316
-
#36 1.????minek????az iylet én csak gépen teném meg!
2.minek???ismételten,mikor 10000nyi gamevan iphonera amik ezerszer jobbak és arra készültek,majdpont iphonerol fogok felmeni ezekkeljátszani...mikor én nokia telomon sokal,jobb van....az meg symbianos...3.hm ismételten marad pc,mert nem 1 alkalmazás van erre célra iphone is..4.röhejmi a jóistenek!5.szintén 3.ezek ezek minek telefonra akármien is az...flash am is eszi gépet!
szóval iphoneba felesleges,Ipdadba kéne??ezel egyetértek!de ne örülj annyira..mert másnak csak rosszabbvéleménye lesz!nemmelesleg nem 1 flashes,vgy telrakot reklámos oldal ami szintén flash vagy java..megszi procimat regelire.. -.-' -
Donatello #35 "Ki a francnak kell a flash?"
A teljesség igénye nélkül:
- Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak)
- Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztőnek
- [URL=http://www.flashearth.com]Az ilyen "elhanyagolható, semmitmondó" weblapokhoz.[/URL]
- vagy pl. a régi Macintosh gépek megjelenítéséhez.
- több tízezer számra gyártott, népszerűbbnél népszerűbb online játékokhoz.
gyakorlatilag az ÖSSZES weboldalhoz.
(Hacsak nem akarod, hogy egy szétcsúszott, használhatatlan fos legyen.)
Te biztos, hogy ezen a bolygón élsz??? -
#34 én csak azt birommikor irják h Iphone tulhypolt vacak és nagyon drága..és soka felesleges cuc benne meg igy meg ugy...de nem nézik vetélytársakat amik ugyanolyan árba vannak és fele olyan jók.másik kinek mire kel??nekm sok alkalmazásra mert jol vannak optimizálva...vetélytársakkalelentétben..mindegy nemlehet velük viatkozni ezek élvezika flamet! -
aronvirginas #33 "Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért"
Elég sok ingyenes játék van a store-ban is. Az igazán minőségi játékok pedig szerintem megérik azt a pár dollárt. Hasonló kaliberű Flash játékokat akkor sem futtathatnál, ha történetesen az iPhone támogatná a Flasht, nem eggyel egy közepes számítógép is nehezen bírkózik meg. És itt akkor arról még szó sem volt, hogy egy erérre és billentyűzetre írt játékot hogyan is játszanál az iPhone multitouch felületén. Nem olyan egyszerű kérdés ez, ahogy sokan gondolják, egyaránt van alapja a pro és kontra érveknek is.
-
aronvirginas #32 Csak nekem tűnik úgy, hogy bár a cikk a nyílt forráskódról szól, sokan továbbra is a Flash-en csámcsognak?
"Az Apple vezetőinek előbb vagy utóbb el kell majd dönteniük, hogy megnyitják-e rendszereiket a nyílt forráskódú programok előtt vagy sem."
Tisztázni kéne, hogy mely rendszerekről van szó. A Mac OS X mióta létezik nyitott a nyílt forráskódú programok előtt, sőt alapból is számtalan nyílt forráskódú programot tartalmaz. Itt a teljes lista: http://www.apple.com/opensource/. Amit talán sokan nem tudnak, hogy magának az XNU kernelnek a kódját is megnyitotta az Apple.
iPhone OS-re is léteznek nyílt forráskódú programok, a közhiedelemmel ellentétben az Apple sosem tiltotta ki a nyílt forráskódot az App Store-ból. A teljesség igénye nélkül néhány ilyen iPhone program: WordPress, Molecules, Books, Echofon stb.
-
#31 Android vs iPhone?
Btw érdekes ez a vita. Egyre több hasonlóba ütközök a tech blogokon.
Egyszerűen arrol van szó hogy épp az orrunk elött zajlik egy paradigmaváltás. Ha Gyűrűk Urás hasonlattal akarnék élni: "A nerdek korának vége. Eljött az emberek ideje"
Az Apple felmérte az átlag internet és számitechnikát használó igényét és elkezdte kiszolgálni. A sok nerd meg sír-rí amiért egyre kevésbé van szükségük az ő high lvl tech tudásukra. Két választásuk lesz/van:
1. Alkalmazkodnak az új helyzethez (nem tom ezt pontosan hogyan kéne, have fun a kitalálásához)
2. Ők lesznek a web morcogos, okoskodós öreg úrjai.
