311803
-
Óvatosan egy Sleeping Dogs (sima, nem definitive)-al próbálkoztam be először, tegnap(...), de valamiért FullHD-t engedte csak mint max opciót. Mivel késő volt, és kevés időm, így maradtam 1080p-n, de nem éreztem így se azt hogy nem érte meg váltanom. A méret, a színek, a kontraszt, a feketék, mind lemásznak a képről. Ami egyedül feltűnően csúf, az fehér/világos háttérnél az Edge bevilágítás, de mind filmben, mind játékokban ritka, valami menüben tűnt csak fel. -
4k gaming beugrott nálam is végre.
Hát keményen meg kell fizetni az árát, szóval a 4k kora még mindig nem jött el. Rohadtul nem kommersz egy 2080S, meg egy Q70R, már pedig ez alatt én nem nagyon erőltetném a témát, hacsak valaki meg nem elégszik a 4k 30-al, aminél az 1080p 60 kb. ezerszer jobb.
Benne vagyok a DaS 3 maxolásába, így nem tudtam rengeteg dolgot kipróbálni, de annyit elmondhatok, hogy a DaS 3-ba összesen cirka 200 órám lehet (3 éve történt végigvitellel együtt), de kb. 1 perc alatt már olyan részletek jöttek elő, amik eddig is ott volt a képernyőn, de FHD-ben egyszerűen nem láttad!!!
Nyilván ettől nem lett ez egy másik játék, de baz: WOW!!!
Pl. Pontiff termében az egész tér szinte mélységet, magasságot nyer, csillog a padló, mintha most sikálták volna fel, pedig no RTX ON, meg én FHD-ben is maxon toltam, de AKKOR IS jöttek elő részletek! Carthus dungeonjában is, egyszerűen jobban pofánver a rengeteg emberi csontváz maradvány, az épületek, a terek, mind sokkal élettel telibbek a részletek miatt! Szinte ott vagy!
A karaktereken levő felszerelések, fények/árnyékok, sokkal szembeötlőbbek, sokkal élethűbb az egész! Vagy amikor leölsz egy ellenfelet és fehéren pulzáló/áramló fény marad utána, jelezvén, hogy dobott valamit, szedd fel, az is szinte egy újabb effekt, a fénye a környező kis részt bevilágítja, egészen más, mint FHD-ben. Ugyan így, ha levernek mész a lelkedért, szinte egy lángoló fényoszlop az a zöld/piros tócsa. Persze ehhez kell a magasabb fényerő, is, de ez a jobb 4k tv-k-nél amúgy is már alapvetés.
3 éves játék, de rohadtul látványos ezen a felbontáson és persze stabil 60 frémmel szalad.
És akkor ez csak egy olyan játék, ami HDR-t se tud, meg RTX-et se és mégis LÁTVÁNYOSAN szebb és részletesebb lett a 4k felbontástól! -
Crystal Sage... te most viccelsz? :-D
Az egy nulla. Némely mob komolyabb nála. Mer' azt csinálja, hogy próbál pár lassú szar varázslatot rádtolni, te meg evadeled ásítva, megcsapod párszor, elteleportál, felbukkan, 1-et ütsz a klónjaiba, ha nem jössz rá melyik az igazi (de rájössz 2 mp alatt), megint evadelsz, közben kitöltesz egy lottót, megint megcsapod. Ezt kb. 4x eljátszod halott. Értékelhetetlenül könnyű.
Az alapjáték összes boss harca lófüle és nem azért mert hú, de begyakoroltam. Mikor elsőre vittem végig 3 éve a DaS 3-at, akkor is elsőre ment gyak. az összes. Egyedül a Nameless King jelent soulsos kihívást, ott tényleg oda kell figyelni, meg a kezdőket az Abyss Watchers 2. fázisa szívathatja meg, mert ott még kevés nagyon a stamina, egyértelműen előnyben van a boss. De ennyi.
A DLC bossok közül Sister Friede 1-2. fázisa nulla, a 3.-ban viszont könnyen beszophatja az ember, jóval nehezebb emiatt mint az alapjáték bármely harca, hiszen a rés is rendkívül kicsi amikor megtudod ütni. Aztán Darkeater Midir, mint DLC boss, dettó jól átgondolt kihívás ugyanis nem nagyon hatja meg a fizikai sebzés, meg úgy nagyon semmi, hosszú HP csíkja van, talán a leghosszabb DaS 3 harc emiatt.
