122
  • Szefmester
    #122
    Az ilyen embereknek szólnak a júpíszí reklámok a gyorsabb földimalaccal, és stabil távkapcsolathoz a 120Megás nettel... :P Szégyen...
  • Rotyoka
    #121
    A sávszélességnek NINCS köze a pingedhez. Egy netes játék (pl css vagy cod) használ durca 5-10kb feltöltést meg 20-50kb letöltést.
  • gforce9
    #120
    Egyszerűség kedvéért számolj egy Magyarország-Japán távolságot, nézd meg mennyi idő fénysebességgel a táv, szorozd meg kettővel az eltelt időt. Japánokhoz jó pinged sosem lesz.
  • shownomarcy
    #119
    Korábban diákként csak pár cd-t vettem, de ez most sem változott. Viszont csomó előadót megismertem és sok koncertre elmentem. De tömérdek cd-re egyszerűen nincs kerete az embernek.
    Régen is másoltak és most is, csak egyszerűen a formátum változott. Régen vhs-re, kazettára ment, most cd-re vagy egyszerűen vinyóra.
    (Volt egy e-könyves cikk is, a könyveket jegyzeteket is fénymásolták egyetemen.. ha olcsóbb volt, mint megvenni, vagy ha csak részek kellettek belőle...és ennek eredménye bizonyos szempontból ugyanaz, mintha kölcsön kérték volna egy felsőbb évestől, viszont kölcsön adni meg legális, ugye?)
    Különbség például, hogy ha kazettára másoltak, azt nem tudták ellenőrizni, míg most a neten elméletileg erre lehetőséget ad a technika és ezt ki is akarják használni...
    Persze ez nem jó, de egyszerűen túl drágák a cd-k (a magyar még ok, de usa import ~5000), és amit lehet azt mindenki megpróbálja megszerezni...

    Fura dolgok ezek, mint például az is, hogy elméletileg egy koncertet nem lehet felvenni (bár a normálisabb előadók általában engedik, csak a szervezők nem, de van pozitív kivétel, ha jól hallottam a Kiss koncert ilyen volt...) de az "audience bootlegeket" már lehet cserélni, feltölteni, ez még ott is maradhat, ahol a legális cuccokat nem oszthatják meg. Tehát sok területen érdekesen alakulnak a szabályozások...

    Egyébként lehet pontosabb lenne nem kárról, hanem valamiféle elmaradt haszonról beszélni.
  • tcpip2
    #118
    A netes játékoknál a ping számít, nem a sávszélesség. Az alap sebesség szinte egyáltalán nem (kivéve pl. az új pályák letöltését, patch-eket.), a játékok alapvetően nagyon keskeny sávszélességet igényelnek.
  • jézusom
    #117
    Nem igaz, próbálj meg netes játékot egy külföldi szerveren, pl 64 játékossal! Sokszor a 8mega is kevés, de egyébként minél kisebb a ping annál élvezhetőbb a játék.Ha meg lesz mondjuk 120megás netem, lehet hogy japókkal is tudok játszani :) nem hinném, hogy van felső határ, de nem a 4 mega az tuti. A másik meg, hogy youtubon is van pár fullhd anyag...
  • jézusom
    #116
    Nem az a baj, hogy drága az eredeti film/játék/zene, hanem kapják be! Ki a tököm tárolja sz@ros dévédéken a cuccait? Nem veszik észre, hogy feltalálták a hálózatos lejátszókat? Nem beszélve arról, hogy egy torrentoldalról 1000x kényelmesebb letölteni, ott van egy filmnél minden infó, imdb link, találok lossless zenét, ilyet legálisan miért nem tudnak? Talán hasonlót kéne szolgáltatni a kedves kiadóknak, nem 128Kb/s fos WMA-kat DRM-el... Erre van igény, nem a karcos korongokra, ezt kell szeretni, ezt kell szolgáltatni!
    Ennyi.
  • torzsvendeg
    #115
    Nem sok értelme lesz ennek az új-zélandi törvénynek. Visszaállnak a DVD másolásra.
    Vagy valamit kitalálnak. Hogy a fenébe lesz kapacitása az internetszolgáltatóknak figyelni ki mit tölt le?
    Majd úgy nevezik el a feltöltött állományokat hogy:
    SuseLinux.rar
    SuseLinux.r00
    stb.
    vagy MyFamilyPhotos.rar ...

