• NEXUS6
    #35
    "Tehát csak a kész átverés műsorba való az a megnevezés, miszerint ez egy másik univerzumba átívelő lyuk, vagyis hogy szakadás lenne a téridő szövetében. Nem és nem, ez simán pont olyan mint a mi naprendszerünkben a nap, amely körül keringenek a bolygók, csak az úgynevezett "fekete lyuk" körül egy kicsit bonyolultabb elrendezésű, és kicsit nagyobb mennyiségű bolygó, meg egyéb kering. Aztán ahogyan a nap is produkál napkitöréseket, hát ugyanúgy vannak ezek a kitörések a "fekete lyuk"-nál is."

    Vö. cikk:
    "Más galaxisokban már észleltek részecske sugarakat, amit a fekete lyukba beáramló anyag táplált, és bár arra nincs bizonyíték, hogy a Tejút megközelítőleg 400 millió naptömeggel rendelkező központi fekete lyukja is rendelkezne ilyen sugarakkal, a csillagászok meggyőződése, hogy a múltban előfordultak."

    Egy 400 milkó naptömegú "feketelyuk" nem ua. műfaj, mint egy kicsit meghízott napocska. Ekörül csillagok tucatjai keringenek szépen befelé spirálozva, amíg szét nem szakadnak, szóval meglehetősen dúrva egy hely. A pokol hozzá képest Riviéra.