A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
formális és informális beszélgetések szétválasztására szolgáló eszköz.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
ha magázok valakit és letegez egy ilyen helyzetben, az számomra annyit jelent, hogy azt közli felém: tegezõdjünk. de akár arra is hajlandó lennék, hogy tovább magázzam azt, aki egyébként tegez, ha éppen így tartja kedvem; mert számomra semmi jelentõsége nincs, illetve tudom, hogy a másik ember tisztelése illetve nemtisztelése nem ebben nyilvánul meg, mivel ez nem több, mint verbális fordulat, berögzõdés, esetenként kényszeres norma. ergo nem fog ténylegesen jobban tisztelni valaki attól, hogy elvárom tõle, hogy magázzon. maximum az egómat kenegetem hájjal, illetve afféle illúziókba verem magam, hogy engem most akkor így tisztelnek.
én úgy érzem, hogy nincs túl stabil, kiegyensúlyozott személyisége annak, akinek rosszul esik, ha letegezik.
nekem nem esik rosszul. mert ahogyan #112821 is írta, a tisztelet nem csak, hogy nem ezen múlik, de egyáltalán nem ebben kellene megnyilvánulnia. merõ formaiság, berögzõdés, tényleges jelentõsége az értelmes ember számára nincs.
És ha õ elutasítja akkor hülye?
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
pred
pred
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
én mindig magamból indulok ki és nem veszem figyelembe a velem nem egyezõ véleményeket; tehát aki nem hajlandó tegezõdni az hülye - ilyenre egyébként még nem volt példa
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Mit teszel például akkor ha nem fogadja el a tegezõdést és ragaszkodik a magázódáshoz?
kezeljük az embereket egyenlõ félként
saját maga szerint
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Fonokomnek rendszeresen ugy koszonok,hogy "Szia Zoli bacsi",de a kapuban allo ornek is ugyanigy koszonok. Termeszetesen mindkettot ismerem annyira,hogy ezt megtehetem es ok is meltanyoljak.
Egy nalam joval idosebb vagy magasabb rangu embert nem merek kapasbol tegezni csak ha o felajanlja,bar bizonyos helyzetekben ez lehet kenyelmetlen es zavarba ejto is.
Pl. amikor anyukam 60-egynehany eves kollegaja felajanlotta nekem (20),hogy tegezzem az egy kicsit meglepett es a mai napig magazom amikor osszefutunk es aztan javitom magamat.
Szerk.: A masik veglet az az,amikor egy velem egykoru embert KELL,hogy magazzak. Titkarnonk 22 eves es amikor letegeztem,kikerekedtek a szemei. Lattam rajta,hogy nem tetszik neki,ugyhogy javitottam magam mire megbocsatott (semmi baj) es ment tovabb. Es meg en szegyelltem magam.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
"O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo? Deny thy father and refuse thy name. Or, if thou wilt not, be but sworn my love, And I'll no longer be a Capulet."
Nálunk sem volt általános a tegezõ forma, csak az alacsonyabb rendbe tartozókat, és urak egymás között használták. A kendezés, mint harmadik forma a századforduló környékén kopott ki.
olvasnivaló
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
arról, hogy egy harmadik formát találjunk ki az meg hülyeség mert már van erre is megoldás régóta
pl ma ahogy mentem egy kört montival; megkérdeztem egy fickótól a 3. verzióval(se nem tegeztem se nem magáztam...),
"Jó napot kívánok!
Kaphatok egy kis segítséget?
Hogyan tudok feljutni a viaduktra?
Köszönöm szépen. További szép napot kívánok."
engem szörnyen taszít ez a fajta látsza-tiszteletadás
én ezt képmutató dolognak tartom
teljesen ki vagyok békülve az emberek tegezésével
Miért változik a nyelv?
Személy szerint én nem szüntetném meg, ha már mindenképpen hozzá kéne nyúlni, akkor inkább egy harmadik forma létrehozását támogatnám.
Inkább a bõvítés, mint az egyszerûsítés híve vagyok.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
nekem a számra se esne, hogy egy 75 éves nénit tegezzek....
még bóknak is veszi ha esetleg nem így van
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
pedig egy fiatal titán vagyok. 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
★★★★★
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Az angolban lehet, hogy nincs konkrétan tegezõdés, de azért egészen más stílusban és szavakkal operál az ember, mint amikor két haver beszélget.
Sokszor tényleg zavaros tud lenni (számomra), hogy akkor most magázódni kellene vagy tegezhetem-e az illetõt... Általában hivatalos helyeken, amikor fiatal ügyintézõ intézkedik, de mégis a hivatalos közeg magázódást kíván... Vagy nem hivatalos esetben pl. bármelyik boltban, sokszor nem tudom eldönteni, hogy a kasszás most elég fiatal ahhoz, hogy tegezzem, vagy már inkább magázódást kívánna az illem... Ha idõsebb, akkor lehet megsértõdik a tegezés miatt (volt már ilyen), ha fiatal, akkor meg ciki magázni. Ilyenkor örülnék, ha nem lenne külön a kettõ.
Másrészt baromi nehezen szoknám meg, hogy pl. 80 éves néniket-bácsikat letegezzek.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly