316
  • Katlan
    1oo hsz-nak is egy a vége:

>>> MUSZÁJ <<< lesz nyitnia az Apple-nek !
  • Donatello
    ami ráadásul még az almás gépeken is elfut (igaz nem a legújabb iFosokon)
  • passatgt
    ez tényleg nagyszerű oldal, nagyon sok munkád lehetett vele
  • Donatello
    nem láttál te még pixelre , fázisonként és node-onként optimalizált fless oldalt , ami 56k-s modem sebességre és pentium 2-es gépekre lett optimalizálva, tele full 3D-s interaktív animációkkal, és valós időben refraktív fénytörést számoló rutinokkal..
  • Donatello
    mintha csak én írtam volna ...
  • vasziszdasz
    A met.hu jobb, ráadásul az az OMSZ hivatalos honlapja, onnan lopja az adatokat mindenki.
  • vasziszdasz
    A flash még lehet, csak körülötte a többi tartalom az már nem. Úgy meg lófasz. A sebesség meg k. zavaró, a 21. században az ember már nem vár órákat betöltődésre, ha nem nyílik meg azonnal, akkor nem is érdekel, a weblap tulaja mag baszhatja a látogatókat.
  • Komolytalan
    Én általában a frontendet flashben fejlesztem, mert nem kell szaroznom böngésző kompatibilitás, meg hasonló dolgokkal. Az hogy almás gépen megy vagy sem eddig se érdekelt, ezután se érdekel. Az árajánlatokban amikor megadom hogy mi szükséges az oldal megnézéséhez eleve csak Win oprendszereket sorolok fel, és persze safari is kimarad (tökömnek van kedve maces görgő kezelési bug miatt javascripttel szarakodni). Ha a megrendelő kéri, hogy almás szemétkupacon is legyen jó, akkor rádobok az árra 200eFt-t, és utána általában elhalnak az ilyen irányú igényei.
    És ezzel a mentalitással tök jól elvagyok, nem halok éhen, sőt. Innen kezdve én az i* kütyüket úgy ahogy vannak lesz.rom. Ha támogatják a flasht támogatják, ha nem nem - az én életem meg az apple az két kitérő egyenes a térben. Hál istennek én a telefont telefonálásra használom, és nem péniszhosszabbítónak meg puncipótléknak, így nincs szükségem i* fosokra.
  • vasziszdasz
    Amint a Google erre a témára is rányomul, onnantól az Apple szopóágra kerül.

Az Apple csak egy nagy hype, mögöttes tartalom 0. Lenyúlnak ezt-azt, kicsit megdizájnolják, meghypeolják, és behazudják újításnak. Sose értettem a sok birkát minek béget hozzá.
  • passatgt
    myspace mobile?

unicreditnek meg tényleg nincs, bár a demo verziót néztem, az megy egy ideig flash nélkül, de utalásnál a számlaszámot flash inputba kell megadni, mondjuk ezt nem is értem, poén:)
    visznt legördülő menüből lehet választani hova utaljak
  • Donatello
    lehet hőbörögni a fless ellen, de sajnos máig nem született olyan egységes és multiplatform programnyelv széles-e világban mint a fless. az egyszer lekódolt program PIXELRE ugyanúgy fog kinézni linuxon, mac-en , és windows-on is , egy rakás böngészőben, ha pedig eleve flash lite-ban lett megírva , telefonos vezérlésre, akkor még ugyanúgy is fog viselkedni... 200-400 Mhz felett pedig gyak. igenis lehet benne jó játékokat kódolni.

Lehet tehát hőbörögni, hogy így a webes szabványok, meg úgy, meg nyíltak, meg nem, de flessben bizony PIXELRE ugyanúgy néz ki a kód akárhogy is nézed, akárhol, lassam már a mosógépemen is .. leszámítva csak az ilyen csökönyös diktátorokat, mint az epl, akik hamar ki is fognak halni a ge*ibe...

