Még júliusban elkészül a Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoftvernél és szoftvercégeknél a legnagyobb stratégiai hiba ami elkovethetõ a "rewrite from scratch" általában egyik cég sem élte ezt a hibát még túl. A Windows kódbázis éppen úgy mint a Linux is, viszonylag öreg, stabil és mûködik, mindegyiknek vannak tervezési hibái (ez nem kétséges) amelyeket idõvel lehet javítani de csak idõvel. A szoftver kódbázisok nagy része bug fix (ez az általában ami olyan csúnya a forrásban), és ez az amiben a fejlesztõk elképesztõ idõt fektettek bele. Maga egy szoftver iniciális fejlesztése nem annyira nagy dolog (OS-é sem), az ami drága az ami idõigényes és az ami nehéz az a kódbázis stabilitásának elérése méghozzá úgy, hogy elfogadhatóan dolgozzon megfizethetõ áron számtalan helyen, számtalan felhasználási formában, kombinációban.
A Windows olyan jó amilyen lehet, jobbat ilyen forgatókönyv melett lehetetlen volt irni (most már lehet de nem sok értelme lenne mert nem kellene senkinek), mert ha lehetséges lett volna akkor már a Windows a multé lenne, senki sem akadályozta meg azt aki esetleg képes lett volna jobb terméket csinálni, hogy csináljon is.
A Linux más mese, más helyrõl jött és más helyre megy. Nem kelett neki olyan vason mûködõ szoftverbázisal kompatibilis maradni mint amilyen volt az XT, 286, 386 stb. nem kelett neki biztosítani egy mûködõ rendszert az irodákban amikor az embereknek még a számítógép olyan dolog volt amivel csak a munkahelyen találkoztak és ott is ritkán.
A Windows annyira köszönheti "hibáit" annak a körülötte kiépûlt "evolúciós" hyperkomplex "élõvilágnak" mint amennyire köszönheti felhasználási értékét és ennek föggvényeként népszerûségét. Maga a Vista fejlesztésénél elõált gondok is azért jöttek létre mert egy elképesztõen öszetett kódbázist kelett továbbfejleszteni úgy, hogy a kompatibilitás megmaradjon. A Microsoftnak ezt sikerült elérni de megvolt az ára (a Vista gyengébb szereplése), persze most már ezen az úton tovább lehetett menni és azért jön most a Windows 7, amelynek fejlesztése már zökkenõmentes volt, és már a béta is stabilabb és minõségesebb volt mint annak idején az XP RTM. Szüval itt most nem azt mondom, hogy a Windows szuper, hanem azt, hogy elfogadható megoldás ott ahol más megoldás nem létezik.
Minden terméknél ez a fontos, van e az adott esetben alternatíva, ha van akkor lehet választani, de az alternatíva választása nem biztos, hogy ugyanazt az eredményt fogja hozni, ha pl. én 50% produktívabb vagyok Windows/.NET/C# környezetben és pl. 10+ év komoly tapasztalatom van itt meg elõtte az Windows/MFC/C++ világban akkor ha én mondjuk átakarok térni LAMP-ra, nekem ez lehetséges, de elõször számolnom kell, hogy érdemes e befektetnem 3 évet, hogy a produktivitásomat arra a szintre tornázzam fel mint amilyen a WIndows/.NET/C# szintem? Érdemes e ahelyett, hogy tovább növeljem tudásomat és kísérjem ebben a világban a fejlõdést, és pl. ASP.NET MVC, Silverlight, .NET 4.0 tanuljak és tovább is versenyképes maradjak a fejlesztési világban én most száljak le egy tizenéves kezdõ programozó szintjére az elkövetkezõ 3 évben, és mondjak le az 50% többlet bevételrõl is mert 50% produktivitás csökkenés általában 50% bevétel csökkenésel szokott együtt járni (mert nekem tetszik a Linux és rühelem a Windows-ot)? Én úgy gondolom nekem nincs értelme még akkor sem ha UNIX/Linux tudásom sem kezdõ de nem olyan magas mint a Windows/.NET tudásom. Persze aki LAMP vagy Linux Kernel/GCC szakértõ annak meg nincs értelme most a Windows/.NET világba keverednie...
