marad a winyón. Ha egy autót veszek el, akkor a tulajnál nem marad semmi. Egészen más a két dolog.
Persze, ha van egy 3D-másolóm, amely le tudja másolni 1:1-ben azt az autót, akkor megint nem loptam el semmit, mert a tulaj továbbra is birtokolja az autóját, csak nekem is lett egy.
És a magyar törvények nem tiltják a magáncélú másolást, bár sem a kereskedelmi célokra történõ sokszorosításra, sem a számítógépprogramokra, sem a tankönyvekre nem vonatkozik.
Egyébként azt, hogy te mit töltesz le és fel és mivel játszol és mivel fogsz játszani 10 év múlva az a te magánügyed, senkit sem érdekel.
Azért hihetetlen ostobaságról tesz tanúbizonyságot, hogy még mindig nem fogod fel azt, hogy van szolgáltatás és vannak fizikailag megfogható dolgok.
Ja, megnézem az adatlapodat. Új balfasz vagy. 😊
OFF
Viszont a játékipar tipikusan nem olyan, mint a fenti kõkemény alkalmazások. Hova vezetett ez? Mutass egy nem tucatjátékot az elmúlt évekbõl PC-re. Ja, hogy lassan már PC-re nem is fejlesztenek egyesek?
Szinte mindenki sablon alapján fejleszt, egyedi dolog alig van. Ami van, az sem egy hûdenagy durranás.
Én már csak RPG-t veszek vagy õsrégi játékokat (Sim City 4, IG2, stb.) amire anno nem volt idõm és lehetõségem, csak kipróbálom õket), annak talán van története és nem zavar, ha a motor hozzá nem túl eredeti. Semmiféle olyan játékot nem fejlesztenek ma igazából, amivel játszanék egy két repszimet leszámítva, amikbõl talán soha nem lesz semmi. Gyak. nincs mit lewarezolni, legalábbis nekem. Döbbenetes. Legalábbis szerintem. Pontosabban van, régi játékot. Ha majd egyszer lesz idõm, akkor olyanokat tolok végig, mint a Longest Journey és a Baldurs Gate. Azért valamit elárul a mai játékfejesztési szintrõl az, hogy 10-12 éve játékok vannak a várólistán és egy +10 éves szimet kalapálok.
Disconál is, a helyet fizeted meg mert annak költségei vannak"
A szoftvert fejlesztõ cégnek is ki kell fizetnie az alkalmazottait valamibõl nem?
Így az elmaradó bevétel a szolgáltatás rovására mehet. Ha pedig nincs jogod valamit használni akkor csak simán nincs jogod tehát ha mégis használod akkor törvényt sértesz. Nem kell ezt túl cifrázni és megmagyarázni hogy abban amit teszel semmi helytelen sincs, leginkább mert te is tisztában vagy azzal hogy az általad leírtak mekkora ökörségek. Minden esetre teljesen felesleges folytatni ezt a vitát mert egyikünk sem fogja meggyõzni a másikat mindegy kinek van igaza...
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Disconál is, a helyet fizeted meg mert annak költségei vannak. Mind2 veszteség ha nem fizetsz.
Míg ha lemásolsz valamit, nincs veszteség, csak elmaradó nyereség lehetõsége (ugyanis nem biztos hogy ha nem tölthetnéd le akkor megvennéd...)
Olyan ez mint a bliccelés a buszon, nem károsítasz vele senkit ugyanakkor nem fizetsz azért a szolgáltatásért amiért pénzt kérnek. Mondhatnánk egy disco-t is példának ahol zene a szolgáltatás és pénzt kérnek azért hogy te szórakozhass. Persze van ahova ingyen is bemehetsz de ott a piák árából fedezik a költségeiket. Ráadásul utóbbi nem feltétlenül tesz jót az ember egészségének ha esetleg kicsit megböködik. fizetõs vs freeware. senki sem kötelez arra hogy olyan szolgáltatást tartalmat vegyetek igénybe amiért mások pénzt kérnek mindennek van ingyenes alternatívája is. Nem úgy fogalmaznám meg hogy lopás, bár nem hiszem hogy definícióra szorulna a dolog. Mindenki tisztában van vele hogyha elkapják a buszon akkor azért szorulni fog. Majd ha keményebb fellépéseket lehet látni az ilyesmi ellen is akkor majd mindenkinek megváltozik a véleménye.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Nem vagy kicsit ellentmondásos? 😄"
Nem. Egy bizonyos forrásnak mindent feltétel nélkül elhisz úgy ahogy ott elmondják (rtlklub, bulvármédia, állam), ami máshonnan jön az rögtön marhaság konteo faszság, akármi 😊
A másik érvel, bizonyít, õ meg csak konteozik meg marhaságozik. Ez a különbség 😊
Mind a két oldal kifejezetten hülyén kezeli a dolgot, nem meglepetés, hogy nem is jutnak semmire. Amíg nem lesz egy egyedi álláspont a másolásra (mert ez a mostani nem mûködik, akárhogy is nézzük), addig ez nem is fog változni.
Azt sosem fogom megérteni hogy egyesek miért gyártják a kifogásokat mindenki tudja hogy a letöltés torrent warez mi is valójában lopás ennyi.
Nem kell itt fér beszélni magyarázkodni én is töltök le és a jövõben is fogok amíg meg tehetem ha majd nem lehet akkor fizetek érte legalábbis ha lesz rá pénzem.
Amúgy meg csak idõ kérdése hogy minden fizetõs legyen.