• Donatello
    ez mind szép és jó (bár a Unicredit bankhoz pl. nem találtam mobilos beléptetést, csak kell hozzá az a nyamvadt flash plugin, ami egyébként nem véletlen, mert a flash pluginnel tűzdelt oldalt, nehezebb proxy-kkal szivatni)

de, még ha engem meg is tudsz győzni, nem tudod meggyőzni pl. azt az 540 millió (!) MySpace felhasználót, aki tulajdonképpen a Flashben közölhető kommentek és a flash-sel teletűzdelhető kontent miatt választotta a MySpace-t a többi 10ezer közösségi hálózat helyett.
  • passatgt
    az usb-vel és a kártyaolvasóval egyetértek, simán lett volna belül is hely benne, mert van egy csomó üres rész
    hd videót simná lejátszik, youtube hd-t is
    idojaras.hu valóban nem megy, de ha nagyon kötekedni szeretnék, alapból van időjárás progi és van millió egy részletesebb, ha nem elég az információ
    gamestaros videók egy része sem megy, de már kezdenek átállni a html5-re, lásd vimeo, dailymotion, hogy csak a nagyobb videómegosztókat említsem, valószínűleg nem kell sokat várni és a többi is csinál flashmentes verziót
  • Magiszter
    Nekem az Apple csak az iPad-al verte ki a biztosítékot. Egy 10"-os Tuoch-t akar TabletPC-ként eladni egy TabletPC árában.
    Meg annyira reklámozzák hogy múltimédia, meg kép és filmnézés. Ennek ellenére egy rohadt kártyaolvasó vagy USB port sincs rajta hogy a fényképezőből rátegyem a képeket közvetlen. Persze lehet hozzá venni, de szerintem ennek nem opciónak kellene lennie 2010-ben. Én nem vagyok sem fejlesztő sem programozó, de egy "Multimédiás" készüléktől azért ezt elvárnám. Tudom hogy az Apple nem önálló platformnak tervezte az iPad-et de azért ne kelljen már minden egyes tartalombéli módosításért (zene, videó, képek), az iTunes-hoz rohannom. Nem super-usereknek van kitalálva ez igaz, de azért a nem teljesen IQ-Light embereknek beletehettek volna egy "tartalomkezelő" alkalmazást amivel menet közben is tudok törölni róla, vagy éppen feltenni rá tartalmakat.
    Az meg más dolog hogy 2010-ben a HD térhódítását éljük. Már a mobiltelefonok is tudnak HD-ben rögzíteni (valamelyik nap láttam TV-ben), lassan már a gyúródeszka is, ennek ellenére az Ipad nem tud lejátszani HD tartalmat. Az hogy nem tud flash-t lejátszani egy dolog. Ha majd jön a HTML5 (vagy mi) szabvány ami ugyanazt tudja nem fog érdekleni. Addig azonban akárki, akármit mond hiányosság. Két példa (próbáljátok iPhone-al/iPad-dal és PC-ről, meglátjátok a különbséget):
    idojaras.hu
    Gamestar.hu (a nem youtube-ról linkelt videókat játszátok le, nem megy igaz?)
    Én ezeket az oldalakat napi szinten látogatom. iPhone alól viszont sokra nem megyek vele, mert bár a GSO-t olvasni tudom, de a rajta megjelenő videókat már nem látom. Az időjárás.hu-n meg csupán a grafikonok nem jelennek meg, ami a lényeg lenne számomra.
    Tudom nézzek más oldalt, de nekem ezek a kedvenceim és egy ostoba program nem fogja nekem megmondani hogy mit nézhetek az interneten és mit nem. Steve Jobs meg pláne onnan a Nagy Vizen túlról ne alakítsa már az én jólbevált szokásaimat.