    Talán mégis többet el lehetne érni ha nem lennének olyan drágák az alkotások.
  • Molnibalage
    #114
    Egyikre sem vágyom a felsoroltak közül...
  • aaaaa
    #113
    Ez nem érv, hogy romlik aminőség. Az emberek nagy része igénytelen, ahogy mások is leírták már. Kit érdekel a veszteség ? A lekamerázott mozis felvételekbe is belepofáznak, mégis már szinte kommandósokkal üldözik, ha valami agyament szerencsétlen megpróbál a mobiljával rögzíteni akár egy percet is az előadás alatt, csapnivaló, nulla minőségben. Mindezek ellenére nézik ezeket a szemét minőségű felvételeket is rengetegen. És miért ? Mert beleverték az agyukba , hogy te csak akkor vagy menő, ha már premier napján láttad a legújabb Hollywood-i borzalmat.
    Mint a legújabb UPC-s reklámban, ahol az egyik anyuka azzal dicsekszik a másiknak , hogy nekik digitális TV-jük van műsorrögzítővel. A másik meg ott szégyenkezik, hogy neki még nincs. Mintha attól rosszabb ember lenne. Ez a is a gusztustalan agymosás része. Ennek is az a lényege, hogy beleverjék az emberek fejébe, ha nem veszik meg a legújabb cuccokat, (jelen esetben persze csak bérlik, rendszeres plusz havi kiadást generálva ezzel), akkor senki szar emberek , akik nem haladnak a korral.
  • Rotyoka
    #112
    Mellesleg minek ekkora net, ha nem letöltésre? Ha csak videózgatsz meg böngészel bőven elég a 4 megás is.
  • Rotyoka
    #111
    Engem csak az érdekelne, hogy miért a stúdiók meg a kiadók sírnak miért nem a rendezők, a színészek, a zenészek stb...

    Aha, mert ők tudják, hogy sokkal több a bevételük mint 10 éve, csak a stúdiók mégtöbbet akarnak
  • tcpip2
    #110
    Azért a nyereséges filmekhez hozzátartozik, hogy úgy tudom/sejtem, a stúdió erősen érdekelt abban, hogy papíron ne legyen olyan nyereséges... adózási szempontból is lehet... és gázsi szempontból is: volt valami műsor, amiben elhangzott, hogy rengeteg színészt átvágtak valahogy úgy, hogy nyereségre adják a díjazásukat, és addig ügyeskedtek a papírokkal, míg ki nem jött, hogy majdnem semmi nyereség nem volt a terméken.
  • Molnibalage
    #109
    A rádióban gyak. SOHA nem adnak le teljes zeneszámot. Belefopáznak, megvágják, stb.

