187
-
AND OR #27 És ilyet mikor fog tudni bármelyik windows ?
Ez se rossz:
Komplett Windows alkalmazásként egy Linux ABLAKban figyel (csak erős idegzetűeknek!
/Figyelem ! E video megtekintése után Hallani se akar majd többet a Microsoft féle Windowsról,
ezért megtekintését csak saját felelősségre ajánlom !/
-
#26 vistán grafikus felületen kattintasz a rendszerindító helyreállításra, és annyi. (lehet, hogy nem pont ez a neve, de tényleg csak egy-két kattintás) -
#25 Ezt honnan? Amúgy egyszerű, XP lemezről bebutulsz, és recovery console-ba fixmbr parancs. Tádáám, már megy is. Vistánál valami más van, google-n megtalálod, az nem 1, hanem 2 parancs... -
Ferrer #24 Én szívesen felraknék egy linuxot a Win mellé, csak hát mint tudjuk, ha egyszer letörölném, a csicska Grub még a Wint se engedné elindítani. -
roliika #23 -
#22 Oké, de már megint a linuxról beszélsz, miközben ez egy windowsos topik. Nekem már elnyomtátok volna az "előmászott a kő alól a kernelbuzeráló linux-csiga észt osztani" dumát, ha ennyit magyaráztam volna itt a "nem windows"ról.
Legalább a saját szabályaitokat megpróbálhatnátok betartani, ha már egyszer kitaláltátok őket.(nehogy vissza kelljen keresnem azt a topicot) Meg megpróbálhatnátok meghatározni az új windowst a saját értelmezési tartományában, nem a linux ellenében. Lássuk, sikerül-e.
Persze, ha az volt a cél hogy a beépített troll-algoritmust hergeld, akkor nem szóltam. -
#21 Ezt is leírtam már párszor, hogy tapasztalat kérdése. DVD/Kodek problémára annyi, hogy telepíted az ubuntu-restricted-extras csomagot és kész, megy minden (flash,java,msfonts,kodekek,stb).
Már lassan második éve csak linuxot használok, de ugyebár ki kellett próbálni a win7-et is. Na nekem meg az volt baromi kényelmetlen, és elképesztően lassú.
Na, akkor most neked, vagy nekem van igazam? Szerintem mindkettőnknek, csak más irányúak a tapasztalataink. Te idegbajt kapsz a linuxtól, én meg idegbajt kapok a windowstól. Ettől függetlenül egyik sem szar. Szerintem. -
roliika #20 :)
Az elmúlt pár évben több helyen javítottam gépet építettem ki rendszert, és a legtöbb család itthon nem engedheti meg, hogy a legjobb gépeket vegye meg, sok helyen még P3-assal is volt dolgom sajnos...szóval nincs baj ezzel a teszttel. -
EroSennin #19 Mekkora hulladek gepeken bootolnak mar :D
Egy perces boot ido, ezzel nem reklamoznek semmilyen operacios rendszert. Valami rendes gepen kellene osszehasonlitania a vistaval meg az xp-vel. -
roliika #18 Multkor telepítettem ezt a 9. akárhányas ubuntut az unokatesóm gépéer..merthát csaj és katingat mindenre..linuxot meg nemtudja szétvágni egykönnyen és ő csak netezik levelezget, zenét hallgat viedót néz tehát ilyen békés tevékenységekre használja...gondoltuk haverral jólesz neki a linux...feltettük..hát olyan szinten tetű az egész renccer hogy hihetetlen.
Volt melóhelyemen szintén ubuntu volt de valami régebbi az gyrs volt 1ghz-es gépen 256 mega rammal...de ez egy tetü most..nemtom mitsikerült ennyire elcseszni benne...dvd jelátszás vicc kategória..1es eredeti lemezeket nem akarja mert a titkosításukat nem ismeri...boltban vásárolt ocscsó akciós lemez...wáhhh...fórumoztam libeket telepítettem már ott tartottam, hogy dee felteszem neki akkoris...virtuális gépemen itthon ment az övén meg nem...aztán jött hozzá még pár szívás és rázúztam az xp-t....2* tutira gyorsabb mint az ubuntu amilyen volt...katasztrófa.(háló kapcsolat felépítése valamiért neki volt hogy fél órába tellt de a logokat átnézve szerinte minden oké...ennyit egyik vinnel sem szívtam szal netessék fárasztani azzal hogy a linux jó meg ninscvele baj, meg nemértek hozzá és egyéb hülyeségekkel ha kérhetném). -
#17 Ha elkészül, ha nem, a marketinghadjárat már elég régóta jó úton halad. És most tényleg jó rendszer lesz (akik anno vistát fikázták, most azoknak is pozitív a véleményük. Kivéve persze a beépített flémgenerátorunkat, de hát ő rá kb annyira érdemes figyelni, mint a győzike show-ra. Hangos, botrányos, idióta).