Igaz ez egy kicsit OFF mert nem 100%osan az almácskáról van szó, de azért elég sok köze van neki is ehhez a folyamathoz. Sorry ha kicsit arrogáns vagy kárörvendő a hangnem de már kikészít ez a hiszti ami megy az iPadel kapcsolatban. Van aki akkor se hinné el, hogy használható cucc ha 1000 ember használná vígan elötte. Az hogy nem neked lett kitalálva az nem azt jelenti hogy nem használható.
Zárásképpen belinkelem a HWSW egyik írójának a kommentjét amit a Facebookos hírt követő fikázás miatt ejtett meg tegnap.
Dojcsák Dániel
"...egy új webes szolgáltatás bevezetése nem blikk geek, valóban fontos fordulat. csak fel kell fogni, hogy az internet az már soha többé nem lesz a kockák játszótere, hanem mindenki beköltözött.
szerintem is nyugisabb volt az élet, amikor a hülyéket még permbanra lehetett rakni, és csak pártízezren neteztek. aki fújol az összes social webes meg egyéb új dologra, az nem más, mint egy online nyugger. kicsit eljárt felette az idő és azt hiszi, hogy azért mert XT-t szerelt anno, attól már örökre tudja h mitől döglik a légy. " -
#30 "A harmadik legnagyobb amerikai ceg." LOL Hol? -
#29 Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért :) Teszem azt ezért hasznos. -
vlahol #28 :D -
Sir Ny #27 "Kényszeríteni, nem kényszeríti, de azért komoly agymosás folyik itt ám epül részről."
Az epül részéről? Hát kvp mondta azt, hogy Steve Jobs olyan, mint Hitler, vagy Steve Jobs mondta azt, hogy kvp olyan, mint Hitler? Na, akkor ki most itt agyat? -
#26 "Még nem teszem meg a tétemet. Kíváncsi leszek a Microsoft és a Google mikortól fogják magukat annyira veszélyeztetve érezni, hogy átfogó támadást intézzenek az Apple ellen "
Nem most. Egyelőre a google-nek és az applenek szerintem a piaca nem nagyon fedi a másikét, annyira biztos nem, hogy ms-google összeölelkezzen. -
vlahol #25 Van egy weboldal ahol a Bleach legujabb reszet megtudom nezni, ha ez nem lenne flash-es akkor semmi szuksegem nem lenne ra.
A silverlight-ot is csak az rtlmost kedveert raktam fel. -
#24 Ki a francnak kell a flash? -
Donatello #23 flash nélkül kinek kell bármilyen EPL termék is ? -
#22 Egyébként meg bármelyik cég termékeibe bele lehet kötni. Ez már egyéni preferencia kérdése; nekem senki nem tudja megmagyarázni, hogy miért kerül egy sony tv 20-30%-al többe mint egy jobb termék a konkurenciától de attól még sokan megveszik vagy ha valaki vesz egy nokia telefont akkor a sony ericson kedvelő haverok fogják ugyanigy oltani és fordítva, vagy ugyanakkor egy Junkers kazán is drágább mint egyéb társai mégsem vennék mást, (csak hogy tök más területről is legyen példa :D) de szerintem ilyen felsorolást bármiről lehet csinálni. Akinek nem jön be az iphone az ne vegyen, akinek nem kell a macbook az ne vegyen, akinek nem kell az ipod vagy az ipad az ne vegyen, senki nem fogja lefikázni ezért őket, nem fog jönni "hitler" hogy kiverje belőlük a szart. -
vlahol #21 Ensem szeretek minden utan turni.
Pl szeretem a desktopomat upgradel-getni. Piszkalgatni rajta a windows-t.
Van amikor nagyon jo erzes, de van amikor felbosszant.
De egy ilyen kicsi mobil eszkozon semmi kedvem turkalgatni, csiszolgatni. Azt akarom hogy mukodjon amikor nekem kell es kesz! -
vlahol #20 Es hol basszak at az embereket?
Eddig mindent elolvastam az eszkozeikrol es megvetel utan nem ert meglepetes!
Bar lehet hogy csak en szeretek olvasni. -
vlahol #19 De melyik cegtol nem jon agymosas?
A PR gepezete minden cegnek porog ezerrel! Intel, Amd, Apple, Microsoft, Google ....
Ez senkinek sem uj! Ha meg valaki hulye es nem nez utanna dolgoknak es ugy vesz meg eszkozoket, programokat az az o hibaja!
Amugy neha a korlatozas nem rosz dolog csk az a kerdes hogy mekkora a korlatozas.
Szerintem ez csak nezopont kerdese. Erre lenne pl az amit a virusokkal kapcsolatban irtam.