A DLC final boss-a Gael, mintapéldája annak, hogyan kell egy tökéletesen jó boss harcot prezentálni. Le a kalappal a From előtt a DLC-k miatt!
Másikra: Dehogy csal a gép... a DaS 1 neked azért lehet furcsa, mert lassú ütemű, fel kell venni a ritmust. Hozzá képest a Nioh egy kaszabtornádó... még a BB is lassabb ütemű, amúgy, mint a Nioh.
DaS 2 Scholart letoltad már?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 08:29:57 -
Das 1 is brutál easy lenne ha nem csalna a gép.
Pont most szembesülök ezzel az egésszel.
Kész agyrák dolgok vannak az első részben.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 01:01:24 -
Szerintem Relatív, nekem Crystal Sage pl a legnehezebb, egyik dlc boss se olyan nehéz. :P
Azért alapjátékban van pár boss, ami szerintem sokkal kevésbé kiszámítható mint a DLC-s boss-ok, de valszeg játékosa válogatja.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 00:55:55 -
Na de az alapjáték boss harcai olyan könnyűek, hogy szinte magukat ölik. Anno ha visszaemlékeztek rá, még én is húztam a számat, hogy a 2. rész után a DaS 3 elment kicsit casual irányba és ezt most is fenntartom. Az eleje ugyan kicsit nehézkesebben pörög fel, mivel ott és akkor még ritka a fejlesztési alapanyag, de aztán hamar lazít a gyeplőn.
A DLC boss harcok közül 1-2 viszont tényleg egész tökös, jópofák. Szerintem aki valaha is kicsit is érdeklődött a DaS 3 iránt, vagy letolta az alapot, az FELTÉTLENÜL tolja végig a 2 DLC-t is, mert példásra sikeredtek! A DLC-k amúgy annak ellenére is endgame contentek (sima NG!), hogy elég korán elérhetők. Ha valaki LVL 35-40 körül menne oda, az merő frusztráció lenne csak. Semmi értelme. Szórakozni kell, nem ön kínozni. (Mondja az, aki megszerzett 30 Vertebra Shackle-t -.-) -
Ott u.e. van most is. Folyamatosan tele van jelekkel. A legrosszabb, ha te teszed le a jeled... beidéznek sokadiknak, mindenki agyatlanul egymást gyapálja, miközben a mobok oda vannak húzva. Van aki erre recskázik... már értelmes magyarázatom nincs. -
Na akkor most már érted, miért kértelek meg rá, hogy segíts nekem egy kicsit a covenant itemek beszerzésében, de örömmel jelenthetem, hogy már nem kell. Nagy részét egyszerűen kifarmoltam, a maradékot meg emberi méltóságomat félretéve, erősen kezdő szagú játékosokat leölve szereztem meg. Meg is kaptam ma érte az achit. -
"Ez az invade is egy tök nagy hülyeség, mert amikor a checkpoint közelében lófrálsz 1 db maradék varázsitallal és betámad vki frissen, nos az minden csak nem élvezetes."
Erre azért van item, és ne feledd, hogy ez a Demon's Souls óta így működik, éppen ez adja meg pluszban a játék nehézségét, mely egy idő után inkább élvezeti faktorrá válhat, ha kitanulod a mesterséged :-)
A Mound-Maker covenant esetében, ha beidéznek, akkor a szörnyek hozzád sem érnek, ellenben beleszaladhatsz az ütéseikbe, ergo sebeznek, de soha nem direktben. Érdekes élmény így átmenni 1-1 húzósabb pályán, hogy tulajdonképpen te is egy hentes vagy, aki ártatlanokat öl. Nem egyszer volt olyan, hogy megidéztek, azt hitték a lila színű jelemre, hogy valami spec. segítő kari lehet, köszöngettek, mutogattak, hogy menjünk takarítani a pályát... követtem őket egy ideig, majd orvul megöltem őket.
Akinek Vertebra Shackle covenant itemre van szüksége, az egy idő után lemegy az emberi moslék legaljára, ugyanis, alig 1% a dropja annak a szarnak, ha farmolnád, így "egyszerűbb" lehet multiban megszerezni. Aztán ahogy írtam, ezt cáfolom is, ugyanis a multi az elmebetegek játéka lett és nem mondom, hogy emiatt a covenant item miatt ennek nem lettem én is a részese! Sok óra farm után eljutsz ugyanis olyan állapotba, hogy a játékon belül BÁRMIT megteszel azért, hogy megszerezd! Pl. kezdőket gyalulsz a földbe, vagy tojsz nagyot a Souls etiketre, tehát nincs meghajolás, nincs estusok közös kiürítése, hanem azonnal, de rögvest támadsz ahogy csak bírsz. Ez a covenant kihozza az emberből a legalját.
