Tanuljunk vezetni!

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló! Tud valaki valami jó autóssulit ajánlani nekem Pesten?! Mert most olvastam a skip magazinban egy cikket az autóvezetésrõl, és nagyon elgondolkoztam, hogy ideje lenne már nekem is jogsit szereznem, de ha már vezetni megyek, akkor valami jó helyre szeretnék, nem szeretnék kamionnal közelrõl találkozni, mint ahogy a cikkben írták.
ez igen

ez a videó annyira idegesítõ, hogy végig sem lehet nézni <#zavart1> én sem vagyok egy damon hill, de ez félelmetes.. hogyhogy 4 perc alatt senki nem jött erre szinte??? /count<#violent>
de ez sem rossz:
http://www.videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/1144/date

TheRock18
ez is a szájával szerezte a jogsit,az tuti...

BMW Über Alles!

NE! tõle tanuljunk vezetni!
http://www.youtube.com/v/mI2a1TTSgpQ

Igen, ez így van.

89
elvileg ha gyalogos indul át azon az úton, ahova mi kanyarodunk be és nincs gyalogos átkelõhely, akkor is neki van elsõbbsége velünk szemben

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

bardocz
Najó,de egy helikopter szimulátorba nem kell annyi dolgot kezelned gondolom,mint egy igaziban.Autóban meg versenypályán foglalkozni kell a 3 pedállal,a kormánnyal,meg a váltóval,ez meg befér egy szobába:) Aki meg forgalomba akar megtanulni vezetni,az gépen tényleg nem fog tudni,csak a valóságban.
TheRock18
lehet
én próbáltam helikopter szimulátort...mégse tudnék repülni egy igazival :D
amúgy mind1,aki megakar tanulni vezetni,az menjek ki a valóságos forgalomba és vezessen...ennyi :)

BMW Über Alles!

bardocz
Pf...nfs nem szimulátor...Hanem árkád szar autósjáték.Érdekes,hogy pl Wéber Gabi,Mihelisz Norbi,Kiss Norbi mind szimulátorral kezdte,most nézd meg hogy hol tartanak...Sõt,van egy srác aki ARCA kupa versenyen indult,elõtte meg Clio kupa itthon,õ is szimulátorral kezdte.
TheRock18
kár,hogyha végig tolod a nfs összes részét,attól még nem lesz jogsid!

BMW Über Alles!

bardocz
Apám azzal szokott ébreszteni:D Amikor elõször vezettem,a kocsinak a jobb oldala végig veszélyben volt,annyira nem éreztem:D Szimulátorban ez valahogy más :D Pedig ha az ott szerzett rutin is számítana(versenypályán mondjuk számít),akkor már kurva jó sofõr lennék:D
reménytelen
Egy tipp azoknak, akik nehezen tanulják meg vagy nehezen érzik, hogy hol az autó jobb oldala: autópályán, ahol a leállósávot elválasztó záróvonal recés, hogy vedd észre, ha rámész, lehet gyakorolni, játszogatni vele, hogy a jobb kerék mikor éri el <#wink>
Darukezelõ
Ha nincs tábla, akkor mezei kanyarodási szabály. Tehát te beesel a keresztezõdésbe, és balra szeretnél kanyarodni. Most aki veled szembe jön, és egyenesen megy, az megy elõbb, te megvárod, amíg õ elmegy melletted. Ha kis íven fordul jobbra, oda ahova te szeretnél fordulni, akkor is õ megy elõbb. Ha mindenki kanyarodni szeretne (te is, szembe jövõ is balra megy), akkor keskeny utakra való kanyarodáskor megkerülitek egymást, széles utakra való kanyarodáskor meg egymás mellett elhaladva is lehet. Igazából ez élõben sokkal vadabbul nézhet ki, mert jön szembõl 700 autó, busz, cséplõgép, kamion, és az egy kicsit megijesztheti az embert, de az elv ugyanez, ha nincsen valami tábla. Ha van zebra is, akkor értelemszerûen megvárjuk, míg a gyalogosok átkullognak.