A legnagyobb baj ott van, hogy az emberek nem számolnak az idõvel (az idõ múlik és nincs ingyen) és azzal a ténnyel, hogy semmi más sincs ingyen, minden alternatívának megvan az ára.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
nLite-al haverságba vagyunk, az nem gond.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
De ehhez ennyi gép is kell, hogy paralel tudjál dolgozni.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
sokszor idegesít, hogy miért kell nekem gépelnem a forráskódot, meg miért kell refaktoráláskor klikkelgetni... olvassa már a gondolataimat... így 2009-be már elvárható 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Konkrétumokat plz.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Végül is igaz valahol a dolog. Egyik sem megy ki reggel kakaót csinálni, egyik sem engedi meg a fürdõvizemet, sõt, még bevásárolni se tud. Fúj. Legalább a szemetet vinné le. De nem. Se linux, se windows, sõt, még az osx sem. Ratyik. 😄
OFF:
Egy kér(d)és: Miért etetjük a fórumtrollt? Amint valaki meglátja, hogy ír a kedvencünk, akkor egyszerûen át kell siklani felette. Úgyis minden hozzászólása pontosan ugyanolyan. Egy idõ után úgyis megunja ha nagy ívben salakanyagot helyezünk rá. Ha meg bevadul, modik úgyis kivágják a francba. Legalább nekünk legyünk már ennyi eszünk. Vélemény?
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Sok havertól hallottam anyázást a Vista kérdései miatt, aztán megmutattam nekik a linuxot 😊) hát akkor inkább a Vista 😊
Nekem meg hót mindegy, minden ami net az linux. Minden. Jobban védhetõ. Minden ami játék az Win. Net nincs. Illetve van, de egy erõsen szûrt intranet a linuxon keresztûl. Ami meg netes játék és érdekel az lefut linux alatt (wine v. cedega).
Ez a Win vs. Linux olyan minst a német autó vs. japán... értelmetlen. Mert egy szar mindegyik. Aki meg nem akar szart az ne vegyen pc-t.
Sztem a két rendszerbõl kellene egy harmadikat létrehozni... Amikor elösszõr olvastam a lindows-ról azt hittem, hogy ez lesz, de nem. Egy másik szar lett.
😊 hát az emberiséget elnézve, sztem a majmok tagadnának minket.
A gond ott van, hogy a win95 minden volt csak 32bites nem. ÉS ugye az MS meg aztat találta mondani, hogy az XP egy új fejelesztés... hát illene egy új fejelesztésben legalább a "Chicago 4.0" megjegyzést kiszedni.
Ez úgymond a dolog veleje. 😊 Nem kell -nem is szabad- rootként létezned. Nem kell -akármit állítsanak is a ms-forgalmazók- állandóan "komolyabb matatásokat" végezned. Ha változtatni akarsz, a rendszer kéri a jelszavad, egyszer, és onnantól azt a folyamatot -és csak azt- rootként (jobbanmondva superuserként) futtatod. Ubunturól beszélünk.
A vista mit csinál? Ha a netrõl akartál letölteni és telepíteni valamit, a folyamatba legalább ötször ugatott bele, mindenféle felugró ablakokkal. Mintha nem épp a felugró ablakok miatt szoktunk volna le annak idején az internet explorerrõl.
Az ubuntu mit csinál? Ha egy feladatra megoldás kell valami, utánanézel a neten, hogy ubuntun mi a módja, megnézed, hogy tárolóból elérhetõ-e (általában igen) és ha nem, akkor, és csak akkor(!) töltöd a netrõl és telepíted. De akkor is inkább hozzáadsz plusz tárolókat. De ezen folyamat során is a rendszer maximum egyszer(!) kéri a jelszavad.
Ami igaz, az igaz. A linuxok legnagyobb kerékkötõje még mindig a driverellátottság.