És baz... gondoljunk csak bele: Hát pont ezt akarta a From! Pontosan ez ennek a covenantnak a célja, hogy egy alja véglény legyél önként! Teljesen más, mint a blue sentinel, vagy a sunbro covenant. És ha így nézzük, akkor a From egy zseni!
"nem ez alapján ítéled meg a multiplayer játékmódot úgy általában."
Minden áldott nap multizok nagyon rég óta. Hearthstone. Az is multi. Gyak. alig van lehetőséged a kommunikációra, de ott is van ám paraszt bőven. Pl.: Első körben nem csinál semmit, égeti a kötelet, majd amikor lejárna az ideje hirtelen feltámad és csinál valamit, vagy átadja a körét. Vagy simán csak mindig, minden körben kötelet éget. Vagy látszólag nyerő helyzetből folyamatosan tolja a bm-et és hergel Well played-el, vagy thx-el. Vagy amikor elvered spammeli az angry-t, de olyan is van, aki egy elszenvedett vereség után azonnal felvenne barátnak, hogy ott mondja a képedbe mennyire gyűlöl. Ez utóbbi velem soha nem esett meg, mert soha nem veszek fel senkit barátnak, akit nem ismerek egy kicsit. Amúgy nem kell messze menni... itt az SG-n is akadott pár olyan arc, aki hamar elérte, hogy az ember örömmel vette le a friends listáról. Volt olyan is, aki rendszeresen keresett, hogy szívesség kéne, nézné, hogy nyerek, vagy csináljak vele brawl-t, vagy questet, hogy kapja a goldot, de amikor én nagy ritkán kértem tőle 1 nyomorult wint, akkor volt, hogy rendre kilépett, mondván ehhez neki nincs türelme. Pfff. -
Ha már Das 3 valahol lehet letölteni mentéseket a boss-okhoz, hogy a bossokat tudjam próbálgatni? 
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.21. 21:08:37 -
Rony94 #308263 Irithyll pálya megvan? Rögtön Pontiff Sullyvahn után. A játék köbö 1 hónapos lehetett és azon a részen, szinte MINDIG beinvadeltek engem egyszerre 2-en, 3-an. BORZASZTÓ élmény volt. Azóta nem tudom ezen változtattak-e.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.10.21. 20:37:06 -
Ma vissza mentem oda, ahol tegnap kezdtük a mókát. Elnyomtam egy embert, megjelent egy idéző jel, fehér, eredmények: 2x a fantomot nem lehet megidézni, 3x az idő túllépés miatt nem sikerült a fantomot megidézni, majd 3x a fantomot nem sikerült megidézni és 2x semmi sem történt.
Akkor elmentem egy másik tűzhöz, ott 0 jel, tegnap volt 12. Akkor elmentem Anor Londoba, a lépcső alatt egy megidéző jel (már nem vagyok ember), megidézem a fantomot, nincs sehol. 2 lovag után a lépcső tetején megjelenik, fut ezerrel, lag kétezerrel, csak fut, utolérem, leverem 1 hpra, hílel majd fut, ész nélkül, utolérem, leverem 1 hpra, hílel és fut.....percekig, ekkor megáll, előveszi a Gandyr fejszéjét és harc. Lag, nemtalálom el, lag, eltalál, leiszom magam nullára és meghalok.... -
Nálam a Gears 5-ben 1 bug volt talán. Azon a részen ahol a vízbe kellett csalni a szörnyet hogy lefagyjon nos ott sokszor eltűnt a képernyőről és az átvezető mindig csak üresen ment le a szörny nélkül.. Semmi más -
Sajnos ez így van, ahogy leírtad: a Dark Souls 3 nem multira lett kitalálva. Ez az invade is egy tök nagy hülyeség, mert amikor a checkpoint közelében lófrálsz 1 db maradék varázsitallal és betámad vki frissen, nos az minden csak nem élvezetes. Persze tudom, hülye az aki nem kapcsolja ki ilyenkor a lehetőséget és nem offline játszik... na igen, de akkor minek a multi?
