Óriás buborékokat találtak galaxisunkban

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaspercry
Kisértetiesen hasonlít erre az éppen felrobbanó galaxisra ,tõlünk több 10ezer fény évnyire.

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

jaspercry
://[/img]

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

<#alien2>

https://twitter.com/foodlfg

Kensin
Ááá, még a végén azt hiszem hogy okos vagyok. <#idiota>
Olvasgatok inkább SG-s kommenteket. <#vigyor2>
koder
Mikor fog kipukkanni?

Kara kán
Õrizd meg a jó szokásod, még olvass olyanokat.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kensin
Valahol azt olvastam, hogy egy fekete lyuk olyan csillagból keletkezik, ami valamiért összeomlik, magába zuhan, és kicsi, iszonyatosan sûrû izévé alakul, aminek akkora a gravitációja, hogy még a fény sem tudja elhagyni.
Kara kán
Az a baj, hogy nem ugyanúgy vannak.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

globint
Na, ha jól értem a cikket, a fekete lyuk nem is lyuk, hanem egy iszonyú sûrû, nagy tömegû objektum. Tehát csak a kész átverés mûsorba való az a megnevezés, miszerint ez egy másik univerzumba átívelõ lyuk, vagyis hogy szakadás lenne a téridõ szövetében. Nem és nem, ez simán pont olyan mint a mi naprendszerünkben a nap, amely körül keringenek a bolygók, csak az úgynevezett "fekete lyuk" körül egy kicsit bonyolultabb elrendezésû, és kicsit nagyobb mennyiségû bolygó, meg egyéb kering. Aztán ahogyan a nap is produkál napkitöréseket, hát ugyanúgy vannak ezek a kitörések a "fekete lyuk"-nál is.

http://www.tradeximp.com/

Milyen erdõ? Én csak fákat látok!
passatgt

NEXUS6
MINMEGHALUNK!!!!!!

Szerintem
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A gammasugár-buborék nem azt jelenti, hogy van a gammasugárzás, körülötte meg valami, ami meggátolja, hogy terjedjen, hanem azt, hogy nagy energiájú részecskék halmaza található egy helyen egy lényegesen nagyobb koncentrációban. Ellenben valóban, még ha el is jutnánk oda, akkor sem lenne tanácsos ezekben a 'buborékokban' mászkálni.<#finom>
Kensin
A fekete lyuk úgy gondolta ráfér egy kis gamma korrekció a galaxisunkra <#banplz>
Akkor ha ezek a gammabubik kipukkadnak,soksok Hulk lesz a kozmoszban?😊))
Kara kán
Muszáj közelibbé tenni, mert a mezei netezõ még annyira sem értené enélkül, mint most. Persze annyira most sem érti, de legalább azt hiszi. <#taps>

Jól néz ki, azért taps annak a csapatnak (gondolom többen csinálják) akik nyers adatok alapján ilyen jól leanimálják mindig, és ezzel sokkal "közelibbé" válik az egész 😊
mindig érdekesek az ilyen alapvetõ, nagy volumenû felfedezések
ahogy a csillagászok is említik: ilyenekbõl látszik hogy van még mit felfedezni

Kara kán
Nekem attól érdekes, hogy ez is bizonyítja a világegyetem izotrópiáját.
Mert olyan izgi figyelni a távoli kvazárokat messzi-messzi galaxisok felvillanását, de teljesen természetes, hogy a mi galaxisunkban ülõ fekete lyuk is rakoncátlankodott. A lényeg, hogy még pár milka évig legyen csendben, a többi nem érdekel. :-)

Kara kán
Mitõl érdekes neked?

na ez egy tényleg nagyon érdekes hír

még inkább gamma sugárzást kibocsátó buborék... kéne már készíteni egy csillagászati szótárat, csak lenne rá egy kis idõm...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

gamma sugarú buborék = gammasugár-buborék
← ElőzőOldal 3 / 3