Muszáj lesz nyitnia az Apple-nek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lehet hõbörögni a fless ellen, de sajnos máig nem született olyan egységes és multiplatform programnyelv széles-e világban mint a fless. az egyszer lekódolt program PIXELRE ugyanúgy fog kinézni linuxon, mac-en , és windows-on is , egy rakás böngészõben, ha pedig eleve flash lite-ban lett megírva , telefonos vezérlésre, akkor még ugyanúgy is fog viselkedni... 200-400 Mhz felett pedig gyak. igenis lehet benne jó játékokat kódolni.

Lehet tehát hõbörögni, hogy így a webes szabványok, meg úgy, meg nyíltak, meg nem, de flessben bizony PIXELRE ugyanúgy néz ki a kód akárhogy is nézed, akárhol, lassam már a mosógépemen is <#eplus2>.. leszámítva csak az ilyen csökönyös diktátorokat, mint az epl, akik hamar ki is fognak halni a ge*ibe...

<#falbav><#taps><#levele>

Windows XP Aero Theme

ez mind szép és jó (bár a Unicredit bankhoz pl. nem találtam mobilos beléptetést, csak kell hozzá az a nyamvadt flash plugin, ami egyébként nem véletlen, mert a flash pluginnel tûzdelt oldalt, nehezebb proxy-kkal szivatni)

de, még ha engem meg is tudsz gyõzni, nem tudod meggyõzni pl. azt az 540 millió (!) MySpace felhasználót, aki tulajdonképpen a Flashben közölhetõ kommentek és a flash-sel teletûzdelhetõ kontent miatt választotta a MySpace-t a többi 10ezer közösségi hálózat helyett.

Windows XP Aero Theme

passatgt
az usb-vel és a kártyaolvasóval egyetértek, simán lett volna belül is hely benne, mert van egy csomó üres rész
hd videót simná lejátszik, youtube hd-t is
idojaras.hu valóban nem megy, de ha nagyon kötekedni szeretnék, alapból van idõjárás progi és van millió egy részletesebb, ha nem elég az információ
gamestaros videók egy része sem megy, de már kezdenek átállni a html5-re, lásd vimeo, dailymotion, hogy csak a nagyobb videómegosztókat említsem, valószínûleg nem kell sokat várni és a többi is csinál flashmentes verziót

Magiszter
Nekem az Apple csak az iPad-al verte ki a biztosítékot. Egy 10"-os Tuoch-t akar TabletPC-ként eladni egy TabletPC árában.
Meg annyira reklámozzák hogy múltimédia, meg kép és filmnézés. Ennek ellenére egy rohadt kártyaolvasó vagy USB port sincs rajta hogy a fényképezõbõl rátegyem a képeket közvetlen. Persze lehet hozzá venni, de szerintem ennek nem opciónak kellene lennie 2010-ben. Én nem vagyok sem fejlesztõ sem programozó, de egy "Multimédiás" készüléktõl azért ezt elvárnám. Tudom hogy az Apple nem önálló platformnak tervezte az iPad-et de azért ne kelljen már minden egyes tartalombéli módosításért (zene, videó, képek), az iTunes-hoz rohannom. Nem super-usereknek van kitalálva ez igaz, de azért a nem teljesen IQ-Light embereknek beletehettek volna egy "tartalomkezelõ" alkalmazást amivel menet közben is tudok törölni róla, vagy éppen feltenni rá tartalmakat.
Az meg más dolog hogy 2010-ben a HD térhódítását éljük. Már a mobiltelefonok is tudnak HD-ben rögzíteni (valamelyik nap láttam TV-ben), lassan már a gyúródeszka is, ennek ellenére az Ipad nem tud lejátszani HD tartalmat. Az hogy nem tud flash-t lejátszani egy dolog. Ha majd jön a HTML5 (vagy mi) szabvány ami ugyanazt tudja nem fog érdekleni. Addig azonban akárki, akármit mond hiányosság. Két példa (próbáljátok iPhone-al/iPad-dal és PC-rõl, meglátjátok a különbséget):
idojaras.hu
Gamestar.hu (a nem youtube-ról linkelt videókat játszátok le, nem megy igaz?)
Én ezeket az oldalakat napi szinten látogatom. iPhone alól viszont sokra nem megyek vele, mert bár a GSO-t olvasni tudom, de a rajta megjelenõ videókat már nem látom. Az idõjárás.hu-n meg csupán a grafikonok nem jelennek meg, ami a lényeg lenne számomra.
Tudom nézzek más oldalt, de nekem ezek a kedvenceim és egy ostoba program nem fogja nekem megmondani hogy mit nézhetek az interneten és mit nem. Steve Jobs meg pláne onnan a Nagy Vizen túlról ne alakítsa már az én jólbevált szokásaimat.