De amúgy tényleg jó rendszernek ígérkezik, RC-t elég sokáig nyúztam, még pár apró gyermekbetegséget kijavítanak, akkor egy egész jó windows fogja követni a vistát.
#5 KDE ilyen tetű? Nálam 64bites Ubuntu Gnome-al 48 sec alatt jut el a grubtól a tűzrókáig (most mértem, nem friss install). Igaz csak az alap effektek mennek, nem túl csicsás a gépezet. -
#16 A windows xar, hajrá mac os! (ubuntu linuxom van) -
#15 tessék, ugye megmondtam. előre megmondtam. -
roliika #14 ok... a memóriakezelésen javítottak, ah nincs elég fizikai memória akkor blokkszinten kezdi tömöríteni a memóriát, ez a cpu terhelésben csak 1-2%ot jelent.
A GPU-ra támaszkodik a megjelenés, azért itt nincsenek széteső ablakok, valamint egy objektumról memóriaképet klészít, így ha az adott alkalmazás 10* van meghívva eltérő helyektől akkor nem terheli már annyira a rendszert.
A processzor ütemezőt lecserélték, több apró ütemező van benne, elkerülendő a beakadásokat, dugulást. A többmagos processzorokat magonként több fázisban le tudja állítani, tudja szabályozni a mag feszültségeket.
A hálózati kezelését teljesen újraírták látszik rajta, sokkal gyorsabban csatlakozik a netre, gyorsabban töltődik be, 900 fölötti kapcsolatnál sincsenek gondjai.
Ha a HDDben van flash akkor a bootot oda tölti be és az elsődleges drivereket így még gyorsabb indítást garantál.
Natív HD audio és natív bluray támogatás.
DX11 támogatás (ez nem azt jelenti hogy csak extra effekteket támogat hanem hogy logikusabban használja az ilyen kártyák erőforrásait).
Ezért jobb. (Support és drivertámogatást meg se említem mert egyértelmű) -
AND OR #13 Hajrá win 7 ! a 10%-ot majd csak meg fogja ütni ! -
#12 Beszélj a w7-ről! -
roliika #11 Hátigen a játékok nem mennek alatta (emulálva mehetnek dehát lol), aztán a megszokott grafikai programok videóvágók, fejlesztő környezetek..stb..meg spec engem idegesítene ah félévente lekéne cserélnem az oprendszert mert előfordulhat ugye linuxnál hogy régi verzióknál nincs semmi support, aztán a driverekről nembeszéltem..vagyis azok hiányáról..a kezelőfelület sem barátságos, jó ott a központi csomagkezelő de azonkívül meg nulla, semmi. -
#10 Ne fesd az ördögöt a falra, mert jön a házmester, és szeretkezik egyet a száddal. -
#9 Engem a boot idő sem nagyon érdekelne, persze meg kell hogy mondjam nekem már a vista bootidejével sem volt semmi gondom. Szerintem mindenkinekinek inkább azt kellene figyelembe vennie hogy mennyit tud kihozni egy windowsal megáldott pcből és egy linuxal működő pc vel. Azt nem szeretem amikor x-y méltatja a linuxot miközben valójában semmire sem használja azt. Egyébként tényleg vannak a linuxnak jó oldalai, azonban ha valaki vesz egy valamire való pc-t magának én nem fogom neki ajánlani.
http://www.youtube.com/watch?v=bmVFeNHOagQ -
roliika #8 Azért ha ezeket levonod úgysem jön ki a 9 s difi. -
who am I 7 #7 komoly szakértelemre vall a videó... :D Eleve csak a választó screen után kellett volna mérni + user bepötyögést ki kellett volna hagyni...vhogy úgy megcsinálni.vicces :D -
who am I 7 #6 Szerver oldalon jah...Desktopon meg pont fordítva van -
roliika #5 Tények ide katt.
A win7 még tökölt is 2-3 másodpercet a Noddal. -
roliika #4 Én fordítva mondtam volna. -
#3 Windows-os vagyok.
A Windows vonal sosem fogja utolérni a Linux-ot - MAC-et. Ez, sajnos, örök tény marad.
-
#2 Kíváncsian várom a "win7 sz@r, linux rulz" jellegű hozzászólásokat. ^^ -
roliika #1 "az operációs rendszer RTM-változata már július közepén elkészül, így a gyártók gondoskodhatnak eszközeik kompatibilitásáról"
Vista driverek mennek alatta. De éérteed..hidegzuhanyként érte a gyártókat a hír, hogy lesz 7et ésmost mint a marha nekiállnak drivert készíteni, vanrá 1 hónapjuk. LoL.