Tanuljunk vezetni!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
No itt a gond, ugyan honnan lenne tapasztalaton 1,5 év alatt?
Én 18 éve vezetek, napi szinten, több százezer kilométer van bennem de nem osztok meg semmit.
Sok a rossz vezetõ, gyenge a tanfolyam.
Túl jók az autók, elbízzák magukat a tacskók.
Én Ladával tanultam és egy 601-es volt az elsõ autóm.
8 hónap alatt 40.000Km-ert tettem bele.
No hogy is van akkor?
"Akinek nincs annyi lélekjelenléte, hogy ellásson valakit (nem bírja a vért, és a vele járó dolgokat), az hiába tudja oda vissza az eü könyvet" : Erre mondta a közép Mo-i fõorvos, hogy rengeteg olyan emberrel találkozott, aki álmában sem gondolta volna, hogy meg tudja csinálni, amit megtett.
@ Hellomarci
Apám szerint is - aki több mint 30 éve vezet, ráadásul hetente több ezret- felesleges, mert ha te véletlen rosszul nyúlsz a sérülthöz, akkor csak rontasz a helyzeten. Igaz, sztem most erre azt írnád, hogy pont erre lenne ez az 5 évente vizsga belõle, hogy rendesen járjunk el. De mégis csak az a jó, ha szakember végzi el. Mondjuk nekem újra meg kell tanulni, ha tûzoltó akarok lenni, mert mégis csak mi szednénk ki a szerencsétlent a rommá tört autóból. Amúgy elismerem, rengeteg mindent én sem tudok már eü-bõl, de ha vki-t meglátok, hogy bajban van természetesen megnézem, hátha mégis tudok segíteni.
két okból.
1 ha elbaszol valamit és netán meghal megnézheted a rácsokat belülrõl
2 egy amatör ember akinek van egy bábun gyakorolt szart sem érõ tudása ne nyuljon hozzá egy sérült emberhez..
Max annyi, hogy kihuzom ha ég az autó vagy levegõt biztositok neki ha pl eltömödik a szája stb.. Aztán mentök és õk megoldják..
Downhill!!
5 évente eü vizsga? minek? elég ha azt tudja az ember h ilyenkor a mobilon a mentõket kell hívni, és nem videózni, s majd feltölteni a youtube-ra....
"Én tudom mit kell csinálni artériás vérzés esetén" - a fenét tudod, max. elméletben.... de az elmélet és a gyakorlat kicsit más... a probababából nem spriccel a vér, nem hörög, nem sír, kiabál, harcol az életéért , nem lognak a belei..stb... és honnan tudod h tudod? mert az oktató azt mondta? mert meglett az eü vizsgád elsõre??? és mi van ha mégsúlyosabb kárt okozol benne? persze lehet h különben elvérzik s ott hal meg, meg minden... de meghalni még mindig jobb, mint egy életen át szenvedni, katéterbe sz@rni... nem azt mondom h az eü vizsga rossz, nem kell, sõt, de azért még egy eü vizsgával a kezünkben ne kezdjünk el operálni...
sorry, nem baxogatás az írásom, csak az ilyeneknek ált. két oldala van...
a kreszt se úgy tartjuk be ahogy a könyvbe/szabályzatba van.... "ha jobbról jövök, mehetek, mert nekem van elsõbbségem...."
elsõbbséged akkor van ha megadják , és az erõsebb kutya baxik... ennyi...
Xbox Live: Lunatic HUN
Amúgy a mentõs témához: néha azért nem is olyan könnyû eldönteni, hogy mi a legjobb manõver. Nekem még nem nagyon volt, hogy konkrétan el kellett engednem a mentõt, kicsit izgulnék is, ha egy többsávos dugó-helyzetben mögém kerülne egy mentõautó.
