Muszáj lesz nyitnia az Apple-nek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoval a lenyeg az az hogy az intel es az amd hardware szinten azt csinalja meg vagy ad lehetoseget, hogy ha egy resze a cpu-nak nincs kihasznalva akkor azt lekapcsolja vagy ha nagyon le van terhelve akkor akkor megemeli a magon az orajelet.
Namost eddig az volt hogy ha egy program nem volt optimalizalva tobb magra akkor a windows es osx is kiadta egy magra futni es a kovetkezo magra rakta,mondjuk a bongeszo terhelest.
Na most a snow leopard ban erkezett meg a grand central fejlesztes. Ami arrol szol hogy ha a programozo nem optimalizalta a programjat tobb cpu-re akkor most ezt megcsinalja neki az osx.
Ugye ez semm tokeletes. De szerintem ez egy igeretes ujdonsag!
http://www.apple.com/macosx/technology/#grandcentral
pl jatekok... stb
Például a H.264, mint nyílt megoldás?
Típus? Link?
lol, ha te mondod, akkor még véletlenül sem. még egészen véletlenül sem. aha.
Az ne zavarjon, hogy az Apple éppen a nyílt szabványos megoldások mellett kardoskodik és nem a zárt egyedi megoldás (flash mellett).
A dzsunka szabványtartó PC, no ez a hét vicce. Ugye nem a Microsoftra és az Internet Explorerre gondoltál? 😄
--
Egyébként a flash halott dolog mobil platformon. Most még erõlködnek, de nem mûködik a dolog, az Adobe is inkább húzza, halasztja a 10.1 megjelenését, várják az erõsebb hardvereket, hátha azon már mûködni is fog a termékük.
Az Apple nyíltan ellenük van, a Google kivár, de igazából õk is a H.264 és a HTML5 mellett voksoltak már, a Microsoft meg a saját szekerét akarja tolni a SilverLight-al, az Adobe szép lassan egyedül marad a mobil fronton és elõbb utóbb ki is száll a versenybõl. Túlságosan kis cég az Adobe az ellenfelekhez képest, bár ma még nagyon elterjedt dolog a flash, de kreatív területen és a mobil internet területén az Apple van annyira domináns, hogy letolja õket a pályáról, ha a Google is beszáll a játékba, mégpedig elõbb utóbb be fog, mert a flash ugyan mûködik Androidon, de sok köszönet nincs benne, akkor teljesen esélytelen lesz ebben a harcban.
Nem lennék meglepve, ha Adobe-éknál már gõzerõvel készülne egy html5-ös fejlesztõi csomag és megoldás a flash html5-re portolására.
http://www.youtube.com/watch?v=5yO2KQHkt4A
android iphoneon..akor most mirõl beszélünk??mi a vita tárgya??ez olyan mint Pcn a linuxosok vs windowsok..unalmas.én birom linuxot mert nyilt ésujszerü letisztult..de kevés támogatotsága MÉG,netezni jó most,meg porgramozoknak többre..pont.ittvan android.nagyon tetszik és jönnek rá a cucok szerencsére,de most jöna vita h iphonenál nem lehet sok mident csinálni...jailbreak és kész is..videon látszik is h ANDROIDOT futat a telefon,szóval...
nem melesleg inkább hardwareröldumáljunk ami telókban van mert azon senki nem godnolkozik el h a iphone 3gs 1 éves legalább DE még csak most jöt nolyan készülék (htc-töl)ami jobb harwareben..és itt jön a csavar!!!mégis a HTC termékei ugyanolyan vagy drágában adták készülékeiket,ami gyengébb volt mint az iphone..akor ki a pénz lehuzos???
jön majd az uj kisalma..kb megint verni fogja mezönyt és mint ahogy pct is eröségre vesz az ember.itti megkel fizetni a jót..és igencsak eröslesz ezt már sztem mind tudjuk...de..vetélytársak ugyanolyan árban fogják árulni készüléküket ami GYENGÉBB.ami bent van oprendszer felesleges vitattkozni.ma még iphoneé jobb de az android ivel felfele ami számunkra válastási lehetöséget is ad SZERENCSÉRE!