Összegezve: iPhone jó dolog, amire az átlag-ember használna egy mobiltelefont azt tudja. Az iPod Touch is jódolog (nekem még az 1G-s volt), bár abból hiányzott a kamera meg a hangszóró. Az iPad viszont egy prosti. Kelleti magát hogy ezt-meg-azt tudja, meg hú ha õt választod akkor így és úgy. Aztán ha megnézed közelebrõl, látod férfi. Tehát a célt amit reklámozott (egy jó kis numera 😄 ) nem tudja teljesíteni, csak kompromisszumokkal, megközésekkel és az izlésed átformálásával. Ebbõl pedig szerintem sokan nem kérnek. Én tuti nem.

passatgt
- Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak) -> https://m.cib.hu/mobilCIB/
- Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztõnek -> egérre és billentyûzetre tervezett játékokkal hogyan akarsz játszani iphoneon?
- Az ilyen "elhanyagolható, semmitmondó" weblapokhoz. -> Google Maps, Google Earth, Beautiful Planed HD stb... nem elég jó? ráadásul nem fog akadni
- vagy pl. a régi Macintosh gépek megjelenítéséhez. -> tényleg életszerû,a ki meg ilyennel akar szarakodni, a jailbreak megoldás
- több tízezer számra gyártott, népszerûbbnél népszerûbb online játékokhoz. -> fogadjunk, hogy az appstoreban sokkal több ingyenes játék van mint ezen a két oldalon összesen

Tetsuo
Huhh, hat le voltam maradva egy kicsit. 😊 Az SP persze csak a nyilt reszvenyeket nezi, alloeszkozt es kintlevosegeket nem.. de azert nem semmi, hogy feltortek.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

stockhouse
itt meg itt megnézheted megnnyire fog menni a flash a winmo7-ben.
ha már egy másik cég is ilyen lépést tervez akkor az jelent valamit, hagyom hogy rájöjj.
nem itélek el senkit, de manapság annyi a magát flash "fejlesztõnek" tartó ember van, aki összedobják gyorsan, jól néz ki, az eredmény pedig olyan mint az sg bannerjében lévõ sárga flash reklám ami felzabálja a cpu-t.
az a baj hogy nem tudsz minden online flash játékkal játszani, mert kell bill és egér, és ha ne tudsz online lenni valahol akkor mit csinálsz?
gondolom mint fejlesztõ te is actionscriptben irod a dolgokat, és sokat optimalizálsz hogy szépen fusson az a flash, de ezt neked nem kell magyarázni gondolom (jóindulatu vagyok és tényleg igy gondolom)
és a tévhiteid a rendszerrel kapcsolatban elég gyenge érveket szülnek, ezért ne erõltesd, ha feleennyi erõt invesztálnál abba hogy megismerd a rendszert minthogy fikázod lehet máshogy gondolnád.

PSN ID: jay-jupiter

Te most komolyan azt gondolod hogy emberek programokat akarnak irni a telefonjukon?
Ok hogy okostelefon, de azert erre nem jobb egy laptop?
Nekem is tetszett a Die Hard 4- ben a csako a teloval ott marhaskodott, de en vagy a kozeli kornyezetben levo 30 - 50 ember ezt nem igenyli. Szerinted a felhasznaloknak mekkora szazaleka igenyli?

Megneztem a veblapot http://www.onemorelevel.com/ es azt kell hogy mondjam, hogy az ilyen kaliberu jatekbol van minimum 1000 ami ugyan csak ingyenes. Sot ha akarod akkor meg jobb ingyeneset is tudok mondani.
komolyan mondom hogy ha a www.planetbleach.com nem flash-et hasznalna akkor nekem nem is lenne ra szuksegem.
narumon
A csóró magyarokat nem érdekli? Hál istennek. Kb mindenki leszarja, hogy a csóró magyart nem érdekli, egyrészt nem vagyunk nagy piac másrészt nem is õk a célközönség. Amúgy köszöni szépen az iphone nagyon jól elvan Magyarországon, teljesen elégedett az eladásokkal a tmobile (itt is volt cikk, de elég ha megkérdezel egy emberkét ott)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"nem tudsz benne Unix C kódot forrásból befordítani stb... akkor meg minek?"