Nekem egyszer egy olyan bug is jelentkezett, hogy egy jó kis csihipuhi alkalmával egyszer csak valahogy sebezhetetlenné váltak a szörnyek (lehet, hogy az általad említett feltornászott hp játszott be, bár nem hinném, mert nem invade, hanem coventant-os harc volt, amikor elvileg a szörnyek nem nagyon játszanak), de ők persze a szokásos sebzéseket vitték be nekem, aminek következtében el is haláloztam. Egyébként a szörnyek amolyan díszként vannak jelen ilyenkor és meg sem tudnak ütni (ez akkor van ha téged idéznek meg).
Szóval egy nagy kalap kaki ez így ebben a formában, de remélem nem ez alapján ítéled meg a multiplayer játékmódot úgy általában. -
Zóanagyvarázsló #308259 Elhiszem, csak szóltam, hogy a bugokban fulladozás után számomra nem a polírozottság jut eszembe. És lehet, hogy a single mellett mákod is volt. Megjegyzem, a 4-ben is kellett újrakezdenünk chaptert gamebreaking bug miatt, az 1-ben (Ultimate) pedig újraindítás (pontosabban másnapi nekifutás) kellett. Pedig azok véglegesre voltak már patchelve. De az 5 borzasztó volt (pedig jött már egy 5 GB-os patch is), íme egy saját gyűjtés róla:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- rendszeresen lebegnek vagy földbe süllyedtek karakterek vagy fegyverek, sok esetben ez csak vizuálisan gagyi, akadt be így a robot is széfnyitás közben (reload), de Botond is szagolta alulról az ibolya gyökerét
- olyan is volt, hogy a robot cseszett jönni, így nem indult be a szkript, lőhettük újra azt a részt
- korábban már írtam, hogy a mentés közben meghalással egy átvezetőig eltüntette a karakteremet a játékból, addig szellem voltam, illetve váltani kellett a robotra (konkrétan az Act I bosst ezért Botond gyakorlatilag egyedül oldotta meg)
- a hanggal való állandó szarakodást is említettem, mindig nélküle indult mindkettőnknél a játék (vélhetően a voice chat miatt, single-ben működik rendesen), és csak a hangkeverőben való random csimpánzkodás segít
- kivéve, ha nem, az Act 4 felét úgy kellett játszanom, hogy csak bizonyos esetekben adott hangot a játék: pl. ha a menüben húzgáltam a csúszkákat, ha éppen drámai akart lenni a zene vagy ha szétplaccsanatak a fejek - ilyenkor üvöltött, egyébként némajáték volt, azt sem észleltem, ha hátam mögött atombombát robbantanak (egy átvezető megjavította)
Remélem, hogy a The Coalition legközelebb sandbox co-op RPG-t fejleszt
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.10.21. 10:35:53 -
Hát, multiról és ko-opról nem tudok nyilatkozni, csak a kampányt toltam végig. Az általam említett problémán kívül pedig egy buggal sem találkoztam. -
Természetesen spoileres
-
Letolva a DaS 3-at újra + a DLC-ket egész nyugodtan dőltem hátra, hogy igen, tényleg igaz a no pre-order, mert nagyon szépen helyre van kalapálva a játék.
Aztán elkezdtem multizni. Atya. Ég.
- Kezdjük azzal, hogy az összes lehetséges variációt végigpróbáltuk McFrost úrral, de egyetlen 1x sem látta a summon jelemet, holott a Mound Makers covenantnál elvileg nincs szigorú lvl limit. Ő 118 körül volt én meg 142 (2.5 millió betárazott lélekkel) és nem sikerül 1x sem. Neki néha még connection errort is dobott bónuszként, vagy kirakta a menübe a játék.
- Mondják az okosok netszerte, hogy ne farmolj mobokat covenant itemekért, mert git gud és multizz, de elárulom, hogy a LEGALACSONYABB droprate-el (1% alatt valamivel!) bíró Vertebra Shackle is DRÁMAIAN gyakrabban esik, mint, hogy minden rendben menjen ezzel a PUTRI multival.