ugyhogy ennyit a soft fikázoknak..és aról h az ihone tulvan hypeolva..mert véletlen sem a logo kerül ennyiba rajta!
www.icewebhu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azért itt most iphoneról beszélünk amit net nélkül nem is tudsz venni (najó mindenféle ígyugy függetlenített készüléket igen, node iphone net nélkül, na annak tényleg semmi értelme aki így használja azzal tényleg egyetértek hogy hülye. Viszont ellentétben a BT-vel egy mobilnet a telefonra SZERINTEM alap!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Na pont ezekrõl beszélek. (húzza a kezét a telefon meg 2mp múlva követi)
Nem tudom hogy a videón mi volt az oka, én napi használat mellett eddig nem találkoztam a jelenséggel, pöpec és gyors a nagyítás (és fasza a szövegtördelés funkció, amely nem hagyja hogy kilógjon a szöveg a képernyõrõl, mint egyes gagyibb mobilböngészõk) <#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Neked ez a mániád. Ki nem szarja le, hogy mi a szokás a világ többi részén? Mi most Magyarországon fórumozgatunk, és az itteni viszonyok határozzák meg azt, hogy mit gondolunk dolgokról.
Például Magyarországon a zeneletöltés nem jogsértõ tevékenység, így tolvajnak titulálni azt aki ilyet csinál, aljas rágalom. A másolt nem egyenlõ a lopottal.
Felugrik fade-nél 20%-ra? És akkor mi van? Mikor fadel? Amikor kattintasz. És pont ez a lényege a jól megírt alkalmazásoknak, hogy háttérben ne fogyasszanak, amikor használják, akkor meg tökmind1 mennyit fogyasztanak, csak fussanak "simán".
Az meg hogy ezt más nyelven meg lehet írni 10% procifogyaszásra... Elárulok egy titkot, meg lehet 5%-ra is. Asm-ben. Csak éppen 200 programozó év kellene ahhoz, hogy egy ilyen oldalt összerakjanak asm-ben (más kérdés hogy nem is böngészõben futna, de ilyenekkel most ne foglalkozzunk).
Mert hogy én ilyen helyzetekrõl beszéltem, te meg kurvára nem.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Minõségrõl meg losslessrõl beszélsz, amikor egy olyan dologról van szó, hogy 1-2 riffet fel kell venni addig amíg haza nem érek és lekottázom...valóban szükség van hogy lossless legyen, meg kristálytiszta, semmi betorzulás meg ilyenek, elvégre lehet még ezt adjuk ki cd-n. Ha-ha.
Bátyám üzeni, hogy igencsak érdekes dolog, hogy egy kazettás magnóra sem telik nektek, mert még az is fényévekkel jobb minõségben rögzít, mint egy akármilyen mobilkészülék, arról nem beszélve, hogy arról visszahallgatni…..
Õk egy ezeréves notebookot használnak ilyesmire sztereó mikrofonnal és akinek kell pendrive-on elviheti lossless-ben. Az egész kóceráj került vagy 30 eFt-ba és nincs 2 kiló. Ha erre sem futja, akkor nagyon hobby szinten csináljátok a dolgotokat, akkor viszont nincs értelme hasonlítgatni.
"15` 1920x1080"
Naccerû, nagyítót mellékelnek e csodás TN-Film panelhez?
A vaku alatt meg nem a led fényt értem, azzal tényleg nem sokra menni (bár mint zseblámpa sokszor hasznomra vált).
A szerzõi jogokkal kapcsolatban valszeg tényleg egyetértenénk, de ez olyan abszurd helyzet, hogy aki azokat védi, az tényleg nem normális.
Valamint kettõnk közül te próbálod bizonyítani az igazad, én csak a véleményem mondom el, és még mindig nem érdekel mit mire használsz. Ha neked úgy jó, használd, tényleg senkit nem érdekel. Én a gagyi szarommal elvagyok, te is legyél el a tieddel.
"magyarázhatod egy olyan embernek, aki hozzá van szokva, hogy mindenért fizet, még a pc-jéért is, amiért hajlandó duplaárat adni csak hogy lehessen rajta egy félbeharapott rohadt alma"
Láttad már az aláírásom? Szerinted van alma logó a gépemen?
