187
  • BlackRose
    http://en.wikipedia.org/wiki/F_Sharp_%28programming_language%29

Egy viszonylag új programnyelv amely sokat merített a funkcionális nyelvekből és én mint régi Lisp és funkcionális programnyelv rajangó ezt értékelni tudom a .NET világban (és alkalmazni is mert igazán hatékony).
  • sh0x
    te nagyon bolond vagy
  • Sanyix
    mi az isten az az F#?
  • Sanyix
    ja az 1024*768 alap... nálam még a catalyst feltelepítése után is. Sőt nem is engedi följebb állani, miközben fullos a 3d gyorsítás már. Csak úgy sikerül, hogy a ccc-ből kényszerítek egy felbontást. (ahhoz képest hogy a monitor driverét is feltelepítettem, w update-ről). Akkor már rögtön megjeleni a win beállításaimban is az 1280*1024-es max felbontás.

És igen a helyfoglalása is borzalmas... vlite-al lecsupaszítva is. Pedig semmi a tudása alapon.

Az állítólag kva bonyolult linux meg szépen kéri hogy írjak be ö,ü,ß blabla betűt ha van ilyenem majd, megkérdezi hogy van-e olyan hogy "ő" és ha van akkor nyomjak egyet, és ebből felismeri a teljes billentyűzetkiosztást(már az öü-ből is, valószínűleg az ő teszi rá a pontot hogy tuti magyar).
  • BlackRose
    :) ha fejlődsz majd el fogod tudni képzelni...

És igen én annyira hülye vagyok, hogy csak úgy elbasztam 4-5000 EUR-ót azért, hogy 2 utasításos assembly-vel vacakoljak :) Ezen a 3 fizikai gépes rendszeren összesen 5 "gép" fut (2 szerver amelyeken működik 1-2 virtuális szerver is) és a fő gép a munkaállomás. Perforce, SQL Server, automatizált tesztek, automatizált backup, stb. jelenleg egy saját fejlesztésem amely C#/F#/(Iron)Python és egy pici C++ kód közelíti a 70000 sort (a forrás) ezenkívül még 4 komolyabb alkalmazás forrása található meg rajta (amelyből egyik SQL 2005 és 2 viszont SQL 2000-es adatbázison megy - ezért kellenek a virtuális szerverek, mert a kliensek nem látják még kifizetőnek az adatbázis frissítést de alkalmazásukat ezmelett is fejleszteni kell; a 4 alkalmazás forrása összegezve meghaladja a 300000 sort - nagyrészét nem én fejlesztettem).

Remélem eltudod képzelni, hogy ilyen dolgokat biztonságban is kell tartani és backup is szükséges, ezért automatizált backup és TrueCrypt, BitLocker megoldások és Network Intrusion Prevention meg stb. amire szükségem van mert sem én sem a klienseim nem szeretnénk a a forrás és az adataink téves kézbe kerülnének.

A rendszer nagyon is figyelmesen kitervezett és több mint 20 éves saját és kollegáim tapasztalatait figyelembe vevő rendszer. Nem játék és nem is került kevés pénzbe sem megépíteni sem üzemeltetni.

Nem játszani való vasrakás.
  • Vantulok
    Igenis bebizonyítottam, sőt még pixx is rásegített a #92-es hozzászólásával !

#85:
    "A Viszta egyetlen dolog körül mozog tehát, egyetlen valós mozgatórugója létezik: megfigyelni a felhasználó tevékenységét. 2006 környékén az MS már átment a pofátlan státuszba és kiadta az SP3-mat az XPhez , amelyben már alapban BEkapcsolva van a trójai megfigyelőrendszer és egyéb szándékos butítások, lassítások, egyszóval az irányzék ahhoz, hogy a "szar" XP-t lecserélje a pancser a "jó" Visztára."

Ehhez már csak anyit fűznék hozzá, amit kihagytal és lényeges, hogy az eredeti SP3 trójait NEM tartalmaz, mivel azonban viszont, kizárólag a Windows Genuine Advantage-dzsel együtt hajlandó települni (tehát kizárólag eredeti Windows-ra) ezért a hozzá beszerezhető töréshez, illetve a tört és trójais SP3 torrentre való kisziváogtatásához az MSnek igenis köze van !