Összegezve: iPhone jó dolog, amire az átlag-ember használna egy mobiltelefont azt tudja. Az iPod Touch is jódolog (nekem még az 1G-s volt), bár abból hiányzott a kamera meg a hangszóró. Az iPad viszont egy prosti. Kelleti magát hogy ezt-meg-azt tudja, meg hú ha őt választod akkor így és úgy. Aztán ha megnézed közelebről, látod férfi. Tehát a célt amit reklámozott (egy jó kis numera :D ) nem tudja teljesíteni, csak kompromisszumokkal, megközésekkel és az izlésed átformálásával. Ebből pedig szerintem sokan nem kérnek. Én tuti nem.
  • passatgt
    - Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak) -> https://m.cib.hu/mobilCIB/
    - Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztőnek -> egérre és billentyűzetre tervezett játékokkal hogyan akarsz játszani iphoneon?
    - Az ilyen "elhanyagolható, semmitmondó" weblapokhoz. -> Google Maps, Google Earth, Beautiful Planed HD stb... nem elég jó? ráadásul nem fog akadni
    - vagy pl. a régi Macintosh gépek megjelenítéséhez. -> tényleg életszerű,a ki meg ilyennel akar szarakodni, a jailbreak megoldás
    - több tízezer számra gyártott, népszerűbbnél népszerűbb online játékokhoz. -> fogadjunk, hogy az appstoreban sokkal több ingyenes játék van mint ezen a két oldalon összesen
  • Tetsuo
    Huhh, hat le voltam maradva egy kicsit. :) Az SP persze csak a nyilt reszvenyeket nezi, alloeszkozt es kintlevosegeket nem.. de azert nem semmi, hogy feltortek.
  • stockhouse
    itt meg itt megnézheted megnnyire fog menni a flash a winmo7-ben.
    ha már egy másik cég is ilyen lépést tervez akkor az jelent valamit, hagyom hogy rájöjj.
    nem itélek el senkit, de manapság annyi a magát flash "fejlesztőnek" tartó ember van, aki összedobják gyorsan, jól néz ki, az eredmény pedig olyan mint az sg bannerjében lévő sárga flash reklám ami felzabálja a cpu-t.
    az a baj hogy nem tudsz minden online flash játékkal játszani, mert kell bill és egér, és ha ne tudsz online lenni valahol akkor mit csinálsz?
    gondolom mint fejlesztő te is actionscriptben irod a dolgokat, és sokat optimalizálsz hogy szépen fusson az a flash, de ezt neked nem kell magyarázni gondolom (jóindulatu vagyok és tényleg igy gondolom)
    és a tévhiteid a rendszerrel kapcsolatban elég gyenge érveket szülnek, ezért ne erőltesd, ha feleennyi erőt invesztálnál abba hogy megismerd a rendszert minthogy fikázod lehet máshogy gondolnád.
  • vlahol
    Te most komolyan azt gondolod hogy emberek programokat akarnak irni a telefonjukon?
    Ok hogy okostelefon, de azert erre nem jobb egy laptop?
    Nekem is tetszett a Die Hard 4- ben a csako a teloval ott marhaskodott, de en vagy a kozeli kornyezetben levo 30 - 50 ember ezt nem igenyli. Szerinted a felhasznaloknak mekkora szazaleka igenyli?

Megneztem a veblapot http://www.onemorelevel.com/ es azt kell hogy mondjam, hogy az ilyen kaliberu jatekbol van minimum 1000 ami ugyan csak ingyenes. Sot ha akarod akkor meg jobb ingyeneset is tudok mondani.
    komolyan mondom hogy ha a www.planetbleach.com nem flash-et hasznalna akkor nekem nem is lenne ra szuksegem.
  • narumon
    A csóró magyarokat nem érdekli? Hál istennek. Kb mindenki leszarja, hogy a csóró magyart nem érdekli, egyrészt nem vagyunk nagy piac másrészt nem is ők a célközönség. Amúgy köszöni szépen az iphone nagyon jól elvan Magyarországon, teljesen elégedett az eladásokkal a tmobile (itt is volt cikk, de elég ha megkérdezel egy emberkét ott)
  • G_ArchAngel #57
    A kirobbanó első negyedéves gyorsjelentés hatására komoly szárnyalásba kezdtek az Apple részvényei, ami azt eredményezte, hogy a cég piaci kapitalizáció tekintetében már megelőzte a Microsoftot. Az S&P 500 index vállalatai közül pedig már csak egyetlen cég, az Exxon Mobil előzi meg a sorban.
  • narumon
    "nem tudsz benne Unix C kódot forrásból befordítani stb... akkor meg minek?"