Egyébként ne kezdjük ezt az ostoba duplaáras hülyeséget. Semmivel nem drágább kategóriáján belül az Apple, mint a Dell, vagy HP.
Ha nem tudsz megfizetni egy brand gépet, akkor nem az a drága, hanem te vagy csóró. Ez van sajna.
http://creativecommons.org/
Zene amit akárhogy felhasználhatsz és legális? Úristen... Mi lessz így a világgal ha már ingyen is csinálják páran. Bár valsz ezek is jogsértõek otthon ahogy a magyar viszonyokat ismerem😄
Igen, hisz a zenésztársak BT-on cserélgetik a zenéiket, tényleg életszerû helyzet, bátyám aki zenél, most a hasát fogja röhögéstõl.
"A vaku még mindig hasznos tud lenni ha szarok a fények (pl egy lakáshírdetést akarok lefotózni az utcán, sötétedés után, mert felírni nincs kedvem, megjegyezni szintén, így viszont rá tudok keresni utána neten)."
Hát igen, a mobilokban lévõ led-es segédfények arról híresek, hogy az utcán lévõ hirdetéseket le lehet velük több méterrõl fotózni.
Nem kéne ennyire erõlködni, hogy védjed az igazad 😄
Ha kisméretû anyagot küldesz, akkor az adatforgalom nem igazán probléma, ha meg nagyot, akkor a BT amúgy sem jön szóba, mert nagyon lassú lenne.
Akkor elsõ sor skip, a többi az az eredeti címzettnek ment, akit említettél.
arra gondoltam, hogy ez az ulkesh nevû troll itt hisztizik állandóan, és egy csomó dolog, amivel olt, inkább rá igaz, mintsem másra, de ha még igaz is adott esetben másra, legalább annyira õrá is. szánalom a csávó...
Ja, és igen, az mp3 alatt csakis lopott zenéket érhetünk...spec amire nálam soxor volt példa, hogy egy itthon felvett saját szerzeményt kellett átküldeni valamelyik zenésztársnak, és fordítva, asszem ez legális, de lehet az apple-nél nem.
A vaku még mindig hasznos tud lenni ha szarok a fények (pl egy lakáshírdetést akarok lefotózni az utcán, sötétedés után, mert felírni nincs kedvem, megjegyezni szintén, így viszont rá tudok keresni utána neten).
A copy paste háborúba nem megyek megint bele...te szereted ezt a feature-t, én meg rühellem, még szerencse hogy nem vagyunk egyformák.
A BT nem azért van vagy nem azért jó mert lopott mp3-at lehessen továbbítani. Ne haragudj, de senki szemére nem hányhatod, hogy milyen korlátolt vagy szûkagyú, mert rólad sem mondható el az ellenkezõje...példa a fenti gondolat tõled.
😄
Ember, ha akarnám 3 másodperc múlva is tudnám használni, mert csak egy alkalmazást kell hozzá telepíteni (Desire-re is), de nem teszem, mert felesleges, idejétmúlt megoldás. Minden más alternatíva USB, wifi, mobilnet sokkal kényelmesebb és gyorsabb, minek bohóckodjak a lassú BT-vel???
te is szoktál sétálni, vagy csak pofázol? mert a dolog rád épp annyira igaz, mint akire mondod.
De ha holnaptol szabadon lehetne csinalni,akkor beleleveznel a gatyadba a gyonyortol es nem gyozned hangsulyozni, hogy mekkora majer az apple,hogy meg ezt a featuret is odaadja huseges szolgainak....
Te tipikusan az az ember vagy aki miatt ruhellni lehet az applet,mert ha ilyenek rajonganak erte,akkor az jo nem lehet.....
Értem, szóval azért legyen BT fájlküldés a készülékbe, hogy a lopott mp3-at tovább tudjam adni.. Kösz, nem érdekel…
"- Vaku, autofókusz, meg ilyen hülyeségek nekem fontosak, sokszor fényképezek szövegeket, és ott minden képélességet javító eszköz jól jön. Elnézést hogy valami olyanra használom a telefont, amire te nem."