Ha a te génjeid szekvenciáid közül pár százalék egyezést mutat a majmokéval, akkor te majom vagy?
LZ forever
Sztem minden a helyén kell kezelni. Pl. a barátom nem érti, hogy a sok lamer miért PC-n játszik, hiszen játékora ott a PS3 v. az XBox esetleg a Wii...
Nézõpont kérdése kinek mi a fontos, de ezért felesleges lehurrogni a másikat.
A Windows és a Linux is egy szar. Egyik sem müxik tökéletesen, a Windowson annyi a luk mint a sajtban a linux alá meg nincs pl. a Canon Pixmap szériához meghajtó ami gáz ui. én ezt használnám. Mielött betámadnak itten, 5 gépem van: ebbõl egy XPSP3 egy Win98SE egy DOS.622 egy openSuSE11 és egy temp gép amin valamikor van valami valamikor nincs. Tehát eléggé multiplatformos vagyok. Mindegyiknek meg van az elönye hátránya. Azokat sem értem akik a linuxot futtatják: egy átlag usernek túl bonyolúlt, már sok usert a Vista is az õrületbe tud kergetni a sok biztonsági kérdésével, linuxon meg eleve komolyabb matatáshoz root-ként kéne léteznem. (eléggé vitzes, hogy az idõt is csak root-ként lehet állítani) Viszont a Windows egyszerûsége a Windows veszte is... Meg hát nem kellene olyan rendszert sem fényezni aminek a kernel hibái közt van utalás a Chicago 4.0 ... Ez pedig ugye a Windows95 kódneve volt. Ezt én találtam egy szép BSOD-nél... Namost mi a fenét keres egy win95 maradék az állitolag új fejelesztésû XP kernelbe? És ha valaki végigköveti a windows kernel fejelesztéseit rá fog jönni, hogy a Win7 kernele pár százalékban azonos a Win95 kernelével...
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
Egyébként mintha csak én írtam volna ! Szóról-szóra ugyanezek a hiányosságok/észrevételek tûntek fel, mellesleg hozzáteszem, hogy a szívem megszakad hogy nem használok Visztát, mert az Aero kezelõfelület egyébként tényleg nagyon ízléses, csak kár hogy parasztvakításnak van betolva 😞
Nálam konkrétan 2 órát vett igénybe a telepítés, a DVD berakásától, a félkész, bedriverezetlen rendszer felrakásáig, mire már végre nem villogott a vinyó, az egérmutató sem ketyegett már végre az asztalon. De utána is még jó 3-4 órányi konfigurációs szívás volt vele, amit folyamatosan úgy érztem, közbe magam, mint a nepáli homokszórók, akik több hónapos homokszórás után , egy szempillants alatt összesöprik a mûvüket.
Egy viszonylag új programnyelv amely sokat merített a funkcionális nyelvekbõl és én mint régi Lisp és funkcionális programnyelv rajangó ezt értékelni tudom a .NET világban (és alkalmazni is mert igazán hatékony). <#smile>#smile>
És igen a helyfoglalása is borzalmas... vlite-al lecsupaszítva is. Pedig semmi a tudása alapon.
Az állítólag kva bonyolult linux meg szépen kéri hogy írjak be ö,ü,ß blabla betût ha van ilyenem majd, megkérdezi hogy van-e olyan hogy "õ" és ha van akkor nyomjak egyet, és ebbõl felismeri a teljes billentyûzetkiosztást(már az öü-bõl is, valószínûleg az õ teszi rá a pontot hogy tuti magyar).
És igen én annyira hülye vagyok, hogy csak úgy elbasztam 4-5000 EUR-ót azért, hogy 2 utasításos assembly-vel vacakoljak 😊 Ezen a 3 fizikai gépes rendszeren összesen 5 "gép" fut (2 szerver amelyeken mûködik 1-2 virtuális szerver is) és a fõ gép a munkaállomás. Perforce, SQL Server, automatizált tesztek, automatizált backup, stb. jelenleg egy saját fejlesztésem amely C#/F#/(Iron)Python és egy pici C++ kód közelíti a 70000 sort (a forrás) ezenkívül még 4 komolyabb alkalmazás forrása található meg rajta (amelybõl egyik SQL 2005 és 2 viszont SQL 2000-es adatbázison megy - ezért kellenek a virtuális szerverek, mert a kliensek nem látják még kifizetõnek az adatbázis frissítést de alkalmazásukat ezmelett is fejleszteni kell; a 4 alkalmazás forrása összegezve meghaladja a 300000 sort - nagyrészét nem én fejlesztettem).