    Az nem veszteségmentes rögzítés volt. A CD digitializálása és n+1 lemásolása lényegében az. Az arányok mások. Egyszerűen a technika túlhalad a jogi szabályozáson. Az ügyvédek és jogalkotók többnyire nem értenek az informatikához, ezért képtelenek normális törvényeket hozni. Vagy nem is akarnak...
  • sanyicks
    #108
    Rengeteg jó film/zene/játék azért nem lesz ismert, mert az emberek igénytelenek... egyszerűen ezért, avatár meg lédigaga kell jól széthangosítva meg kod8. De ennek az egésznek köze nincs a warezhoz, így is nyereségesek azok a filmek csak nem 20*-os profit van rajta hanem csak 2*.
  • aaaaa
    #107
    Ez 100%-ig így van. Nem tudom hogy lehet lopásnak nevezni azt, ha valaki meghallgat egy számot a Youtube-on. Sőt az is lehet, hogy csak a zsebrádióján meghallgatja, és egy hallgatás után elege is lett abból a zenei műremekből. Akkor is lopott, vagy megkárosítottaa a kiadókat, csak azért, mert nem vásárolt ?
    Azt magyarázza meg valaki, miben különbözik az, hogy valaki felvette 30 éve a rádióból a "magnósok figyelem" műsorból az aktuális slágert, attól hogy most ehelyett letölti. Csak a formátum más, az elv évtizedek óta ugyanaz. Akkor eszébe nem jutott senkinek tolvajnak nevezni a magnó tulajdonosokat. Ez volt a természetes, szinte lehetetlen volt megszerezni az eredeti cuccokat, vagy csak olyan áron, hogy az akkori fizetésekből szinte senkinek nem volt megfizethető.
    A minőség romlást most hagyjuk. Régen is, és most is romlik valamit a minőség, csak más módon, nem ezen van a lényeg.
    A mai fiatalabb generáció egyes tagjain már tökéletesen működött az agymosás, és ők is úgy érzik, hogy az a természetes és követendő, hogy tömik a kiadók feneketlen zsebeit, aki ezért cserébe hálából elárulják a vevőiket, és harcot indítanak ellenük.
    Még mindig nem érthető, hogy miért ez a 15 ezer dolláros fenyegetés. Mitől is ilyen hatalmas bűn egy szemét zene vagy film másolata, mint egy valós termék. Ha valaki vesz a piacon háromszor hamisított kínai cipőt, vagy pólót, nem akar senki ekkora összegekre megbüntetni.(csak hogy maradjunk a három csapásnál) Ez esetben is, aki 500Ft-os gagyi hamis pólót vesz, nem venné meg ugyanazt eredetiben 5000-ért. Mégsem indítanak boszorkányüldözést a vevők ellen.
  • Molnibalage
    #106
    Aha.

    Tucat szar filmek is termelnek nyerséget. Ehhez képest nézd meg az IMBD első helyezett filmjét. A pénztáraknál alig volt nyereséges. És soha nem is hallottam róla, tök véletlenül láttam 2005-ben.

    Regeteg jó film és zene van, ami soha nem lesz ismert, mert elveszik az infromáció tengerében...
  • Molnibalage
    #105
    Annak a vezérlését is el lehet lopni ám. A szovjetek a '80-as években azt loptek össze, amit tudtak.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_pipeline_sabotage
  • birdo #104
    Háááát akartam egy kicsit hisztizni, hogy ahelyett ,hogy az Új-Zélandiak a gazdaságukat próbálnák rendbe pofozni...ne az emberek " szórakozását pofozgassák.....
    Ti meg itt simán egymást pofozgatjátok (((
  • tcpip2
    #103
    Itt lehet megcsinálni az egymillió új munkahelyet, figyelni fogják, mit tölt le a másik kilencmillió :)
  • jeti00
    #102
    az egyik nagy hazai netszolgáltatónál dolgozom, nincs kapacitás figyelni ki mit csinál és a kutyát sem érdekli :) max azt nézi a rendszer, hogy a tőlünk kapott e-mail címről ne spammelj..
  • sanyicks
    #101
    Ja még valami. Amelyik cég/együttes/fimes nem tud jelenleg megélni, mert warez van, az nyugodtan húzhatja le magát a vécén mert szart gyárt. Ugyanis a jót már csak azért is megveszi/mozizik az ember, hogy ösztönözze a készítőt újabbra. Én a játékoknál így teszek, a múlt évben 10-el bővült az eredeti játékaim száma, de csak azt veszem meg ami tényleg jó, és nem 2 óra alatt lezavarható. Zenét majd akkor veszek meg ha kiadják clipping és dinamika kompresszió nélkül(de erre nem sok az esély mert ezzel is úgy állnak a kiadók mint a warezzal, van egy fasz elképzelésük, de gondolkodni nem tudnak)...
  • sanyicks
    #100
    "Ha 100% warez lenne, akkor alig fejlesztene valaki. Minden programozó éhen halna, maradna a hobbiprogramozás. Én valahogy nem szeretném, hogy hobbiprogramozók munkájával működne egy atomerőmű biztonsági rendszere vagy repülőgép."