PL korlatoznak a vezetesnel a KRESZ-ben is. Ez igazabol csak toled fugg, hogy korlatozasnak fogod fel vagy kiszamithatosagnak.
-
FoodLFG #18 "Mint felhasznalot nem kenyszeriti bele vasarlasba."
Kényszeríteni, nem kényszeríti, de azért komoly agymosás folyik itt ám epül részről. Ha pedig szegény vásárló bekerül az epül gépezetébe, onnantól már komoly korlátozásokat kényszerítenek rá. Az más kérdés, hogy legtöbbjüknek ez nem tűnik fel, sőt még örülnek is neki, de attól ez még gáz és többeknek visszatetsző.
Mondhatni, kurva nagy pofája van sztívnek, hogy így átbassza az embereket. :) -
#17 Egyetértek. Sokan azt nem értik meg, hogy nem mindenki akar neten programot túrni meg buherálni.... -
#16 Ezt hagyjuk már biztos van ilyen termékük is, de azért egy nagy csomó az olyan amit nem tudok más gyártótól olcsóbban megvenni (arról nem is beszélve, hogy a többi gyártó bizonyos dolgokban csak koslat az apple után) -
#15 "Szerintem a nintendo népszerűbb, mert wiiből 70 milliót, dsből meg 140 millió fogyott, elvileg az iphone meg csak mostanában lépte át a 50milliót..."
Kifelejtetted az ipodot, az ipadot, a monitorokat, a macbookokat, az appletvt és még sorolhatnám.... -
vlahol #14 Nem egy politikus! beszelhet ossze vissza!
En nem azert vettem meg az iPhone-t es fogok iPad-ot venni mert Steve Jobs van az Apple elen!
En azert vettem meg mert mar regota zavart az hogy egy telefonra nem lehetet progikat rakni vagy ha lehet is akkor csak egy marekbol valaszthatok.
Es hogy niem volt rajuk update mint egy dektop os-re. Es ebben az iPhone volt az elso hogy egy gombnyomassal update-eljem es uj funkciokat kapjon.
Es ezt azota is nagypn jol csinalja. Nem is csalodtam meg benne! -
pixx #13 "Steve Jobs says “…Picasso had a saying, he said good artists copy great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas."
Ez nagyon ott van...de ez úgy se érdekli az Apple felhasználókat, hiszen , ahogy a cikk is mondja "az emberek elhiszik"... -
vlahol #12 Most nem tudom hogy hogyan jon ide Hitler.
Steve Jobs nem kenyszerit bele senkit semmibe. A fejleszto ha akkar fejleszthet Androidra Symbianra, Winmo-ra Windows 7 series-re, Blackberry-re.
Mint felhasznalot nem kenyszeriti bele vasarlasba. Azt veszel meg ami neked tetszik. A szolgaltatok azzal szerzodnek akivel akarnak.
-
Sir Ny #11 mint amilyen Hitler volt? loál!
nem, mint amilyen Jeanne Dark volt, nem, mint amilyen Dobó István volt, hanem mint amilyen Hitler volt... -
vlahol #10 En a korlatokkal egy bizonyos szintig egyet ertek.
1. Ellenorzik a programokat.
Addig nem banom amig nem kell felraknom egy viruskeresot. Egy kis eroforrasokkal rendelkezo mobil eszkozoknel nem lenne jo hogy valami meg elveszi nekem a teljesitmeny a hetterben.
Es stabilabbak lesznek mar az elso verzios app-ok is. Jo elmeny addig nem zavar.
2. Ellenorzik a tartalmakat.
Addig teljessen meg tudtam erteni amig nem tettek bele a szuloi korlatozast.
Raadasul amerikai ceg ott meg minden marhasagert perelnek tehat ertheto hogy probalja magat vedeni.
De most mar lehet hogy egy kicsit tulzasba viszi.
Itt egy erdekes dolog kezd kialakulni. Mert az Apple szeretne hogy a sajto es mediak minnel jobban kihasznaljak a mobil eszkozeit. Hogy tobbet keressen.
De ezek a cegek nagyon ovatossan nyitnak pont az eros cenzura miatt. Nem tudjak hogy az Apple mekkora mertekben fogja vagy akarja korlatozni oket.
3. Az hogy a rendszeruk korlatozott az addig nem zavar amig az iTunes-on meg tudok mindent venni es eleg jo aron.
De ha nem is tudok vagy akarok ott valamit venni akkor is csak fogom betoltom az iTunes konyvtaramba es ugyan ugy fel tudom szinkronizalni.
