sanyicks#100
"Ha 100% warez lenne, akkor alig fejlesztene valaki. Minden programozó éhen halna, maradna a hobbiprogramozás. Én valahogy nem szeretném, hogy hobbiprogramozók munkájával működne egy atomerőmű biztonsági rendszere vagy repülőgép."
Nagyon el vagy tévedve az ingyenes és a hobbiprogramokkal... Egyrészt, az ingyenes cuccok fejlesztésében olyan cégek vesznek részt, mint pl intel, amd, ibm, novell, sony, samsung, stb. Bizony pl a linuxba befejlesztenek ők is, valahogy még is megéri... A "hobbiprogramozók" nagyrészt pedig profi programozók valójában, amellett hogy befejlesztenek ingyen cuccokhoz normális cégnél is programoznak. Programozás pedig nem olyan mint más... itt ha valaki csinálja akkor szép lassan profivá válik, máshogy nem is tud hiszen a felsőoktatás egy rakás szar ebben a témában (is), open cuccoknál a nem profi kódot úgy is kijavítja valamelyik megszállott.
Minden programozó nem hal éhen, ugyanis a belső programfejlesztésnél nincs warez ;) ezt úgy mondom hogy céges belső programfejlesztőként dolgoztam(és mellesleg hobbiprogramozok is játékokhoz ingyen, pl régen ofp-hez is heggesztettem pár addont, talán találkoztál is velük ha jártál a megboldogult ofphu cti szerveren).
És hidd el, egy atomerőmű, és egy repülő rendszere is valószínűleg jó sok általad "hobbiprogramozónak" nevezett ember kódját is tartalmazza ;)
De hát magyarázhatom, de ugye mindenki hülye aki mást gondol mint te. "konteos barom", "sötétzöld hippi", "hülye kocka" hogy az utóbbi pár hónap terméséből idézzek.
"Viszont a játékipar tipikusan nem olyan, mint a fenti kőkemény alkalmazások. Hova vezetett ez? Mutass egy nem tucatjátékot az elmúlt évekből PC-re. Ja, hogy lassan már PC-re nem is fejlesztenek egyesek?"
Mutass egy nem tucatjátot konzolra? ja hát igen, ott is ugyan az a szar megy... szemét warez. Sokszor megy is a viccelődés a bukott konzol játékoknál hogy miért nem adták ki pc-re, akkor a szemét warezosokra rá lehetne fogni a bukást.
Képzeld én sem találok semmi jó játékot manapság (max évente 2-t de az már jónak számít), és ezt minden platformra értem...
Azt viszont próbáld meg a kis begyepesedett agyaddal felfogni, hogy a lehetséges bevétel elmaradás, nem egyenlő a biztos veszteséggel ;)
Úgyhogy felesleges a lopáshoz hasonlítani, mert nagyon más... kis olvasni való