63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    Sziasztok, miért dob mindig ki az OMSI magyar oldala? Mert be írom a nevem, az új jelszót, belépek az oldalra, utána rá katt a letöltésekre és ki írja hogy jelentkezzek be. :S Vagy csak engem szívat az oldal?
  • Routeres
    Ez velem is előfordult már, egy régebbi projektnél...

A megoldás engem is érdekelne!
  • kuhnzsolt
    Lenne egy problémám! Menetrendet csinálok fuszhi pályájához!
    Egy a probléma, a buszok a pályához tartozó hof-t használják de nem írják ki a célállomást! Ötlet??
  • Geri556
    Üdv.
    Esetleg egy Voith váltós 415-ösről nincs hanganyagod ?
    Mert jó lenne majd jobban megcsinálnom a hangokat hozzá.
    Valamint ha van, akkor szeretnék engedélyt kérni a felhasználásához.
  • mysimspocok
    Köszi már így jó. :)
  • wollnerd #7200
    Töröld le a mappáját a OMSI/maps mappából és rakj be újra!
    Úgy tűnik nem lehetett frissítésként telepíteni a pályát...
  • mysimspocok
    Sziasztok! (megint) :)
    Most, az lenne a problémám, hogy a Bad Kinzau 2.0 pályán miért nem lehet beállítanom a menetrendet?
    Nem tudom kiválasztani a járatot. A lenyíló menüben nincs semmi. :S
    Valakinek volt már hasonló gondja? És sikerült megoldania?
    Köszönöm előre is!
  • ozimak
    Hát annak nagyon örülnénk! Hétfőtől vége a szabimnak és újra meló Jó lenne még előtte Ikarus-t vezetni!
    bkvbusz:Szerintem teljesen jó a hang! Ne aggódj csak van itt pár vájtfülű! Akinek nem tetszik az majd nem használja... ennyi...
  • Geri556
    Ja.
    Lehet h összejön.
  • Hyp3r
    Detroit s50-es motorhangot nem tudsz csinálni?:) a Rába motor hangja is tetszik, de nem hiányozhat a Detroité sem:)
  • ccv520
    De jó lenne, ha még hétvégén sikerülne kiadni! :))
  • bkvbusz
    Amúgy egy valós hangfelvétel alapján:
    http://data.hu/get/4194170/BPI-622_170.mp3

Ha meghallgatjátok, hallani lehet hogy pörög az a motor. Ez a motor a 412-eshez képest a nyugodt motor. Abban van egy 6871ccm-es MAN D0826 motor, egy ZF 4HP 590-es váltó, annal olyan váltások vannak, hogy ott pörög a motor, főleg nyuszi+kickdown kapcsolónál.
    Ezt csinálom éppen amúgy.
  • bkvbusz
    Nézzétek.
    6,5 éve vezetek buszt as BKV-nál, túlzottan sok 260-as nincs amivel ne lettem volna. Természetesen lehet hogy igazatok van, de ha meghallgatjátok, ez egy érces, vadonatúj D10-es motor hangja. A busz rendszáma BPO-333. Tény és való, hogy az a busz ZF váltós, de attól függően szerintem eléggé valósághűre sikeredett.

http://data.hu/get/4194157/BPO-333-IK260-ZF4HP500.mp3
    Ezen busz alapján csináltam a hangot, lesz még jópár verzió, csak első körben szívómotor hangot kellene felvennem.
    Direkt csináltam így, hogy hallható legyen az igazi D10-es hang.
    Youtube-on van pár BKV-s 260-asról videó, számszerint 1 millió 543 ezer. Mondjatok egy rendszámot és megcsinálom azt is.
  • ozimak
    Nem tudom gyerekek,nekem igy is jó De dugjátok össze a fejeteket és biztos jobb lesz
  • Ikarusfan
    Tehát nem csak nekem tűnt fel a magas hang az egyesben...
  • Geri556
    Én csináltam hozzá, de nem lett tökéletes,am. van csengő is.
  • Erlau Trans #7189
    Nem tudom, de nekem olyan furcsa ez a 260-as hang.... amikor gyorsítók, gázt adok, az nem az igazi, nem ilyen hangja van a valóságban a busznak ha pl. nyomok egy kövér gázt. Túl magas a hangja, mintha pörögne az a szerencsétlen motor vagy 4-5 ezret... nekem olyan furcsa csak... alapjárati hanggal sem vagyok kibékülve, az sem az igazi. A többi amúgy frankó pl. B híd, retarder....