Szóval, amit elmondtál az nagyon is így van, hogy sokan nem tudják, h mit kell csinálni, amikor mentõ jön. És nagyon sokan nem tudják, még a helyszínen sem, hogy mit kell csinálni esetleg egy balesetnél, hiába van jogsijuk (egészségügyi oktatással).
Abban is igazad van, h a megkülönböztetett jelzés az a fény+hang, de vannak olyan esetek, amikor lassan halad a mentõ és csak fénnyel.- Hogy miért? Mert netán a beteg nem bírja a hangot, avagy olyan beavatkozás folyik éppen, amikor a gkv.-nek nem ajánlatos repesztenie.
Az hogy elküldött a ... azt nehezen tudom elképzelni, (de lehet igazad van, szal nem feltételezem, h nem igaz)
UI: Az RTL klubbon elindult www.segitsokosan.hu-t egy nagyon jó ötletnek tartom. A másik h ezek a kisvideók talán majd javítanak a helyzeten. Reménykedjünk...
3 de maximum 5 évente újra kéne vizsgáznia mindenkinek KRESZ-bõl és nem azért mert gyors hajtanak mert aki gyors hajt az valószínûleg rutinosabb vagy ahogy elõttem nevezték õket sumacher palánták hanem mert az alapvetõ szabályokat nem tudják!
õszintén rávágva a választ.... mit kell csinálni lakott területen belül ha a mentõ megkülönböztetõ hang és fényjelzést jelzést használ mögötted? ... most elgondolkozol rajta de az emberek 70% besatuzik hogy majd kikerül
Mit kell csinálni ugyan ebben az esetben ha autópályán vagy? fingod nincs mi?
1,5 éve van jogosítványom és 1 éves jogosítvánnyal vállaltam el pizzafutár munkát.... levezettem fél év alatt 20.000km-ert városban és találkoztam olyan mentõssel aki csak fényjelzést használt majd mikor tudott mellém hajtott és elküldött a kurva anyámba hogy miért nem húzodtam le! Na miért nem? Mert csak akkor van elsõbbsége ha megkülönböztetõ fény ÉS (gyengébbek kedvéért egy idõben) hangjelzést használ! Ha csak fényjelzést használ akkor körültekintõen kel megközelíteni)
sõt hozzáteszem hogy az elsõsegély oktatást minden 5. évben kötelezõvé tenném! Én tudom mit kell csinálni artériás vérzés esetén, és nem bántásból mondom de faterom nem tudja, pedig 20-on akárhány éve van jogosítványa!
És igen is tudnák a kreszt az emberek aki meg nem az meg megtanulná mert félne hogy elveszik a jogosítványát! 5 évente 1 órát venne igénybe! 30 perc vöröskeresztes oktatás, 30 perc kresszvizsga gépnél és én pl rászánnám azt az 5000ft-ot/5 év mert biztonságosabban vezethetnék!
Amúgy nem vagyok konzervatív sõt idõs sem, vöröskeresztes oktatáson kérdezték mit kell csinálni ha valakire rátör az epilepsziás roham.... senki nem válaszolt én meg fennhangon mondtam hogy kádba gyorsan víz bele mosópor meg szennyes azt hadmennyen... szóval lehet poénkodni de meg kell tanulni és nem elég csak beseggelni hanem meg is kell érteni! És ezen van a nagy hangsúly!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Te leállsz és felajánlod?Ezt a másik oldalról kellene megközelíteni, szerintem.Amúgy tetszik amiket írsz<#eljen>#eljen>
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Sógorom öccse kiutazott Új-Zélandra. Pár hónap kintlét után, megkérdeztük, milyenek a szokások, egyben a vezetési morál is.
Azt mondta, olyan nyugodt ott minden ember, hogy olyat még nem látott. Mindenki az elõírt sebesség szerint megy, szinte mindenki be is tartja, emiatt nem kell azon aggódni, hogy na most mikor hajtanak belé. Nem dudálnak egymásra mint a barmok, nem idegesítik egymást. Ha vki tényleg megáll azért, hogy elengedje azt a gyalogost is aki még csak rá sem lépett a zebrára csak vár, hogy mikor alkalmas átmenni, nem szólják le, nem villognak, nem dudálnak, semmi.