Az MS trükkjei között pedig mindig ott van, hogy a vírusos állományokat lehetőleg valami tényleges, viszonylag jó fícsörbe burkolja, ami az SP3 esetén sikerült is, hiszen valóban jó a SATA driver pack és egyéb támogatása. Ezért két legyet ütöttek egy csapásra: valaki vagy megveszi az eredeti Windows XP-t hogy az SP3mat használja, és akkor fizet a Microsoftnak, vagy pedig felrakja a trójaival fertőzött letorrentezett SP3-at és akkor növeli a megfigyelhető személyek listáját, amiért viszont az Államok fizet a Microsoftnak.
  • gothmog
    Volt itt már sok elbeszélés elfogult windows felhasználók tollából, kipróbált és elbukott Ubuntu-próbálkozásokról. Most elkövetném a fordított helyzetet. Felállás: beletanult, megszokott ubuntu-júzer, és egy 100% ubuntu kompatibilis laptop. Ez fontos. (asus F3JC-core2duo, gef.go7300, 2G ram, intel wifi, bluetooth). XP-t elég gyakran használok, a vistától igyekeztem távol tartani magam. A hetes az RC 7100, hivatalos. Ennek fényében:

Telepítés: Az időt nem mértem. Ami feltűnt:

-A telepítés közben kétszer van újraindítás, és a második után még mindig nem vagyunk készen, ekkor kell elkezdenünk rubrikákat kitölteni. Pedig a beállítások egy részét az elején megkérdezte.

-Az időzónát egy szép hosszú, bolhabetűs legördülő listából kell kikeresnünk. Ejnye. Az összes konkurens tudott már ide világtérképet rajzolni. Évekkel ezelőtt. Nem örülök.

-A billentyűkiosztást ugyanígy legördülő listából keressük, kipróbálási lehetőség nincs. Naná, hogy a telepítés végén -amikor a kulcsot kell beírni- derül ki, hogy fordítva lett a z-y. Nem örülök.

-A telepítő nem ismerte fel a kijelzőt -pedig ez már két évvel ezelőtt is sikerült az ubuntu livecd-nek. A telepítés 800x600-ban zajlik, első indulás elött feltolja 1024x768-ra. (amúgy 1280x800)

-Szóval az első indulásnál még mindig nem vagyunk készen. Első (ubuntus) reflex: keressünk driverek-gombot. Nincs. Irány a Display-settings. 1024x768 a teteje. Akkor windowsupdate. ~180M körüli anyagról beszél, ráindítok. Nem gyors, további hosszú percek. De legalább a folyamatjelző szép zöld, és csillog. Újraindítás. Megint. Ezután már jó a felbontás, láthatóan az nv-driver is felkerült. Hosszú sóhaj.

-De még mindig angol. Nosza, nyelvi beállítások. A windowsupdatehez irányít. Ott -emlékszem ritka vistás élményeimből- a választható frissítésekre megyek. Magyar nyelv nincs. Finn meg szerb pl. van. Nem örülök. Akkor irány a hogyan.org legnépszerűbb cikke. Ami ezen a ponton feltűnik: Az egérműködés színvonala még mindig a win95-nél tart. Továbbra sem sikerült lekódolni a "görgetés a hátul levő ablakon is működik"-funkciót. Szóval kattogtatok a böngésző, meg a winupdate ablakai között ide-oda. Nem örülök. Sebaj, végül, egy újabb restart után (megint) végre magyar nyelvű a felület. Most már áttolom aero-glassra, hadd villogjon.

-Ja, frissítés után a verziószám még mindig 7100, gondolom az is marad végig. Ez is olyasmi, amitől már elszoktam.

- a z-y még mindig fordítva van.(hogz ay annzát bassya meg) Irány a nyelv->billentyűzet. A "magyar101"-et betolta az EN alá másodiknak. Hozzáadom a jó Hu-HU kiosztást, az a HU alá kerül. Végül némi kattogtatás után a helyére kerül minden. Legalább újraindítani nem kell. Hurrá.

Helyfoglalás: -üres windows- 12Gb.