A első verzoónál is ez volt a bajom, hogy gyorsításnál, gázadásnál nem valami realisztikus.
  • Hyp3r
    Csak a motor hangja hiányzik?:)
  • Geri556
    Jó hír: Készítettem pár motorhangot a 415-öshöz, úgyhogy valószínüleg napokon belül kijöhet a busz. A hangok még nem tökéletesek, ezt beválalom, vegyétek majd figyelembe, hogy ez az első nagyobb hang "mod"-om, meg jó hanganyagaim se voltak. Már írtam dgufoplastnak, remélem még ma válaszol.
    Későb még sztem várható lesz egy hang frissítés,de most ennyit tudtam.
  • Geri556
    Hát ja, ez nem vbus...
  • matesz19
    Lehet szelektív a memóriájuk és azért kérdezik meg mindig
  • wollnerd #7184
    Még nem de hamarosan...
    Még nem de hamarosan...
    Még nem de hamarosan...
    Még nem de hamarosan...
    Miért kell minden héten kérdezni???? Nem olyan gyorsan készülnek mint a palacsinta...

Ez a 4 mondat direkt volt!
  • wollnerd #7183
    Az még nekem is megvolt. a tükrözést kell megemelni asszem de már nem emlékszem hogy hol pontosan.
  • vargadani95
    ikarust lehet vala honnan tölteni?
  • ccv520
    Nagyon jó lett az Ikarus hang, teljesen olyan, mint az eredeti.
  • ozimak
    Nagyon jó lett!!! Végre amit hiányoltam a háttérben az az igazi tipikus Ikarus "huhogás"
    Mostmár csak abban segitsetek,hogy miért olyan minden buszon a tükröm mintha 60x400-as felbontásban játszanék? Pl. itt is tök ronda elmosódott és nem ilyen volt tök éles volt a képe.
    Kép1
    Kép2
  • ozimak
    Tessék!
    Csak rakjátok be az omsi/Vehicles/MAN_SD200/sound mappába és irjátok felül!
    Mégegyszer köszi bkvbusz,jól szól! Főleg az inditás!
    Ezzel mellesleg szerintem a régi is működik akinek még a "reggeli" van meg :)
    A .cfg fájlokban otthon vagyok :D játékszerverem van/voltak!
  • Erlau Trans #7178
    Feltehetnél egy ilyen cfg fájlt, amiből kitörölgeted amit kell, ha már tudod mit kell... kerestem, de nem találtam rá ugyanis.

Egyébként nekem sem működik. Első körben feltöltött cucc hibaüzenetet dob, hang nyista. A második verziónál ugyan nincs hiba üzenet, de a busz meg se szólal.
  • bkvbusz
    Akkor nyisd meg szövegszerkesztővel a sound_ik260.cfg fájlt és keress rá az ajtónyitó és záró hangokra, úgy kb középtájékon van. Ahol 3, 4, 5 számokat látsz, ott töröld ki a teljes hivatkozást, kb. 3 Ilyen rész van. Aztán menj legalulra és a csengő 2 scripjét is töröld ki. Ezekután meni fog.
  • ozimak
    őőőőőő nem akarok ünneprontó lenni de nekem igy se megy,nincs hang...
    Pedig úgy tettem ahogy irtad,kitöröltem a .bus fájlt majd beraktam az általad feltöltöttet,utána az új IK260 sound ami a #7138-ban volt,de igy is ugyanaz a hibaüzenedt fogad és ugyanúgy nincs hangja... egyáltalán...
  • ozimak
    Biztos hogy menni fog! És köszönjük szépen!
  • bkvbusz
    Ha éjfélig nem boldogultok vele, akkor felteszem a komplett man_sd200 mappát tömörítve, de szerintem így már mindenkinél menni fog.
  • bkvbusz
    iszteletem.
    Ugye letöltötted a zip fájlt amit reggel felraktam. Ha bemész a:
    mr-software\omsi\vehicles\man_sd200\
    mappába, ott találsz egy "man_sd85.bus" fájlt. Ezt töröld ki.

Amit délután 15:20 körül feltöltöttem, a 3. link alatt található eredeti man_sd85.bus fájlt másold be a helyére. Ezáltal megszűnik a hiba, visszatértünk a gyári verzióhoz.

Ezután az első link alatt található zip fájlt tömörítsd ki az omsi főkönyvtárába. (mr-software\omsi)
    Módosított néven, man_sd85_ik260.bus fájlt találsz.
    Ebben már javítva van a hiba.

Omsiban is ezt a buszt kell kiválasztani.
    Ezekután menni fog.
  • ozimak
    jaaa lehet,hogy az a baja,hogy nekünk nincs feltéve a zf váltó és ahhoz van konfigolva a hang? Vagy hülyeséget beszélek?
  • halaszfi
    Király lett nagyon az Ikarus 280!
  • szabii98
    mondjuk lehet a zf váltó miatt. Ha az miatt fagy ki, mi lehet a gond?
  • BkvFan
    nekem ugyan úgy kifagy!!
  • ozimak
    Igen én is meg szeretném kérdezni: Akkor most a patchel megy a 260 hang 2.0? vagy még mindig kifagy?
  • szabii98
    megvan a peccs, de most kifagy a cuccos. help?
  • Ikarusfan
    Fúúú, de irigyellek most...