Téves, doksikat én is fotózok vele és PDF-be mentem el, autófókusz kell is hozzá, de vaku még egyszer sem kellett (én nem vagyok James Bond, hogy egy sötét szobában ipari titkokat fotózgassak 😄)-
"- A formázott szövegek másolása nekem 99%-ban megnehezíti a munkámat, ugyanis ha bemásolok egy szövegrészt egy olyan doksiba, ami teljesen más fonttal van írva, akkor formázhatom át az egészet"
Nekem meg van egy valag doksi a készüléken és ha szükséges bármit össze tudok rakni pár perc alatt belõlük. A betûtípus jobb helyeken nem probléma mert adott fonttal van a szöveg és adottal a címsor, kiemelések stb.
"(biztos nagyon megválogathatod a forrásaidat, ha mindig faszán a te cuccodhoz megfelelõ formátumban copyzod a szöveget)."
Nem kell semmit válogatni, a legtöbbet én készítem desktop gépen. Én sem a telefonon szeretek dokumentumokat szerkesztgetni, de sokszor jól jön és vagyok annyira igényes, hogy normálisan megformázott szöveget küldjek tovább.
"Tényleg kurva hasznos feature, csak épp általában pont hátráltat."
Mint már írtam, a formázás kikapcsolása egyetlen kattintás, egy oldal szöveg újraszerkesztése 5-10 perc (mobilon).
Más: amúgy nem értem a antifanboy-okat...Megjelenik egy cikk valamelyik apple/ati/nvidia/microsoft vagy akármi más gyártó termékérõl, és nekiállnak osztani az észt meg bebizonyítani hogy márpedig az egész kurvaszar. Értem én hogy bassza a csõrüket hogy van akinek bejön a cucc, de sétáljon egy kört a ház körül, és gondolkodjon el hogy mi a faszért foglalkozik mások véleményével.
Na a feature-ök:
- a BT fileküldés volt már hasznos, pl valakinek 1 mp3-at átküldeni, amikor semmi más adathordozó nincs nálad (pláne olyan amin rajta van a cucc). 2 telefonnal ezt könnyedén meg lehet oldani...nem mondom hogy mindennapos dolog, tényleg kurva ritka, de akkor jól jön.
- Vaku, autofókusz, meg ilyen hülyeségek nekem fontosak, sokszor fényképezek szövegeket, és ott minden képélességet javító eszköz jól jön. Elnézést hogy valami olyanra használom a telefont, amire te nem.
- Egyik telefonod sem érdekel, valamint már mondtam hogy jól van, örülj, a te apukád az erõsebb.
- A csengõhangom általában az amit beállítanak a gyárba 😊
- A formázott szövegek másolása nekem 99%-ban megnehezíti a munkámat, ugyanis ha bemásolok egy szövegrészt egy olyan doksiba, ami teljesen más fonttal van írva, akkor formázhatom át az egészet (biztos nagyon megválogathatod a forrásaidat, ha mindig faszán a te cuccodhoz megfelelõ formátumban copyzod a szöveget). Tényleg kurva hasznos feature, csak épp általában pont hátráltat. De ezt nem a szeretett iphone-odra mondom, hanem magára a feature-re. Mint írtam....pc-n, mobilon, mosógépen.
Más: amúgy nem értem a fanboy-okat...Megjelenik egy cikk valamelyik apple/ati/nvidia/microsoft vagy akármi más gyártó termékérõl, és nekiállnak osztani az észt meg bebizonyítani hogy márpedig az egész kurvajó. Értem én hogy bassza a csõrüket hogy leszarozzák a cuccát, de sétáljon egy kört a ház körül, és gondolkodjon el hogy mi a faszért foglalkozik mások véleményével.
Van egy toshiba laptopom, valaki azt mondja hogy szar, vagy leszarom a véleményét, vagy beszállok a témába és leírom elsõ kézbõl hogy szerintem mik is a hibái.
Miért kell azt hinni hogy az adott termék tökéletes? Ráadásul errõl még prédikálni is...
BT-n max ilyesmit küldözget az ember fia. Doksit, nagyobb fájlokat videót meg Wifi-n küldök két pillanat alatt, vagy feltolom FTP-re, elküldöm levélben, megosztom DropBox-al stb. ezernyi fejlettebb és fõként sokkal gyorsabb megoldás van, mint az elavult BT.