- Saját bőrön, sok-sok óra tapasztalata az, hogy a monoton farmolással 20-30 perc alatt 3 ilyen itemet kifarmolsz, addig a multis kapcsolatra várva, hogy beidézzenek/invadelj 5-10 perc között kell várnod. Nem azért mert nincs senki, hanem azért, mert:
- vagy connection errorozik a host,
- vagy fingja sincs mit csinál és beidéz és bontja a kapcsolatot,
- vagy beidéz mindenkit akit csak bír,
- vagy beidéz, elbújik és fél órákig keresed,
- vagy beidéz és CSAL... beleversz 20-at és 0 dmg-et osztasz ki neki egy +10-es fizikai sebzést okozó karddal, amit 2 kézre fogsz,
- vagy annyira lagol, hogy ütsz egyet és a köv. frame az, hogy 12 méterrel arrébb van,
- vagy van olyan idióta aki egy rakat segítőt beidéz, hogy a húzósabb területet velük takarítsa ki. Ezzel csak az a gond, hogy a több fantom, még ha jó szándékkal is van jelen iszonyúan feltoltja a mobok HP-ját, így amibe single 3 ütés kell, abba itt lazán 13, ergo a hülyéje saját magának nehezíti meg a játékot és elég gyakran ennek az a vége, hogy a sunbrok se kapnak medált, meg a sentinelek se proof-ot.
- vagy beidéznek a legnagyobb szarcunami közepére és mindenki üt mindenkit + a komolyabb mobok tömege is oda van húzva. Egyértelműen szándékos. (Blue Sentinelként vettem ezt gyakran észre.)
- vagy - és a végre hagytam a legirritálóbbat - beidéz és olyan kiba. messze rak le tőle, hogy 5 percig nyomod a runt. És ezt k. gyakran előadja! Fogalmam sincs ennek így mi az értelme, vagy ebben hol a szórakoztató faktor?
És akkor csodálkoznak néhányan, hogy ha itt meghallják páran azt a szót, hogy multi, rögtön a fos egy szinonimájaként tekintenek rá.
Mondhatnám, hogy ez olyan mint a vezetés és valójában 1000-ből csak 10 hülye rontja el az életed minden áldott nap, de erre ez nem lenne egészen valid, ugyanis itt a hülyék aránya dermesztő, az értelmesek meg csak jelzésszinten vannak.
Szóval, így sok oldalnyi hibajavítással a háta mögött, a DaS 3 single és DLC-k feltétlenül ajánlottak! A DLC-k rendkívül jól sikerült, hangulatos darabok lettek, példaértékűek!
Ellenben a multi része a játéknak közel értékelhetetlen.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.20. 22:26:26 -
Zóanagyvarázsló #308255 Ez azért igencsak nagy gond, főleg egy amúgy eléggé szépen polírozott játéktól
Ez a szépen polírozott játék nálam egy bugtenger volt, igaz, a co-op megkínozta szegényt meg a voice chat, single-ben valószínűleg nem lett volna olyan rettenet. Csak hát éppen a széria egyik alapvető feature-je a kezdetektől a co-op.
A grafika tényleg jó, ráadásul nem komoly a gépigény, és állítólag konzolon is hozza, amit kell. Csak semmi olyan, ami lenyűgözne. Ahhoz sokkal komolyabb és/vagy egyedibb art direction kellett volna, vagy nagyobb lépés.
A végjátékban én is éreztem, hogy grandiózus akar lenni, de untam a végén a bossfightot, akár egy QTE-s akármi vagy Marvel-film is lehetett volna, amilyen izgalmakat nyújtott mechanikailag. Mondjuk sosem tetszett egyetlen bossfight sem igazán a PC-re elérhető részekben, de a 4 végjátéka jobban tetszett.
Itt a másodlagos hős Del is unalmasabb volt számomra (a robotot hagyjuk, nem tűnt túl élvezetesnek support karaktert játszani vele).
Rányomta a játékra a bélyeget nálam, hogy idén játszottam a 4-et is, a bugok is, és az, hogy az egész széria zavaróan sivár számomra a kezdetektől fogva, az említett valóban létező újításokat is csak fügefalevélnek éltem meg. Egyébként nem rossz, aki eddig is szerette, és egy újabb részre vágyott, az mondjuk nagyon nem tud mellényúlni, de a co-op kampányra még ráfér néhány patch. Az ilyen játékokra jó a Game Pass. -
Na, lepörgött a Gears 5, jó volt ez. A vége egészen grandiózus. Fasza volt, tetszett. -
MrAndree #308253 Ilyeneknél sajnálom igazán, hogy a saját kis OCD-m nem engedi, hogy nekiálljak mivel van egy középső 3 része a szériának ami csak Xboxon elérhető... :) -
Gears 5 beszámoló és diszkrét kurvanyázás
Nos, az utolsó chapternél járva, úgy gondoltam, írok pár gondolatot a játékról.
