• vlahol
    En a korlatokkal egy bizonyos szintig egyet ertek.

1. Ellenorzik a programokat.
    Addig nem banom amig nem kell felraknom egy viruskeresot. Egy kis eroforrasokkal rendelkezo mobil eszkozoknel nem lenne jo hogy valami meg elveszi nekem a teljesitmeny a hetterben.
    Es stabilabbak lesznek mar az elso verzios app-ok is. Jo elmeny addig nem zavar.
    2. Ellenorzik a tartalmakat.
    Addig teljessen meg tudtam erteni amig nem tettek bele a szuloi korlatozast.
    Raadasul amerikai ceg ott meg minden marhasagert perelnek tehat ertheto hogy probalja magat vedeni.
    De most mar lehet hogy egy kicsit tulzasba viszi.

Itt egy erdekes dolog kezd kialakulni. Mert az Apple szeretne hogy a sajto es mediak minnel jobban kihasznaljak a mobil eszkozeit. Hogy tobbet keressen.
    De ezek a cegek nagyon ovatossan nyitnak pont az eros cenzura miatt. Nem tudjak hogy az Apple mekkora mertekben fogja vagy akarja korlatozni oket.

3. Az hogy a rendszeruk korlatozott az addig nem zavar amig az iTunes-on meg tudok mindent venni es eleg jo aron.
    De ha nem is tudok vagy akarok ott valamit venni akkor is csak fogom betoltom az iTunes konyvtaramba es ugyan ugy fel tudom szinkronizalni.

Az Apple legnagyobb szerencseje es azert tudott idaig eljuttni ezzel a szoros iranyitassal mert o volt az elso a piacon akinek a telefonjaban akkora lehetoseget lattak a fejlesztok hogy most 160000 app van ra. Es ez miatt ha kitilt 5000-10000 app-ot egy nap alatt akkor is meg rengeteg marad amibol siman lehet valogatni.
    A masik szerencseje hogy mar eladott 50 millio eszkozt es ezert a tartalom szolgaltatok(ABC, Hulu, Netflix, Marvel) nem akarnak lemondani 50 millio felhasznalorol es ha meg 1-2 dologban meg van kotve a kezuk akkor is oriasi lehetoseguk van.

Szerintem ha a kovetkezo 6 honapot megusszak ezzel a szoros cenzuraval akkor szinte soha nem fognak valtoztatni. De ha a sajto megsem fog raharapni erre akkor az Apple-nek muszaj lesz majd lazitani egy kicsit.