Amikor a srác nem, tudott eltalálni a térképen vhova, megálltak neki segíteni. Amikor nem sikerült elmagyarázni, az egyik faszi odaállt az út mellé leintett egy autóst, elmagyarázta neki mi a helyzet, a faszi odament bemutatkozott, majd mondta, hoyg szálljon be, elviszi oda ahova akar menni, onnan meg megint adott pár infót, hogy mi merre.
Itt mikor látsz, olyat, hogy egy vadidegen autós leáll neked felajánlani, hogy elvisz?
Szóval alapvetõ problémák vannak naálunk, és ez sajnos nem is fog változni...
Ott kezdeném, hogy egyes oktatók valóban szarnak az egészre. Valahogy elmagyarázza, elmakog vmit, hogy ezt nem így kellett volna, van aki meg leordítja a fejed (ami valljuk be nem a legmegfelelõb fõleg, ha vezetésrõl van szó. Barátnõmnek úgy elvette az önbizalmát, hogy 1 év csúszással kezdett neki újra a forgalomnak). Szerencsére nekem rendes oktatóim voltak, mindig készséggel segítettek, normálisan elmagyaráztak mindent, amikor már vezettem ott nem volt ordibálás, ha vmit elkúrtam, természetesen felemelte a hangját, hogy szedjem össze magam és figyeljek jobban oda (igaz eleinte paráztam a forgalomtól szóval innen kifojólag jött a figyelmetlenségem/kapkodásom), de a végére mégis csak megtanultam. Sztem fontos az, hogy az oktató úgy kezeljen téged mintha régóta ismerne, szóval olyan baráti hangulatot alakítson ki. Ez sokat segített nekem is és kicsivel bátrabb is voltam.
A másik, a tényleg debil hülyegyerekeket valahogyan ki kellene szûrni. Amint autót kap, elkezd menõzni, hogy de jó most akkor bejáratjuk, aztán úgy bejáratja, hogy egy fával való ütközésnél a kormányt ketté állalja. Mondanom sem kell, az agyáig felment az álla és meghalt. Tudom, mert sógorom tûzoltó (én is annak készülök) és sokat lát ilyeneket. Tényleg szar abban a tudatban menni a családoddal, hogy bármikor jöhet egy menyét és belédhajt modjuk elõzés közben szembõl. Hiába figyelsz, ha vki meghal a kocsiban, ilyen okok miatt. És ez a sajnálatos. A kamionsofõrök között is van néhány fiatalabb egyén, aki azt hiszi, hogy õ most akkor árkon-bokron áthajthat, akkor sem lesz semmi, aztán ha összeröffenünk, én halok meg, õ meg megússza néhány karcolással.
Amúgy van itt valaki aki debreceni és a közeljövõben szeretne jogsit szerezni? Mert akkor megmondom melyik volt az a suli, garantáltan megtanul vezetni.
Most beszélnék kicsit a vezetési tapasztalatokról:
A magyar mentalitással alapvetõ gondok vannak. Tényleg annyi nyomorult állatja van a Földnek, hogy namég. Ha én nem figyeltem volna, akkor legalább 30 balesetem lett volna. Sok az idegbeteg barom, dudál ész nélkül, akkor olyan manõvereket produkál, hogy agyam eldobom. Siet, nem figyel, leszarja a másikat, akkor még be is szól, ha te netalán normálisan vezettél akkor is. Mondjuk jó párszor az is fel tud húzni, ha valaki nem bír menni elõttem, tököl, hirtelen befékez mert nem figyelte az elõtte levõt, hogy az mit csinál. Na meg a másik, ha szarakodik a parkolással, vagy csak úgy megáll és kint hagyja a tragacsának a farát, mert olyan kedve van, én meg kerülgessem õt, ami nagyon finom tud lenni, ha a belsõ sávban jönnek néhányan és még meg is kell várnom míg elmennek, közben mögöttem meg azt hiszik én faszolok.