Szóval úgy néz ki megvagyunk. Lássuk, miből élünk:

-Rajzprogram: Paint -remek, átrendezték az ikonjait, és van csillag- szívecske- meg nyíl-pecsét. Ezeket lerakás előtt méretezni lehet, forgatni nem. :S Pedig adná magát.

-Notepad: semmit nem fejlesztettek rajta. Ugyanaz tizenöt éve. Első indításkor ne felejtsük el bekapcsolni a "hosszú sorok tördelése"-t. Hogy miért zavar ez? Hát, aki használt már pl. gedit-et az tudja.

-Warezpisti berakja Lost 5. évad, divx, feliratos. Az új media player szép, nagyon "glossy", nagyon "smooth", sajnos az srt-feliratot nem kezeli. :( De legalább van div-x support. (tényleg, a jogi helyzettel mi van?)
    -Írjunk cd-t. Azt meg tudja mondani valaki, mit csináljak, ha 1. szabályozni akarom az írási sebességet, 2.horribile dictu, a lemez formátumát?

-Viszont a pasziánsznak végre van hangja! Meg az aknakeresőnek is! Hát, mint egy falat kenyér.

-A glass effekt továbbra is szép.

Boot ido a grubtól a Firefox nyitólapig: win7->0:52; ub9.04->1:01
    Ebben mindkét esetben benne van a jelszó beírása, és a wifi kapcsolódás. És nem csaltam. Tehát a boot tényleg gyorsabb. Igaz, az ubuntun a compiz és a dock érezhetően fog pár másodpercet, de nem mentegetem. Ennyi az annyi.
    Elso nekifutásra. Sommásan? Nem estem hasra. Furcsa, de a legzavaróbb az volt, hogy a linuxos megszokások után úgy éreztem, meg van kötve a kezem.
  • Laurion
    Bizonyítottad? Egy árva bizonyítékot se írtál le, csak olyan gyanúkat, amiket aztán a magad mentálisan beteg világlátása szerint értelmeztél.

A bizonyítás teljesen mást jelent. Dehát a beteg embereknek pont ezt nem lehet elmagyarázni. Az üldözési mániás is bizonyítottnak látja, hogy a szomszédai az életére törnek, mert beteg a világlátása. Mint neked.

És ha te egy Pixar-Dreamworks-akármilyen filmet egymagad leanimálsz egy ósdi gépen, akkor miért készülnek azok a filmek évekig? Miért renderelik őket farmokon? Ha az a válaszod, hogy "mert hülyébbek nálam", akkor máris mutatod a betegséged egy újabb jelét.
  • Vantulok
    a paranoia akkor lenne igaz, ha nem tudnám bizonyítani, hogy a Viszta/Win7 egy trójai megfigyelőrendszer, most hogy alább bebizonyítottam, ez már nem igaz,

a megalománia pedig inkább a BlackRose szintű eberkéket jellemzi akik a 24 Giga ramjukkal és a 8 magos procijukkal, szupermárióznak és 2 utasításos esszembli programokkal tili-toliznak, hokiznak, keccsölnek , vagy hívhatjuk bárhogy , amire valóban elég volna egy 286-os is fél mega rammal.

Mindenesetre jómagam semmire nem tudnék egy ilyen kaliberű gépet elképzelni sem, monduk néhány brútforsz kód feltörésén kívül, merthát mi a lófasznak ugye?!
  • gothmog
    Van erre egy jó angol szó: wannabe
  • BlackRose
    Akkor gondolom neked Windows esetében a "Windows Fundamentals for Legacy PCs" felelne meg a legjobban :)

Egyébként én soha nem mondtam a Linux ellen egy szót sem (mert nagyon is jó OS) én csak azt mondtam, hogy a Windows is jó és, hogy a Vista jobb az XP-nél (és ezt nem fejből mondom) a Windows 7 pedig jobb mint a Vista.