    Nagyon el vagy tévedve az ingyenes és a hobbiprogramokkal... Egyrészt, az ingyenes cuccok fejlesztésében olyan cégek vesznek részt, mint pl intel, amd, ibm, novell, sony, samsung, stb. Bizony pl a linuxba befejlesztenek ők is, valahogy még is megéri... A "hobbiprogramozók" nagyrészt pedig profi programozók valójában, amellett hogy befejlesztenek ingyen cuccokhoz normális cégnél is programoznak. Programozás pedig nem olyan mint más... itt ha valaki csinálja akkor szép lassan profivá válik, máshogy nem is tud hiszen a felsőoktatás egy rakás szar ebben a témában (is), open cuccoknál a nem profi kódot úgy is kijavítja valamelyik megszállott.
    Minden programozó nem hal éhen, ugyanis a belső programfejlesztésnél nincs warez ;) ezt úgy mondom hogy céges belső programfejlesztőként dolgoztam(és mellesleg hobbiprogramozok is játékokhoz ingyen, pl régen ofp-hez is heggesztettem pár addont, talán találkoztál is velük ha jártál a megboldogult ofphu cti szerveren).
    És hidd el, egy atomerőmű, és egy repülő rendszere is valószínűleg jó sok általad "hobbiprogramozónak" nevezett ember kódját is tartalmazza ;)
    De hát magyarázhatom, de ugye mindenki hülye aki mást gondol mint te. "konteos barom", "sötétzöld hippi", "hülye kocka" hogy az utóbbi pár hónap terméséből idézzek.

    "Viszont a játékipar tipikusan nem olyan, mint a fenti kőkemény alkalmazások. Hova vezetett ez? Mutass egy nem tucatjátékot az elmúlt évekből PC-re. Ja, hogy lassan már PC-re nem is fejlesztenek egyesek?"

    Mutass egy nem tucatjátot konzolra? ja hát igen, ott is ugyan az a szar megy... szemét warez. Sokszor megy is a viccelődés a bukott konzol játékoknál hogy miért nem adták ki pc-re, akkor a szemét warezosokra rá lehetne fogni a bukást.
    Képzeld én sem találok semmi jó játékot manapság (max évente 2-t de az már jónak számít), és ezt minden platformra értem...

    Azt viszont próbáld meg a kis begyepesedett agyaddal felfogni, hogy a lehetséges bevétel elmaradás, nem egyenlő a biztos veszteséggel ;)
    Úgyhogy felesleges a lopáshoz hasonlítani, mert nagyon más...
    kis olvasni való
  • teddybear
    #99
    A számok másolása mindig volt, és lesz is. Persze amikor csak LP volt a hordozó, akkor nem volt jelentős mennyiségű másolás, mivel a hanglemezvágó gép szörnyű drága volt, és nem fért hozzá sok ember.
    Amikor nagyszámban dobták a piacra a magnetofonokat, rögtön megszaporodott a számok másolása. De még nem ébredtek fel a hanglemezcégek, nem cirkuszoltak.
    Aztán jött a többkazettás magnó, amivel lehetséges volt a kazetták gyorsmásolása. Egyből elindu8lt a cirkusz, de aztán a kazetták árába beépített különadó betömte a lemezcégek száját, épp úgy, ahogy a rádióadók által fizetett különadó, mivel az adásokat felvették a hallgatók.

    Most egyszerűen könnyebbedett a másolás, mert megint megváltozott a technika. Most már nem kell a forrásnak a rádióadón keresztül, vagy fizikai valójában rendelkezésre állnia, mert a mostani lehetőségek kibővültek.

