127612
  • clio1616v
    maximálisan egyetértek immovable véleményével
  • BRAT
    nem érdekel.
  • broman191
    Egyedül kötelező gépjármű felelősségbiztosítás...az is csak az elnevezése miatt... :)
  • Narxis
    :DDD
  • BRAT
    Mind van.
    az exrém sportos biztosítási kötvény az életbiztosítás része. síelni, ejtőernyőzni, wingsuit még basszott gördeszkát se szeretem, de benne van és kész.
  • dartonite
    Lakas.
  • Dzsini
    Meg az örökösöknek :P
  • tigeroo
    a banknak lehet megéri az extrém sportosok hülyesége :D
  • Sir Quno Jedi
    kötelező bizti az kötelező
    lakásbizti az is, ha bankhitel
    lakáshitelnél meg már életbiztosítást köt rád a bank
    utasbiztosítás nélkül elindulni dőreség
    számláid/betéteid biztosítva automatikusan (egy szintig)
    akinek esetleg vagyona is van, az biztosítsa

extrémsportolni csak az öngyilkosok szoktak, azoknak minek biztosítás?
  • immovable
    Lakás, kocsi, ha megyek vhova akkor utasbizt.
  • Motoroj
    Szerintem nem optimizmus kérdése.

Amúgy életbiztosítás az van, az egyik a szakszervezet felől jár, a másik meg megtakarítás céljából van.
  • kifli
    Az életem van bebiztosítva, de inkább befektetés....
  • clio1616v
    optimista vagyok és sohasem arra számítok, hogy mi baj történhet, hanem a jó dolgokat várom el az élettől

eszerint mindig a lehető legjobb végkifejlettel számolok - esélyt sem hagyok a rossz dolgoknak

mert amit kigondolsz és amilyen történést vársz az fog megtörténni
  • Blum
    Lakas,elet,baleset,betegseg

Biztos van meg valami mas is de en ezekrol tudok.
    Anyukam uzletkotokent dolgozik az egyik biztositonal,szoval en ilyen szempontbol elvagyok latva rendesen.
  • Zoli007
    Baleset + ha a Tátrába megyek kötök külön biztosítást, mert ha valami történik, kifizettetik veled a mentést, ami nem kevés, ha helikopterrel mennek érted.
  • Fbn Lx
    nincsen nálam ilyesmi, keresd másnál
  • videobaby
    lakásbiztosítás, életbiztosítás, egyfajta orvosi kezelésekre való biztosítás, ami akár külföldi kezelést is támogat. utóbbira már nem fizetek.
  • Fresh Duke
    A nőknek biztonság, oltalom kell; de én csak veszéllyel szolgálhatok.

• tigeroo
    nincs, szeretek veszélyesen élni

• immovable
    Leszarom.
  • Lacee86
    Hát igen. :) Azért sajnos az ember hajlamos arra, h direktben ugyan nem mondaná el adott infót senkinek, de ha vmi olyan téma szóba kerül, akkor esetleg elfecseg olyan infókat, amiket egyébként nem tudna. Persze az ún. pletykafészkek, ami egy elég ellenszenves embertípus, már adják is tovább forró dróton, boldog-boldogtalannak, sokszor elferdítve... :/
  • ressy14
    Buszon előfordul, akkor óhatatlanul is figyel az ember a mellette ülők/állók társalgására.
  • Dzsini
    Szándékosan nem, véletlenül óhatatlanul.

