3405

Vicky 1836-1939
  • zoleee28
    Én feljárogatok, most kezdtem el megint játszani. A japán állásomat folytaton, volt egy vesztett háborúm a köcsög ruszkik ellen, a végén a kínaiak is betámadtak, el is vesztettem korea északi részét. Most készülök az ellencsapásra, de nem tudok hadsereget képezni, mert nincs liquor. Amit nem értek, mert van két gyáram is, és hiába állítom a trade-nél a liquor arre, hogy sell 100 felett, mégsem nő a raktárkészlet. Ez miért van? Miért nem tudok saját raktárkészletet felhalmozni? Minden adott lenne egy nagy hadsereg létrehozásához és nem tudok emiatt új egységeket gyártani.
  • Tcsm
    De ki halt az a fórum.
  • Tcsm
    Rá lehet rakni a többire is.
    Viszont ha nem a HoD-ra kell rátenni miért mondja, hogy telepítsd a HoD-ot?
  • hupe04
    Sehol nem írja ,hogy HOd-ra kell rátenni :D
  • hupe04
    1. Install V2.
    2. Install AHD.
    3. Install HoD.
    4. Install the HoD 3.03 Patch.
    5. Download and extract this zip file to the V2\mod folder. Include the .mod file *VERY IMPORTANT*
    6. Download any hotfixes attached to this post and extract them to the V2\mod folder, overwriting everything else.
    7. Run the launcher, selected 'POPs of Darkness' in the mod box, and hit play.
  • Tcsm
    Most miről beszélsz???
    A Heart of Darkness-re rá lehet rakni a Podot.
    Én nekem is úgy van.
    Amúgy rengeteg mindenben jobb(pl. több árúcikk,több ország,több egység,több event,több magtartomány stb.).
  • hupe04
    Miért is olyan jó mod ez POD??? Én kipróbáltam ,de HOD jobb ,sztem.
  • Tcsm
    Jónak tűnik a Modern Age mod is de nekem a Pod az egyenlőre jobban tetszik.
    Meg kicsit fura, hogy abban a környezetben a 21.századot játszanánk.
    De majd lehet kipróbálom.
  • Solyom2
    Csak meg kell várni hozzá következő verziót, akkor valszeg kijavítják. A paradoxos fórumon is voltak akik erre panaszkodtak.
    A Modern Age modot próbálta már valaki? Egész érdekesnek tűnik így első ránézésre, habár azért nem egy PoD.Az új technológiáknál az egyik képen az van, ahogy a Jobbikosok égetik az uniós zászlót...
  • Tcsm
    Szerintetek megéri úgy Pod-ozni,hogy ilyen lassú?
  • hupe04
    Görögöknél csak egy dragonyos és egy huszár egyséem görög :D A többi török,albán,szomáliai,afrikai őslakos :D 60 ezer katonám van---->6 görög
    Valóságban ez kb. képtelenség. Meg etnikai arányok is nagyon eltolódtak mivel kisázsia is vissza lett hódítva. Ilyen esetekben a full citizenship segít??? Mert azzal szoktam próbálkozni még. Egyéb tipp?
  • Solyom2
    Elméletileg igen, de attól függ melyik országgal mész, mert mondjuk Kínánál elég nehéz így eredményt elérni.
  • hupe04
    Amúgy azt jól gondolom ,hogy ha a kisebbségekből gyalogságot csinálok és pusztulnak a csatában akkor az arányuk is csökken az országban ???
  • hupe04
    Valakinek nincs kedve esetleg multihoz??? Én egymás ellen harcolósat még nem vállalnék ,de jó lenne valaki aki segítene néha a kérdésekben :D
    petiii.94 a skype nevem
  • Tcsm
    Köszi a választ.Sajnálom,hogy ilyen lassú mert így sokkal lassabban lehet végigvinni,de a többi tartalom pedig nagyon jó.
  • Solyom2
    Nálam is lassú, és szerintem mindenki másnál is, ez a mod hibája.
  • Tcsm
    Üdv,egy olyantól kérdezem akinek a heart of darknesshez Pod.-ja van.
    Itt alapból lassaban megy a számláló vagy nálam van valami gond?
  • browing
    ja hát én moddal nyomom és ott volt, nem emlékeztem, hogy az eredetiben nincs, sorry
    úgy ahogy mondod lovast később már nem éri meg, de ha belegondolsz ez logikus is, hisz ez a fajta fegyvernem( ? ) kikopott a gyalogság fejlődése miatt, de pl. a 2. vh-ban is volt lovasság de igazából azok is gyalog harcoltak és lovon csak közlekedtek.
    amúgy a dragonyos és huszár még hasznos lehet a rei valami képessége miatt (bocs nem emlékszem, hogy mi az) ami a provincia foglalási sebességét növeli.
  • hupe04
    Sudan nem létezik :D Tehát akkor egyiptom ,olyan sokat köt le ,hogy sosem fogom tudni gyarmatból átalakítani???
    Másik kérdés ,hogy ahogy elnézem az 1800-as évek végétől az gyalogos a legjobb.Akkor már lovast nem is éri meg tartani? mert infantry olyan 16ot üt amig a lovas csak 10-11et. Tüzérséget ,mérnököt meg tankot szoktam még gyalogos mellé
  • browing
    ez nem más mint az "erő" amit leköt egyiptom. Ugye minél több a colonial pont annál több gyarmatod lehet. Neked - nem tom. miért- csak 100 de Egyiptom 177-et köt le.
    próbáld, hogy pupetet csinálsz belőle, vagy csak sudánból.
  • hupe04
    Köszi szépen! :) 7 kikötőm van 5ös szinten. ,de még így sem jó :( Valami más tipp? Mi az a Tied up in maintanance????
  • browing
    A colonial power a kikötők nagyságától és számától is függ.
  • hupe04
    Sziasztok. Hearts of darkness-el ismerkedem :D MAgyarokkal játszom. Gyarmatosítottam Egyiptomot . Szeretném ,hog core legyen meg beolvasztani ,de nem lehet ,pedig törökök líbiával megcsinálták. Sok helyen már 40-50 vagy relatív többségű a magyar lakosság és meg van 1%-os bürokrata köszüb is. Egyetlen gondom ,hogy colonial powerem kicsi ,de már a játék eleje óta és nem nő. Azt írja ,hogy : Power tied up in maintananca és 177et bukok el ezért és csak 100 jön...Szinte mindent kihúztam már 1925ben járok. Mi a probléma???? Köszi előre is :D
  • Party Hard
    Tényleg a tüzérség hogy müködik pontossan? Tudna valaki pontoss leírást linkelni?
  • Party Hard
    Ja és hogyha beálítom mondjuk 1500 ra a Machine Part-ra és rányomok, hogy buy akkor 1500 on tartja a készletetés ha fogy akkor szinten tartja a létszámot? vagy elkezd vásárolni 1500 db ot majd ha megtette akkor nem csinál semmit?
  • Party Hard
    Köszi szépen