    Akik az egyszerű fájlmásolást meg összehasonlítják az autólopással, erősen demagógok.
    Ha lemásolok egy fájlt, az eredeti nem vész el a tu8lajdonos számára, ott marad a winyón. Ha egy autót veszek el, akkor a tulajnál nem marad semmi. Egészen más a két dolog.
    Persze, ha van egy 3D-másolóm, amely le tudja másolni 1:1-ben azt az autót, akkor megint nem loptam el semmit, mert a tulaj továbbra is birtokolja az autóját, csak nekem is lett egy.
    És a magyar törvények nem tiltják a magáncélú másolást, bár sem a kereskedelmi célokra történő sokszorosításra, sem a számítógépprogramokra, sem a tankönyvekre nem vonatkozik.

  • nlght
    #98
    A cikkben filmről és zenéről volt szó, ne keverd ide a szoftvereket, főleg ne az atomerőművek vezérlésére írtakat. A jelenlegi rendszert az amcsi cégek kereskedelmi és szabadalmaztatási gyakorlata kényszerítette ki mondjuk az elmúlt 30-40 évben. Ez a rendszer, akkor lenne igazságos, ha mindenki annyit vinne haza, mint egy amerikai állampolgár. Ezzel szemben a világ 4/5-e szegény és örül, ha etetni tudja a gyerekeit. Hidd el, hogy másképp is alakulhatott volna, ha nem a pénzéhes emberek találják ki a rendszert. Ha már szoftver, akkor biztos hallottál már az opensource kifejezésről. Előttem valaki már felhozta a zenékre vonatkozó 200 évvel ezelőtti példát. Nem mondom, hogy vissza kéne hozni változatlanul. De egy zenész, ha igényes műveket készít, akkor bőven megél az koncertjeiből, úgyhogy az unokáit is el tudja kényelmesen tartani. Nem hiszem, hogy magánszigetet és magánrepcsit, meg pár villát a riviérán megérdemel mondjuk egy Britney Spears vagy akárki hasonló picsa, amikor nem az ő érdeme a dal, hanem a mögötte álló min. 30 emberé, akik a töredékét keresik meg, a kiadóhoz képest meg hangyafasznyit töredéket se. Te meg erre vered magad, hogy bizony milyen überfasza gyerek vagy, mert te bármit meg tudsz venni és igenis ez a rendszer rohadt jó így ahogy van, a helyedben elbújnék a csába.
    Egyébként azt, hogy te mit töltesz le és fel és mivel játszol és mivel fogsz játszani 10 év múlva az a te magánügyed, senkit sem érdekel.
  • nlght
    #97
    Te egy igazi sznob vagy, és arra izgulsz fel ha az sg-n oszthatod az észt, tehát beképzelt sznob vagy, de nyugodtan keress fel egy pszichológust, ha pontos diagnózist szeretnél...
  • Molnibalage
    #96
    Ha 100% warez lenne, akkor alig fejlesztene valaki. Minden programozó éhen halna, maradna a hobbiprogramozás. Én valahogy nem szeretném, hogy hobbiprogramozók munkájával működne egy atomerőmű biztonsági rendszere vagy repülőgép. Persze ez pont azért nincs, mert mindig lesznek olyan alkalmazások, amit hobbiprogramozók nem fognak megcsinálni és lewarezolni sem fogja senki. Viszont ilyen rendszerekre igény van. Mivel kevesen tudják megcsinálni, ezek bizony embertelenül drágák. (Máris ott vagyunk, amit lent feszegetett valaki, hogy ki keres pénz és mennyit.)

    Azért hihetetlen ostobaságról tesz tanúbizonyságot, hogy még mindig nem fogod fel azt, hogy van szolgáltatás és vannak fizikailag megfogható dolgok.

