Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a gond hogy ausztria letilt egy évre ha közelébe jutok hogy kivágjam a szférájábol.
Régebbi verzionál müködött hogy amikor a gép pontja elérte 48at, leállitottam és ekkor nem rám nyomta a tiltást hanem egy másik probálkozora, de most senki sem probálkozik rajtam kivül ezért amint eléri a 65 pontot rámnyomja a tiltást.
Régen 40 körül már röhögve megvolt az északnémet szövetség.
vedd le az összes többirõl a prioritást, csak erre koncentrálj. vagy fektess be nála, az pluszban dob rajta. vagy háború take from sphere cb-vel
Ha egy termékbõl magasabb a kereslet mint a kínálat, és nagyrészt importálod, akkor lehetséges hogy nem jutnak hozzá annak ellenére sem hogy pénzük lenne rá. Így világít sárgán, mert csak részben teljesül a létszükségletük, de mivel pénzük van, vesznek akár luxuscikket is ha hozzá jutnak. ezt látod a pop képernyõn
Ezeket a diagramokat én sem értem... Nálam kb 48 %-on van az alsó osztály adója, a másik kettõé a lehetséges minimumon, 25%-ön. Mégis mindháromnak a diagramja tiszta sárga, amire azt írja, hogy 100%-uk a létfenntartáshoz szükséges termékekhez is csak részlegesen jutnak hozzá. Ez meg hogy lehet? Ha a populációs képernyõt nézem, ott pl. az arisztokraták és kapitalisták több, int 90%-a a luxusjavakhoz is simán hozzájut, most akkor mi van???
Poroszországnál hogy tudom elérni mihamarabb az észak német szövetséget?
Dániátol gyorsan megszereztem a területeket majd hannovert is sikerült szférába raknom de szászországot az istenért se sikerül kihuznom ausztriától, az elcseszet krizisek miatt meg támadni se tudom. Régen 41-42re meg volt északnémetország de most nagyon döcögve megy.
Van valami jó taktika hogy más országtól hogy lehet hamar elszedni egy szféránát?
DasIsFuck
igen ez bármelyik német állammal megoldható h a német államok csatlakoznak ha a szférádban vannak.(beleértve luxemburg is)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Poroszországgal is megoldható az a üwgoldás amit az elõzöegben írtatok, azaz a szférába huzás követõen ausztria is csatlakozik a Német egységhez?
Mi befolyásolja hogy mikor kapnak a gyáraim külföldrõl anyagot? Mert mikor jött be akkor jol ment de sokszor megakadt a behozatal ezért csõdbe mentek. A másik hogy volt hogy több évet vártem mig kintrõl összejött a vasuthoz az összes nyersanyag, ezt éehet befolyásolni?
. Miért van az hogy kezdtem egy kis országgal egészen sikerült felhoznom, végén 8%os vámmal, 10-10%os adoval a kapitalistáknak és a középosztálynak 20% pedig a szegényeknek és mégsem éltek túl jól.... Nem teljesen értem az adoknál a kördiagrammokat de piros, sárga volt azt hiszem, ami nem túl jó.
DasIsFuck
miért ne lehetne alapból?
sõt még luxemburg is csatlakozik ha beszférázod.

szerintem meg pont az a hülyeség,hogy mondják sokan h annak semmi értelme mikor egész austria benne van a nagy német egységbe nem csak az osztrák tartományok.
Heart of Darknessbe már elvileg ha a szférádba van akkor van rá event is van h csatlakozik és az összes tartomány ami felett épp uralkodik..nem tudom ez korábban is így volt-e most láttam elõször egy let's play-be...