Nekem soha nem volt gondom megkeresni egyikkel sem a kenyerem és a következő "erőművemet" sem, eddig még mindég az újabb generációs hardverből és szoftverből többet tudtam kihozni mint az előzőből, persze tanulni és olvasni kell sokat, de még eddig mindég megérte. És még valamit, a Shrek 4. szöveged értelmetlen, mert először is a világ leghatalmasabb hardver/szoftver kombinációján sem tudnád megcsinálni másodszor meg ha valami szupermen vagy és mégis képes lennél rá, 100x több időbe és 100x több pénzbe kerülne mint a modern gépeken.

Az 1GHz-és gépeknek produktív célokra használt PC esetében már régen a szemétben a helyük, nem azért mert nem lehet rajtuk dolgozni (lehet) hanem azért mert nem lehet velük HATÉKONYAN és PRODUKTÍVAN dolgozni.

Ha ilyen gépeken egyáltalán dolgozni tudsz akkor valószínűleg csak nagyon primitív szinten dolgozol (nem szántam sértésnek). Assembly-ben 286-oson (itt áll a sarokban egy) összedobok egy szuper kinézetű demót 1-2 nap allatt, de hogyan fogom kezelni azt a forráskódot amelyben egy komoly és nem iskolai "demoware" class-hierarchy kell, meg adatbázist amelyben néhányszáz stored procedure-ra van szükség, hogyan fogom implementálni azt a kódot amelyben megtalálható legalább 15 design pattern és egy dinamikus modern UI amely nem egy spaghetti kód alapú "Smart UI" hanem pl. egy MVC-s fejleszthető és karbantartható kód, azt már nem tudom elképzelni 1GHz-s gépen sőt még 2GHz-sen sem nagyon.

Egyébként mint ahogy mondtam mindenki azt használ ami megfelelően szolgálja, valakinek a Szuzuki is megfelel valakinek meg az semmit sem old meg.

P.S. soha nem vettem hardvert még nem volt muszáj, ez amit az aláírásomban látsz jelenleg jól szolgál és számításaim szerint szolgálni fog még kb. 1.5-2 évig, tehát a következő "refresh" valahol a "Sandy Bridge" platform megjelenése után lesz. OS-t viszont váltok mert MSDN előfizetésel hülyeség lenne nyomni az öregebb és kevésbé hatékony szoftvert.
  • Laurion
    "Én egy ilyen konfigon bárkinek elkészítem egymagam a Shrek 4. részét"
    "Egy ilyen konfigom bárkinek meghekkelem názát"
    "majd végre bevezetik a világméretű globálcionista megfigyelőrendszert"

Az ilyesminek van klinikai elnevezése is, ebben biztos vagyok. Valahol a paranoia-megalománia vonalon. Te nem vagy egészséges ember.
  • passatgt
    omg:D
  • Vantulok
    Mindezek ellenére, a megfelelően kiherélt, kalóz XP-t , még akár az egyébként jól hibajavított, és driverekkel megfelelően felvértezett - SP3-mal is ajánlom, még natív operációs rendszerként is, de különösen VirtualBoxban futó OSnek jöhet jól, főleg ha Tiny/nLite verzió.

A megfelelően kiherélt XPből kikóserolták ezeket a beépített trójai sunyiságokat és egy rendes, natúr, gyors oprendszert kapunk végeredményül, amely Microsoft termék létére, meglepően stabil is.
  • Vantulok
    Én is használom sok mindenre a gépemet, de a Vista/2008 nekem semmit nem tudott azon kívül nyújtani, hogy 10x-20x nagyobb gépigényű, idegesítőbb a kezelőfelülete, és eleve azzal a tudattal kell használnom, hogy még azt is tudhatja a Microsoft ha egy jóízűt fingok a gépem előtt. Namost ezért feltenni, hát .... aztán feltettem egy Ubuntut és voálá ! Maga a megváltás, minden megy rajta, Windows programok is, maga a gyönyör a kezelőfelületete, testreszabható, meg minden, elájulás a kinézete, olyan szép, két katt a programok telepítése , meg a csík megvárása. Ezek után én már még az XP-ről se nagyon akarok hallani, bár néha még azért elindítom egy VirtualBoxban :DD mert készültek azért jó szoftverek is rá.

Összességében, nekem elvből se kéne 1 gigahercnél nagyobb proci, és fél gigánál több RAM és az olyan oprencer aminek ez kevés, az takarodjon !