    Ja, megnézem az adatlapodat. Új balfasz vagy. :)

    OFF

    Viszont a játékipar tipikusan nem olyan, mint a fenti kőkemény alkalmazások. Hova vezetett ez? Mutass egy nem tucatjátékot az elmúlt évekből PC-re. Ja, hogy lassan már PC-re nem is fejlesztenek egyesek?

    Szinte mindenki sablon alapján fejleszt, egyedi dolog alig van. Ami van, az sem egy hűdenagy durranás.

    Én már csak RPG-t veszek vagy ősrégi játékokat (Sim City 4, IG2, stb.) amire anno nem volt időm és lehetőségem, csak kipróbálom őket), annak talán van története és nem zavar, ha a motor hozzá nem túl eredeti. Semmiféle olyan játékot nem fejlesztenek ma igazából, amivel játszanék egy két repszimet leszámítva, amikből talán soha nem lesz semmi. Gyak. nincs mit lewarezolni, legalábbis nekem. Döbbenetes. Legalábbis szerintem. Pontosabban van, régi játékot. Ha majd egyszer lesz időm, akkor olyanokat tolok végig, mint a Longest Journey és a Baldurs Gate. Azért valamit elárul a mai játékfejesztési szintről az, hogy 10-12 éve játékok vannak a várólistán és egy +10 éves szimet kalapálok.


  • Gamecube86
    #95
    "Egyáltalán nem. A buszon helyet foglalsz, üzemanyagot használ rád a busz.
    Disconál is, a helyet fizeted meg mert annak költségei vannak"

    A szoftvert fejlesztő cégnek is ki kell fizetnie az alkalmazottait valamiből nem?
    Így az elmaradó bevétel a szolgáltatás rovására mehet. Ha pedig nincs jogod valamit használni akkor csak simán nincs jogod tehát ha mégis használod akkor törvényt sértesz. Nem kell ezt túl cifrázni és megmagyarázni hogy abban amit teszel semmi helytelen sincs, leginkább mert te is tisztában vagy azzal hogy az általad leírtak mekkora ökörségek. Minden esetre teljesen felesleges folytatni ezt a vitát mert egyikünk sem fogja meggyőzni a másikat mindegy kinek van igaza...
  • sanyicks
    #94
    Egyáltalán nem. A buszon helyet foglalsz, üzemanyagot használ rád a busz.
    Disconál is, a helyet fizeted meg mert annak költségei vannak. Mind2 veszteség ha nem fizetsz.
    Míg ha lemásolsz valamit, nincs veszteség, csak elmaradó nyereség lehetősége (ugyanis nem biztos hogy ha nem tölthetnéd le akkor megvennéd...)
  • Gamecube86
    #93
    Szerintem korábban rendkívül jó példát hozott fel a dologra balage.
    Olyan ez mint a bliccelés a buszon, nem károsítasz vele senkit ugyanakkor nem fizetsz azért a szolgáltatásért amiért pénzt kérnek. Mondhatnánk egy disco-t is példának ahol zene a szolgáltatás és pénzt kérnek azért hogy te szórakozhass. Persze van ahova ingyen is bemehetsz de ott a piák árából fedezik a költségeiket. Ráadásul utóbbi nem feltétlenül tesz jót az ember egészségének ha esetleg kicsit megböködik. fizetős vs freeware. senki sem kötelez arra hogy olyan szolgáltatást tartalmat vegyetek igénybe amiért mások pénzt kérnek mindennek van ingyenes alternatívája is. Nem úgy fogalmaznám meg hogy lopás, bár nem hiszem hogy definícióra szorulna a dolog. Mindenki tisztában van vele hogyha elkapják a buszon akkor azért szorulni fog. Majd ha keményebb fellépéseket lehet látni az ilyesmi ellen is akkor majd mindenkinek megváltozik a véleménye.
  • sanyicks
    #92
    ""te olyan befolyásolható ember vagy, aki mindenáron kitart amellett amit hisz"
    Nem vagy kicsit ellentmondásos? :D"
    Nem. Egy bizonyos forrásnak mindent feltétel nélkül elhisz úgy ahogy ott elmondják (rtlklub, bulvármédia, állam), ami máshonnan jön az rögtön marhaság konteo faszság, akármi :)
    A másik érvel, bizonyít, ő meg csak konteozik meg marhaságozik. Ez a különbség :)
  • sanyicks
    #91
    Albérlet megint hülye példa. Azt csak ő használhatja, ha "lopja" akkor más nem. Ellenben másolható cuccokat ugyanúgy "ki lehet adni" nem lehet elfoglalni.
  • sanyicks
    #90
    Jaja ez a szomorú, hogy mérnök valaki aki önálló gondolkodásra, és tájékozódásra képtelen. Bár mondjuk az átlagmérnöknek nem is kell annyira, meglévő dolgokkal szórakozik, nem újat talál ki... mondjuk azért egy informatikus mérnöknél kell, de te szerencsére nem az vagy ha jól tudom.
  • Kindred Blades
    #89
    Ez mondjuk ott bukik, hogy marhára nem egy szolgáltatást vesz igénybe.
    Mind a két oldal kifejezetten hülyén kezeli a dolgot, nem meglepetés, hogy nem is jutnak semmire. Amíg nem lesz egy egyedi álláspont a másolásra (mert ez a mostani nem működik, akárhogy is nézzük), addig ez nem is fog változni.
  • Mat666
    #88
    Ne fáradj magas neki.
    Azt sosem fogom megérteni hogy egyesek miért gyártják a kifogásokat mindenki tudja hogy a letöltés torrent warez mi is valójában lopás ennyi.
    Nem kell itt fér beszélni magyarázkodni én is töltök le és a jövőben is fogok amíg meg tehetem ha majd nem lehet akkor fizetek érte legalábbis ha lesz rá pénzem.
    Amúgy meg csak idő kérdése hogy minden fizetős legyen.
  • Molnibalage
    #87
    Figyelsz te rám? Nem vagy képes még most sem megérteni azt, hogy van a fizikai lopás és az, hogy jogosulatlanul veszel igénybe valamit, amiért nem fizetsz?