DasIsFuck
szerintem csináld az h megtámadod humilate-el majd totálisan elfoglalod, megvárod míg kiesik aztán hozzá adsz egy szfére wargoalt.
ezt azután már megteheted miután nem nagyhatalom.
így nem kell attól félni h franciák elvennék elõled vagy megint nagyhatalom lenne.
ugye mert 5 évig nem is tudod a truce miatt szférázni sem.

amúgy osztrákokkal én úgy csináltam meg a Nagy Németországot, hogy benne maradt egész Ausztria, elvileg alapból úgy nem lehetne, vagyis vhol azt hallottam, de a Pop Demand Mod-ban elõször megvan a kiegyezés, és utána létrehoztam a Dunai Konföderációt, és ezután volt ilyen lehetõség, hogy megalapítani Németországot.. hát így nagyon gyilkos lett Németország, nem igazán lehet bírni vele 😊
SuperGalaxy
Visszatöltöttem a háborús mentésem, és úgy tettem,a hogy javasoltad: elfoglaltam egész Poroszországot, majd megszállva tartottam vagy fél évig, amíg el nem vesztette a nagyhatalmi státust. Aztán békét kötöttem a lent már vázolt feltételekkel.
Ahogy a múltkor is, a délnémetek megint nagyhatalommá avanzsáltak, én meg vártam, hogy mikor telik le a fegyverszünet, hogy végre tudjam influence-elni a poroszokat. Csakhogy három év sem telt bele, és a háború utáni 5 (!) pontjukból újra 180 lett, így megint nagyhatalmak lettek. A délnémetekkel együtt.
Aztán - ha ez még nem lett volna elég - valahogy megalapították Németországot, úgy hogy Hannover, Frankfurt, Szászország és Dél-Németország benne sincsen, Elzász-Lotharingiáról nem is beszélve. Nem tudom, hogy csinálták...
Asszem új stratégiát kell kitalálnom xd

Közeleg a tél. Bizony.

AnuluWork
Pont a korszakba illik:

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Hát támad meg õket, humilate mehet rájuk is.
Továbbá fontos, hogy ha már megadná magukat ne fogad el a békét hanem szálld meg õket totálisan egy kis ideig.
A totális megszállás alatt a gazdaság tönkre megy, katonailag nullázódik vagyis egyenes úton kerül ki a 8 közül.
SuperGalaxy
Egy elég furcsa helyzetbe keveredtem 😛
Ausztriával kezdtem egy játékot, szövetséget kötöttem Franciaországgal, és második évben háborúban megszereztem Poroszországtól azt a kis tartományát Dél-Németország közepén. Létrehoztam a Délnémet Föderációt.
Bõ két évtizeddel erre meghint megtámadtam Poroszországot, lerohantam teljesen, humilitáltam (vagy mi a szösz), elvettem tõle Sziléziát, kibillentettem a nagyhatalmak közül.
Eddig minden rendben, be tudom szférázni, meg az összes kis északnémet államot. A probléma csak az, hogy most helyette a délnémetek lettek az új nagyhatalom, akik így nem lehetnek a befolyási övezetemben, így nem tudom megalapítani Németországot.
Ilyenkor mi a teendõ? xd

Közeleg a tél. Bizony.

Szóval ahol van mondjuk 2,5%-nyi japán, ott nyomhatok nat focust? mert a másik kettõnél 0%-on van.
Most áttam, hogy egy flottabázisom sincs, mert a flotta techek közül még egyiket sem fejlesztettem ki, de már folyamatban van a flottabázis építéséhez szükséges tech fejlesztése.
Az elfogadott kultúrából kell lennie 1%-nyi bürokratának, szóval ha nincs sok japán bevándorló, akkor nem érdemes ráfeküdni.
Hajók csak flottabázison javulnak és az utánpótlást is fel kell tolni a költségvetésnél.
Két kérdés: elfoglaltam Koreát, két régiójánál a bürökratákra tettem a national focust, hogy elérjék az 1%-ot és tartományi státuszt adhassak, de egyszerûen nem nõ, ez mitõl lehet?