De múltkor is, megyek Debrecen belvárosában, akkora út van, hogy egy kamion keresztben elfér. Elõttem ment egy srác régebbi tipúsú Renault-val, kiteszi jobbra az iráyn jelzõt, fékez, persze én is, eddig semmi baj nincs is, viszont ami ezután jött... A tõgyarcú barátunknak közel 20 méter hosszú és legalább 3-4 méter széles bejáró állt a rendelkezésére, de nem az hogy beáll rendesen, hanem csak felhúzódik a bejáróra úgy, hogy totál befékez, nehogy 20-nál gyorsabban álljon rá, sõt a kocsi hátsó fele kint van. Én meg ugye max 30-ig fékezek, hisz godoltam úgyis beáll, meg hát ennyivel simán be lehet fordulni bárhová, ahol ekkora hely van. Olyan hirtelen fékezett, a kormányt meg éppen el tudtam tekerni, hogy kikerüljem. Volt egy másik hasonló esetem, nõci jobbra kibassza az irányjelzõt, be akar állni a parkolóba. Eleinte rendesen lefékez, pont megfelelõen, hogy be tudjon fordulni, megint csak annyira lassítok, hogy beérjen, legalább a motor is kímélve van. Ez meg miközben fordul, megint csak befékez, de hogy mi a szarnak? Pedig 2 autónyi hely volt ott is, szembe senki sem akart kijönni... Nem értem kanyarba minek fékeznek, ilyenkor télen meg nagyon jó is lehet, úgy megcsúszik majd, aztán leshet, hogy hogy összetörte az autóját.
Szóval ilyesmi és ehhez hasonló eseteim voltak már eddig. Tényleg csak ajánlani tudom, hogy nagyon figyelmesen vezesstek, mert sok balesetet elõzhettek meg vele, még akkor is ha más volt a vétkes. És ne próbáljatok, meg egyáltalán menõzni, hogy az én kocsim de nagyon fasza, de ha te hülye vagy a vezetéshez, akkor hagyd. (Akinek nem inge...)
mert viszi az alapjárati nyomaték.nincs semmilyen elektronika.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Van egy teherautónyi hely és megáll az egyirányu utcába hogy õ nem fér el, meg stb..
Ilyenkor szotam frászt kapni.. Multkor kiszáltam bezártam az autot elölre sétáltam, és szépen át navigáltam😄 Álltam elötte és mutattam neki merre menjen😄DDD
Szóval áááhh😄 Amig ilyen embereket kiengednek addig nem fog változni semmi.
Menj be a vásrosba az összes dugó és torlódás ilyenek miatt van.. Zöldre vált a lámpa nem bir elindulni amire elindul piros lesz. Amikor sárga nem készül fel a mögötte lévõ.. Igy amikor az elsõ autó elindul akkkor rakja sebességbe stb..
Tök egyszerû leszürni amikor 3-4-5 olyan ember van elöl aki tudja mivan átmegy 5-6 autó egyszerre. Amikor egy miki egér 2😄
Szóval ez az egésznek az alapja.. Ugy kellene minden tanoncot kiengedni, hogy tudja mit csinál.. És én azt is hozzáteszem, nem ártana 5 évenként egy uj vizsga minden autósnak!!
Downhill!!
Downhill!!
De amit megfigyeltem, az az, hogy váratlan szituációkban, ahol azonnal kell dönteni, a nõk azért többször hibáznak. De persze láttam olyan nõi sofõrt, aki engem simán levezetett, manõverek tekintetében is, míg férfit is, aki teljesen analfabéta volt 😄 Szal mindenre van pro és kontra, nem kell szétszedni nemekre ezt.