Igen, valóban ez kell a legtöbb telefonhasználónak...
Jesszusom, teljesen igaz amit itt lentebb valaki írt. Az it már nem a geek-ek játszótere és ez nagyon zavarja õket, persze huszonötször annyi ember meg örül ennek csak nem fossák tele a fórumokat az örömükkel!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Nem, hanem szimplán flash fejlesztõ vagyok."

Jaaa, hogy aggódsz a megélhetésért... az más csak akkor ezzel kezdd ne pedig mellédumával. (bár szerintem jobban jársz ha elkezdesz valami másra is fejleszteni)

En ertem hogy flash fejleszto vagy es ez neked faj.
En ertem azt hogy neked a touch nem erdekel.
En meg azt is megertem hogy draganak talalod.
De kerdem en akkor mert kell fikazni? Azt mondani hogy szar, fos ....stb?
Egyszeruen kezdhetned az indokaiddal hogy miert nem tetszik es mindenki siman megertene!
Es elmondhatnad hogy ez helyett melyik telefont ajanlanad.
Csak ugylatszik hogy kotozkodni konnyebb! :-(
narumon
"A teljesség igénye nélkül:"
- Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak)
Cibet, nem tudom de raiffaisenes vagyok az tökéletesen megy az iphoneról.

"- Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztõnek"

Bocs a fejlesztõk konkrétan nem érdekelnek (jó hogy nem már a user megy a fejlesztõ után), a néhány millió felhasználó az meg le tudja tölteni ugyanezt vagy hasonló játékot az appstoreból normális nyelven írva az iphone képességeit kihasználva.

"gyakorlatilag az ÖSSZES weboldalhoz.
(Hacsak nem akarod, hogy egy szétcsúszott, használhatatlan fos legyen.)"

Látom ismét bizonyítod, hogy nem használtál még iphonet, ugyanis a flash tartalmaknak pontosan kihagyja a helyét, így 100%-osan ugyanazt látod mint flash esetében csak nem rohangászik benne ezer darab procidaráló reklám.

"Te biztos, hogy ezen a bolygón élsz??? "

Én ezen a bolygón élek sõt mindennap használom a telefonomat (ellentétben veled aki látatlanban fikázza), nemigen találkoztam még a flash miatt problémával.

Gratulálok a cikkhez. Jézusom elsõ cikk ami értelmes és nem bulvár. Please RIP APPLE!
Nekem a santander a bankom es nem kell flash a belepeshez!
narumon
"Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért 😊 Teszem azt ezért hasznos."

Akkor szedj le ingyenes játékokat a storeból. Szerintem te megint egy olyan fikagép vagy aki nem is látott még közelrõl ilyet, különben tudnád, hogy nem kell mindenért fizetni. A fizetõs játékok meg néhány dollárért vannak és bármelyik flash játékot szarráverik minden szempontból. (ajánlok esetleg néhány youtube videot a témában bár kétlem, hogy akár ennyi fáradtságot is vennél magadnak, hogy utánanézz)

"Elárulhatnád, hogy milyen megkötésekre gondolsz a fash-en és a javán kívül,"

Szerintem az, hogy a ceges weboldalak jo resze nem megy rajta mar eleg megkotes, de ha jol latom itt konkretan arra gondolt, hogy hiaba van rajta egy unix alapu rendszer, ha nem lehet vele semmit csinalni, mert kiszedtek a fejlesztoi eszkozoket az os-bol. A google android egy teljes erteku linux, ott lehet akar a telefonon is fejleszteni, shell-ben, bar az X szerver elinditasa eleg maceras, de a xvfb-vel siman behozhato barmilyen X-es alkalmazas a java-s gui-ra, tehat elindithato akar egy desktop firefox vagy egy gimp is. <#vigyor3>

Az, hogy az iphone egy fogyasztoi (consumer) termek azt jelenti, hogy a celkozonsege a hozza nem erto emberekbol tevodik ki. A tobbseg hozzajuk tartozik, viszont aki ennel tobbet akar, az keres maganak mas platformot. A vicces az, hogy minel tobb hozza nem erto ember van, annal nagyobb hatalmat kapnak a hozzerto emberek, mivel ok szinte barmit meghetnek a nelkul, hogy a tobbiek ezt eszrevennek. Es ez nem eppen egy nyugdijas tipikus leirasa, inkabb a 'vakok kozott a felszemu is kiraly' esete, ahol az apple user-ek a vakok szerepet valasztjak.