Igen, valóban ez kell a legtöbb telefonhasználónak...
    Jesszusom, teljesen igaz amit itt lentebb valaki írt. Az it már nem a geek-ek játszótere és ez nagyon zavarja őket, persze huszonötször annyi ember meg örül ennek csak nem fossák tele a fórumokat az örömükkel!
  • narumon
    "Nem, hanem szimplán flash fejlesztő vagyok."

Jaaa, hogy aggódsz a megélhetésért... az más csak akkor ezzel kezdd ne pedig mellédumával. (bár szerintem jobban jársz ha elkezdesz valami másra is fejleszteni)
  • vlahol
    En ertem hogy flash fejleszto vagy es ez neked faj.
    En ertem azt hogy neked a touch nem erdekel.
    En meg azt is megertem hogy draganak talalod.
    De kerdem en akkor mert kell fikazni? Azt mondani hogy szar, fos ....stb?
    Egyszeruen kezdhetned az indokaiddal hogy miert nem tetszik es mindenki siman megertene!
    Es elmondhatnad hogy ez helyett melyik telefont ajanlanad.
    Csak ugylatszik hogy kotozkodni konnyebb! :-(
  • narumon
    "A teljesség igénye nélkül:"
    - Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak)
    Cibet, nem tudom de raiffaisenes vagyok az tökéletesen megy az iphoneról.

"- Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztőnek"

Bocs a fejlesztők konkrétan nem érdekelnek (jó hogy nem már a user megy a fejlesztő után), a néhány millió felhasználó az meg le tudja tölteni ugyanezt vagy hasonló játékot az appstoreból normális nyelven írva az iphone képességeit kihasználva.

"gyakorlatilag az ÖSSZES weboldalhoz.
    (Hacsak nem akarod, hogy egy szétcsúszott, használhatatlan fos legyen.)"

Látom ismét bizonyítod, hogy nem használtál még iphonet, ugyanis a flash tartalmaknak pontosan kihagyja a helyét, így 100%-osan ugyanazt látod mint flash esetében csak nem rohangászik benne ezer darab procidaráló reklám.

"Te biztos, hogy ezen a bolygón élsz??? "

Én ezen a bolygón élek sőt mindennap használom a telefonomat (ellentétben veled aki látatlanban fikázza), nemigen találkoztam még a flash miatt problémával.
  • GG
    Gratulálok a cikkhez. Jézusom első cikk ami értelmes és nem bulvár. Please RIP APPLE!
  • vlahol
    Nekem a santander a bankom es nem kell flash a belepeshez!
  • narumon
    "Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért :) Teszem azt ezért hasznos."

Akkor szedj le ingyenes játékokat a storeból. Szerintem te megint egy olyan fikagép vagy aki nem is látott még közelről ilyet, különben tudnád, hogy nem kell mindenért fizetni. A fizetős játékok meg néhány dollárért vannak és bármelyik flash játékot szarráverik minden szempontból. (ajánlok esetleg néhány youtube videot a témában bár kétlem, hogy akár ennyi fáradtságot is vennél magadnak, hogy utánanézz)
  • kvp
    "Elárulhatnád, hogy milyen megkötésekre gondolsz a fash-en és a javán kívül,"

Szerintem az, hogy a ceges weboldalak jo resze nem megy rajta mar eleg megkotes, de ha jol latom itt konkretan arra gondolt, hogy hiaba van rajta egy unix alapu rendszer, ha nem lehet vele semmit csinalni, mert kiszedtek a fejlesztoi eszkozoket az os-bol. A google android egy teljes erteku linux, ott lehet akar a telefonon is fejleszteni, shell-ben, bar az X szerver elinditasa eleg maceras, de a xvfb-vel siman behozhato barmilyen X-es alkalmazas a java-s gui-ra, tehat elindithato akar egy desktop firefox vagy egy gimp is.