Én egy ilyen konfigon bárkinek elkészítem egymagam a Shrek 4. részét, ha megadja nekem a forgatókönyvet és a kezdőtőkét, mintegy motívációs díjat :)
    Egy ilyen konfigom bárkinek meghekkelem názát, vagy bármikor futattok neki egyidejűleg két oprendszert, úgy hogy észre se veszi, hogy a háttérben is fut még egy másik OS(Linux)

Ugyhogy erről ennyit. Aminek ez kevés, az húzza le magát a WC-n!

Ennyit a Visztáról meg a WinFOS 7ről !
  • pixx
    Nem tudom láttál-e már eredti xpt, én igen, nekem az van, és ott leírják, hogy az MS nem kémkedik sem utánad sem a családod után az oprendszerrel. Érdekes.
    Vagy hallottál-e róla, hogy 4 éve az egyik legnagyobb programmásolos bandát, az MS és az FBI együtt kapták el. Vajon mi része lehetett az MS-nek benne?
    2000-ben volt valami probléma az MS OS-vel, mert minden emailről másolatot küldött az FBI-nak. Érdekes, ezt szemfülesek vették észre, aztán némi botrány után abba maradt a dolog. Jött a nagy Tröszt elleni per, de az MS-t nem tudták szé tdarabloni nagyon, nem is kellett. Azon meg nem is csodálkoznék, ha részvényesek közt nagyrészt az USA kormánya állna.
  • BlackRose
    Mondtam már miért lett kevesebb Vista értékesítve mint várták, egyáltalán nem azért mert rosszabb az XP-től (mert nem rosszabb, csak legtöbb usernek nem nyújt semmit amit az XP nem tudna és senki sem akar plusz pénzt és plusz időt - ami nélkül nem tanulhatja meg a különbségeket - valamire ami már alapjában megvan neki.

Egyébként én meg fejlesztő vagyok 20+ éve (17 éve profi) és mondhatom, hogy általában olyan szinten használom az OS-t amilyenről a userek kevesebb mint 1% hallott. És mondhatom, hogy XP/2003-mal nem lennék képes azt elérni amit Vista/2008-al eltudok érni ugyanannyi erőfeszítésel, még álmomban sem. Az én rendszeremen az én szükségleteimet figyelembe véve minden real-world teszt esetében +/- kitűnő eredménnyel vizsgázott a Vista/2008 (főleg a Server 2008). Vissza XP-re? Álmomban sem. Különben az embereknek általában az a bajuk a Vistával, hogy egy-két nap (vagy legalább egy-két óra) atállási időre van szükség (mert elég sok dolgot megváltoztattak benne) és az emberek nagy része írtózatosan röheli a változásokat főleg azok akik a számítógépeket eddig is két újjal használták. A geek-eknél és a "digitál generation" tagjainál a Vista 60-70% piaci részesedést mondhat magáénak, az XP 0%-ot (a maradék 30-40% Linux/BSD és Mac OSX).
  • Vantulok
    Alapos gyanú és néhány közvetett bizonyíték = (közvetlen) bizonyíték.

Legalábbis az ilyen gusztustalan rendőrállamokban, mint amilyenben élünk.

Felsorolok a sztorin kívül - ami bőven több mint alapos gyanú- csak neked, még néhány közvetett bizonyítékot is :

Windows SAM , Security Access Management néven futú, valójában Stealth Activity Monitoring nevű szolgáltatás, amely az XP SP nélküli verziójában jelent volt, és lám, alig az XP kijövetele után pár hónappal megjelent a Sasser nevű féreg, persze harmadik fél által megírtnak feltüntetve, amelyet valójában a Microsoft fejlesztőgárdája dolgozott ki. Érdekes módon egy TOTÁL FRISSEN TELEPÍTETT SP nélküli Windowst az internetre dugás pillanatától számított 30 másodpercen belül, bármiféle júzer interakció NÉLKÜL fertőzött meg (!!!)