Az appstore-os limiteknel egy dolog tunt fel nekem: Ki vannak tiltva a poltikai karikaturak is. Ebben csak az az erdekes, hogy elvileg a teljes web elerheto, de az apple felhasznalok ehhez kepest az appstore-bol akarnak fotokat es weboldalakat vasarolni. Mindezt cenzurazva. Minek? Pont az a lenyeg az internetben, hogy nem lehet se cenzurazni, se mas modon korlatozni. A flash es a java letiltasa pont ilyen korlatozasi kiserlet az apple reszerol.

Flash-es oldal amit naponta hasznalok: (napi egy uj, valogatott, ingyenes jatek)
http://www.onemorelevel.com/

Es mielott valaki panaszkodna, hogy iphone-on nem lennenek jatszhatoak, annak csak annyit, hogy vannak rajta wii-re irt jatekok is, de a fenti oldal meg az en 14 ezer forintos telefonomon is hasznalhato. Mondjuk ez japan es van rajta dpad is, viszont az eroforrasokrol annyit, hogy ugyanaz a proci van benne mint az iphone-okban csak 30%-al lassabb es fele annyi memoriaja van. Viszont meg igy is hozza egy atlag PII-es teljesitmenyet, ami egy desktop rendszer volt par eve. Es ezt a hardvert annyiert adjak, mint amennyit egy atlag apple user az appstore-ban evente elkolt (15-20 program ara), viszont a szoftverek ingyenesek ra. Es akkor meg nem beszeltunk az olcso azsiai android-os telefonokrol, ami ugyanez a 14 ezer forintos hardver egy ingyenes desktop os-el. Az apple csak azert nem adja ingyen a cuccait mert foleg a penzre hajtanak. A google meg azert adja ingyen, mert rajott hogy lehet ingyenes dolgokkal es a szabadsag lehetosegevel penzt keresni.
Elárulhatnád, hogy milyen megkötésekre gondolsz a fash-en és a javán kívül, mert én nem vágom vagy csak még nem tûnt fel pedig használom eleget mindenre amire csak szükségem van.
Az apple célközönsége nem is a csóró magyarok, lehet ezért lázadozni de nem hatja meg õket ha nem veszed meg. Itt pl ingyen adják a telefont az elõfizetéshez ami szintén olcsó és gondolom mindenhol a balkánon kívül.
Mutass egy tízezer forintos telefont aminek használható méretû képernyõje van nemzetközi billentyûzettel stb... Szóval, hogy ugyan úgy lehet az egyszerûen hazugság és nekem se ez az elsõ telefonom, találj ki mást.
"...most is errõl írok..."

ügyes vagy, meg minden, <#taps>, de hidd el, hogy itt a csóró magyarokat rohadtul nem érdekli egy 100e Ft-os készülék, ami még flesst sem tud, valamint ma már egy 10e Ft-os készülékrõl is ugyanúgy lehet MiniOperával, fórumozni, irogtani ide többek között, mint a 100e Ft-os iPhone-nal.

Windows XP Aero Theme

ilyen árért pedig amiért kínálják pedig még akkor sem kéne, ha volna benne fless..

Windows XP Aero Theme

Használtam már iPhone-t, de a giroszkópon kívül igazán semmi nem tetszik benne, ezért a következõ telefon is SymbianOS lesz amit vásárolni fogok. A multitaccs sem érdekel, mert akkora gyakorlati haszna nincsen, mint amekkra hátrány, hogy nincs benne fless, ráadásul már a többi érintõképernyõs telefonban is vannak multitaccs opciók. Igazából pedig egy játék fogott meg az iPhone-ra írt natív programok közül, az a golyógurítgatós , ami masszívan ki is használja a beépített giroszkópot, nem-rossz nem-rossz, de nekem semmiképpen nem éri meg ilyen megkötések mellett... meg igaz hogy van benne terminal, de minek? mikor tulajdonképpen semmire nem tudod használni, nem tudsz benne Unix C kódot forrásból befordítani stb... akkor meg minek? <#nemtudom>

Windows XP Aero Theme

Solten

Saor Alba

"Az Adobe flashszoftverét köszöni, nem kéri, de nem akar látni meztelen kebleket és politikai karikatúrákat sem az App Store-ban."