Na tolatás, az a nõk többségénél bevallottan tabu 😄
.: mobilize.hu :.
Thrash \'Till Death
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
Valami haverja a faluban vett egy mercit,ami akkor kurvanagyszám volt,és az volt a baja,hogy folyton felforrt benne a víz.Lefulladtak,és megállt valaki,hogy segítsen.Mondta a csóka,hogy nem kell,önt bele ásványvizet,ami ráadásul buborékos volt.Erre a segítõkész ember megkérdezte,hogy biztos jólesz ez?Õ azt mondta persze,még büfikézik is tõle😄DD
Amúgy hallottam már olyan nõrõl,aki másik irányba akart ellenkormányozni,amikor megcsúszott,amíg ilyen balfaszokat felengednek az utakra,addig ne mondja senki,hogy ez az oktatási rendszer jó.
Thrash \'Till Death
De ilyen is csak az újabb autókban van, régebbi az simán lefullad 😊
nekünk régebbi autónk van, de nem zavar ennek a hiánya, mert ritkán indulok 10 másodpercen keresztül szép lassan visszaengedett kuplunggal, na meg a gázpedált is képes vagyok használni 😄
De tényleg ennek az izének mi is lenne a lényege?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
a gépjármû jogosulatlan átengedése szép bírsággal jár
Utoljára akkor vezettem kocsit mikor nagybátyám ölébe ülve forgattam a kormányt xd 8-9 évesen
viszont egy nagyautóhoz szokott vezetõ igencsak bénázik egy darabig egy fapadosban
És arra fogják hogy néhány bulizós ittasan ül a tuningolt autójába a haverjaival és felcsavarodnak a fára😞
Én pl diszkóba nem is járok mert fölösnek érzem ha le akarom inni magam itthon is megtehetem,és vhogy nem hiányolom.
De ezt a baromságot a korhatáremeléssel....
Nem hiszem hogy lesz értelme,akkor max jogsi nélkül csavarodnak fel a fára.
Attól hogy az ember 18 helyett 21 évesen kap jogsit még nem lesz rutinosabb-.-
EÜ vizsgafelkészitõ házilag, a maszek oktató felesége nyomta le. Úgy kezdte, hogy rosszul lesz a vértõl és nem segitene ha látna vérzõ embert :S nocomment.
Mivel suta vagyok autókhoz és csak a szállítóeszközt látom benne, azt sem magyarázta el oktató, hogy 1esben elindul az autó magától 😄 Honnan a rákból tudtam volna? Gamek alapján is egyhelyben állt 1esben 😄 szal az elsõ 10 óra ezzel telt, lefulladás ami a csövön kifér.
Összegezve: 6 éve van jogsim, baleset nélkül. Többen mondták, hogy jól vezetek. Igazából az elsõ félév egyedülvezetés edzi meg az embert. Utána látványos a javulás.
Hát egy élmény volt.
Na pont ezért tartunk ott ahol...
Már ne haragudj, de ez irtózatosan hülye hozzáállás. Az a baj, hogy mindenki így gondolkozik, és ez meg is látszik amint autóba ül valaki. Ha arra vágysz, hogy száguldozz meg kiéld magad, akkor lehet sok helyen bérelni pályát. Ha nagy teljesítményû autóra futotta, akkor arra is lehet pénz (nem is kell sok hozzá, ha okosan csinálja az ember).
Nekem se kis autóm van (2800 köbcenti), de valahogy nem érzem állandóan szükségét annak, hogy nyomjam neki. Van egy típushoz kötõdõ klub aminek tagja vagyok, vannak rendezvények ahol közös pálya/repülõtér bérlés van, és azokon simán kiéli magát az ember. Van a klubban pár arc akik driftelni járnak, valahogy õk is meg tudják oldani, hogy normális keretek között (értsd: nem forgalomban) csinálják a hobbijukat.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
anyósülésen is pánikroham fékezésnél ha eszembejut vmelyik