63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Tényleg nem sértés, de kifejtenéd, milyen céllal? Csinálhatok egyet, csak mire feltöltöm, belepusztulok, de nem értem, minek. Ez nem akkora dolog, mint mondjuk egy működő műszerfal, vagy egy fél fülke. De ettől függetlenül OK, összehozok valamit.
  • omsifan
    Ha esetleg valósba akarnál fogni, akkor az ilyen.
  • Stig95
    Nem készítenél egy videót a működéséről? :)
  • Ikarusfan
    Azt hittem, az egyest valamennyire használják - tévedtem. A gangolás nem tudom, mit jelent, a hatost meg nem tudtam összehozni, nem mint ha túl sok add-on buszban lenne most perpillanat.
  • vzsolo
    Gondolom rükverchez le kell nyomni a váltókart, mint pl. a Ladánál.
  • adam993
    De ha jól tudom, akkor a váltók 6 gangosak, és általában 2-esből indulnak.
  • Ikarusfan
    Ja, még valami: hogy lehet a 2-es meg a rükverc ugyanott? Mert az indexes Ikarusos fórumon az összesben úgy van.
  • Ikarusfan
    Nekem valami ilyesmi:

fokozatok

De ahogy olvasgatom, elég sok variáció van, úgyhogy szerintem nem halok bele, ha továbbra is ezt használom.
  • Ikarusfan
    Ó, kösz!

@atty707
    Az alapja az egésznek egy 2 vagy 3000 forintos Genius joystick (már nem emlékszem). Arra van ráerősítve konkrétan egy hatvan centis sátorláb-rúd darab (mert ez sokkal könnyebb, mint a legalább 5 kilós tömör fém váltókar, ami egyébként szintén megvan) és arra van rácsúsztatva a váltógomb. Az egész cucc pedig egy fadobozba van belerögzítve. Annak a szélessége és hossza 17 és 21 centi, hogy egészen pontos legyek, a magassága pedig úgy 27 centi. A tetején lévő lapba van belevágva a váltó fokozatainak a helyzete. A szoftveres része pedig az a program, ami ha jól emlékszem a Te leírásodban van.
  • atty707
    zseniális. :) valamilyen egyszerűbb "tervrajzot" meg tudsz osztani róla?
  • adam993
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=102492734&t=9043237

Ezen a fórumon olvasgass, itt találsz dolgokat.
  • Ikarusfan
    Ezeken a buszokon tényleg így vannak felírva a számok (lásd az ajtó felett), vagy csak a modellben van így?
  • matesz19
    Köszi a buszról tudok és már várom is. :) Köszi a Festést előre is. :)
  • LMG123
    Készül az Omsihoz a busz is és a festés is.
  • Ikarusfan
    Bocs a dupláért (nem is tudom, miért írom ki mindig), csak pár dolgot lehagytam. Egyrészt nem tudom, a valóságban hogyan vannak a fokozatok, viszont én is látom, hogy csak N-5-ig vannak a fokozatok - ennyit tudtam kihozni a joystickból (azaz nem, de így néz ki csak értelmesen). Amúgy erre rájön majd még egy takaróbőr és kész. Szerintem nagyon feldobja a vezetést, csak kicsit macerás beállítgatni (az alapja az, mint amit az egyik fórumtárs írt a leírásban, csak ez nagyobb).
  • Ikarusfan
    Szerintem a műszerfal után ezen nem fogtok meglepődni, csak ez működik is:

Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
  • fuszhi
    OFF: talán a + 6 ülőhely ? :))))
  • omsidriver
    Elkészült a javított MAN SD202 SD92 magyar mód. Javítva: az utastájékoztató kijelző az ékezetes betűket is megjeleníti. Az Olvass el!-be leírtam, mit hova másolj. Link: http://www22.zippyshare.com/v/72630077/file.html
  • matesz19
    Sziasztok.
    Valaki megtudná csinálni ezt a festést az Ikarus 260-asra?
    Mert annyira tetszik. :) Előre is köszönöm. :)
  • omsidriver
    Köszönöm!
    Hamarosan javítani fogom az ékezeteket.
  • Zoliikp
    Csak úgy, igaz segítséggel, de ebben a szutyok időben:

Az ablakok még nem teljesek, ezért vannak "lyukak" a koszolódás, és eső terén...
    Ha már ünnep...
  • BkvFan
    A menetrendet én készítettem,véleményeket várok! :)
  • BkvFan
    [quote name='Routeres' date='2011. Dec 23. - 22:12' timestamp='1324674721' post='18950']
    [url="http://www.mediafire.com/?kvjuyokh62bt1ar"]Kispest Pálya 1.0[/url]

[/quote]

Teljes menetrend:
    Ide Másold be:
    /OMSI/maps/Kispest/TTData/194.ttl
    (lemarat a leírásból)!
  • fuszhi
    Szerintem jól benyomták magukat az ünnepek alatt és most másnaposan inkább hozzá se nyúlnak jó ideig :)))))))))OFF:
  • Routeres
    Valószínűleg ők is készülődtek az ünnepekre. Karácsonykor nyilván nem az lesz az elsődleges dolguk, hogy a buszt építsék...
  • Martinez01
    OFF: Mi a különbség ez a 3 ajtós, és a 2 ajtós között? (Az ajtók számától eltekintve).
  • Zoliikp
    A cfg-ben, a Text-texture alatt található cabindisplay bejegyzésnél:

• szabii98
    Elég rég ( múlt hét Szerdán, majd 1 hete ) volt hír az NG 273ről :S
  • omsidriver
    És ott hol?
  • Routeres
    Ez számomra is egy ismeretlen hiba.
  • omsidriver
    Ez a hiba nálam eddig a Kispest és a Miskolc pályán jelentkezett.
  • Zoliikp
    Nem is ott lehet:
    a busz cfg-jében kell változtatni.
  • leony
    Sziasztok! Tudja valaki,hogy miért nem mondja be az utastájékoztató-rendszer az utolsó megállókat?
  • omsidriver
    Lehet, a Fonts-ba nem nyúltam bele.
  • Zoliikp
    Ez így ebben a formában nem teljesen igaz:
    ha megváltoztatod a fontkészletet, pl olyanra, amiben vannak ékezetes betűk, akkor minden gond nélkül megjeleníti.
    Viszont a betűméretet ellenőrizni kell...
  • omsidriver
    A kijelző csak az ékezetek nélküli karaktereket jeleníti meg, ezért ékezetek nélkül csináltam meg. A végállomásnál csk akkor írja ki, hogy végállomás, ha behúzod a megállóféket a végállomásnál. Menet közben nekem kiírja a megálló nevét és ha jeleztek, akkor azt is, hogy A leszállást jelezték, ezzel nem tudom, mi lehet a baj.
  • ozimak
    Kellene nekem egy ikea objektum,honnan tudom esetleg letölteni az omsi-hoz? Ha egyáltalán le lehet... köszönöm a választ!
  • matesz19
    Kipróbáltam, egész jó csak nekem nem írja ki az állomás nevét a Groundorf-on és a végállomásnál hogy "Végállomás", ha nem csak annyit hogy a "A leszállást jelezték" ékezetek nélkül és kész. :( Valami tipp a hiba okára? :)
  • LMG123
    Régen csak a homlokfala volt kicserélve és úgy adta ki DG. Azóta amikor frissítette,akkor kivette,mert bekonvertálja rendesen ezt a fajtát.
  • Atikah
    Valaki fel tudná tölteni Routeres Kispest pályájához egy .hof fájlt?