192
Vélemények az autóvezetésről
-
#32 Nekem az oktatási rendszerrel a fő bajom az, hogy ugy engednek forgalomba embereket, hogy az autok, motorok alapvető kezelését alig tudják.. Az ember közlekedik, nem birnak beálni, lefulad, nem bir kiforduli egy utcából stb:D Bénák mint az állat nagyon sokan, tisztelet a kivételnek.
Az még egy lapát erre, hogy az autovezetők zöme amig nem történik baj, ugy áll hozzá, hogy nem is lehet, és hogy ő vele nem is történhet semmi.
Nekem az a véleményem, hogy egy olyan oktatási rendszer ami ladákra és skodákra van irva, (ezeknek a müszaki ismeretét tanitják), ezen felül 30 óra alatt az utcán van az ember, nem hogy jó hanem kifejezetten szar.
Alap oktatásba bele kellene venni, akár a hungaroringen megtalálható tanpályát, hogy veszély helyzetben is tudják mivan. Frissiteni kéne a müszaki részt is.. Hogy lehet olyat tanítani a zárt rendszerű hütök világába (amibe több bár nyomás van 120c fok feletti hömérséklet) hogyha felforr tekerd le a kupakot és önts hozzá hideg vizet??:D Egy ladánál oké:D De tekerj már le egy uj autoról egy kupakot, kb 2 méter magsan fogja kilőni a 120 fokos vizet. És még sorolhatnám azokat a faszságokat amiket oktatnak.
Szóval lenne mit javitani.. Nekem szerencsém volt tulajdonképpen, mert a jogsim megszerzése után, elmentem egy ital automatás céghez, ahol ország járás van... Azóta (ez kb 5-6 év) levezettem 230000km-et körülbelül. -
ba32107 #31 Amerikai rokonom mesélte, hogy Amerikában milyen az oktatási rendszer.......hát ahhoz képest az itthoni rendszer több mint tökéletes.....nem emlékszem pontosan mit mondott, de olyasmi volt a lényege, hogy 10 óra után már mehet vizsgázni... -
#30 Na most az én véleményem az, hogy a gyakorlati része tűrhető, bár lehetne több, az elméleti része pedig nagyon kevés.
Néhány hét alatt meg lehet csinálni a nulláról, ez azt hiszem jelent valamit.
Én semmiből sem buktam meg, egyszer sem, úgyhogy indulatok/elfogultság nélkül tudok véleményt nyilvánítani. -
#29 A motorosok hülyék. FlameOn. xD
Amúgy tényleg azzal van a baj amit itt magyar mentalitásnak hívnak. -
#28 Nekem ebben a témában az olykor-olykor megfigyelhető "Én nagyon faszán tolom, de annyi a seggfej az utakon...!"-hozzáállás tetszik legjobban. Különösen, ha ezt összevetem a mai szavazó topiccal... :D -
#27 én buktam 2x forgalomból,de mindkétszer apró figyelmetlenség miatt,nem veszélyeztettem mást(egyszer 30 helyett 35-tel mentem át a vasúti átjárón,egyszer meg egy sávváltáskor a záróvonalon...kb.1 autónyi hely volt átsorolni,az első nem engedett be,úgyhogy a bal első kerék ráment a vonalra,egyből mondta a biztos h.álljak félre...szal ez az egész a pénzről is szól...) -
#26 Ha tudnád...
De igazad van, azért még lehetne bőven javítani rajta. -
#25 Ezt nem lehet így szűrni. Kétszer megbukott egyenlő nem tud vezetni.
Nem hiszem hogy az oktatással van a gond. A magyar mentalitással már inkább.
"A lényeg hogy én érjek oda, a másik mehet a francba!"
"Elsőbbség? Mit jelent? Hát hogy elsőbbségem van mindig mindenkivel szemben!" -
#24 És ez most boldogítson? :D Középmezőnybe... Kazahsztán és Mongólia között... -
#23 Hát, ha ilyen eset történne, akkor egy műszerfallal lenne gazdagabb az orrán a csávó: DDD -
#22 Az oktatás egy kalap fos szerintem. Semmire sem elég. -
#21 Mert nem jártál még külföldön.