Remélem eltudod képzelni, hogy ilyen dolgokat biztonságban is kell tartani és backup is szükséges, ezért automatizált backup és TrueCrypt, BitLocker megoldások és Network Intrusion Prevention meg stb. amire szükségem van mert sem én sem a klienseim nem szeretnénk a a forrás és az adataink téves kézbe kerülnének.
A rendszer nagyon is figyelmesen kitervezett és több mint 20 éves saját és kollegáim tapasztalatait figyelembe vevõ rendszer. Nem játék és nem is került kevés pénzbe sem megépíteni sem üzemeltetni.
Nem játszani való vasrakás.
#85:
"A Viszta egyetlen dolog körül mozog tehát, egyetlen valós mozgatórugója létezik: megfigyelni a felhasználó tevékenységét. 2006 környékén az MS már átment a pofátlan státuszba és kiadta az SP3-mat az XPhez , amelyben már alapban BEkapcsolva van a trójai megfigyelõrendszer és egyéb szándékos butítások, lassítások, egyszóval az irányzék ahhoz, hogy a "szar" XP-t lecserélje a pancser a "jó" Visztára."
Ehhez már csak anyit fûznék hozzá, amit kihagytal és lényeges, hogy az eredeti SP3 trójait NEM tartalmaz, mivel azonban viszont, kizárólag a Windows Genuine Advantage-dzsel együtt hajlandó települni (tehát kizárólag eredeti Windows-ra) ezért a hozzá beszerezhetõ töréshez, illetve a tört és trójais SP3 torrentre való kisziváogtatásához az MSnek igenis köze van !
Az MS trükkjei között pedig mindig ott van, hogy a vírusos állományokat lehetõleg valami tényleges, viszonylag jó fícsörbe burkolja, ami az SP3 esetén sikerült is, hiszen valóban jó a SATA driver pack és egyéb támogatása. Ezért két legyet ütöttek egy csapásra: valaki vagy megveszi az eredeti Windows XP-t hogy az SP3mat használja, és akkor fizet a Microsoftnak, vagy pedig felrakja a trójaival fertõzött letorrentezett SP3-at és akkor növeli a megfigyelhetõ személyek listáját, amiért viszont az Államok fizet a Microsoftnak.
Telepítés: Az idõt nem mértem. Ami feltûnt:
-A telepítés közben kétszer van újraindítás, és a második után még mindig nem vagyunk készen, ekkor kell elkezdenünk rubrikákat kitölteni. Pedig a beállítások egy részét az elején megkérdezte.
-Az idõzónát egy szép hosszú, bolhabetûs legördülõ listából kell kikeresnünk. Ejnye. Az összes konkurens tudott már ide világtérképet rajzolni. Évekkel ezelõtt. Nem örülök.
-A billentyûkiosztást ugyanígy legördülõ listából keressük, kipróbálási lehetõség nincs. Naná, hogy a telepítés végén -amikor a kulcsot kell beírni- derül ki, hogy fordítva lett a z-y. Nem örülök.
-A telepítõ nem ismerte fel a kijelzõt -pedig ez már két évvel ezelõtt is sikerült az ubuntu livecd-nek. A telepítés 800x600-ban zajlik, elsõ indulás elött feltolja 1024x768-ra. (amúgy 1280x800)
-Szóval az elsõ indulásnál még mindig nem vagyunk készen. Elsõ (ubuntus) reflex: keressünk driverek-gombot. Nincs. Irány a Display-settings. 1024x768 a teteje. Akkor windowsupdate. ~180M körüli anyagról beszél, ráindítok. Nem gyors, további hosszú percek. De legalább a folyamatjelzõ szép zöld, és csillog. Újraindítás. Megint. Ezután már jó a felbontás, láthatóan az nv-driver is felkerült. Hosszú sóhaj.