Hogy kell megadnom az elsõbbséget a szembejövõknek, és a szabad jelzésen átkelõ gyalogosoknak?

Nos, így: rálépsz a fékre, kinyomod a kuplungot, megállsz, és elsõbbséget adsz. Mivel forgalmi vizsgád lesz, felteszem már megvan a kresz vizsgát, ezért ezt illene tudni. Ha te vagy az elsõ autó, bemehetsz a keresztezõdés közepébe, és várhatsz ott, különben csak akkor lépd túl a stopvonalat ha biztosan átérsz még. Ez is benne van a kresz-ben. Mellesleg csak megjegyzem, ha már segítséget kérsz valahol, akkor tedd fel értelmesen a kérdést, és ne legyen akkora az arcod, ha nem értik mit akarsz...

s7.gladiatus.hu/game/c.php?uid=67841
Hogyhogy nem értem a kérdést?! Telizöldnél szeretnék a külsõ sávba, balra kanyarodni. Hogy kell megadnom az elsõbbséget a szembejövõknek, és a szabad jelzésen átkelõ gyalogosoknak? Lerajzoljam?
Nem értem a kérdést

Emberek, segítsetek pls!

Telizöldnél hogy kell balra külsõ sávba kanyarodni? Egyenesen meg jobbra tudom, hogy elég könnyû, de balra külsõ sávba kanyarodásnál hol kell megállni, ha jönnek szembe vagy szembõl balra? Mert nem szeretnék a forgalmi vizsgán egy ilyen picsa dolog miatt megbukni.. -_-
Abban, hogy ki mennyit vezet az anyagi helyzetnek is szerepe van, saját autóval ez elég könnyen kivitelezhetõ.

TheRock18
jól mondod...
éppen ezaz..hogy uncsim is 10 éve lerakta...aztán "betette a vitrinbe" stílus..és most vette elõ,egy évtized után...aztán csodálkozik,hogy a 2 éves jogsimmal jobban vezetek,mint õ...
tehát nem a jogsid ideje számít,hanem,hogy mennyi km van mögötted.
pl. aki már vagy 2-3évet vezetett nap,mint nap télen,esõben,ködben több ezer km-ert,az jobban fog vezetni,mint a többiek.
én személy szerint a ködöt utálom a havat meg mégjobban,hát még az 5centis hó alatti 3 centis jeget :D

BMW Über Alles!

Darukezelõ
Így van, sok múlik azon, hogy mit csinál az ember a jogsi lerakása után. Szerintem két alapvetõ probléma van itthon: a túlzott önbizalom, és az, hogy egyesek nem igazán vezetnek a jogsi lerakása után. Csak nagyon ritkán. Na jó, legyen három probléma, nem vagyunk eléggé türelmesek a másikkal szemben. Szerintem sokan elfelejtik, hogy anno õk is voltak tanulók. És mit értek túlzott önbizalom alatt? Pl. sokan belevágnak egyedül a nagyvilágba, hisz mondjuk ment neki jól mondjuk a tanuláskor. És ekkor jön az, hogy jönnek a bénázások, mert nincs rutin. Vagy jönnek a janizások, és felkenõdünk a fára. Szerintem eleinte szükséges az, hogy üljön az ember mellett egy rutinos(abb) személy, aki ha látja, hogy valami baromságot készülünk csinálni, vagy valami nem jó, akkor szól. És megerõsíteni is tud a dolgunkban, ha bizonytalanok vagyunk. A mostani 20 óra a forgalomban meg nem tudom mennyire elég. Ez személyfüggõ, de nem véletlenül lettek kitalálva a pótórák. Így mindenki maga érzi, hogy hány plusz órára van még szüksége a 20 órán kívül. Szóval szerintem ez a 20 óra elég, esetleg lehetne 10-zel több. De ott vannak a pótórák, szóval aki bizonytalan és van pénze, az tud minden probléma nélkül gyakorolni tovább az oktatóval. Az, hogy most mi történik a jogosítvány megszerzése után, az csak az adott személytõl függ. És abban is egyet értek, hogyha rendszeresítve lenne mondjuk az 50 óra, akkor sokkal kevesebben jutnának jogsihoz. Már most elég húzós ára tud lenni egy jogsinak, pótórák nélkül. Én még viszonylag olcsón jöttem ki a 80.000 Ft végösszeggel, de máshol simán elkérnek 90-100 ezret. És akkor most még hozzá vesszük a +30 órát, hát lehet lenne 150 ezer Ft egy jogsi pótórák nélkül, ha nem több. (Iskola függõ) Ez egy elég masszív ár már azért. Tényleg nem tudna mindenki jogsihoz jutni, most is vannak olyan emberek, akik felfüggesztik a tanulást kisebb idõre, mert elfogy a pénz. Ha az oktatás minõsége jó lenne, akkor nem kellene az órák számát felemelni, de mivel minden oktató más, így az oktatás minõsége sincsen egy szinten. Tényleg láttam már olyat, hogy az oktató újságot olvasott, vagy a másik meg feltett lábbal ült, és elvolt. Így hogy akarunk egy kultúrált végeredményt kapni, ha van olyan oktató, aki alig figyel arra, amit a diák csinál.