Minthogyha olyan baromi nehéz lenne, egy külön flash szekciót létrehozni az AppStore-ban, ahol csak azt a szekciót, "reklámoznák össze" a T. fejlesztõk.<#falbav>

Windows XP Aero Theme

Solten
<#eljen>

Saor Alba

Nem, hanem szimplán flash fejlesztõ vagyok.

Windows XP Aero Theme

Nekem pl. az egyik legnyomósabb ellenérvem az iPhone NEMMEGvásárlásakor az volt, hogy nincs benne fless és a "jóságos" epl még a lehetõségét is kizárta ... (Pedig az Adobe, már kész a flash implementációval iPhone-ra) <#violent>

Windows XP Aero Theme

Használtál te már Iphone-t vagy csak alapból ellenzed mert nincs rá pénzed vagy ez divat arrafele? Én naponta internetezek vele - munka közben akár órákat - most is errõl írok, az oldalak tökéletesen megjelennek és egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hiányzott a flash. Ha te gagyi online flash játékokat játszol, akkor nyilván nem veszel Apple cuccot de ezért nem kell fikázni.
Elég régóta létezik a Flashnek a Lite verziója is, mellyel könnyedén átírhatók a már létezõ játékok, mobiltelefonokra, illetve eleve kifejezetten mobiltelefonra is optimalizálhatók. Az tény, hogy mint minden programnyelvben , a flashben is lehet lassú, optimálatlan, hígfos kódot írni, de, az is igaz, hogy lehet a flashre, gyors, és használható kódot is írni, mint pl. a lentebb felsorakoztatott oldalakon található alkalmazások, és nem kell nekik néhány száz megahertznél több.

Az hogy a mekintos fanok mindig a portáltakra, a "csókos" , programozni nem tudó, dizájnerek, fejlesztenek, hígfos, lassú, az egész böngészõt magával rántó reklámflasheket találják meg példaként az pedig szintén nem érdekel senkit, aki ismeri a Flashblockot a Firefoxhoz vagy a Chromehoz, vagy egyszerûen tudja, hogyan kell letiltani a böngészõplugineket.

A Google a Chrome-ba az 5-ös verziótól kezdve már eleve beleintegrálja a Flash-t, és a Microsoft pedig a Winmobile 7-eshez pedig örvendetesen kiadja a Flasht, csak a csökönyös EPL felhasználók fognak szopni majd egy jókorát, ha nem lesz valami jóságos hekker, aki csakazértis megírja majd az iPhone és az iPad Flash verzióját.

Windows XP Aero Theme

fergusonpapa
1.????minek????az iylet én csak gépen teném meg!
2.minek???ismételten,mikor 10000nyi gamevan iphonera amik ezerszer jobbak és arra készültek,majdpont iphonerol fogok felmeni ezekkeljátszani...mikor én nokia telomon sokal,jobb van....az meg symbianos...3.hm ismételten marad pc,mert nem 1 alkalmazás van erre célra iphone is..4.röhejmi a jóistenek!5.szintén 3.ezek ezek minek telefonra akármien is az...flash am is eszi gépet!

szóval iphoneba felesleges,Ipdadba kéne??ezel egyetértek!de ne örülj annyira..mert másnak csak rosszabbvéleménye lesz!nemmelesleg nem 1 flashes,vgy telrakot reklámos oldal ami szintén flash vagy java..megszi procimat regelire.. -.-'

www.icewebhu

"Ki a francnak kell a flash?"

A teljesség igénye nélkül:

- Nekik, a belépéshez (És úgy ált. az online bankoknak)
- Ennek a potom néhány millió felhasználónak és fejlesztõnek
- Az ilyen "elhanyagolható, semmitmondó" weblapokhoz.
- vagy pl. a régi Macintosh gépek megjelenítéséhez.
- több tízezer számra gyártott, népszerûbbnél népszerûbb online játékokhoz.

gyakorlatilag az ÖSSZES weboldalhoz.
(Hacsak nem akarod, hogy egy szétcsúszott, használhatatlan fos legyen.)
Te biztos, hogy ezen a bolygón élsz??? <#falbav>