-De még mindig angol. Nosza, nyelvi beállítások. A windowsupdatehez irányít. Ott -emlékszem ritka vistás élményeimbõl- a választható frissítésekre megyek. Magyar nyelv nincs. Finn meg szerb pl. van. Nem örülök. Akkor irány a hogyan.org legnépszerûbb cikke. Ami ezen a ponton feltûnik: Az egérmûködés színvonala még mindig a win95-nél tart. Továbbra sem sikerült lekódolni a "görgetés a hátul levõ ablakon is mûködik"-funkciót. Szóval kattogtatok a böngészõ, meg a winupdate ablakai között ide-oda. Nem örülök. Sebaj, végül, egy újabb restart után (megint) végre magyar nyelvû a felület. Most már áttolom aero-glassra, hadd villogjon.
-Ja, frissítés után a verziószám még mindig 7100, gondolom az is marad végig. Ez is olyasmi, amitõl már elszoktam.
- a z-y még mindig fordítva van.(hogz ay annzát bassya meg) Irány a nyelv->billentyûzet. A "magyar101"-et betolta az EN alá másodiknak. Hozzáadom a jó Hu-HU kiosztást, az a HU alá kerül. Végül némi kattogtatás után a helyére kerül minden. Legalább újraindítani nem kell. Hurrá.
Helyfoglalás: -üres windows- 12Gb.
Szóval úgy néz ki megvagyunk. Lássuk, mibõl élünk:
-Rajzprogram: Paint -remek, átrendezték az ikonjait, és van csillag- szívecske- meg nyíl-pecsét. Ezeket lerakás elõtt méretezni lehet, forgatni nem. :S Pedig adná magát.
-Notepad: semmit nem fejlesztettek rajta. Ugyanaz tizenöt éve. Elsõ indításkor ne felejtsük el bekapcsolni a "hosszú sorok tördelése"-t. Hogy miért zavar ez? Hát, aki használt már pl. gedit-et az tudja.
-Warezpisti berakja Lost 5. évad, divx, feliratos. Az új media player szép, nagyon "glossy", nagyon "smooth", sajnos az srt-feliratot nem kezeli. 😞 De legalább van div-x support. (tényleg, a jogi helyzettel mi van?)
-Írjunk cd-t. Azt meg tudja mondani valaki, mit csináljak, ha 1. szabályozni akarom az írási sebességet, 2.horribile dictu, a lemez formátumát?
-Viszont a pasziánsznak végre van hangja! Meg az aknakeresõnek is! Hát, mint egy falat kenyér.
-A glass effekt továbbra is szép.
Boot ido a grubtól a Firefox nyitólapig: win7->0:52; ub9.04->1:01
Ebben mindkét esetben benne van a jelszó beírása, és a wifi kapcsolódás. És nem csaltam. Tehát a boot tényleg gyorsabb. Igaz, az ubuntun a compiz és a dock érezhetõen fog pár másodpercet, de nem mentegetem. Ennyi az annyi.
Elso nekifutásra. Sommásan? Nem estem hasra. Furcsa, de a legzavaróbb az volt, hogy a linuxos megszokások után úgy éreztem, meg van kötve a kezem.
A bizonyítás teljesen mást jelent. Dehát a beteg embereknek pont ezt nem lehet elmagyarázni. Az üldözési mániás is bizonyítottnak látja, hogy a szomszédai az életére törnek, mert beteg a világlátása. Mint neked.