Nem egy ország van ahol tragédia az oktatás. Szerintem mi a jó középmezőnyben vagyunk.
-
#20 Ott a pont:D. -
#19 Az egész rendszer úgy szar ahogy van... :D Regényeket lehet róla írni... :D -
#18 ne tanuljunk má vezetni,pénteken mentem át az uccsó vizsgán -
#17 Egyik ismerősömet idézem: "A gyalogosnak akkor van elsőbbsége, ha megadják neki!" -
#16 "Aki 2x elbukja, az csak 5 év múlva kaphatna jogsit : DDD"
Azt ne felejts el,hogy a semmiért is meghúznak,csakhogy legyen egy kis plusz bevételük... -
#15 Szerintem nem is az a baj, hogy nem tudnak hanem, hogy vizsga után leszarják. Ez egyértelműen az ellenőrzés hiánya miatt van, az oktató nem ülhet vizsga után mellette és mondhatja, hogy b.zd meg engedd már át a gyalogost a zebrán, neki van elsőbbsége! -
#14 Sokadszor olvasom megint ezt, "jó az oktatás, de olyanok kapnak jogsit...".Hát igen mert nem szórják ki azt aki közveszélyes.Nekem semmi bajom nem volt az oktatással, 1-2 apróságtól eltekintve, de ahol lóvéval kenegetik a biztosokat ott már rég gáz van.És igen, tré a rendszer. -
#13 Mindenki írja, hogy jó a rendszer, utána meg hogy sok a balfasz.
Hát pont ezért SZAR a tanítási rendszer. -
#12 Akik tudnak vezetni! -
#11 Hát, nem akarok csúnyát mondani :(
Igaz, én csak jobb1 be ülök, de néha, kiugranék az autóból, és kirángatnám azt a szerencsétlen lófasz kis 18 éves f@szt a tuning szugyok volánja mögüll, hogy még az elsőbbség adás szabályait, jobbkéz szabály-sorrend nem tudja....
Motorosokra nem is figyelnek...Ismerősöm nyáron 2x baszták el-.-.Igaz, ebből egyet kitudott ekrülni, hogy felment a járdára....:/
TanÍtással semmi gond.Csak most lesz, hogy a korhatárt fel fogják emelni. Gyökerek.nem a korhatárt kéne emelni, hanem jobban meg kéne nézni kinek adnak jogsit.
Aki 2x elbukja, az csak 5 év múlva kaphatna jogsit : DDD
-
#10 télen nem ütnek el xD -
#9 majd azt mondom hogy jó ha 1 ember nem üt el napi szinten min 2 motorost :) -
Vlala #8 A szerencsétlen nők általában nem okoznak anniy galibát, mint a "tudokénvezetni" sumaherpalánták. :) -
#7 A baj az, hogy sok szerencsétlen nő van az utakon. Szerintem számukra szigoritani kéne a vizsgát. -
#6 rendszerrel semmi baj szvsz,de rengeteg olyan ember vezet akinek nem kéne :| példa 1-2 osztálytársam,komolyan mondom rossz nézni amit művelnek az utakon :| -
#5 Akiben nincs meg az apró szikrája a tehetségnek a vezetéshez, azt sehogysem fogják megtanítani vezetni.
Szvsz a tanulási rendszer jó, csak túl sok tehetségtelen is jogsihoz juthat. -
CseNo #4 Szerintem az a gond, hogy sok ember türelmetlen illetve nagyképű. Sietnek a saját halálukba, ámen.
A tanulási rendszerrel szerintem sincs gond :) -
#3 jó az -
#2 A mai autóvezetőkről? Inkább nem írok most nagyon csúnyát. :(
A tanulási rendszerrel szerintem nincs gond. -
cmsworld #1 Sziasztok! Abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mi a véleményetek a mai autóvezetőkről, valamint az autóvezetés tanulási rendszeréről?