Windows XP Aero Theme

fergusonpapa
én csak azt birommikor irják h Iphone tulhypolt vacak és nagyon drága..és soka felesleges cuc benne meg igy meg ugy...de nem nézik vetélytársakat amik ugyanolyan árba vannak és fele olyan jók.másik kinek mire kel??nekm sok alkalmazásra mert jol vannak optimizálva...vetélytársakkalelentétben..mindegy nemlehet velük viatkozni ezek élvezika flamet!

www.icewebhu

"Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért"

Elég sok ingyenes játék van a store-ban is. Az igazán minõségi játékok pedig szerintem megérik azt a pár dollárt. Hasonló kaliberû Flash játékokat akkor sem futtathatnál, ha történetesen az iPhone támogatná a Flasht, nem eggyel egy közepes számítógép is nehezen bírkózik meg. És itt akkor arról még szó sem volt, hogy egy erérre és billentyûzetre írt játékot hogyan is játszanál az iPhone multitouch felületén. Nem olyan egyszerû kérdés ez, ahogy sokan gondolják, egyaránt van alapja a pro és kontra érveknek is.
Csak nekem tûnik úgy, hogy bár a cikk a nyílt forráskódról szól, sokan továbbra is a Flash-en csámcsognak?

"Az Apple vezetõinek elõbb vagy utóbb el kell majd dönteniük, hogy megnyitják-e rendszereiket a nyílt forráskódú programok elõtt vagy sem."

Tisztázni kéne, hogy mely rendszerekrõl van szó. A Mac OS X mióta létezik nyitott a nyílt forráskódú programok elõtt, sõt alapból is számtalan nyílt forráskódú programot tartalmaz. Itt a teljes lista: http://www.apple.com/opensource/. Amit talán sokan nem tudnak, hogy magának az XNU kernelnek a kódját is megnyitotta az Apple.

iPhone OS-re is léteznek nyílt forráskódú programok, a közhiedelemmel ellentétben az Apple sosem tiltotta ki a nyílt forráskódot az App Store-ból. A teljesség igénye nélkül néhány ilyen iPhone program: WordPress, Molecules, Books, Echofon stb.

Kerub
Android vs iPhone? <#wave>

Btw érdekes ez a vita. Egyre több hasonlóba ütközök a tech blogokon.
Egyszerûen arrol van szó hogy épp az orrunk elött zajlik egy paradigmaváltás. Ha Gyûrûk Urás hasonlattal akarnék élni: "A nerdek korának vége. Eljött az emberek ideje" <#banplz>

Az Apple felmérte az átlag internet és számitechnikát használó igényét és elkezdte kiszolgálni. A sok nerd meg sír-rí amiért egyre kevésbé van szükségük az õ high lvl tech tudásukra. Két választásuk lesz/van:
1. Alkalmazkodnak az új helyzethez (nem tom ezt pontosan hogyan kéne, have fun a kitalálásához)
2. Õk lesznek a web morcogos, okoskodós öreg úrjai.

Igaz ez egy kicsit OFF mert nem 100%osan az almácskáról van szó, de azért elég sok köze van neki is ehhez a folyamathoz. Sorry ha kicsit arrogáns vagy kárörvendõ a hangnem de már kikészít ez a hiszti ami megy az iPadel kapcsolatban. Van aki akkor se hinné el, hogy használható cucc ha 1000 ember használná vígan elötte. Az hogy nem neked lett kitalálva az nem azt jelenti hogy nem használható.

Zárásképpen belinkelem a HWSW egyik írójának a kommentjét amit a Facebookos hírt követõ fikázás miatt ejtett meg tegnap.

Dojcsák Dániel
"...egy új webes szolgáltatás bevezetése nem blikk geek, valóban fontos fordulat. csak fel kell fogni, hogy az internet az már soha többé nem lesz a kockák játszótere, hanem mindenki beköltözött.
szerintem is nyugisabb volt az élet, amikor a hülyéket még permbanra lehetett rakni, és csak pártízezren neteztek. aki fújol az összes social webes meg egyéb új dologra, az nem más, mint egy online nyugger. kicsit eljárt felette az idõ és azt hiszi, hogy azért mert XT-t szerelt anno, attól már örökre tudja h mitõl döglik a légy. <#vigyor4>"

Szerintem.