Pl melóhelyen a videókat, zenéket sokszor elkérik ha tetszik valakinek. Ez elég egyszerûen megy. Vagy felrakod a letöltött sorozatot, filmet, stb és utazás közben nézed. Ha szerinted adatcsere csak vicces videókból, és csengõhangokról szól akkor nincs is mirõl beszélni tuti jó az apple termék neked.
Aki elégedett az Androiddal, az jó esetben WinMo-ról, vagy Symbian-rõl érkezett. Ezen nem is csodálkozom.
"Az iphone kezelése tetszik valakinek akkor csak rátölti a progit amivel ugyanúgy kezelheted ha az tetszik nagyon. "
Tudnám sorolni azokat az alkalmazásokat, amiket szívesen rátöltenék a Desire-re, de egyrészt nem léteznek rá, másrészt, ha lennének sem tudnám rátölteni, mert megtelt az a picsányi program memóriája, pedig 8-9 alkalmazás került fel rá összesen (3GS-en 110 körül szokott lenni és ezek nagy részét, ha nem is naponta, de használtam).
"Egyedül az alkalmazások mennyisége ami nem veszi fel a versenyt az apple-el, de itt nincsennek korlátok. Azt csinálsz vele mint egy UMPC-vel szinte. "
Akkor én miért látok mindenhol korlátokat és raknám legszívesebben vissza a SIM-et a 3GS-be?
Miért nem telepíthetek alkalmazást az SD kártyára?
Miért nem játszik le csak mp4-es videót? (Nem, nem alkalmazás probléma, hisz itt is ugyanazt az yxflash playert
próbáltam, ami 3GS-en még az MKV-t is vitte, itt meg a sima divx sem megy szaggatás nélkül, pedig erõsebb a proci).
Miért az C64-es idõszakot idézi fel az összes alkalmazás? Primitívek, buták és lassúak.
Pl. nem találtam olyan egyszerû dolgora alkalmazást, mint egy normális RSS olvasó. Van vagy 100 féle szemétre való gagyi, de egy sincs ami akár csak megközelítené a NewsRack-et tudásban, vagy kinézetben.
De ugyanúgy nincs az iPhone-nál megszokott tudású Twitter kliens sem egy darab se.
Miért olyan ultragagyi a böngészõ könyvjelzõkezelése? A Safari áttöltötte a desktop gépen lévõ változat teljes könyvjelzõkészletét (2-300 db) 3GS-re rendezve, ahogy a desktopon is van, itt hiába van a Chrome szinkronizálva a Google-ra, tojik rá, kézzel felvéve meg 30-40 után már 3-4 másodpercig döglõdik mikor megnyitom a listát. Szánalmas az egész.
Az már csak vicces apróság, hogy ki kellett kapcsolnom a flash plugint, mert az ide linkelt videó miatt állandóan kilépett, mikor betöltötte az oldalt.
Szóval jó a szabadság, csak szar, ha valójában nem az.
"A copy paste miatt írtam, mert pont egy nagyon idióta feature-t emeltél ki mint elõny, pedig elõtte lehurrogtál mindenkit akik valóban esetenként hasznos feature-öket hiányolnak az iphone-ból."
Hát igen, a dedós BT fájlküldözgetés, vaku az valóban hasznos feature (bizonyos kor után ezeket ki sem próbálja az ember), de egy olyan funkció ami megkönnyíti a munkát adott esetben, az haszontalan. Kezdem gyanítani az életkorod (ha jól saccolok még 20 alatt vagy és iskolába jársz, ahol lehet az új vicces videókat és csengõhangokat cserélgetni és égõ lenne, ha te nem tudnád fogadni ezeket). Tudod más elõnyben részesít olyan dolgokat, hogy megbízhatóság (ez a szar Desire az elõbb akartam megnézni egy levelet erre újraindult, no comment), gyorsaság, nagy és minõségi programválaszték, könnyû kezelhetõség, célszerû hardver (kurva jó, hogy ezt a szar amoled vackot nem látni napsütésben, csak halovány foltokat, meg saját magam tükörképét).
"A telefonod baromira nem érdekel.."