Az, hogy az iphone egy fogyasztoi (consumer) termek azt jelenti, hogy a celkozonsege a hozza nem erto emberekbol tevodik ki. A tobbseg hozzajuk tartozik, viszont aki ennel tobbet akar, az keres maganak mas platformot. A vicces az, hogy minel tobb hozza nem erto ember van, annal nagyobb hatalmat kapnak a hozzerto emberek, mivel ok szinte barmit meghetnek a nelkul, hogy a tobbiek ezt eszrevennek. Es ez nem eppen egy nyugdijas tipikus leirasa, inkabb a 'vakok kozott a felszemu is kiraly' esete, ahol az apple user-ek a vakok szerepet valasztjak.

Az appstore-os limiteknel egy dolog tunt fel nekem: Ki vannak tiltva a poltikai karikaturak is. Ebben csak az az erdekes, hogy elvileg a teljes web elerheto, de az apple felhasznalok ehhez kepest az appstore-bol akarnak fotokat es weboldalakat vasarolni. Mindezt cenzurazva. Minek? Pont az a lenyeg az internetben, hogy nem lehet se cenzurazni, se mas modon korlatozni. A flash es a java letiltasa pont ilyen korlatozasi kiserlet az apple reszerol.

Flash-es oldal amit naponta hasznalok: (napi egy uj, valogatott, ingyenes jatek)
    http://www.onemorelevel.com/

Es mielott valaki panaszkodna, hogy iphone-on nem lennenek jatszhatoak, annak csak annyit, hogy vannak rajta wii-re irt jatekok is, de a fenti oldal meg az en 14 ezer forintos telefonomon is hasznalhato. Mondjuk ez japan es van rajta dpad is, viszont az eroforrasokrol annyit, hogy ugyanaz a proci van benne mint az iphone-okban csak 30%-al lassabb es fele annyi memoriaja van. Viszont meg igy is hozza egy atlag PII-es teljesitmenyet, ami egy desktop rendszer volt par eve. Es ezt a hardvert annyiert adjak, mint amennyit egy atlag apple user az appstore-ban evente elkolt (15-20 program ara), viszont a szoftverek ingyenesek ra. Es akkor meg nem beszeltunk az olcso azsiai android-os telefonokrol, ami ugyanez a 14 ezer forintos hardver egy ingyenes desktop os-el. Az apple csak azert nem adja ingyen a cuccait mert foleg a penzre hajtanak. A google meg azert adja ingyen, mert rajott hogy lehet ingyenes dolgokkal es a szabadsag lehetosegevel penzt keresni.
  • mmonitor
    Elárulhatnád, hogy milyen megkötésekre gondolsz a fash-en és a javán kívül, mert én nem vágom vagy csak még nem tűnt fel pedig használom eleget mindenre amire csak szükségem van.
  • mmonitor
    Az apple célközönsége nem is a csóró magyarok, lehet ezért lázadozni de nem hatja meg őket ha nem veszed meg. Itt pl ingyen adják a telefont az előfizetéshez ami szintén olcsó és gondolom mindenhol a balkánon kívül.
    Mutass egy tízezer forintos telefont aminek használható méretű képernyője van nemzetközi billentyűzettel stb... Szóval, hogy ugyan úgy lehet az egyszerűen hazugság és nekem se ez az első telefonom, találj ki mást.
  • Donatello
    "...most is erről írok..."

