Hullám-részecske kettõség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

S mi az?

aki kételkedik, az gondolkodik

"Te is egy alomvilagban elsz."

Mondd meg Morpheus-nak és Trinity-nek, hogy üdvözlöm õket! <#smile>

Igen.

"Nem latok ertelmet abban, amit irsz. Biztos csak egy program vagy."

Vagy te vagy egy gyengén értelmezõ program? :-)

Létezik olyan kérdés, amire egy ember mindenképpen más választ adna mint egy gép?

aki kételkedik, az gondolkodik

immovable
Olyan mint egy webfordítóba begépelt random szöveg nem.? :D
" a fotonok beérkezési ütemének függvénye az általuk okozott hullámzás frekvenciája."

Nem, a fotonok "erkezese" veletlenszeru. Te is egy alomvilagban elsz.
A foton-hullam frekvenciaja az energiajaval aranyos.
gezoo, ez a skizo allapot kezd uncsi lenni
Nem latok ertelmet abban, amit irsz. Biztos csak egy program vagy.
A fénysebesség pedig az egymástól 1 méter távolságra lévõ vezetõkben folyó áram erõhatásából.
Egyébként nagyon rossz a szemléleted. Addig rendben is lenne, hogy levezethetõ abból a relativitásból, amit a mezõ mozgási potenciál eltolódásából vezettek le.
Azaz a relativitás egy olyan közbensõ lépcsõ, ami kihagyható az eredeti magyarázatból.
Különben sem hullámzik az a sugárzás ami kiváltja a detektor elektronjainak hullámzását.
Gézoo barátom kedvenc példája szerint a tóba potyogtatott kavicsok potyogási ütemének függvénye a keltett hullámok frekvenciája.
Pontosan így van ez az "elektromágneses hullámzással" is, a fotonok beérkezési ütemének függvénye az általuk okozott hullámzás frekvenciája.
Természetesen ez azt is jelenti, hogy a sugárzásban terjedõ fotonok nem hullámoznak. Mert ha hullámoznának, akkor a detektoron mindig legalább kettõ, egymástól eltérõ frekvenciájú hullámzás jönne létre.

A tömegvonzás és a tehetetlenség is (nem "gravitáció", ismétlem: az összefoglaló terminológia) ugyanúgy, az elektromágnesesség analógiájára két egymásból sazármaztatható vektor, amelyek megfelelõ vektoriális szorzata (csak cos^2-el válétozó, analóg teljesítmény sûrûség vektorral. Így összegezhetõ az elektomágnesessel, (ami sin^2). Természetesen az együtthatók azonos szintre hozandók, (a két töltés átszámításai), s így összefüggést adnak a fénysebesség és a gravállandó között.
Nem pedig egy értelmetlen, hüle vákuumot.
Miért vagytok úgy oda a vákuumért, a semmiért, hogy az egész világot neki adnátok?

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Kéhlek alássan, én voltam az origóban valóban. Csak én furcsa módon nem emlékszem rád...milyen sajnálatos!
Voltak ott is rossz tapasztalataim, de nem hiszem, hogy miattad.
Most figyelj, erõsítsd meg a képzelõerõd egy nyerstojással, vagy amid van otthon a közelben...

A Poyting teljesítmény sûrüség vektor két merõleges és együtt változó térerõsség szorzata. És tojik a relativitásra. Mert furcsa módon a semmibõl keletkezik mindkettõ, és oda tünik el.Igazi elõképei a BIB-BANG univerzumnak, és a kvantum fizikának, amelyek mind a semmibõl léteznek, és még mindig jól prosperálnak az olyanok által, mint te is.
Mindez pedig velejéig marhaság.
Egyedül a töltés fizikának van értelme, ami furcsa módon csak nekem jutott az eszembe? Hogy lehet, hogy pont egy ilyen hûlyénnek? (Most személyeskedem).
Mert a fényhez nem vákuum, hanem egy másik töltés kell!
A töltés pedig nem az elektron, mert az csak töltéshordozó!
A Feynman kvantumfizikával meg szépen töröljétek ki a val...amitek. Remélem, ez a hozzászóllás megért 20 büntit.
Akkor pá-pá!

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

"Ami szerintetek elektromágneses hullám. Mitõl "hullámzik", ha a mágneses és elektromos térerõ együtt változnak benne, szünnek meg, és keletkeznek szinuszosan?"

Annyit nem tudsz, hogy a magneses ero levezetheto a relativitason keresztul az elektromos erobol? Nem egy kulonallo valami, hanem egy elektromos ero, mas koordinata rendszerbol szemlelve.
Annyit nem tudsz, hogy az elektromagneses-teret mindig sok foton epiti fel. Es hogy meg meglepobb legyen, ezek nem lehetnek linearisan polarizaltak, hiszen a foton spinjenek helicitasa vagy menetiranyba mutat vagy visszafele. A foton vagy jobbra forog vagy balra.
A linearisan polarizalt feny ezek keverekebol all.
Es meg folytathatnam.. Veletlenul sem ugy van, ahogy azt te HISZED.