Tetsuo
"A harmadik legnagyobb amerikai ceg." LOL Hol?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

PsyhoApu
Elég sok ingyenes flash játék van a neten. Nem akarok én mindent megvenni a store-ból pénzért 😊 Teszem azt ezért hasznos.

http://kutyuszoba.blog.hu/

😄
"Kényszeríteni, nem kényszeríti, de azért komoly agymosás folyik itt ám epül részrõl."

Az epül részérõl? Hát kvp mondta azt, hogy Steve Jobs olyan, mint Hitler, vagy Steve Jobs mondta azt, hogy kvp olyan, mint Hitler? Na, akkor ki most itt agyat?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Julius Caesar
"Még nem teszem meg a tétemet. Kíváncsi leszek a Microsoft és a Google mikortól fogják magukat annyira veszélyeztetve érezni, hogy átfogó támadást intézzenek az Apple ellen "

Nem most. Egyelõre a google-nek és az applenek szerintem a piaca nem nagyon fedi a másikét, annyira biztos nem, hogy ms-google összeölelkezzen.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Van egy weboldal ahol a Bleach legujabb reszet megtudom nezni, ha ez nem lenne flash-es akkor semmi szuksegem nem lenne ra.
A silverlight-ot is csak az rtlmost kedveert raktam fel.
narumon
Ki a francnak kell a flash? <#falbav>

flash nélkül kinek kell bármilyen EPL termék is ? <#falbav><#taps>

Windows XP Aero Theme

narumon
Egyébként meg bármelyik cég termékeibe bele lehet kötni. Ez már egyéni preferencia kérdése; nekem senki nem tudja megmagyarázni, hogy miért kerül egy sony tv 20-30%-al többe mint egy jobb termék a konkurenciától de attól még sokan megveszik vagy ha valaki vesz egy nokia telefont akkor a sony ericson kedvelõ haverok fogják ugyanigy oltani és fordítva, vagy ugyanakkor egy Junkers kazán is drágább mint egyéb társai mégsem vennék mást, (csak hogy tök más területrõl is legyen példa 😄) de szerintem ilyen felsorolást bármirõl lehet csinálni. Akinek nem jön be az iphone az ne vegyen, akinek nem kell a macbook az ne vegyen, akinek nem kell az ipod vagy az ipad az ne vegyen, senki nem fogja lefikázni ezért õket, nem fog jönni "hitler" hogy kiverje belõlük a szart.

Ensem szeretek minden utan turni.
Pl szeretem a desktopomat upgradel-getni. Piszkalgatni rajta a windows-t.
Van amikor nagyon jo erzes, de van amikor felbosszant.

De egy ilyen kicsi mobil eszkozon semmi kedvem turkalgatni, csiszolgatni. Azt akarom hogy mukodjon amikor nekem kell es kesz!
Es hol basszak at az embereket?
Eddig mindent elolvastam az eszkozeikrol es megvetel utan nem ert meglepetes!
Bar lehet hogy csak en szeretek olvasni.
De melyik cegtol nem jon agymosas?
A PR gepezete minden cegnek porog ezerrel! Intel, Amd, Apple, Microsoft, Google ....
Ez senkinek sem uj! Ha meg valaki hulye es nem nez utanna dolgoknak es ugy vesz meg eszkozoket, programokat az az o hibaja!

Amugy neha a korlatozas nem rosz dolog csk az a kerdes hogy mekkora a korlatozas.
Szerintem ez csak nezopont kerdese. Erre lenne pl az amit a virusokkal kapcsolatban irtam.

PL korlatoznak a vezetesnel a KRESZ-ben is. Ez igazabol csak toled fugg, hogy korlatozasnak fogod fel vagy kiszamithatosagnak.
"Mint felhasznalot nem kenyszeriti bele vasarlasba."
Kényszeríteni, nem kényszeríti, de azért komoly agymosás folyik itt ám epül részrõl. Ha pedig szegény vásárló bekerül az epül gépezetébe, onnantól már komoly korlátozásokat kényszerítenek rá. Az más kérdés, hogy legtöbbjüknek ez nem tûnik fel, sõt még örülnek is neki, de attól ez még gáz és többeknek visszatetszõ.
Mondhatni, kurva nagy pofája van sztívnek, hogy így átbassza az embereket. 😊

https://twitter.com/foodlfg

narumon
Egyetértek. Sokan azt nem értik meg, hogy nem mindenki akar neten programot túrni meg buherálni....