Gyönyörű szép, hihetetlen részletgazdag tud lenni javarészt, pár helyszín, illetve terület kicsit kilóg a sorból, de az egyik legszebb játék a generációban, sőt, azt is mondanám, hogy ez már az új gen látványvilágát vetíti elő.
A hangok fantasztikusak, minden klappol, nem is tudom, hogy írjam egyszerűen "gusztusos" a hangzásvilága, a lépéshangoktól kezdve a fegyverhangokon át a szörnyek időnként gusztustalan megnyilvánulásain keresztül, minden több, mint igényes. Nagyon jó. A zenék nem különösebbel feltűnőek, de nincs is hangsúly helyezve rá, itt-ott, a megfelelő dramaturgiai pontokon nagyon rendben van, és aládolgozik a megfelelő érzelmeknek, de azért dúdolni nem fogom.
A voice acting viszont kiemelkedően profi, és itt említeném meg az átvezetőket is, egészen kiemelkedőek, még akkor is, ha csak beszélgetés folyik, tényleg olyan, mintha egy igényes moziba csöppennénk, a stílus remek, a karakterek jók, többször meg is nevettet benne a jól adagolt humor, és odaszúrás. Nagyon fasza.
A történet alapvetően rendben van, a karakterek is jók, mint fentebb írtam, de persze azért Harcosok klubját, vagy Közönséges bűnözőket ne várjon senki.
A játékmenet alapvetően a szokásos GeoW móka, eddig se volt rossz, most sem az. Szerencsére a játék nagy részében itt már nem csak robotokat kell aprítani, megy a jóféle trancsír, mint régen, jól felépített harc-színterek vannak, megfelelően elhelyezett fedezékekkel, sok helyen taktikázni is lehet, sőt, kell. A lebegő kis robot, Jack itt már jóval fontosabb szerepet kap, mint eddig, aktívan részt vesz a harcokban, és vannak ránk érvényes képességei is, amik adnak a dolognak egy eddig nem látott mélységet. Lehetőségünk van láthatatlanná válni, a magunk oldalára állítani ellenfeleket, és hasonlók. Ezek a történet folyása révén nyílnak meg, és fejleszthetők. Jól áll a cuccnak, és rendesen működik, ez egy komoly fejlődés.
Az open world jelleg, amit sok kritikában méltattak viszont csak illúzió. Valóban vannak nagy terek, ahol szabadon közlekedhetünk, akár a szán-szerű járművel, akár gyalog, de ezek pusztán üres terek, amik a fő-és mellékküldetések helyszínei között szolgálnak játszótérül, amúgy teljesen üresek, és nem is történik bennük semmi az utazáson kívül, egy-két kis kivételtől eltekintve. Szóval röviden, ez nem open world, csak annak egy mutatós, de nagyon átlátszó illúziója. Az átmenet a nyílt terepek és a valódi akciók helyszínei között viszont folyamatos, és az illúzió megvan, szóval amúgy ez rendben van, de senki ne várjon egy Rockstar szintet, köze nincs hozzá.
A játékmenet a megszokott ettől eltekintve, pörgős, brutális cover based akció, sok fegyverrel, co-op lehetőséggel, ami eddig ment, az megy most is, és működik.
VISZONT belefutottam egy eléggé komoly problémába és innentől spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A harmadik fejezet végén a sivatagos nyílt terepre érve elkezdtem felfedezni a térképet, és mivel egy hint a töltőképernyőn azt írta, hogy nem számít, milyen sorrendben fedezed fel a helyszíneket, én felfedezéseim szerint mentem, nem a sztori szerint. Szóval már az elején elmentem egy helyre, és ki is pucoltam, amire, mint később rájöttem, csak a fejezet végén került volna sor. Nem volt semmi igazán feltűnő akkor, de amikor a sztori szerint került jött volna sorra, akkor nem triggerelődött tovább a történet, megakadtam. Néztem a neten is, mások is belefutottak a hibába, már szeptemberben, és ezt azóta sem javították. Summa summarum, azt a fejezetet újra kellett kezdenem, fogcsikorgatva. Ez azért igencsak nagy gond, főleg egy amúgy eléggé szépen polírozott játéktól
Szóval nekem tetszik-tetszett, a fenti fiaskót nem számítva kb. 10 óránál tartok, és az utolsó fejezet jön. Nem túl hosszú a dolog tehát. Ajánlani mindenképpen merem, mert abszolút élvezetes cucc, de nem valószínű, hogy ezt full áron megvenném, jó, hogy van a game pass.