És ha te egy Pixar-Dreamworks-akármilyen filmet egymagad leanimálsz egy ósdi gépen, akkor miért készülnek azok a filmek évekig? Miért renderelik õket farmokon? Ha az a válaszod, hogy "mert hülyébbek nálam", akkor máris mutatod a betegséged egy újabb jelét.
a megalománia pedig inkább a BlackRose szintû eberkéket jellemzi akik a 24 Giga ramjukkal és a 8 magos procijukkal, szupermárióznak és 2 utasításos esszembli programokkal tili-toliznak, hokiznak, keccsölnek , vagy hívhatjuk bárhogy , amire valóban elég volna egy 286-os is fél mega rammal. <#falbav>#falbav>
Mindenesetre jómagam semmire nem tudnék egy ilyen kaliberû gépet elképzelni sem, monduk néhány brútforsz kód feltörésén kívül, merthát mi a lófasznak ugye?! <#conf>#conf><#csodalk>#csodalk><#nemtudom>#nemtudom><#guluszem1>#guluszem1><#help>#help>
Egyébként én soha nem mondtam a Linux ellen egy szót sem (mert nagyon is jó OS) én csak azt mondtam, hogy a Windows is jó és, hogy a Vista jobb az XP-nél (és ezt nem fejbõl mondom) a Windows 7 pedig jobb mint a Vista.
Nekem soha nem volt gondom megkeresni egyikkel sem a kenyerem és a következõ "erõmûvemet" sem, eddig még mindég az újabb generációs hardverbõl és szoftverbõl többet tudtam kihozni mint az elõzõbõl, persze tanulni és olvasni kell sokat, de még eddig mindég megérte. És még valamit, a Shrek 4. szöveged értelmetlen, mert elõször is a világ leghatalmasabb hardver/szoftver kombinációján sem tudnád megcsinálni másodszor meg ha valami szupermen vagy és mégis képes lennél rá, 100x több idõbe és 100x több pénzbe kerülne mint a modern gépeken.
Az 1GHz-és gépeknek produktív célokra használt PC esetében már régen a szemétben a helyük, nem azért mert nem lehet rajtuk dolgozni (lehet) hanem azért mert nem lehet velük HATÉKONYAN és PRODUKTÍVAN dolgozni.
Ha ilyen gépeken egyáltalán dolgozni tudsz akkor valószínûleg csak nagyon primitív szinten dolgozol (nem szántam sértésnek). Assembly-ben 286-oson (itt áll a sarokban egy) összedobok egy szuper kinézetû demót 1-2 nap allatt, de hogyan fogom kezelni azt a forráskódot amelyben egy komoly és nem iskolai "demoware" class-hierarchy kell, meg adatbázist amelyben néhányszáz stored procedure-ra van szükség, hogyan fogom implementálni azt a kódot amelyben megtalálható legalább 15 design pattern és egy dinamikus modern UI amely nem egy spaghetti kód alapú "Smart UI" hanem pl. egy MVC-s fejleszthetõ és karbantartható kód, azt már nem tudom elképzelni 1GHz-s gépen sõt még 2GHz-sen sem nagyon.
Egyébként mint ahogy mondtam mindenki azt használ ami megfelelõen szolgálja, valakinek a Szuzuki is megfelel valakinek meg az semmit sem old meg.
P.S. soha nem vettem hardvert még nem volt muszáj, ez amit az aláírásomban látsz jelenleg jól szolgál és számításaim szerint szolgálni fog még kb. 1.5-2 évig, tehát a következõ "refresh" valahol a "Sandy Bridge" platform megjelenése után lesz. OS-t viszont váltok mert MSDN elõfizetésel hülyeség lenne nyomni az öregebb és kevésbé hatékony szoftvert.
"Egy ilyen konfigom bárkinek meghekkelem názát"
"majd végre bevezetik a világméretû globálcionista megfigyelõrendszert"
Az ilyesminek van klinikai elnevezése is, ebben biztos vagyok. Valahol a paranoia-megalománia vonalon. Te nem vagy egészséges ember.
A megfelelõen kiherélt XPbõl kikóserolták ezeket a beépített trójai sunyiságokat és egy rendes, natúr, gyors oprendszert kapunk végeredményül, amely Microsoft termék létére, meglepõen stabil is.