Ebreszto.
"Honnan lehet felismerni a forum-botokat?
Onnan, hogy 8 eve ugyan azt hajtogatjak, meg veletlenul sem klikkelnek arra, amit belinkelsz nekik."

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#eljen><#eljen><#eljen><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Vedd elo a a Mai Fizika sorozatot.
Legy szives.
Le tudod tolteni. Ha mar 8 evet teledumaltal a "fizikarol", legalabb ismert meg , mielott nem keso.
" Mitõl "hullámzik", ha a mágneses és elektromos térerõ együtt változnak benne, szünnek meg, és keletkeznek szinuszosan?"

Honnan lehet felismerni a forum-botokat?
Onnan, hogy 8 eve ugyan azt hajtogatjak, meg veletlenul sem klikkelnek arra, amit belinkelsz nekik. Ilyen vagy te is, ismerlek az origorol.
Egy masik bajtarsad nemreg az indexen elamult a magneses ter egyszeru Lorentz-kontrakcios magyarazatan. Allitotta, hogy o ezt meg sehol nem hallotta, mikozben az origon en magam linkeltem be neki egy leirast, ahol ertelmesen le volt irva.
Ra se szrt. Nos en ilyenekkel tobbe szoba nem allok.

Még hiányozni fogok nektek.
<#lama>

dronkZero
Oh, már mész is? Miért nem maradsz még egy kicsit?

(De kár, hogy ezek az elköszöngetések a legritkább esetben bizonyulnak tartósnak... <#levele> nélkül nem szokták komolyan gondolni a delikvensek...)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

immovable
<#eljen>
Egyébként, meggondoltam magam. Nem irom ide a GI-EM teljesítménysûrûség vektort, ami állandó. Túl nagy itt a vákuum. Sötétségnek elég jó.
Viszlát, bocs.

Egyébként nem becsülöm le a vákuumot, de nem ám! Amit itt érzek, az kolosszális, teremtõ mértékû! Azért jöttem ide.

Mondtam, megkedveltelek az egyenes lelküségedért, a nyilt, tiszta tekintetedért! Pont ilyen vagyok én is. De ne itt szemeteljünk.
Hátha valaki kíváncsi itt a GI-EM Poynting teljesítménysûrûség vektor felírására? Mert az mindig állandó értékü, miközben kétféle töltés változik benne.
S így nincs szüksége sem vákuumra, sem éterre.
Ez mégis csak izgalmas lenne, nemde?

dronkZero
Ja, válaszoltam, te kijelentetted, hogy hülyeség (nem az), és nyomattad tovább a saját hülyeségeidet. Mondtam, szívesen elmagyarázom, ha nem érted, de hadakozni a makacs seggfejségeiddel nem fogok. Akkor maradj hülye, növessz rá arcot, hogy senki nem "mer" veled vitatkozni, leszarom.

Ostoba seggfej vagy, az is akarsz maradni, hát ki vagyok én, hogy megakadályozzalak benne? Viszont azt azért nem hagyom, hogy élvezd ezt a szerepet.

Látod, én egyenes vagyok, nem a te "szembõl hátba" stílusodat követem.
Ez van, ehhez tartsd magad.

Egyszer válaszoltál az árapályra, és hülyeséget. Ugyanúgy az uwu is.

Ha mindezt egy nagyszakállú, szmokingos úr, finom megvilágításban, lágy hangíveléssel adná elõ az Akadémia nagytermében, akkor ájuldoznátok. Most egy integrál, aztán egy differenciál, aztán meg nem is tudom, mert nem ismerem.
Nekem azonban derogálna, hogy ti ájuldozzatok. A donkZéróról pedig még elképzelni se tudnám!
Azért írom ide.
Hogy a fény VÁKUUM NÉLKÜL is lehetséges!!!
<#integet2>
Mi errõl a véleményetek?
Ide írjam a gravinerciális-elektromágneses fény képletét (GI-EV). Nagyon tanulságos következményei vannak! Nem vagytok kiváncsiak se rá?

dronkZero
Mert azt már többször bizonyítottad, hogy kérdezel ugyan, de a válasz téged kurvára nem érdekel. Akkor válaszoljon neked az ánuszom, dallamosat...