    Pl. ha alébrletben élsz és nem fizetsz, akkor az is szép dolog szerinted? Fizetés nélkül veszel igénybe egy szolgáltatás. Ha semmiféle kárt nem okozol, akkor hova sorolod ezt?

    Ha löltesz egy szoftvert, akkor egy szolgáltatást veszel igénybe, amit az nyújt.
  • endrev
    #86
    Molnibalage, ne gyere itt az ideologizálással meg a filozófiával. Ténylegesen mutasd meg a károkozás pillanatát, formáját és mértékét egy letöltő részéről, szembehelyezve azzal az esettel, amikor az illető - ugyanaz az személy - nem tölt le.

    Az ártatlanság vélelme azt jelenti, hogy valaki ártatlan addig, ami be nem bizonyosodik a bűnössége. Itt a bűn: kározokás lopással. OK. Hol, A, Kár? Amíg ez nincs kimutatva, a dolog nem több mint legalizált rágalmazás.
  • M2 #85
    Így működik a lobbi: a nagy pártokat lefizették, gyorsan betolták a nekik tetsző törvényt és megszavaztatták. Igazi demokráciában kötél járna az ilyen szervezett bűnözésért.
  • Gamecube86
    #84
    "te olyan befolyásolható ember vagy, aki mindenáron kitart amellett amit hisz"
    Nem vagy kicsit ellentmondásos? :D
    Feladom, hogy akár csak minimális világosságot teremtsek a sötétségben....
    Eljön majd az idő mikor valamilyen módon megszűnik az ingyen luxus.
    Alig várom hogy olvashassam a hülye kommenteket egy kis ország még kisebb fórumán ahol még azt sem érdekli igazán a másik véleménye aki oda ír, hát még azokat akik rendelkeznek felettük.
  • Molnibalage
    #83
    Nem költekezek és nem vettem fel hitelt sem. Akkor kezdjek félni?