Én pénteken vizsgáztam forgalmiból és meglett. Amúgy azt mindenki megmondja hogy a mai forgalomban nem lehet 20 óra alatt megtanulni vezetni. Régen ez elég volt de ma már nem. De hiába emelnék mondjuk 50-re akkor csak többe kerülne, és lehet hogy kevesebb ember kapna jogsit mert nem tudná mindenki kifizetni, de az 50 óra is kevés. Ez a 20 arra elég hogy legyen egy jogsid aztán utána majd megtanulsz szépen mindent magadtól. Nem mondom hogy ez így jó, de ez van.

TheRock18
valamiért én az elsõsegélytõl féltem a legjobban,mert nálunk sokan elbuktak rajta elõször...végülis minden meglett elsõre,aminek örültem is,az õsök meg még inkább,mert olcsóbbra jött ki az egész!
emlékszek...olvastam a kresz könyvet " szabad-e az úttestre borítani a hamutartó tartalmát?" vagy ilyesmi..ezen röhögtem egyet,hogy nahh ilyet úgyse raknak bele..:D és mit ad Isten... vizsgakérdések között volt xD
mikor a vöröskereszthez mentünk az akkori osztálytársaim beijesztettek,hogy sokan megbuknak...de ahogy elnéztem 20ból 16 ember átment..ami elég jó arány :)
aki péntekre kap idõpontot rutin/forgalom vizsgához,annak legyen a vérében a vezetés,vagy reménykedjen,hogy a héten sokan megbuktak!
valamiért van ilyen statisztika készítve,hogy egy héten mennyi mehet át,és mennyi nem!nyílván hét elején többen mennek át,míg a hét vége felé kevesebben...
anno az osztályba rajtam kívül mindenki megbukott pénteken..míg a hétfõiek mind átmentek..:) érdekes

írjátok le ti is a tapasztalataitokat :)

BMW Über Alles!

Egyetértek veled.

gordon 24
Az lehet! Csak ez nem szempont!

Az a szempont hogy ön és közveszélyes emberek ne kapjanak jogsit.. Mint ahogy sajna ma kapnak!

Downhill!!

89
sokkal több óra-->sajnos azt nem mindenki engedheti meg magának

gordon 24
Hát nem tudom.. Nekem is jó oktatóm volt, de amit ott megtanultam az igen csak alap..

Én azután jó egy éven keresztül csináltam azt, hogy direkt elmentem vezetni, két fa közé betolattam, aztán ki.. Emelkedõn elindulás stb.. Kuplunggal megtartani stb..

Mondjuk nekem mákom volt, mert kb a jogsi megszerzése után olyan 3/4 évvel felvettek a Dallmayerhez és kaptam egy céges autót amirõl már beszéltem.. Igy a megszerzés utáni második évben vezettem kb 30000km-et.