Összességében, nekem elvbõl se kéne 1 gigahercnél nagyobb proci, és fél gigánál több RAM és az olyan oprencer aminek ez kevés, az takarodjon !<#levele>#levele>
Én egy ilyen konfigon bárkinek elkészítem egymagam a Shrek 4. részét, ha megadja nekem a forgatókönyvet és a kezdõtõkét, mintegy motívációs díjat 😊
Egy ilyen konfigom bárkinek meghekkelem názát, vagy bármikor futattok neki egyidejûleg két oprendszert, úgy hogy észre se veszi, hogy a háttérben is fut még egy másik OS(Linux)
Ugyhogy errõl ennyit. Aminek ez kevés, az húzza le magát a WC-n!
Ennyit a Visztáról meg a WinFOS 7rõl !
Vagy hallottál-e róla, hogy 4 éve az egyik legnagyobb programmásolos bandát, az MS és az FBI együtt kapták el. Vajon mi része lehetett az MS-nek benne?
2000-ben volt valami probléma az MS OS-vel, mert minden emailrõl másolatot küldött az FBI-nak. Érdekes, ezt szemfülesek vették észre, aztán némi botrány után abba maradt a dolog. Jött a nagy Tröszt elleni per, de az MS-t nem tudták szé tdarabloni nagyon, nem is kellett. Azon meg nem is csodálkoznék, ha részvényesek közt nagyrészt az USA kormánya állna.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Egyébként én meg fejlesztõ vagyok 20+ éve (17 éve profi) és mondhatom, hogy általában olyan szinten használom az OS-t amilyenrõl a userek kevesebb mint 1% hallott. És mondhatom, hogy XP/2003-mal nem lennék képes azt elérni amit Vista/2008-al eltudok érni ugyanannyi erõfeszítésel, még álmomban sem. Az én rendszeremen az én szükségleteimet figyelembe véve minden real-world teszt esetében +/- kitûnõ eredménnyel vizsgázott a Vista/2008 (fõleg a Server 2008). Vissza XP-re? Álmomban sem. Különben az embereknek általában az a bajuk a Vistával, hogy egy-két nap (vagy legalább egy-két óra) atállási idõre van szükség (mert elég sok dolgot megváltoztattak benne) és az emberek nagy része írtózatosan röheli a változásokat fõleg azok akik a számítógépeket eddig is két újjal használták. A geek-eknél és a "digitál generation" tagjainál a Vista 60-70% piaci részesedést mondhat magáénak, az XP 0%-ot (a maradék 30-40% Linux/BSD és Mac OSX).
Legalábbis az ilyen gusztustalan rendõrállamokban, mint amilyenben élünk.
Felsorolok a sztorin kívül - ami bõven több mint alapos gyanú- csak neked, még néhány közvetett bizonyítékot is :
Windows SAM , Security Access Management néven futú, valójában Stealth Activity Monitoring nevû szolgáltatás, amely az XP SP nélküli verziójában jelent volt, és lám, alig az XP kijövetele után pár hónappal megjelent a Sasser nevû féreg, persze harmadik fél által megírtnak feltüntetve, amelyet valójában a Microsoft fejlesztõgárdája dolgozott ki. Érdekes módon egy TOTÁL FRISSEN TELEPÍTETT SP nélküli Windowst az internetre dugás pillanatától számított 30 másodpercen belül, bármiféle júzer interakció NÉLKÜL fertõzött meg (!!!)
Ez egy kicsit sok volt és szép számmal érte kritika emiatt az XP fejleszõgárdát,
akik ártatlan fejjel, és mindenféle backdoor, meg szaksóder dumákkal magukat, mintegy védve, kidumálták magukat ebbõl...
majd ezért kénytelen-kelletlenek voltak egy fokkal visszább venni, és kiadni az átmeneti SP1-est, amiben ezt deaktíválták. Majd az SP2-vel kezdõdött meg a legsunyibb adatátviteli szolgáltatások egybedolgozása, és a "tûzfal" , meg a "Biztonsági központ" (nevetséges!) kidolgozása.