Érdekesebb lenne kiegészítve úgy, hogy pletykálkodsz-e az így szerzett ismeretekkel :)
  • Lacee86
    Direktben nem. Nem mondom, h soha nem fordult még elő, de nem szokásom. Olyan persze gyakrabban van, h vmi olyasmit hallok/látok, ami nem rám tartozik, de munkahelyről lévén szó ezért nem fogok odébb menni meg befogni a fülem. Intézze az ember diszkrétebben a dolgait.
  • Fbn Lx
    be nem áll a szájuk pl. a való világ lakóinak sem, de az értelmi szintjük egyszerűen nem létezik ettől függetlenül. szerintem a kevesebbet beszélő intellektuálisabb emberek egyértelműen kompromisszumra készebbek lennének egy új nyelv megalkotásánál
    de ha igazságos módon a 20-fős minta igyekszünk, hogy valamennyire reprezentálja a teljes népséget,akkor lesznek olyanok akik nem lesznek hajlandóak a bljáty-ot és s fuck-ot nem bljatynak és fucknak mondani
  • Motoroj
    Úgy gondolom sok múlna azon, hogy milyen mentalitású emberekből áll a közösség. Gondolom hogy ha olyanok lennének kiválasztva, akik nem bírják ki hogy ne dumáljanak egész nap, akkor gyorsabban kialakulna valami használható. Mondjuk mire egy több ezer szavas szókincs kialakulna, amit a többség használna is, az biztos lenne 1-2 év. A szókincs még az egyszerűbb dolog lenne, gondolom többnyire már létező, kevés szótagos, egyszerűbb szavak válogatásából, de a nyelvtan elvontabb dolog, azt mondjuk kizárnám hogy például alaktanilag az eszkimóhoz hasonló bekebelező nyelv jöjjön létre, nem csak azért, mert a többség nyelve nem olyan. :)
  • BRAT
    1-2 év eltelhet mire mélyebb gondolatokat is meg tudnának osztani.
  • Molnibalage
    Gőzöm sincs. Az én tippem, hogy nem születne új nyelv, hanem a legkönnyebben érthetőt tanulná meg a közösség. Bár ennek ellentmond az, hogy a világon mennyire eltérő nehézségű nyelvek vannak.
  • Fbn Lx
    arról nem is beszélve, hogy a motiváció nagyon fontos tényező, tehát ha megfelelő motivátort kapnának az új nyelv létrehozására elég keményen dolgoznának, míg ha kapnak egy feladatot és nincs következménye különösebben a teljesítésének, akkor valószínűleg leszarnák, mint immovable, és a keletkező nyelv az általuk beszélt nyelvnek egy keveréke lenne, nagyon sok év után öltene csak formát, és a közösség tagjának dominanciájával arányos mértékben kerülnének bele a saját nyelvi eszközei
  • Fbn Lx
    azért nem tudok válaszolni, mert egy nyelv elméleti és gyakorlati létrehozása között nagy a különbség, és nem tudom, a kérdező melyikre gondolt.
    tehát ha arról van szó, hogy csak megalkotni egy új nyelvet, akkor leülnek, és mutogatások meg rajzok alapján lejegyeznek több ezer kitalált szót és csinálnak hozzá egy egyszerű nyelvtant néhány hét alatt. de ha arról, hogy a közösség társalgásában mennyi idő alatt alakul ki egy folyékonyan beszélt közös nyelv, akkor az több év, de lehet, hogy 1-2 évtized.
  • Motoroj
    Fejből én sem tudtam volna megmondani hogy mennyi van, de a legalább húsz biztosnak látszik. >LINK<
  • ressy14
    Köszi a kiegészítést.
  • Lacee86
    Nyilván ez logikusabb elgondolás, ráadásul angolul nagy valószínűséggel jó néhányan tudnak legalább kezdő szinten a 20 emberből. Inkább csak egy elméleti feltevés a kiindulási kérdés. Nem én találtam ki amúgy.
  • Zóanagyvarázsló
    Elnézést, hogy a tegnapi témát most egészíteném ki, mint az eseményeket bérletes szurkolóként követő, de talán így tisztább lehet a kép.

Szerintem a barátaid a Fradi KEK meccsire jártak, azokat Dabason rendezték, talán 2 ezres ha van a csarnok. Onnan akarták átvinni az elődöntőt a Papp Lászlóba, de nem érte volna meg nekik.

Ki szokták venni az egyik kapu mögül a székeket, így mintegy 1000 állójegyet szoktak oda értékesíteni, összességében 2400-nak szokták mondani az ott szokásos teltházat. Nyilván olcsóbb jegyárak, pesti csarnok mellett (utazás és egyáltalán útiköltség okán) könnyen feltornázható lenne ez a nézettség.