Egy patront mindenképpen megér, sokkal jobb, mint a 4 volt, csak vigyázzatok a spoilerben tárgyalt problémára :D
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.19. 23:10:44 -
Előző tetszetős, ez eléggé blöe. -
Végül is 4 éve megy (2015 októberében lehetett először jelentkezni a november elején megnyíló csomagra), ennyi idő után egy megújítás már bőven belefér. -
Pio #308249 Jaja, egyértelműen az a szándékuk, hogy mindenkit rátereljenek a classic planre a változás előtt, a változás után pedig az impulzusmonthlyzókon fognak jobban keresni, mint eddig. Mondjuk mentségükre legyen mondva, hogy ez azért épp egy igen korrekt hónap (bár a kezdeti 3as alapján a maradék unlocktól nem várnék csodát). -
Akkor ez a mostani hónap eléggé rekorder lesz mert kb a fél világ a 12$-ot választja a 20 helyett az biztos
(Nálam most: Next Billing Date February 28, 2020)
De akkor gyorsan a másik fiókomon is visszairatkozok
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.18. 20:14:01 -
Köszi az infót! -
Pio #308246 Nagyon nagy a negatív visszhangja a dolognak, de szerintem elsősorban azért, mert az emberek nem teljesen látják még át, hogy miről is van szó, ami érthető, hisz elég kaotikus a történet. Megpróbálom összefoglalni és leírni a (szerintem) ideális döntést azok számára, akik amúgy is szokták használni a rendszert:
- mostantól fixen 10 játék lesz a monthlyban
- mostantól nincs meglepetés játék, mind a 10 azonnal ismert és a csomagodtól függően választhatsz belőle 3-at vagy 9-et
- a szolgáltatás egyértelműen drágul, a 3 játékos csomag 15, a 9 játékos 20 dollár lesz, de a 20 dollároshoz már 20% store kedvezmény jár
- lesz egy 5 dolláros lite szolgáltatás, 10%os store kedvezményt és trove hozzáférést ad
És ami a lényeg, hogy azoknak, akik a változás pillanatában élő előfizetésük van (akár pause-olt is) a meglévő előfizetésük egy classic planné alakul és azon is maradnak, amíg nem cancellálják a dolgot. Classic planen
- marad a régi, 12 dolláros ár
- fixen kapod mind a 10 játékot
- 20%ra nő a store kedvezmény
- akárhány hónapot pause-olhatsz zsinórban
Vagyis érdemes most befizetni egy hónapot, ha valakinek nem lenne jelenleg semmilyen planje, hogy meglegyen a subscription (ez a hónap amúgy is igen erős) és utána fenntartani a classic subscriptiont addig, amíg csak lehet.
Ezzel most könnyebb dolgod lesz, hisz nincs meglepetés játék, látod egyből a teljes kínálatot, el tudod dönteni, hogy érdekel-e és ha nem, akkor egyszerűen nyomsz egy pause-t az adott hónapra.
Ezzel a módszerrel a havidíj változatlan, több játékot kapsz (bár nem tudom, hogy eddig is mindig megvolt-e a 10), nincs lutri a játékok közt és 20% store kedvezményed lesz a korábbi 10% helyett. Ha pedig nem tetszik az adott hónap, akkor pause és nem kerül egy fillérbe se fenntartani a classic plant.
Remélem, hogy valakinek tudtam segíteni/hasznos tanácsot adni.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2019.10.18. 20:02:39 -
Pio #308245 Tudom, hogy itt sok a Humble Monthly előfizető, úgyhogy erről jó, ha tudtok:
Humble Monthly --> Humble Choice átalakítás
-
Epic Store Halloween Sale -

Hát ez odabasz. -
És még egy:
Devil Engine -
Egy kis oldschool sidescroller shmup:
Remote Life - van demó -
Zóanagyvarázsló #308240 De én éppen azt kérdeztem, hogy a marketen és az inventoryn KÍVÜL is gyorsabbá válna-e Steam szerinted? Azzal együtt is, hogy kártyapénz hiányában kilőnének pár szervert? Nem állítok semmit, csak a véleményedet kérdeztem.
A nézőpontod az idle ügyben, meg érthetetlen, a józan ésszel szembemegy... kb. 5 ponton is jobb a steam és mindenki számára ha a player inkább idle masterezik, sem mint a "legális" utat választja.