De én azt mondom, hogy 30 óra alatt ezt nem lehet megtanulni.. És az a kresz vizsga is nagyon szerencs kérdése..
Ugye idõre meg, ha beáll a dugóba esetleg lehet hogy az ut felét nem teljesiti és jogsit kap.. És pl egy béna szerencsétlen kerül ilyen helyzetbe megadják neki.. 3 hónap mulva meg megöl valakit:D Szóval szerintem sokkal szigorúbb vizsga, és sokkal több óra kellene!

Downhill!!

Darukezelõ
Én még mindig úgy gondolom, hogy az oktatás minõségével van a gond, és nem magukkal a feladatokkal. Elsõsorban a gyakorlati részre értem (rutin, forgalmi). A KRESZ vizsgán elve kihullanak azok, akik topák. A gyakorlati vizsga már más kérdés, ott lehet azért borítani a pénzt a zsebekbe. De egy monitort nem tudsz lefizetni a KRESZ vizsgán. Szóval ott kezdõdik az egész, hogy kicsit ez a világ is mondjuk így korrupt. Tehát szerintem egy kisebb összeggel simán lefizethetõ minden vizsgabiztos, netán az oktatónak is jut. Ha ez nem lenne, akkor már kevesebb ember jutna jogsihoz. Ha kicsit jobb lenne az oktatás minõsége, akkor meg talán egy fokkal rutinosabb emberek kapnának jogsit. Szerencsére nekem egy nagyon jó oktatóm volt, aki komolyan vette azt amit csinál, és nem kalandozott másfelé. (Újság olvasás, miegymás) Szóval szerintem itt nem magukkal a feladatokkal van a gond, hanem az oktatók hozzáállásával.

Egy szûk helyre való beállás egy igen nehéz feladat, az alapján azért ne ítélkezzünk.

TheRock18
miért?nem gondolod,hogy túl sok ember kap jogsit,akinek nem jár? aki 5x próbál beállni egy parkolóba és ebbõl 2x lefullad annak minek jogsi?és az még csak a jobbik eset,ha nem tör össze semmit/senkit...

BMW Über Alles!

Szerintem nehezíteni azért nem kéne!

TheRock18
apám 1977-ben amikor a segédmotoros jogsit rakta...csak táblákat megtanulta és csókolom...az egész vizsga abból állt,hogy táblákat mutogattag kb. 20db-ot és megvolt a vizsga!
véleményem szerint a segédmotoros vizsgánál elkéne törölni a rutin és a forgalmi vizsgát...mert felesleges.
a nagy motorokét és a autókét...viszont nehezíteni

BMW Über Alles!

Szerintetek napjaink rendszere a jobb vagy a régebbi rendszer jobb volt? Mi a véleményetek az oktatókról és az autósiskolákról?

Nem biztos. Én 17-tõl 21-ig rengeteget változtam. De a vezetést mindig komolyan vettem :)

Jah és szerintem a KRESZ-t könyvbõl meg lehet tanulni, de megérteni igazán hogy mirõl is szól és mi miért van csak a forgalomba lehet.

Pénteken volt forgalmi vizsgám. Elsõre sikerült<#vigyor0>

Korhatárról: szerintem aki 17 évesen egy állat az 21 évesen se lesz normálisabb.

Férfiakban és nõkben egyaránt vannak bénák, csak a férfiaknak genetikailag jobbak a képességeik a vezetéshez (persze sok kivétel van), de a legtöbb nõnek ezért is tabu a tolatás.

Azért ne felejtsük el hogy mindenki KÖTELES a tudásához illõ elsõsegélyt nyújtani, ergo azért is lecsukhatnak ha nem csinálsz semmit.

TheRock18
végre egy ember,aki helyesen írta,hogy RAKÉTAVETÕ...nem aknavetõ xD

BMW Über Alles!