Több szurkoló rosszallta is a költözést, így a most következő KEK-negyeddöntőt a Népligetben (Elek Gyula Aréna: ~1100 fő) rendezi a csapat, a reménybeli döntő persze nyilván nem ott lenne. Mert amúgy jellemző módon a "saját" csarnok a legdrágább, annyit kell érte fizetni, hogy azonos nézőszám mellett is megéri elvinni a meccseket, kétszeresért meg pláne. Az előző szezonban amúgy sima bajnokikon általánosságban félház volt (egyszer-kétszer pedig az a 300 fő lézengett, aki szinte haza se jár onnan :), szinte csak az ETO elleni rangadókon volt teltház, ezért örömteli változás, hogy most januárban-febuában, a kevésbé acélos ősz után is, 1000 körüli és fölötti nézőszámmal mentek a hazai meccsek. Amúgy csak Fradi-ETO-ra és nemzetközi meccsekre szokott elfogyni az ~1100, illetőleg Dabas esetében a ~2400 jegy (bár ez utóbbi esetben sosem egy vagy két nap alatt, tehát aki kezdettől fogva tudta, hogy menni akar, az könnyen tud szerezni, de kivárni nagyon valóban nem lehet).

A Papp László Arénával meg az volt az egyik baj, hogy a sérüléshullámmal sújtott csapat nem jutott be a BL-elődöntőbe tavaly, így ténylegesen nem is kellett szervezkedni. A többi probléma sem elhanyagolható vele: gyakran egy évre előre le vannak kötve a hétvégék, marha drága, a nézőtér messze van a pályától, ezért, és a méretei miatt nehezebben beszurkolható. Inkább rendezvény-, mint sportcsarnok (a jégkorong vb-ken nem voltam benne, de a 2004-es kézi-Eb négyesdöntőjén igen). Ez amúgy nemzetközi szinten is probléma a női kézilabdában, a nagy csarnokokat időnként lekötik hétvégére. Nem tartom kizártnak amúgy egy akkora csarnok megtöltését megfelelő eseményen, hiszen ilyenkor eleve rengeteg jegyet kapnak a szponzorok is, és ugye ilyenkor már a celebeknek is illik kijönnie, szóval sok olyan embernek, aki amúgy életében nem menne lenne egy "mezei" meccsre. (Ezzel most nem kívánok senkinek sem odaszúrni, nyilván az én ingerküszöbömet sem üti meg bizonyos sportágak kevésbé rangos összecsapásai, bár amikor egyesek tényleg csak reprezentálni mennek, és emiatt egy rendszeresebb meccsre járó jegy nélkül marad, az szomorú.)

Sajnos be kell látni, hogy a foci nézettségre még mindig más dimenzió Magyarországon, mint a második legnépszerűbb csapatsportnak tekinthető kézilabda. Félő, hogy fordított eredmények esetében a röplabda lehetne a második legnépszerűbb sportág nálunk, a kézi pedig a béka feneke alá süllyedne. Mert lássuk be, ez a a státusz is nagyrészt az eredményeknek köszönhető, ami éppen azért is hozható, mert ez egy viszonylag olcsó sportág, szakág. (Jelenleg kevés országban is van benne több pénz, nőknél vélhetően sehol se, míg fociban vagy röplabdában anyagilag nagyon le vagyunk maradva.)
  • kamionosjoe
    Az egyik ember a másik 19-et megtanítja a saját nyelvére és máris tudnak majd egymással kommunikálni. Ezek hetek alatt sikerül, ha csak egymással társalognak.
  • QuippeR
    nem teljesen értem, de ha direkt úgy küldenék be őket, hogy ez a feladatuk (a magyarázat erre utal), pár hónap alatt szerintem sikerülne nekik.
    ha ezzel nem lennének tisztában, akkor soha.
  • Dzsini
    Pár évtized, de az általa gyártott nyelvek azért nem teljes értékűek, és egy nyelvész alakította ki őket - és elsősorban írásos formában léteznek. A Klingont is csak utólag kalapálták ki "használhatóra". A fenti példában nem lehet szakembert feltételezni, ráadásul mindenkinek van saját anyanyelve, amit megpróbál ráerőltetni a többiekre, legalább a saját feladatkörében.
  • Pluskast
    Vagy a klingon nyelv?
  • tigeroo
    sokmindentől függhet. Tolkiennek mennyi idő volt a tünde nyelvet megalkotnia?
  • Fresh Duke