Te most valaki más nézőpontjára hivatkozol. Az enyémet többször is leírtam már, és az egyszer sem ez volt.
A korábbi saját, és nem számba adott gondolatmenetet folytatva: az egész kártyakiszedéses részt baromságnak tartom. Ezért elsősorban nem a kispénzű felhasználókat okolom, de nem pártolom, hogy követik a Steam által kijelölt utat. Nagyon nem örülök, hogy a Steam ilyen statisztikaromboló és erőforrásokat igénylő (a szerverekkel való kommunikáció miatt jelképesen még az idle mastering is fogyasztja a Steamét, meg aki csak ezért járatja a gépet, annál mást is) áltevékenységekbe hajtja bele a felhasználókat (még a széles játékokról sincs jó véleményem).
Az kellene, amit mondasz: alanyi jogon járjon a kártya, ne valós vagy behazudott játék után tombolázza ki. A refund lehetősége miatt persze kéthetes csúszással kéne adnia, vagy azonnal, de 2 hétig lockolva lenne (akkor is, ha a 2 óra lepörgött, mert akkor egyesek a magasabb árfolyam miatt kártyafarmolnának), azaz nem lehetne kereskedni velük vagy kitűzőt csinálni, csak nézegetni. Szerintem ez egy teljesen jó kompromisszum lenne. -
végre, steamgiftsen az életben nem fogom megnyerni az Alan Wake American Nightmare-t
-
Epic Store mától:
Alan Wake American Nightmare
>observer_
Jövő héten:
Layers of Fear
Q.U.B.E.2 -
De beljebb lennél, mert attól, hogy neked nincs kártyád, attól még millióknak ott van az inventoryjában, amit le kell kezelni, meg kell jeleníteni és nem is egy paramétere van. Ismerek olyat is, akinek kipotyognak, de nem érdekli, ott áll halomban, de olyan is van, aki ezzel tradel és nem sajnálja rá az időt, olyan is van, aki badge collector és vagy walletből, vagy pp-al fizetve pénzért vesz kártyákat. Tipikusan az az ügy, hogy attól, hogy x nem használja, attól még n+1 meg igen és amióta csak bevezették lomhább és lomhább az inventory. Iszonyú erőforrás lehet ezt lefedni, főleg, amikor pár millió user online van.
Azért jön elő erős hangsúllyal, mer' ez ilyen alanyi jogon járó szarság, ami mindenkinek kipotyog, ha akarja, ha nem! Így mindenkinek van, hiszen ma már elég kevés az a játék, amivel ha tolod nem kezd el potyogni belőle a kártya is.
A market és az inventory is gyorsabba válna, ha nem lennének. Gyakori hiba pl. az inventoryban, hogy adott kártyára nem ad be semmilyen árat, mert nem tudja betölteni. Ilyenkor a reload az oldalon segít, de látszik, hogy az egész rendszerük szenved tőle. Igen, szeretném ha gyorsabb lenne a steam, mert lassúnak érzem és most már nem lehet se a gépemre, se a netemre fogni.
A nézőpontod az idle ügyben, meg érthetetlen, a józan ésszel szembemegy... kb. 5 ponton is jobb a steam és mindenki számára ha a player inkább idle masterezik, sem mint a "legális" utat választja. -
-
Darun #308235 Érdemes felnézni Fanatical-ra. Igen jó akciók vannak, de csak 24 órásak, ha jól látom. -
Zóanagyvarázsló #308234 Azért kérdeztem, mert mindig előjön, hogy a kártyákkal az a baj, lassítják az inventoryt. Ezért fura ez nekem, mert az számomra a kártyákat jelenti, tehát a megszüntetésükkel ebből a szempontból nem lennék beljebb. És valószínűleg a felhasználók közül a többség számára nem lenne nagy vívmány, a gyors, de kártyamentes inventory. De ha ez csak mellékzönge, akkor rendben, csak látszólag rendre erős hangsúllyal jön elő, ezért kérdeztem rá.
De akkor mi mit nyernénk a kártyák megszüntetésével? Gyorsabb lenne egy picit az egész Steam? Vagy miért szeretnéd?
Ezt tényleg bővebben is kifejthetnéd.
Nem áll szándékomban, ezerszer kitárgyaltuk, szerintem mindkettőnk idejét kár erre pazarolni. Engem nem zavar a te megközelítésed, nem is akarom megváltoztatni, csak jeleztem, hogy vannak eltérő nézőpontok is, például az enyém is.