Ez egy kicsit sok volt és szép számmal érte kritika emiatt az XP fejleszőgárdát,
    akik ártatlan fejjel, és mindenféle backdoor, meg szaksóder dumákkal magukat, mintegy védve, kidumálták magukat ebből...
    majd ezért kénytelen-kelletlenek voltak egy fokkal visszább venni, és kiadni az átmeneti SP1-est, amiben ezt deaktíválták. Majd az SP2-vel kezdődött meg a legsunyibb adatátviteli szolgáltatások egybedolgozása, és a "tűzfal" , meg a "Biztonsági központ" (nevetséges!) kidolgozása.
  • Sanyix
    én is :D és mellesleg eclipse alapú fejlesztőeszközöket használok, kb 90%-ban multiplatform programokkal. Kb 0 értelme van itt is a vindóznak, csak 1-2 gagyi tesztszerveren van a normál gépeken kívül vindóz, a nagygépek mint ilyan ibm-es szarok, meg linux.
  • BlackRose
    kb. én is ezt mondtam.
  • Match
    Erre valami bizonyítékot mutass már légyszi.
  • Vantulok
    Kezdhettem volna úgy is, hogy Egyszer volt hol nem volt... az Operációs Rendszeren is túl... ahol a kurta farkú malac *úr....

...itt a vége fuss el véle !
  • Vantulok
    De nézzük most át logikásan a dolgokat ! Mi történt?

Az XP elkészülte után, rájöttek, hogy az XP-t még mindig nem lehet egyszerűen, könnyen, kívülről , észrevehetetlenül távvezérelni és megfigyelni a júzer tudta nélkül. Ezérthát kiadtak hozzá egy szervízcsomag ketteset, amiben már majdnem kész volt ez a trójai rendszer (RC szintű volt) alapban KIkapcsolva, hiszen a gyárilag , futószalagról lejött oprendszerről könnyen bizonyítható lenne, hogy beépítet trójait tartalmaz. Közben elkezdték fejleszteni a Longhorn kódnéven futó oprendszert a sikeres XP után, azzal ez EGYETLEN valós -hátsó- szándékkal, hogy ezzel az oprendszerrel, vagy valamely utódjával, majd végre bevezetik a világméretű globálcionista megfigyelőrendszert, amit 1984 óta szeretnének már bevezetni. A Viszta egyetlen dolog körül mozog tehát, egyetlen valós mozgatórugója létezik: megfigyelni a felhasználó tevékenységét. 2006 környékén az MS már átment a pofátlan státuszba és kiadta az SP3-mat az XPhez , amelyben már alapban BEkapcsolva van a trójai megfigyelőrendszer és egyéb szándékos butítások, lassítások, egyszóval az irányzék ahhoz, hogy a "szar" XP-t lecserélje a pancser a "jó" Visztára. 2007-ben világot is látott a Viszta, csakhogy a vevők, mintha megneszelték volna az MS eredeti szándékát ezzel , szerencséjükre nem telepítették olyan arányban mint ahogy azt az MS és a móricka elképzelte, ezérthát ott van nekik a B tervként a másod-dudás operációs rendszer bevezetése, ami érdekes módon , milyen hamar kész lett, alig 2 év fejlesztés után, gyakorlatilag 0 módosítással, a felhasználók nemhogy hülyének, de már egyenesen IDIÓTÁNAK való lenézésével, szinte kizárólag a szuperbár és a bejelentkező animáció módosításával, húzzák le felhasználó orra előtt ugyanazt a bőrt mégegyszer ugyanarról a bukott rókáról, terelő marketing dumákkal, és az állítólagos megelégedett teszterekkel... máig egyetlen gondolat vezérli őket még a biztos anyagi veszteség ellenére is: (hiszen használni se fogják nemhogy megvásárolni) ez pedig nem más minthogy tűzzel-vassal, foggal-körömmel fel akarják telepítettettettettettettni minél több felhasználó gépére a trójai megfigyelő operációs rendszerüket, hogy végre a globálcionisták uralkodjanak a világon !