Melyik? Van egy pár 😄
"Sztem túl sok felesleges energiát fektetsz abba, hogy az apple termékeket védd, minden egyes apple-rõl szóló cikknél. "
Tudod ez nekem nem fáradtság, hanem kikapcsolódás, munka mellett átlépek ide és válaszolok pár okos véleményre, más elszív egy cigit, én meg nem dohányzom, szar nektek 😄
Az aki pl HTC készüléket vett androiddal meglepõen jól vélekednek róla. A veblapok megjelenítése, könnyen megtanulható menürendszere, és mindent lejátszik amit elsõnek említenek. Aztán a memóriakártya, stb jön. Az iphone kezelése tetszik valakinek akkor csak rátölti a progit amivel ugyanúgy kezelheted ha az tetszik nagyon.
Egyedül az alkalmazások mennyisége ami nem veszi fel a versenyt az apple-el, de itt nincsennek korlátok. Azt csinálsz vele mint egy UMPC-vel szinte.
NES, SNES, GBA, GEN játékok androidon:
http://www.youtube.com/watch?v=3CSdEoPdvZQ
Vagy a google kicsit gyorsan fut a telón😄
http://www.youtube.com/watch?v=QdHHDUaNZro
Ez a rendszer így fejlõdik, akkor tényleg gondban lehetnek nemsokárra. A nagyon egyedi dolgok sokszor meghaltak. Minél szabadabb valami annál többen használják. Pl emlékszem mikor a dvd, cd lejátszóknál ment hogy így meg úgy védelem volt beleépítve. Aztán jöttek az olcsó divix, és más formátumokat is lejátszó olcsó lejátszók amiket tömegével vásároltak, adtak szolgáltatás mellé pl otthon a UPC adott net mellé egy ilyen lejátszót, és szinte minden pc-n megírt adatcd-n lévõ videómat meg tudtam rajta nézni. Míg volt akihez elvittem és a drága gépe nem játszotta le. Akinek volt esze ott is kivárt.
Arra azért kíváncsi lennék a felhasználók hány %-a törte meg a telót aki értett hozzá. Szerintem igan nagy része tehát valójában max a kezelhetõség ami bejött nekik. Lehet megnézni mit tud egy normális android telefon) akár apple kezelõfelülettel.
A copy paste miatt írtam, mert pont egy nagyon idióta feature-t emeltél ki mint elõny, pedig elõtte lehurrogtál mindenkit akik valóban esetenként hasznos feature-öket hiányolnak az iphone-ból.
A telefonod baromira nem érdekel..(ha gondolod, elismerem, a te apukád az erõsebb), ha nem kéne az itunes az iphone-hoz, még el is gondolkoznék hogy vegyek-e egyet (mondjuk a többi apple software-tõl is írtózok az itunes megjelenése óta...).
Amúgy komolyan, te nem az apple-nél dolgozol?
Sztem túl sok felesleges energiát fektetsz abba, hogy az apple termékeket védd, minden egyes apple-rõl szóló cikknél. Persze ha fizetnek érte akkor ok, de ha nem, akkor plz áruld már el hogy ez miért éri meg neked? (legalább narumon leírta, hogy neki az bassza a csõrét, hogy sokan meg akarják mondani másoknak hogy nekik mi a jó. Kíváncsi lennék a te sztoridra).
Sarkítva egy kicsit mondhatnám azt hogy te egy kis buzi vagy, aki iphoneon nézi a melegpornót és arra veri...persze ezt ne vedd személyes sértésnek, csak én is feltételeztem valamit, no személyeskedés, csak én is hangot adtam a (talán tév)eszméimnek.
Másodszor...most komolyan, ki a franc akar szövegformázással foglalkozni mobilon? Akkor már megvárom amíg gépközelbe kerülök, ha nincs nálam noti.
És valóban, az én mobil oprendszeremre nincs office, bár hogy õszinte legyek, sosem néztem utána, mert kell a fenének (tudod, mint neked a flash, a bt, a videófelvétel, a multitask, a vaku, meg hogy F5-el feltegyél valamit a telefonra....tudom ezek egy része már megoldott, de úgysem használod).
És egy copypaste akkor is másoljon kibaszott plain text-et, pc-n, mobilon, mosógépen, akármin.