Illetve hogy tudom a hajókat megjavítani? Ott vannak a kikötõkben évek óta, de ugyanúgy 20-22%-ön marad az erejük..
itt a link simán letölthetõ:http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?691392-PoD-2.0.1-%28for-HoD-3.02%29&s=20e1f02a24fc901989bef258477724c0
úgy látom van pod 2.01 es
de az fura mindenesetre, hogy azt írták a kapitalisták termelnek ...... valamit és közben egyik kapitalista népcsoport sem termelt viszont az iparosok pont annyit termeltek.
elképzelhetõ
amúgy az szerintem, hogy a kapitalisták gyártják, az azt jelentené, hogy megveszik, és így kerül az országba, mármint nekem ez jött le belõle, mert ha összeadod a termeltet meg a kapitalisták mellett lévõ számot, pont a szükséglet jön ki
igen én is erre gondoltam, de ha kijavítják nagyon jó lesz,am köszi a patch feltöltését
igazad van, hogy van benne gy két fura dolog, de a forumon is írják, hogy ez csak béta és, hogy lehetnek benne érdekes dolgok.
Más nem találja kicsit furának a pod 1.3 béta módot.Mert nekem van benne egy két elég valótlannak tûnõ dolog pl. a létszükséglete az embereknek csak konzerv étel,meg az emberek gyümölcsöt nem is esznek ezenkívül a konzerv ételeket miért a kapitalisták gyártyák(nem gyárakon belül)?És még sorolhatnám.De a többi része az új országok a reformok, a határozatok viszont nagyon tetszenek, fõleg a sok kis sógunátus japánban.
Ha én az oláhokkal játszanék, tuti nem mutogatnám itt, inkább szégyellném magam... Szerintem te is inkább tedd ezt.

valamelyik honlapon megtaláltam az egyik nap, de már nem emlékszem rá, de itt van a letöltési link amit viszont kitudtam másolni:
ha kiírná, hogy ooops, problem akkor várj csak meg a számlálót míg nullához nem ér

más.
Amúgy, hogy tudom a CSA-val a rabszolgaságot eltörölni?
Nagyhatalom vagyok, szinte az összes reform megvan, liberálisok és szocik a két nagy párt de a rabszolgaságot nem tudom kiiktatni.
Van valami speckó kritériuma amit oda kiír de az nem tudom, hogy micsoda és, hogy hogyan lehetne eltörölni.
Valaki fel tudná tölteni a 3.02-es patchet? 😊
Nem tudná valaki megmondani, hogy a jó földrajzi fekvésnek a gyarmatosításon kívül mi haszna van?(Arra gondolok amikor pl. egy fontos szoros a tied vagy valami ilyesmi mennek ott át áruk lehet tõlük vámot venni?
Növeld a befolyást addig amíg nem lesz elég ahhoz, hogy kiüsd az USÁt. Akkor õ is friendly kategóriába kerül, azután üsd le coridol-ig (ez azért szükséges mivel a friendly-ben marad akkor még a status Quo opció megmarad neki) aztán mehet is a támadás.
Amúgy a nagyhatalmak szövetség kötését és se nagyon vágom, de ha közös ellenség van akkor általában megkötik.
Porosz alkotmány akkor lesz, ha a liberálisok hatalmat (upperhouse-ban kb. 50% ) szereznek és lehet új reformokat választani. Ott ha kiválasztod az only landed-et (ha jól emlékszem) akkor válik az alkotmányos poroszra.
De mindez akár, ha jól tudom forradalom által is mehet.
Más kérdés: ha mondjuk Angliával feltornászom a viszonyt +200-ra, akkor mekkora az esélyem, hogy a szövetségi ajánlatomat elfogadja? Addig minden esetben impossible volt. Vagy az valami mástól függ?

Még egy kérdés: alkotmányos monarchiát csak forradalom tud megdönteni? Mert egyszer nem nyomtam pausét, alt+tab, és megnéztem egy videót, mire visszatértem, kb 30 hír, +2 év, és alk. monarchia helyett valami porosz alkotmány vagy mi volt kiírva, a kincstár is +200k-ról kb 700k-ra nõtt, de inkább visszatértem az uccsó mentéshez, de jó lenne egy államforma váltás.
Alapjátékkal játszom, még mindig Japánnal vagyok, rohamosan iparosodik az állam, már nagyhatalom vagyok a 8. helyen, katonai pontszámom a 4. ipari a 8., presztízs meg valami 25. csak. Koreát akarom elfoglalni, egyrészt presztízs miatt (mert a spanyolok a 9. helyen ott loholnak pontszámban mögöttem), másrészt kellenek a nyersanyagai. De az a baj, hogy az usa szférájában van. Elkezdtem a befolyást ezerrel növelni, már barátságos a viszonya velem, de ez a szféra állapot miatt nem tudom az Usának a nagykövetségét kitiltani egy évre, hogy lehet szféra állapotot megszüntetni?
ezeken kívül a puszta szerencse
Amúgy mi(k) az(ok) ami(k) befolyásolja, hogy mekkora sikerrel tudok háborús indítékot kreálni?
Mert van olyan, hogy 11 infanyt kapok és van olyan, hogy pl. hetet ugyanazért.
Gondolom a két ország közötti kapcsolat befolyásolhatja illetve a pro millitary, soviniszta felfogás de ezeken kívül van még valami?
A magyarosítást csinálja már valaki?
Románia létrehozásáról: 1861-ben kezdtem. Létrehozni is lehet, két feltétel kell, mindkét ország legyen független töröktõl, (báb ne legyen) Valamint legyen kifejlesztve a kultúra egyike.
Vannak elõnyei az 1861-es kezdésnek:

Elõnyei:
780.000k-s népesség, ezt összehozni nem tudod, ha 1836-ban kezdesz, ugyanis a másik román állam népessége hihetetlen gyorsasággal fog csökkenni.
Hátránya: Az írástudatlanság nagy lehet, de más igazából nem.
Én sem szerettem a szõrös talpú románokat. De ez csak egy játék. Sok köze nincs a valósághoz.

Amúgy sokat háborúztam, így sok románt küldtem a halálba.
Srácok, ez egy játék. Miért ne lehetne a 237.-ik Magyar Királyságos után egy románt csinálni?
Én inkább gratulálok hozzá, nekem még sosem sikerült sem moldovával sem wallachiával egyesítenem Romániát. Leírnád, hogy hogyan jött létre a román állam a játékodban?

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Szerintem ezt a román játékodat inkább máshol részletezd, sokunk nem igazán szeret itt ilyeneket hallani (és akkor még finom voltam) mint: "Erdélyben sajnos...a magyarok száma növekedik.", "Erdély déli részével...nem baj majd elrománosítom."
a.carkey
Nem tudom honnan játszol, de Románia nálam pont az az ország, amivel még a Victoriában sem csinálnék nagyhatalmat. 😊

A medve nem játék.

Románia 1800-as évek végén.

Ipar duplára emelkedett, és a hadsereg is. Szerbiában a román népesség 8%-a. Erdélyben sajnos nem úgy történik minden, jelentõs a kivándorlás ami a románokat érinti, így a magyarok száma növekedik, de a területek elnéptelenednek. Húsz év alatt, Románia nagyhatalommá fog válni.

Õszintén szólva már elfelejtettem. Csak az van meg, hogy tudom, hogy elolvastam a leírását valahol ahol olvasottak alapján nagyon megtetszett de nem tudom melyik oldalon is volt a leírása. Ámbár lehet, hogy valamelyik elõbbi kiadásánál olvashattam róla.
Kipróbálnám szívesen és akkor leírnám, hogy milyen de nem tudom leszedni a beta patchet a House of Darknes-hez a paradoxról.
Tényleg? Hûûûûû majd megnézem. Ma romáviával játszottam egyet.

Kitört az I.VH- vagyis még csak a nagy háború.

kicsit más államok szövetkeztek, és másként lett vége. A németek nyertek.
Kitörtem egy háborút Ausztriával, célom Erdély teljes megszerzése volt, sajnos az oroszok csúnyán kikaptak, így be kellett érnem, Erdély déli részével. Ahol a lakosság kicsivel több magyar lakja, mint román, nem baj majd elrománosíttom. Elfoglaltam Szerbiát, ott 100%-os volt a szerbek aránya, most 94%-os. 6%-os a románok aránya. Ipari fejlettségem nem nagy, olaj termelése jelentõs.

A PoD miben más mint a rendes?
Észrevettétek, hogy a kereskedelmi technológiánál, a 2.sornál rögtön az elsõ tech képén a magyar 100 ft-os van?
Sokkal jobb úgy a játék, persze nehezebb is. A menet amivel játszok, a kis hatalmak nagyon feljöttek, Japán, elég erõs. Spanyolország gyarmatosította egész Afrikát, és az USA.
Amúgy tudjátok, hol lehet álltani a nehézséget? mert én tudom.