Tanuljunk vezetni!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A masik problema szerintem, hogy a sokan nem tudjak milyen autojuk van, teljesitmeny, hataraik.
A hungaroringi tanpalya szerintem is nagyon hasznos lenne, csak nem olcso mulatsag. Kotelezove kene tenni az oktatasba, akkor az emberek kenytelenek kifizetni.
A kressz meg olyan amilyen, az elmelet egy dolog. Nem erre kene megtanitani a tanulokat, mert gyakorlatban egesz mas a helyzet. Probaljon meg ugy kozlekedni a varosban....😊
Szugoldozas, gyorshajtas meg igen, nem tagadom en is csapatom ha tehetem, esszeru keretek kozott. Nem azert dolgoztam es vettem 2000 kobcentis autot, hogy 30al docogjek. Ezzel is az a problema, hogy nincs hol kielni magat az embernek. A hungaroring lehetne ugye, de ki tudja megfizetni. Eleve motorosoknak van nyilt nap, azt tudom, de autosoknak?
engem is semmiért húztak meg 2x, 3.-nál már fizettem egy 10-est (már mikor hozzákezdtem már mondták, hogy csúsztassak egy 10-est mert úgy engednek át... és tényleg. Volt ez 3 éve, azóta nuku baleset, 1 rámdudálás (mert elbambultam a sorompós parkolóban az elõzõre várva 😊 ), és hát kezdettõl fogva nem a mereven elõre nézõ 20-al közlekedõ kezdõ vezetõ voltam, elsõre felvettem a ritmust.
Sok az idióta vezetõ, nem feltétlenül az oktatás miatt, pl az utak királyai (audisok fõleg, de bmw is néha, meg a tuningverdák) vizsgaeredményektõl függetlenül, 90% büdös bunkó sávok között index nélkül, 50-el haladó összefüggõ kocsisor között 100-al cikázó, jó nagyokat fékezõ majom.
Na meg az utak is szarok. Teljesen lekopott útfestések, roncsderbipálya szerû útfelület, hülyén kialakított nyakatekert sávok és útvonalak, ahol néha azt se tudni hogy most merre mész...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én 14 éve szereztem meg a jogsit, de ahogy látom kb. ugyanaz van most is. Annyit fejlõdött a rendszer, hogy már nem papírra nyomtatott tesztlapok vannak, hanem számítógépen csinálják, és ott variálja a gép a válaszokat, szal nem feltétlenül megoldás az, hogy valaki bemagolja, hogy a válaszok a,b,b,d,a,c... Az egészségügyi oktatás sokat fejlõdött, sokkal több mindent megtanítanak, sztem ez jó dolog. Amikor még én tanultam, szinte csak ladák meg skodák voltak tanulóautónak, elvétve volt 1-2 suzuki is, szal kicsit küzdelmesebb volt az autó kezelését megtanulni (én kicsit megszoptam, mert télen ladával 15 centis hóban vezetni tanulni érdekes dolog 😊).
Sztem igazából ott van a gond, hogy manapság már az alsó kategóriában is vannak 90-100 lóerõs gépek 800 kilós súllyal, aztán ezek mennek is rendesen, és 30 óra tapasztalattal tud ez a kombó életveszélyes szituációkat eredményezni.
Nekem miután megvolt a jogsim apám odaadta néha a 65 lóerõs diesel sierrát, na az mindent tudott csak gyorsan menni nem 😊 Utána volt kispók, maruti amik szintén gyengécske verziók, de arra tökéletesek voltak, hogy tényleg megtanuljak vezetni. Aztán mikor elkezdtem melózni, akkor vettem erõsebb autókat, és nem volt akkor már az, hogy na akkor most kanyarban gyorsítok és meglepõdök ha elkezd kifelé menni a segge vagy az orra.
A másik meg az, hogy lehet akárki akármennyire rutinos, tapasztalt, egy kis figyelmetlenség, és kész a baleset. Erre példa az, hogy novemberben hátulról rommá törte az autómat egy helyijárat busz. Álltam a keresztezõdésben, kanyarodtam volna balra és a szembõl jövõkre vártam, mikor hátulról fékezés nélkül belémjött a busz. A buszsofõr 50 év körüli faszi volt, aki 30 éve vezet buszokat, és annyi volt, hogy sietett mert késésben volt, és épp a tükröt figyelte és nem azt hogy ott állok elõtte. Szal megbaszhatja a rutinját.