Szóval ez a hullám részecske kettõsség topik. Figyellek ám titeket, hogy mit értetek ez alatt? Csináljátok csak tovább, és ha valaki válaszol a lérdésemre, hogy mi történik az elektromos töltéssel, enegiával, impulzussal meg mindennel minden periódusban, és hogy mi a köze ennek a vákuumhoz, azt megköszönöm.
Bár megjegyzem, olyan is lehetséges, hogy akkor mindez átalakul valami más töltéssé, energiává, és impulzussá!
És akkor nem kellene a stabil vákuum, és a Poynting vektor is rendbe lehetne, ha annak átalakulása meg cosinuszosan történne. Ez egy dinamikus modell.
Csak mondom, mert szerintem nem egyedül csak a vákuum a fény elektomágnesességének a "partner" megoldása. Vizsgáljuk meg ezt is, és akkor kiderülhet, hogy az a másik részecske meg egy "tömegtöltés- hordozó"! Merthogy maga a töltés: csak egy tudati tényezõ- terv. (Éppen caddel kazánokat és WC-ket rajzolok, azért gondolom. Ugyanis mindkettõnek van tudati töltete, aminek a hordozói)

dronkZero
Szerintem inkább tedd csak vissza az ágyra azt a gumilepedõt, nem lesz az jó, amikor átázik az ágy is, beleveszi magát a pisiszag, meg minden...

Én megpróbáltam két golyóval. Úgy jobban megy, gumilepedõ nélkül is. Nem vagy kiváncsi a troll megjegyzéseidre, csak a tárgyszerûre fogok válaszolni. Hiszen nagyon megkedveltelek!

dronkZero
Ha nem a te játékodat játsszuk, az nem tetszik? Ehehe. Szokj hozzá.

Igen. hogyan jön létre hullám a vákuumban? Hová tünik az elektromos töltés, ami nyilván megszûnik? Bizonyára van kész válaszotok, ami a tankönyvekben nincs leírva, mert titkos...
Hogyan lehet nulla a Poynting teljesítménysûrûség vektor periódikusan? És amikor nulla, hol van az elektromos töltés, az energia, az impulzus, meg minden más? A vákuumban? De akkor mi az a vákuum? Olyan mint az étel, (éter), vagy mint a lekvár, édes és ragadós?
Nem: a vákuum csodálatos. Minden amit nem értek, belefér. Mint a Zéro fejébe. Hiszen õ mindent tud, amit én nem.

Ha te készítenél érettségire, olyan éretlen lennék, mint te vagy. Nehogy már te mondd meg mi a vákuum!
Fizetni neked, hogy trollkodni tanuljanak, mint te?

Azt teszem, amit ilyen helyen tenni szoktak. Van valaki aki kérdez, és van aki válaszol.
Azt kérdezem, hogyan mûködik például a fény. Ami szerintetek elektromágneses hullám. Mitõl "hullámzik", ha a mágneses és elektromos térerõ együtt változnak benne, szünnek meg, és keletkeznek szinuszosan?
Ez mégis csak furcsa, annak aki tud, és gondolkodik is.
Hogyan van ez? Mi a vákuum, ami ezt lehetõvé teszi?
Értelmes kérdés, értelmes választ várok- donkZero, és uwu kerüljenek, ImmoVable úgyszintén.
Kérdeztem, feleletre várok, Légyszi, valaki válaszoljon, szíve szerint.

Valaki azt mondta itt : éter! Senki nem mondta ezért neki, hogy trollkodik!
Zero! Nem tudsz viselkedni- troolkodsz!
Se kérdést nem tudsz feltenni, se válaszolni rá.Játszogassál a gumilepedõn a gólyóddal (eggyel, ahoz értesz, és szívesen meséled. De menjen hozzád felkészülni pénzért, vagy ingyen az õserdei banya.

dronkZero
De az ajánlat áll, jó pénzért elviselem én, hogy hülye... :P :D

dronkZero
Jaj, nem kell bemutatnod, látom mit mûvel.

immovable
Vigyázz vele. Maximum trolling!
dronkZero
Miért nem nyitsz ki egy kibaszott fizikakönyvet, és nézed meg magad? Kibaszott fárasztó (lenne) ám újra leadni neked a 8+4 év fizikaanyagot ám. Fiatal korodban ott voltak körülötted azok az emberek, akiktõl kérdezhettél volna, és megtanították volna neked. Ez volt a dolguk, ezért kapták a fizetésüket. Akkor elbasztad ezt a lehetõséged, most már hadd ne én érezzem a kibaszott feladatomnak, hogy középiskolai szintû fizikát tanítsak neked, akurvaéletbemár!

Vállalok érettségire felkészítést, de azért fizetned kell.

Szeretném tõletek megtudni, hogy mi is a vákuum? Mert nekem legalább is egy szönyegnek tûnik, ami alá be lehet seperni a tudatlanságunkat.
uwu számára ez az állapot természetes.