ügyes vagy, meg minden, , de hidd el, hogy itt a csóró magyarokat rohadtul nem érdekli egy 100e Ft-os készülék, ami még flesst sem tud, valamint ma már egy 10e Ft-os készülékről is ugyanúgy lehet MiniOperával, fórumozni, irogtani ide többek között, mint a 100e Ft-os iPhone-nal.
  • Donatello
    ilyen árért pedig amiért kínálják pedig még akkor sem kéne, ha volna benne fless..
  • Donatello
    Használtam már iPhone-t, de a giroszkópon kívül igazán semmi nem tetszik benne, ezért a következő telefon is SymbianOS lesz amit vásárolni fogok. A multitaccs sem érdekel, mert akkora gyakorlati haszna nincsen, mint amekkra hátrány, hogy nincs benne fless, ráadásul már a többi érintőképernyős telefonban is vannak multitaccs opciók. Igazából pedig egy játék fogott meg az iPhone-ra írt natív programok közül, az a golyógurítgatós , ami masszívan ki is használja a beépített giroszkópot, nem-rossz nem-rossz, de nekem semmiképpen nem éri meg ilyen megkötések mellett... meg igaz hogy van benne terminal, de minek? mikor tulajdonképpen semmire nem tudod használni, nem tudsz benne Unix C kódot forrásból befordítani stb... akkor meg minek?
  • Solten
  • Donatello
    "Az Adobe flashszoftverét köszöni, nem kéri, de nem akar látni meztelen kebleket és politikai karikatúrákat sem az App Store-ban."

Minthogyha olyan baromi nehéz lenne, egy külön flash szekciót létrehozni az AppStore-ban, ahol csak azt a szekciót, "reklámoznák össze" a T. fejlesztők.
  • Solten
  • Donatello
    Nem, hanem szimplán flash fejlesztő vagyok.
  • Donatello
    Nekem pl. az egyik legnyomósabb ellenérvem az iPhone NEMMEGvásárlásakor az volt, hogy nincs benne fless és a "jóságos" epl még a lehetőségét is kizárta ... (Pedig az Adobe, már kész a flash implementációval iPhone-ra)
  • mmonitor
    Használtál te már Iphone-t vagy csak alapból ellenzed mert nincs rá pénzed vagy ez divat arrafele? Én naponta internetezek vele - munka közben akár órákat - most is erről írok, az oldalak tökéletesen megjelennek és egyetlen egyszer fordult elő, hogy hiányzott a flash. Ha te gagyi online flash játékokat játszol, akkor nyilván nem veszel Apple cuccot de ezért nem kell fikázni.
  • Donatello
    Elég régóta létezik a Flashnek a Lite verziója is, mellyel könnyedén átírhatók a már létező játékok, mobiltelefonokra, illetve eleve kifejezetten mobiltelefonra is optimalizálhatók. Az tény, hogy mint minden programnyelvben , a flashben is lehet lassú, optimálatlan, hígfos kódot írni, de, az is igaz, hogy lehet a flashre, gyors, és használható kódot is írni, mint pl. a lentebb felsorakoztatott oldalakon található alkalmazások, és nem kell nekik néhány száz megahertznél több.

Az hogy a mekintos fanok mindig a portáltakra, a "csókos" , programozni nem tudó, dizájnerek, fejlesztenek, hígfos, lassú, az egész böngészőt magával rántó reklámflasheket találják meg példaként az pedig szintén nem érdekel senkit, aki ismeri a Flashblockot a Firefoxhoz vagy a Chromehoz, vagy egyszerűen tudja, hogyan kell letiltani a böngészőplugineket.

A Google a Chrome-ba az 5-ös verziótól kezdve már eleve beleintegrálja a Flash-t, és a Microsoft pedig a Winmobile 7-eshez pedig örvendetesen kiadja a Flasht, csak a csökönyös EPL felhasználók fognak szopni majd egy jókorát, ha nem lesz valami jóságos hekker, aki csakazértis megírja majd az iPhone és az iPad Flash verzióját.