  • vttomi
    itt ülök egy idodában, netezek és szöveget szerkesztek
    ehhez sztem kár volt megvenni a cégnek a win-t
    tehát akaratom ellenére az xp és ie statisztikát javítom, szóval ennyit érnek a felmérések (más kérdés h van telepíthetetlen gépre is ff portable)
  • grobs
    A VS funkcióiban az alap eclipse-szel partiban van, de az eclipse lényege a plug-in rendszer. Ugyanúgy ahogy egy alap FF-hez lehet mérni az IE-t, csak az FF-et senki nem használja plug-in nélkül. Ettől még persze C#, vagy ASP.NET fejlesztéshez soha nem használtam (és nem is használnék) mást mint VS.
    Nálunk minden fejlesztő (és persze renszergazda is) linux-on dolgozik. A munka nagy részében Zend Studio-val és FF-fel (pgAdmin és terminál amit még használunk). A grafikusok mac-et használnak (24"-os iMac van most mindegyiknél). Kereskedők közül aki mobil az macbook-ot kap, aki nem annyira mobil az w7-et használ. IE tesztet mindenki vbox-ban csinál.
    Mindenki azt használja amivel hatékonyan dolgozik.
  • DMZ
  • ilf667
    te majom, nézd már meg,h az a nyamvadt rolika hozta fel a linux témát itt is
  • Vantulok
    az hogy az MS érdekeltségű partnerek meg vannak vele elégedve az nagyon karcsú, hiszen a Vistától is el voltak ájulva a béta fázistól kezdve az RC verzión át egészen a megjelenés pillanatáig és máig el lennének ájulva tőle, ha nem lenne a lent látható statisztikai átlagok szerint máig 10-20% körüli a popularitása,
    (illetve ha nem lenne az hogy "Már nem ajánlják a Visztát")
    uszkve legfejjebb minden ötödik ember használja, bár szerintem inkább csak minden tizedik. Valamint nekem szakmám és hivatásom, az Viszta leirtása a laptopokról, és csak idén kb. 100 esetben irtottam le a Visztával vásárolt laptopról , a kliens határozott kérésére, és tettem fel neki XP-t, és/vagy Linuxot. Úgyhogy ezt se felejts majd el levonni a statisztikábkól, hiszen az egy dolog, hogy mivel árusítják az új laptopokat és az egy másik dolog, hogy milyen iszonyat nagy arányban sikálják le róla az emberek csípőből, vagy inkább undorból. Azon klienseim akik ilyen kéréssel fáradtak hozzám, elmondásuk szerint átlagban legalább 1 (vagy néha több) másik ismerősük hasonló irányú döntése alapján hozták meg saját döntésüket, hozzátéve, hogy nekik sem tetszik a Viszta kezelőfelülete és szeretnék a megszokott XP-t látni a gépen.
  • Sanyix
    Te most mi a rákról beszélsz? Elgurult a gyógyszer?
  • Laurion
    Annyira szánalmas, hogy a linuxosok nem szépen egymás között örülnek a maguk rendszerének, hanem minden windowsos fórumba odacsődülnek észt osztani, lefitymálni, bunkóskodni. (Miközben még igazuk sincs, csak a saját szempontjaikat képesek otromba mód erőltetni.)