Hogy érted azt, hogy szférázzak?
    A trade policy-k közül meiket ajánljátok?
  • gatoth
    Egyébként ha még a játék elején vagy, akkor a legtöbb termékből megoldódik a kínálat egy idő után, eltekintve a gumitól és az olajtól...
  • gatoth
    Sehogy. Egy termékből egyszerre max 2000 lehet a raktárban. Az meg komolyabb iparral pár nap alatt elfogy.
    A kereskedelemnek nincs értelme manuálison lennie.
    Ha valamiből van megfelelő mértékű kínálat, azt az automata is beszerzi, ha meg nincs, akkor te sem fogod tudni (azért nem is reagál, vagy csak lassan). Tehát a megoldás ha növeled a hozzáférésed a termékek kínálatához. Ebben segít nyilván, ha házilag állítod elő, ha nem tudod, akkor szférázz, illetve növeld a presztízsedet.
  • Party Hard
    Igazából eleget bénáztam már ahoz, hogy megkérdezzem:
    A kereskedelmet hogyan tudom úgy beállítani, hogy mindig jó bő készleteim legyenek?
    Mert én most úgy csinálom, hogy alapból ki van szedve az automatice és folyamat nyomkodnom kell a buy gombot de még így is lassan reagál. Ötlet?
  • zoleee28
    Igen, azt is kipróbáltam, de az meg nagyon akadozik, szóval így maradnom kellett az alapjátéknál.
  • Party Hard
    Na van valami hír a victoria II heart of darkness magyarosításáról?
  • Party Hard
    nekem csak pár dolog kell, hogy a környező térséget személyre szabjam
    pl novisad régiót ketté bontani. Esetleg magyar modolási oldal? elég rossz az angolom
  • Solyom2
    Magyarosítás nincsen(ha jól tudom).
    Nézd meg a paradoxforumot, ott lehet nézegetni modokat a játékhoz.
  • Party Hard
    Valaki tud modolási oldalt ajánlani?
  • Party Hard
    Üdv.
    Mostanában nem követtem a napra kész információkat.
    Ha lenne valaki olyan szíves és megkímélne a több oldalnyi böngészéstől:
    A Heart of Darknes hez van magyarosítás vagy magyar mod?
  • Tcsm
    És azt valaki megtudná végre mondani, hogy miért olyan lassú a POD?
  • Tcsm
    Mi az a Divine Wind?
  • JMG KecskeShajt
    Megjelent az utlsó HUNMOD patch:
    http://data.hu/get/6679858/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Patch_1.4.zip
    Az újabb fejlesztéseket majd a Divine Windhez csinálom
    Kiadom egyben is az 1.4-es verziót, így nem kell patchelni:
    http://data.hu/get/6680031/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_1.4_TELJES_-_FULL.zip
    Remélem tetszik majd nektek és működni is fog :D
  • Tcsm
    Értem.
    Zoleee A Heart of Darknesst sem engedi?

Amúgy megtudná valaki mondani,hogy m,iért ilyen lassú a Pod,már órák óta játszottam és 6 év telt csak el. :(
  • zoleee28
    Csak az alapjáték van fent, meg a legkésőbbi patch.