Az Apple legnagyobb szerencseje es azert tudott idaig eljuttni ezzel a szoros iranyitassal mert o volt az elso a piacon akinek a telefonjaban akkora lehetoseget lattak a fejlesztok hogy most 160000 app van ra. Es ez miatt ha kitilt 5000-10000 app-ot egy nap alatt akkor is meg rengeteg marad amibol siman lehet valogatni.
A masik szerencseje hogy mar eladott 50 millio eszkozt es ezert a tartalom szolgaltatok(ABC, Hulu, Netflix, Marvel) nem akarnak lemondani 50 millio felhasznalorol es ha meg 1-2 dologban meg van kotve a kezuk akkor is oriasi lehetoseguk van.
Szerintem ha a kovetkezo 6 honapot megusszak ezzel a szoros cenzuraval akkor szinte soha nem fognak valtoztatni. De ha a sajto megsem fog raharapni erre akkor az Apple-nek muszaj lesz majd lazitani egy kicsit.
-
Sir Ny #9 na és az eladott ipodok száma? -
kvp #8 Az apple akkor volt technologiai szempontbol jo, amikor meg Wozniak vezette a fejlesztoket. O az aki kitalalta az apple osszes korai hardveret es szoftveret. Akkoriban meg nyiltabbak voltak, sot egy idoben a microsoft is dolgozott nekik. Viszont Jobs mindig is el volt szallva magatol (vagy a hallucinogen anyagoktol). Sajnos a hozzaallasa nem tul demokratikus es nem tul tisztesseges, bar az emberek altalaban szeretik az ikonikus vezetoket, mint amilyen pl. Hitler is volt.
Azoknak akik nem akarnak egy kultuszban resztvenni, ott az osszes tobbi gyarto, akik ugyanazt adjak mint az apple, csak kevesebb kool-aid van a marketingjukben.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_distortion_field -
FoodLFG #7 apple = ipari méretekben űzött parasztvakítás
it's phenomenal!
http://www.techcredo.com/random-tech/9-reasons-why-i-will-never-buy-a-product-from-apple
-
#6 "Az Apple jelenleg a világ legnépszerűbb szórakoztató elektronikai gyártója."
Szerintem a nintendo népszerűbb, mert wiiből 70 milliót, dsből meg 140 millió fogyott, elvileg az iphone meg csak mostanában lépte át a 50milliót... -
#5 "...és politikai karikatúrákat sem..."
Amit persze visszaraktak amikor a szerző pulitzer díjat kapott azokért a karikatúrákért
"Steve Jobs szeret diktátort játszani."
Aki látta a Pirates of the Silicon Valley című filmet, az tudja, hogy ez már akkor benne volt amikor csak 10 dollár zörgött a zsebében. Eddig bejött ez a "taktika" és nagyon sok felhasználónak szimpatikus Steve "megmondom a tutit" attitűdje. Ezen nincs semmi meglepő hiszen egy olyan vezetőről beszélünk aki már 20 éve is bálványként volt kezelve. Be kell látni, hogy az Apple egy nem semmi siker történet. A termékik nagyon jók (véleményem szerint) és eddig nem nagyon ütötték meg a bokájukat annak ellenére, hogy nagyon zárt rendszerben látják a világot.
Személy szerint, úgy gondolom hogy Steve nem fogja átformálni a bolygónkat iFöldre, mivel mindig lesznek olyanok akik a nyílt forráskódokat, a közösen fejleszthető dolgokat fogják előnyben részesíteni (lásd a Cory Doctorow interjú).
Ami nekem az egész kialakult helyzetben bejön, az az hogy a csapatmunka, a nyílt forrásos rendszerek megmutathatják, hogy tudnak ők jobbat mint egy keménykezű és határozott elképzelésű diktátor.
Még nem teszem meg a tétemet. Kíváncsi leszek a Microsoft és a Google mikortól fogják magukat annyira veszélyeztetve érezni, hogy átfogó támadást intézzenek az Apple ellen -
intrex #4 :)
Gondolom nem volt még a kezed ügyében MacBook Pro, de még a UNIX előnyeiről sem hallottál. -
pixx #3 "A kínálatból eltűnt többek között a Stern magazin, mert túl sok volt benne a meztelen nőt ábrázoló fotó."
Ez durva :)
-
Oláh Herkules #2 nekem kéne, eladnám valami hülyének, a célcsoportnak :D -
#1 "diktátorokat, a cenzúrát és a korlátozásokat"
szinte minden Apple termék erről híres, nem kéne, még ingyen sem!