Mi ez a megkeseredett, foyton támadó, agresszív szellem? Nem bírjátok, hogy kisebbség vagytok? Nem bírjátok, hogy a prófétai rendszeretekből mégsem lett államvallás?
  • BlackRose
    Azért nem kell a Visual Studio-t leszarni - mondtam már, hogy ne legyünk értelmetlenek :) - mert igaz, hogy különbözik az Eclipse-nél de azért nem rosszabb, csak persze más piacot céloz, más dolgokat tartottak szemelőtt fejlesztésekor. Mindkét IDE top notch, mindkét IDE a maga módján óriási alkotás és +/- tökéletesen szolgálja felhasználó közönségét. Különben nekem a NetBeans jobban tetszik mint az Eclipse, de az szintén nem jelenti, hogy a NetBeans király az Eclipse meg szar mert biztos vagyok benne, hogy nem.

Az igazság valahol ott van, hogy programozásra sem a Linux sem a Windows nem szégyenkezhet.
  • Sanyix
    Savanyúcukor!
  • horko
    Szerintem te most pont ezt akartad mondani!
  • Sanyix
    Működik a vlite w7-en is, viszont már ki enged szedni olyan dolgokat is, amitől be fog halni a rendszer, de ez persze csak a telepítés vége felé derül ki (m$ minőség).

fotosopra ott a gimp mint alternatíva. Az itt lévő usereknek kb 100%-nak bőven sok még annyi funkció is ami benne van, persze mondják hogy nem, mert pr0 usernek akarnak látszani. De akiknek nem elég, ott a professional verzió, ami viszont már fizetős.
    Bármilyen komlexitású fordító van linuxra is. Hogy egy igen komplexet írjak: c++ :D

De szerintem te fejlesztőkörnyezetre gondolsz, amire elég csak egyet írni: eclipse. Java-ban nincs annál jobb, és rommá lehet moddolni, és pluginolni(tehát c akármit is tud, meg akár minden létező nyelvet, csak plugin kell hozzá), úgy hogy felismerhetetlen lesz, mert még a funkciói is teljesen különbözhetnek az alaptól. pl alapon programozási környezet. De van adatbázis böngészővé/kezelővé moddolt változata is. És hát az visual studio pl eléggé gány dolog mellette.

Wifinél meg a szokásos. winre minden távolkeleti dzsunka fos gyártó csinál drivert, linuxra nem. De meg is érdemli aki ilyen fost vesz :)
  • WoodrowWilson
    Természetesen a végfelhasználót nem érdekli, hogy hány %, azt arra írtam, hogy minek gyártson rá a Microsoft vagy akárki vírust, amikor úgyse használja senki.
  • blackeagle
    még 1 gondolat , nekem is van old gépen xp DE csak a starcraft miatt ( kinlódni nem fogok emuval )
    ,más nincs is rajta és ezzel sokan igy vannak ,mármint a játékkal ami m$ függő.
  • blackeagle
    és ????? kit érdekel ? kit érdekel az a táblázat ahhol 0.52% a linux használat ??? örülök is neki hogy a sok birka nem azt használja.
    Engem 1 érdekel ,hogy a munkám meg tudom csinálni rajta és az elmúlt 10 évben nem volt vele gondom ,se virus ,se fagyás se semmi csak a ki - be kapcsolás , de akadt már 5-6 hónapos uptime is a 10 évben. Ellenben a melóhelyen azzal a szutyok xp-vel nincs nap hogy ne szivjunk ,de jó az legalább megy az idő .
    Viszont lehet rosszul fogok aludni az alacsony linux százalék miatt és én is megyek warez vistáért.
  • BlackRose
    Egyetértek néhány dolog kivételével, a virtuális gépek teljesítménye nem annyira érezhetően roszabb mint a natív (persze ha minden jól bevan állítva) és fejlesztés esetében a Linux nem gyengébb a WIndows-tól mert megvan rá Eclipse IDE, Netbeans IDE, Sun Studio ls még egy sor kisebb is, minden féle C/C++ (GCC, Intel, Sun, stb.), C# is a Mononak köszönhetően, Java, Python, Ruby, és minden elképzelhető nyelv és fordító/interpreter stb., XHTML editorok, adatbázis kezelők (MySQL, DB2, Oracle, ...) stb. Szóval fejlesztés esetében a Linux nagyon is produktív platform (a UNIX-okat programozók csinálták programozóknak és a Linux-ot is), de legtöbb más esetben mint amit említettél a Windows desktopon érezhetően produktívabb platform.
  • BlackRose
    dejlesztőktől = fejlesztőktől
  • BlackRose
    Elmondanád már, hogyan tesztelted? Mert gondolom kicsit jobban mint az a 18 nagyágyú Microsoft IT Partner (IBM, HP, Dell, stb.) akik aláírása nélkül nem lehet Windows 7 RTM és akik százezres deploynemt-okban tesztelik már hónapok óta több millió automatizált test case-el... és gondolom elég sok elő userel is és állítólag nagyon megvannak elégedve a teszteket meg tökéletesen végrehajtotta. Meg persze az MS-ben is megy a dogfood már egy ideje és ahogy a dejlesztőktől hallom nagyon megvannak elégedve vele, de hát a fejlesztők általában az amatőr kis beszari userek közé sorolhatóak és gondolom halvány fingjuk sincs mitől döglik a légy? :)