Pl. ha alébrletben élsz és nem fizetsz, akkor az is szép dolog szerinted? Fizetés nélkül veszel igénybe egy szolgáltatás. Ha semmiféle kárt nem okozol, akkor hova sorolod ezt?
Ha löltesz egy szoftvert, akkor egy szolgáltatást veszel igénybe, amit az nyújt.
Az ártatlanság vélelme azt jelenti, hogy valaki ártatlan addig, ami be nem bizonyosodik a bûnössége. Itt a bûn: kározokás lopással. OK. Hol, A, Kár? Amíg ez nincs kimutatva, a dolog nem több mint legalizált rágalmazás.
Nem vagy kicsit ellentmondásos? 😄
Feladom, hogy akár csak minimális világosságot teremtsek a sötétségben....
Eljön majd az idõ mikor valamilyen módon megszûnik az ingyen luxus.
Alig várom hogy olvashassam a hülye kommenteket egy kis ország még kisebb fórumán ahol még azt sem érdekli igazán a másik véleménye aki oda ír, hát még azokat akik rendelkeznek felettük.
Ha nem költesz, vagy pl nem veszel fel hitelt, nem mész a birka tömegek után, akkor te a rendszer ellensége vagy. És ott fingatnak meg, ahol csak tudnak. Majd fizetheted szépen az internet hozzáférésed után a jogdíjakat. Ki van ez találva, ne aggódj.
https://twitter.com/foodlfg
Az autó árában is benne van, hogy az is részben szellemi termék. Az is meg kellett tervezni.
Nem olyan, mintha ingyen mennél moziba, mert a moziknak fizetnie kell a saját költségeiket.
Szerinted a szofver fejlesztése alatt a programozó nem eszik, nem iszik, nem létezik evilági síkon?
Nem olyan, mintha ellopnád valakinek a faszán megírt programját, mert nem nyúlod le elõle a hasznát.
Fizetés nélkül veszel igénybe egy szolgáltatást. Ez olyan, mint bliccelni közlekedési eszközön.
Nem néznéd meg. Letöltöd. Ebbõl senkinek, abszolút semmilyen kárt nem okozol. 3 éve torrentezek. Elötte se jártam moziba, azóta sem. Elötte sem néztem tévét, azóta sem. Senkinek nem lett semmilyen kiesésé abból, hogy elkezdtem, és lekapok ezt-azt.
Lásd fent. Nem fizetsz azért, amiért más dolgozott. Pont. Warezolós korszakoban sem értettem azokat, akik megideologizálták, hogy miért nem ér valakit kár.
Ha bliccelsz a tömegközledésen, akkor sincs közvetlen kár, de akkor is ingyen jutsz hozzá ahhoz, amiért más fizet. Nem fedezet a szolgáltatás amortizációs költségét.
Legközelebb kurvákat erõszakolsz meg mondván, hogy csak blicceltél?
Igen, én is warezoltam régen, de igen lightosan és mióta van állásom csak sorozatokat töltök le. Játékot és új filmet nem. Idõm sincs rá.
Nekem inkább megérni fitzetni és minden updatet megkapni és nem szendveni a warezzal.
*Nem megfelelõ körülmények között<#duhos2>#duhos2>
Nem olyen, mintha autót lopnál, mert tényleges fizikai tartalmat nem veszel el.
Nem olyan, mintha ingyen mennél moziba, mert a moziknak fizetnie kell a saját költségeiket.
Nem olyan, mintha ellopnád valakinek a faszán megírt programját, mert nem nyúlod le elõle a hasznát.
Nem néznéd meg. Letöltöd. Ebbõl senkinek, abszolút semmilyen kárt nem okozol. 3 éve torrentezek. Elötte se jártam moziba, azóta sem. Elötte sem néztem tévét, azóta sem. Senkinek nem lett semmilyen kiesésé abból, hogy elkezdtem, és lekapok ezt-azt.
Egyébként is, ha valaki valami fasza programot ír, hiába lehet minden gond nélkül lelopni, ki fogják fizetni az emberek az árát. Nem mindenki, de ha egy progi jó, és nem vagy teljesen csóró, ott lesz a polcodon. Pl Minecraft jó példa, minden torrentoldalon fentvan, mégis 1.921.269 ember vette már meg 10$-ért.
Szóval, jogvédõk=anyátok!
illegális kereskedelme-visszaszorítás, és más termékével/ötletével engedély nélküli haszonszerzõk levadászása mehet.
Mekkora divat itt a configra verni...
Ez kifejezetten sérõ abból a szempontból, hogy én ugyebár mérnök vagyok...
Igázából mostanában annyi balfasszal találkoztam, hogy most nem tudom, hogy te úgy vagy régi hullámos vagy -e ezek közül...
Aki meg alapból minden konteot lefröcsög, az sem igazán normális, vagy csak bukdácsolt történelembõl, mert bizony az tele van vele, és tanítják is, mert benne van a tantervben....
Mint mondtam már régebben is, te olyan befolyásolható ember vagy, aki mindenáron kitart amellett amit hisz (ezt bizonyítottad a gazdasági, "konteo", energiatermelõs, számtech témákban is), olyan aki a középkorban simán inkvizítor lett volna és égette volna el, azokat az eretnekeket akik olyan "marhaságokat" találnak ki/fel hogy reformáció, vagy nap körül kerigõ föld, más bolygók, új tudományos felfedezések 😊 Sõt nem is olyan rég, még a hozzád hasonló gondolkodásúak mondták, hogy 40 km/h fölött meghal az ember, vagy hogy einstein meg van õrülve 😄