127612
-
Ha nem a ruszkikkal építjük meg az is legalább ennyibe került volna. Ha az anyagi részét nézzük én nem tudom, hogy hogy lehetne jól kijönni belőle (politikait meg ne feszegessük mert az itt tabu). -
alapból szar a kérdés,az atomreaktoroknak van egy bizonyos működési idejük,azt mi most meghosszabbítottuk tán' 25-30 évvel,de ugye mint tudjuk a 20 éves személygépjárműveket is le lehet még vizsgáztatni,de egyre több és több baj lesz vele,jobban szennyezi a környezetet,többet fogyaszt,stb.az új viszont nagyon-nagyon-nagyon sokba kerül,de valamikor akár meg is térülhet,mivel nem tudunk alternatív energiát használni földrajzi adottság miatt,ez a legkevésbé "fájó".
az már egy másik kérdés,hogy pont nem Putyin méteres kékeresét kellett volna elfogadni,mert ennek bizony csúnya vége lesz,a kérdés csak az mikor. -
támogatom, de ez nem bővítés.
azt is támogatnám egyébként, de sajnos már ebből is nehéz lesz anyagilag jól kijönni. -
Nemcsak, hogy drágák, hanem nem is lehetne annyi energiát kiváltani vele mint amennyit Paks hoz. Arról el lehet vitatkozni, hogy kik építsék meg. Még arról is, hogy legyen népszavazás. De azt azért szeretném hallani akik nemet mondanak, hogy akkor úgy 20-30 év múlva mi a fenét üzemeltessünk ami minimum annyi áramot termel mint most Paks. Ráadásul 3 évtized múlva valószínűleg az energiaigényünk még több lesz mint most, ergo a jelenlegi szint kiváltása kevés. -
felőlem, ha annyira van kedved, akkor írd. hátha meggyőzöl.
#115985 inkább úgy fogalmaznék, hogy nem nyílt haraggal. azért nem annyira örültek. -
nem kell egyet érteni vele, ahogy nekem sem kell mások véleményével egyet értenem. -
Az baj. Érdekel, hogy miért orbitális marhaság amit írtál? Csak azért kérdezem, hogy koptassam -e feleslegesen az ujjaimat és pazaroljam az időmet vagy se... -
ManoNegra #115985 Én úgy tudom, hogy amikor kizavartuk a szovjeteket, akkor pár napra rá sokkal többen jöttek vissza. Amikor pedig kétoldalú megállapodás értelmében elhagyták az országot, akkor nem haraggal mentek el. -
Fbn Lx #115984 az baj. -
Fbn Lx #115983 they took er jerbs -
nem hát, csak úgy írtam...de. -
egyáltalán nem önként. -
ManoNegra #115980 Az oroszok nem önként mentek haza? -
Remélem ezt a marhaságot nem gondoltad komolyan... -
nem és ne is szavaztassanak róla, mert hülyeség. az oroszoknak eleve a begyükben vagyunk amióta haza lettek küldve, még az kellene, hogy onnan kunyeráljon az az okosmajom pénzt. a csudának akaják bővíteni, mikor arra sem tudnak rendesen vigyázni ami megvan. addig kínlódanak majd, amíg csinálnak egy paksi "csernobilt". -
Rankine-ciklus rulez... :) -
Tulajdonképpen a legtöbb erőmű valamilyen gőzgép :) Az a lényeg bennük, hogy mivel gyújtasz alá a kondérnak.
(mondjuk a szél és bizonyos fajta naperőművek nem) -
-
üres, nincs olyan mélyreható ismeretem a témával kapcsolatban, h ítélkezni tudjak... így is pár hete egy világ dőlt össze bennem amikor megtudtam, h az atomerőművek nem robbanásokkal és mágiával termelik az áramot, hanem gyakorlatilag mindegyik egy túlmisztifikált gőzgép
-
Támogatom. Az energiára szükség van, fosszilis tüzelőanyagunk meg nem sok, a megújulók pedig drágák.
A kölcsön az más tészta, de a pontos feltételeit úgy sem fogják nyilvánosságra hozni, kapjuk akár az oroszoktól , akár mástól. :/ -
Eszméletlen téveszméket sikerült bezsúfolni két sorba. Érdekel egy nagyon rövid válasz, hogy hol tévedsz? -
Mert még van ideje a mostani erőműnek, ráér a fejlesztés. Törnek fel az alternatív megoldások, veszélyes, nevetséges összegért, nevetséges feltételekkel (amiket tudni lehet -
Miért tartod feleslegesnek? -
Nem támogatom, és nem bővítés lesz, teljesen különálló, egymástól független erőmű lesz, lenne. Egyébként meg felesleges. -
Na igen, a forrásra nem tér ki a kérdés. Ezen én is ráncolom a szemöldököm. :/ -
Az az igazság, h Magyarországnak sajnos nincs olyan természeti adottsága, amivel –jelen pillanatban- a megújuló erőforrásokat gazdaságosan ki tudnánk használni. A hőerőműveket meg egyértelműen ki kellene iktatni. Így jelen pillanatban a leggazdaságosabb, legkevésbé szennyező megoldásnak az atomenergia tűnik. A bővítés új munkahelyeket adhat, olcsóbb elektromos energiát, viszont óriási felelősség, és óriási biztonságtechnikára van szükség. Egy ilyen bővítésről mindenképp meg kellene kérdezni az embereket, csak sajnos sokan az előítéleteikre, érzelmeikre hagyatkozva nem tudják felmérni a kérdést, és egyből, csípőből, megrögzötten ellenzik. -
múltkor a vonaton láttam egy greenpeace matricát, rajtavolt hogy: atomenergia? paks? csernobil? válaszd a zöld energiát a jövőért
jóízűen felröhögtem rajta,kb. fingjuk sincs az ilyen idiótáknak (gondolom fizetné drágább, akár 2x akkora villanyszámlát is a zöld agyával) -
nem támogatom az orosz alamizsna elfogadását
*köp*
amúgy az atomenergia jó, tiszta, egyszerű, olcsó -
Mondjuk igazad van. :D -
most is azok döntöttek
-
A bővítést támogatom.
Népszavazás? Még az kéne.
A sok iq-betyár aki kb. annyit tud az energiatermelésről, szabályozásról, rendelkezésre állásról, mint az öreganyám. Még ők döntenének. Betenne. -
Támogatom, de népszavazást kellene tartani róla. -
Mert a vaníliásban normális esetben is krém van, tehát magas nedvességtartalmú anyag, a kakaópor pedig nem az, ott a puhaságot a tészta saját nedvességtartalma adja (ami belül, a vastagabb részen jobban megmarad, mint a peremen). -
érdekes mondjuk hogy általában a vaníliás csigák szélei puhábbak mint a kakaós változatok. -
Nem szeretem. -
Leszarom. -
Attól függ, amelyik úgy van ropogósra sülve, hogy közben nem betonkemény, annak jobban szeretem a szélét. Nagyon kevés helyen sütik olyanra. -
A szárazat én szegény koldusoknak se adnám, az olyan mint kívülről nyalogatni a cukros üveget. :D Egyszerűen jól kellene megcsinálni és nem kint hagyni sokáig. Ettem már olyat ami teljesen puha volt. -
Nyilván nincs belseje külseje nélkül. De attól még a belseje a jobb.
-
Miva'? :)