"A foton ehhez hasonlo gerjesztett allapot a vakuumban. Az eterben, amihez legjobban pont a felvezeto kristaly hasonlit."

Töltésfizika.

"Tehát a komplementer tulajdonságok a részecskéknek olyan tulajdonságok, amik egymást kizárva,"

Teves. Nem zarjak ki egymast teljesen, hanem lerontjak a masikat.
Nagyon nem mindegy.

Minden ilyen kis felig hibas gondolat rossz vilagkephez vezet.
A Heisenberg-hatarozatlansag a hullamcsomagok viselkedesebol ered. Vagyis az osszes reszecskehez egy kozeg rezgese rendelheto, ahol sok frekvenciaju rezges szuperpozicioja hullamcsomagot alkot.Ez a hullamcsomag nem maga a reszecske, hanem annak terbeli megjeleneset hatarozza meg. Maga a reszecske jol lokalozalhato, alapjaban veve fuggetlen a kozeg rezgesetol. Annyi a kapcsolat a ketto kozt, hogy a reszecske egy gerjesztett allapot a kozegben. O szallitja az energiat, a nem hullam. Ez az a pont, amiben mas a kvantumvilag, mint egy kozonseges kozeg rezgese.
Ott az energiat a rezges szallitja.
Ez a hullam minden korulmeny kozt hullam, a reszecske pedig mindig pontszeru.
Lehet olyan kiserletet osszerakni, ahol az egyik vagy a masik tulajdonsag dominal.

De ettol fuggetlenul minden korulmeny kozt letezik mindket tulajdonsag. A kvantumfizika is mindig hullamfuggvennyel irja le az elektront, fuggetlenul attol, hogy letrejon interferencia vagy nem.

A pontszeru foton vagy elektron nem folyik szet. Miert?
Ugyan azon okbol, amiert a felvezetoben letrejott pozitiv toltesu lyuk sem tud szetfolyni. Egy elektron hianybol nem lehet ket fel elektron hiany. Tiszta ugy.

A foton ehhez hasonlo gerjesztett allapot a vakuumban. Az eterben, amihez legjobban pont a felvezeto kristaly hasonlit.

www.sg.hu/listazas.php3?id=1120562903
jhetedikj
?

anno 1987

jhetedikj
Azt hiszem nagy fába vágtam a fejszémet! Jobb lesz ha megfogadom a tanácsodat szerintem és egyenlõre nem építek semmit feleslegesen. Hol van olyan hely itt Magyarországon ahol megmérik nekem és azt meg is tudom nézni hogyan csinálják?

anno 1987

Kedves Jhetedikj!

Ha ez a helyzet akkor inkább azt javaslom, hogy keress olyan helyet ahol meg tudják mérni amikor ott vagy..
Olcsóbb is és biztosabban kapsz jó mérési eredményt.

Mert ugye a levegõben mérhetõ fénysebesség az kb 300 m/s -al eltér a vákuumban mérhetõtõl és tetejében nyomás és összetétel, hõmérséklet stb függõ..

Vákuum ketyere meg nem két forint.. Igaz egy pl. lavina fotodiódás vevõ és egy lézer pointerbõl kialakított adó némi alkatrész beszerzés után, SMD alkatrésekkel, jó panelon 1-2 ns pontosságú mérésre adna lehetõséget, de csak relatív sebesség mérésre, mert gondolom nálad sincs atomóra a fiókban..

Szóval nem mondom, hogy lehetetlen, de azt sem, hogy olcsón megoldható lenne, mert nem az.

jhetedikj
Tudásom, annyi hogy általános iskolában 5-ös voltam fizikából, középsuliban meg kb. 2-3-as. Viszont olyan sokat nem szeretnék rá költeni ha 10-20 ezerbõl ki lehet hozni valamit akkor jó lenne. Remélem össze tudom rakni az elhatározás már megvan.:)

Milyen ötleted van?

anno 1987

Komolyan kérdezed?

Ha igen, akkor mondd, milyen szintû tudásod vs pénztárcád van?

Mert ugye vagy a tudásoddal fillérekbõl, vagy pusztán pénzzel, akár ész nélkül is elérhetõk a megfelelõ mérõeszközök.

Tv-ben volt egyik mûsorban egy ilyen kísérlet, mikro sütõbe tett a csávó sajtot, a forgó tányért kivette elõtte így az interferencia miatt két sávban megégett a sajt, ezt a távolságot lemérte, megnézte hogy milyen frekvencián bocsátódnak ki a mikroból a sugarak és...azt már nem tudom hogy utánna hogy számolta ki a fénysebességét. :D

jhetedikj
fénysebességet akarok mérni itthon, hogyan csináljam?

anno 1987

Köszönöm.

Dj Faustus
*ismeretterjesztõ*