89
sztem így csak még jobban felhívja magára a figyelmet + a civilek szemében is lejáratják magukat...mellesleg egy rakétavetõnek tök8, hogy most 40-el megy egyenletesen vagy átlag 60-al, de lassítva-gyorsítva...

gordon 24
Igy van! Sosem állnak meg! Fölleg ilyen helyen.. Mivel ha megáll felrobantják, vagy megtámadják öket..

Szar látni amit csinál, de "nincs más választása".

Downhill!!

malter
"állitolag" nem állhat meg a konvoy ezért kell igy közlekedni,és panasz esetén megtéritik az autos kárát
de persze a gyakorlat biztos mást mutat
TheRock18
nahh ezt fognám..és közelrõl sörétessel fejbe..de elõtte áthajtanék a sípcsontjain a hummer-ral :)

BMW Über Alles!

89
Az ilyeneket rugdosnám vissza a picsába amerikába, játszák ott a kibebaszott nagy menõt a gettónegyedben...
odamennek demokráciát csinálni, hát basszák meg ezt a rohadt nagy demokráciájukat. És akkor csodálkoznak, hogy mindenki utálja õket mint a szart <#gunyos1><#wilting>

malter
Ez is elég jol küldi:D
Max7
Ez próbálom elmondani, hogy nem az a baj hogy hozzád nyúlnak hanem az hogy olyanok vannak és vagy hozzád nyúlnak vagy nem , de nem értenek hozzá hozzáteszem én sem értek hozzá de szakszerûen tudok adni "ELSÕ segélyt"

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

gordon 24
Most komolyan meg akartok gyõzni arról hogy hülye vagyok??
Mondom le is irtam ezen vesztem össze az oktatóval! Én azt mondtam amit te is leirtál.. Õ meg váltig állitotta, hogy le kell tekerni és hideg vizet kell önteni rá.

Sõt! azt is mondta, hogy járó motornál, mertha leállitom megszorulhat!

Errõl beszélek, hogy ilyen emberek oktatnak! Mivel az apám autószerelõ én is tudom mi a modja.. Egyszerûen ezt mondta az ember, ami után egy jó 1 órás vitánk volt:D

Downhill!!

neevous
Valahogy úgy van a kreszkönyvben, hogy nem szabad letekerni a kupakot, mert a gõz égési sérüléseket okozhat. Félre kell állni és meg kell várni, hogy lehûljön a hûtõvíz. A józan ész ezt diktálja és ez az elméletben sincs másképp:)

gordon 24
Figyi :

Egy a nyelvtanba ne menjunk bele.. Billentyüzettel, sose tudtam irni, és nem is fogom megtanulni az életben.. Azt kellene látnod amit papirra irok.. Szóval ezt lezárhatjuk.

Kettõ.. Elfogadom a véleményed..
De ezzel együtt én azt mondom, hogy hozzám ne nyuljon inkább senki.. Mivel ahogy az emberek vezetnek el tudom képzelni micsoda nagy szaktekintéjek lehetnek ebben is..

Szóval mindenki ugy csinálja és azt csinálja amit akar.
De ha elolvasod amiket irtam.. Mind a 2x kihangsúlyoztam azt, hogy én sem hagynám ott és nem szarnék rá..
Sõt volt már olyan hogy részt vettem ilyen szituban.. (kb 5 éve az országot járom egész nap autóval)

Szóval mondom nem kell engem meggyõznie senkinek! De hozzám lehetõleg ne nyuljon egy "azthiszem orvos vagyok ember"

Downhill!!

TheRock18
észrevettétek hírtelen,hogy megnõtt a külföldi rendszámok használata?
naaa nem a külföldiekbõl lett sok...csak egyesek hozzájutottak olyan rendszámtáblákhoz és sok büntetést megúszva felrakták...
van imserõsöm aki német,sõt még califroniai rendszámmal is jár..:) fogja és egyszerûen ledobálja a parkolásicsekkeket..és a rendõr sem állítja meg...így a forgalmival nem foglalkozik

BMW Über Alles!

Oldal 1 / 4Következő →