Sokan nem fogják fel, hogy az autó az életveszélyes üzem, és azt hiszik megy az magától is, és nem figyelnek oda a vezetésre. A sok telefonálós, rádiótekergetõs, olvasós lazulós baromnak ajánlanám azt, hogy csak úgy 30-as sebességgel csattanjon egyszer, és utána csinálja azt, hogy 150-nél fél kézzel kormányozva, telefonálás közben szendvicset egyen, miközben az anyósülésen lévõ notebookon híreket olvas.
Ale Alonso! poppe fan club™
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
mindenki akkor tanul meg vezetni, ha már a kezében a jogsi 😊
Ale Alonso! poppe fan club™
Az még egy lapát erre, hogy az autovezetõk zöme amig nem történik baj, ugy áll hozzá, hogy nem is lehet, és hogy õ vele nem is történhet semmi.
Nekem az a véleményem, hogy egy olyan oktatási rendszer ami ladákra és skodákra van irva, (ezeknek a müszaki ismeretét tanitják), ezen felül 30 óra alatt az utcán van az ember, nem hogy jó hanem kifejezetten szar.
Alap oktatásba bele kellene venni, akár a hungaroringen megtalálható tanpályát, hogy veszély helyzetben is tudják mivan. Frissiteni kéne a müszaki részt is.. Hogy lehet olyat tanítani a zárt rendszerû hütök világába (amibe több bár nyomás van 120c fok feletti hömérséklet) hogyha felforr tekerd le a kupakot és önts hozzá hideg vizet??😄 Egy ladánál oké😄 De tekerj már le egy uj autoról egy kupakot, kb 2 méter magsan fogja kilõni a 120 fokos vizet. És még sorolhatnám azokat a faszságokat amiket oktatnak.
Szóval lenne mit javitani.. Nekem szerencsém volt tulajdonképpen, mert a jogsim megszerzése után, elmentem egy ital automatás céghez, ahol ország járás van... Azóta (ez kb 5-6 év) levezettem 230000km-et körülbelül.
Downhill!!
Néhány hét alatt meg lehet csinálni a nulláról, ez azt hiszem jelent valamit.
Én semmibõl sem buktam meg, egyszer sem, úgyhogy indulatok/elfogultság nélkül tudok véleményt nyilvánítani.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Amúgy tényleg azzal van a baj amit itt magyar mentalitásnak hívnak.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
De igazad van, azért még lehetne bõven javítani rajta.
\"Heroes never die. They just reload.\"
Nem hiszem hogy az oktatással van a gond. A magyar mentalitással már inkább.
"A lényeg hogy én érjek oda, a másik mehet a francba!"
"Elsõbbség? Mit jelent? Hát hogy elsõbbségem van mindig mindenkivel szemben!"
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Nem egy ország van ahol tragédia az oktatás. Szerintem mi a jó középmezõnyben vagyunk.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Azt ne felejts el,hogy a semmiért is meghúznak,csakhogy legyen egy kis plusz bevételük...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Hát pont ezért SZAR a tanítási rendszer.
Igaz, én csak jobb1 be ülök, de néha, kiugranék az autóból, és kirángatnám azt a szerencsétlen lófasz kis 18 éves f@szt a tuning szugyok volánja mögüll, hogy még az elsõbbség adás szabályait, jobbkéz szabály-sorrend nem tudja....
Motorosokra nem is figyelnek...Ismerõsöm nyáron 2x baszták el-.-.Igaz, ebbõl egyet kitudott ekrülni, hogy felment a járdára....:/
TanÍtással semmi gond.Csak most lesz, hogy a korhatárt fel fogják emelni. Gyökerek.nem a korhatárt kéne emelni, hanem jobban meg kéne nézni kinek adnak jogsit.
Aki 2x elbukja, az csak 5 év múlva kaphatna jogsit : DDD
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
Zene nélkül mit érek én?
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"
Szvsz a tanulási rendszer jó, csak túl sok tehetségtelen is jogsihoz juthat.
http://flickr.com/photos/zolika90/
A tanulási rendszerrel szerintem sincs gond 😊
http://truckgamesmods.atw.hu Я люблю тебя!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A tanulási rendszerrel szerintem nincs gond.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.